Vuoden 2023 tapahtumat


30.12.2023

Juhlien laittaminen on Minnan ja Eskon yhteinen harrastus. Pöydän kattaminen olohuoneeseen sujui helposti ja ilta vielä mukavammin metsästäjien kanssa. Illan ruokalajit olivat ranskalaisia.

26.12.2023

Hukkalaan on laskeutunut rauha ja villakoirat nukkuvat sikiunta sohvan alla.

Joulupukki toi painavan paketin ja luulimme saavamme sotakirjan. Petteri Kaniini loikkasi mukavasti sydämeen.


Ruokalistan toteutus pieteetillä oli juhlaa ja koiratkin olivat juhla-asuissa. Aaton ateria joulukirkon jälkeen yhdessä pöydässä on makujen sinfoniaa. Blinit muikun mädin kanssa, venäläinen silli ja valkosuklainen pannacotta päärynäkompotilla maistuivat kaikille. Tärkeintä on olla yhdessä ja sukupolvien ketju jatkuu. Olihan Topiaksella ensimmäinen joulu.


17.12.2023

Oikea juhlapäivä! Sukututkimuksen seurauksena Minnan kolme uutta ystävää kokoontuivat Hukkalaan. Nämä aktiiviset matriarkat ovat syntyneet reilusti 80 vuotta sitten ja heidän tarinat ovat todella arvokkaista.

15.12.2023

Nala synnytti 4 elinvoimaista pentua ja näin yksi jännittävä päivä on ohi. Johanna ja Topias viettivät perjantaita ukkilassa äiti-vauva-jumpan jälkeen ja kahvipöytäkeskusteluissa päädyimme yksimielisesti olemaan joustavia.

" Maailmasi voi muuttua Eskoseni ja sen tappi voi olla muualla kuin Hukkalassa"

14.12.2023

Tuulihattuja, arkistojen siivousta, vauvamuskarin joulujuhla ja kiireettömyyttä, siitä on tämä viikko tehty. Viikonloppuna Noora suuntaa koiranäyttelyyn Helsinkiin ja Kittilässä odotetaan Nalalle 7 pentua. Eskon kalenterissa lukee muutto lauantain kohdalla. Onneksi ei kuitenkaan oma. Isäntä on aina asunut Hukkalassa ja asuneekin maailmansa tappiin.

6.12.2023

Kiitollinen mieli kesti aamusta iltaa. Vietimme Eskon kanssa ensimmäisen töistä vapaan itsenäisyyspäivän sitten nuoruuden. Lippuvartio sankarihaudoilla koskettaa aina. Ukin ja mummun tarjoama joululounas Raatihuoneella tarjosi myös silmänruokaa. Nukkuva vauva isänsä sylissä sivelee sielun pintaa.


2.12.2023

Esko lähti Vesannon suuntaan hirvimetsälle ani varhain. Nooran Nala-koira lähti pentumaan kasvattajansa luokse Kittilään ja vaihtoon tuli hetkeksi samanrotuinen Rosa-koira.

Ja kaikki kolme koiraa ovat aivan erinäköisiä!

28.11.2023

Voi maailma mikä sää! Siitä huolimatta mummu antoi Topikselle vaunukyytiä tuiskun keskellä ja unet ulkona venyivät kolmeen ja puoleen tuntiin. Ja vaunusta kuoriutui näin iloinen poika!


25.11.2023

Minna oli aamu kuudelta taputtelemassa mykyjä hirvirokkaan ja Noora puolilta päivi kättelemässä vieraita varajohtajan roolissa. Läheisen sukulaisen muistotilaisuus ei kysy aikaa.

20.11.2023

Saksalaiset metsästäjät kävivät Palosenmäen metsästysseuran vieraana ensimmäisen kerran vuonna 2006. Siitä on jatkunut vierailujen ja vastavierailujen ketju. Tällä kertaa tämä kvartetti osallistui saksalaiseen jahtiin.

PS. Esko sai possun.

19.11.2023

Esko on neljättä päivää reissussa, saksalaiset kauriit ja villisiat ovat vaarassa. Hukkalassa polku pannuhuoneelle pysyy jalanjäljissä, hakkeen syötössä on epätasaisuutta. Muuten tontilla vallitsee jouluinen rauha sukujen ja maalipensselin kanssa.

17.11.2023

Yksi vuosikymmenien rästityö alkaa olla valmis. Sukujen kansio on järjestyksessä ja sen täydentäminen elossa olevilla sukulaisilla onkin jo helppo juttu. Alkulehdellä on orientaatiokaavio Johannalle ja Nooralle Erosista, Kiiskisistä ja Lyyristä.


12.11.2023

Esko sai nukkua pitkään, kaatoi hirven ja sai vielä näin ihanan jalanjäljen. Täydellinen isänpäivä!


9.11.2023

Joulun omenat valmiiksi puussa! Harvoin ketuttaa näin paljon ja pitkään, kuin liian äkkiä tullut talvi. Omenapuiden, vaahteran ja tammen lehdet juoksentelevat hangilla koko talven? Ensimmäisen kerran jäi näin tyystin pihamaa siivoamatta.


6.11.2023

Eilinen sukutapaaminen ja sukukokouksen suunnittelu olivat niin mielenkiintoisia asioita, että maanantai aamu alkoi kello 5 sukupuuta piirtäen. Tämä on kuin palapeli. Tapaamiset eri oksilla olevien serkkujen kanssa johtavat pian siihen, että saan nurkkapalaset yhteen.

2.11.2023

Topiaksen nimipäiväkahvilla! Hänen ruokavalioon on lisätty uusi maku, luumusose. Poika kasvaa lähes silmissä ja ennen kaikkea hänen sosiaalisuuden kehittyminen on niin palkitsevaa. Minna-mummu ja Noora-täti sylittelivät päivänsankaria kilpaa.

1.11.2023

Uhmasimme Hannelen kanssa säätä ja ulkoilimme pimenevässä lumituiskussa...

31.10.2023

Upea sää ajaa Vuorelaan säätiön kokoukseen, aurinkoista ja kuivaa!

27.10.2023

Kulunut viikko oli täydellinen. Maanantaina sai pitää nukkuvaa Topiasta sylissä ja ulkoilla vaunujen ja Johannan kanssa. Keskimmäiset päivät menivät maalatessa. Käytävän toinen seinä on harmittanut yli kymmenen vuotta, vuoden 1978 mäntypaneeli oli ikänsä näköinen. Perjantaina Minna oli siivous seurana 82- vuotiaalle Annille. Hänen tarinat juuri päättyneestä pitkästä avioliitosta koskettivat ja jättivät paljon ajatuksia pohdittavaksi.


22.10.2023

Tuli talvi halla ja haravoimatta jäi! Lauantai iltana Noora vangitsi upeat revontulet ja sunnuntain hirvenmetsästys ja koirien ulkoilutus tapahtui kuuden asteen pikkupakkasessa.


17.10.2023

Päivään kuului kuntosali, liikuttuminen navetalla ja energiaa pursuava zonta-kokous. Illalla ruumiin valtasi lempeä väsymys.

Huomenna on jälleen erinomainen päivä. Tänään 4 kk täyttänyt Topias tulee Hukkalaan.


PS. Huomenna ei sada vettä eikä ehkä ylihuomennakaan. Tosin suppikset jäätyvät...

15.10.2023

Talvirenkaiden vaihto jatkuu. Eilen Petri vaihtoi heidän autoon nastat alle, tänään Esko Volvoon ja urheiluautoon = pieneen vihreään kuntosali Corollaan.

14.10.2023

Koska Eskolla oli aamulla navettatöitä, teki varajohtaja Noora tarvittavat rutiinit hirvenmetsästyksen ensimmäisenä päivänä. Todella siistiä!

Sää ei ollut siisti. Perjantain kaunis poutainen sää vaihtui viikonlopun kokonaisvaltaiseen sateeseen.

6.-8.10.2023

Minna ajaa hurautti Varkauteen saakka kun puoli vuotta sitten Iisalmeen ajaminenkin oli tuskan takana jatkuvan univajeen vuoksi. Zonta piirikokous tarjosi mm. vierailut Lintulan ja Valamon luostareihin.

5.10.2023

Noora kiiruhti aamukahville työpaikalleen, tänään on kansainvälinen opettajien päivä. Nala-koira on visusti Lapinlahden kotona, astutuskiima on alkanut. Esme sen sijaan pääsee syystöihin puutarhassa.

Vaahteran lehdet on pian helppo siirtää muutaman metrin päähän pellolle, kun asuinrakennuksen ympärillä oleva pelto kynnetään säilörehun korjuun jälkeen. Seuraava ongelma onkin valkeat koirat ja multaa joka puolella...


2.10.2023

Syksyn samat teemat jatkuvat, sieniä ja sukulaisia. Marja-Liisa serkun kanssa totesimme, että kumpiakin on paljon. Lapsena menehtyneet mummun sisarukset herättävät niin paljon kysymyksiä, että vastausta pitänee etsiä kirkonkirjoista.

29.9.2023

Petri laittoi riistakameran kuvaamaan. Hirvenmetsästys alkaa 14.10. Sitä odotellessa!


26.9.2023

Kahden tunnin jälkeen kalenteri on kauniissa järjestyksessä lokakuun puoleen saakka. Topias kasvaa ja kehittyy todella vauhdikkaasti - hänet on tavattava joka tiistai. Noora koirineen viihdyttää keskiviikot ja torstait. Ja nuo loput viikon neljä päivää ovat myös mukavan monipuolisen täyteläisiä.

22.9.2023

Minna ja Noora löysivät todella paljon suppilovahveroita. Lisäksi löytyi mustatorvisieniä, lampaankääpiä, orakkaita ja kanttarelleja. Ja Motonetista kaksi kasviskuivuria.


20.9.2023

Kesäkukat turvassa syysmyrskyltä. Nala ja Esme tulivat päivähoitoon kolmeksi päiväksi. Keittiössä tuoksuu tuore pulla. Puhtaat lasipurkit odottavat omenaista sisältöä.


15. -17.9.2023

Mummu- ja ukkityöt veivät Minnan ja Eskon junalla Helsinkiin. Johanna tarvitsi apukäsiä ystävänsä kihlajaisten vuoksi ja mikä sen mieleisempää! Tapasimme Pirkon ja Essin Kallion klassikkoravintolassa, vietimme kaksi tuntia Ateneumissa Edefeltin tuotantoa ihastelemassa ja nauroimme Jarkkko Tammisen showssa.


12.9.2023

Aamulla oli 17 astetta lämmintä. Rankapinon peittelyn jälkeen Minna vietti laatuaikaa siskonsa kanssa Partalan ulkoilureitillä. Iltapäivällä ulkoilu jatkui Hannele-ystävän kanssa. Upea sää ja sen arvoista tekemistä!


6.9.2023

Topias kasvaa vinhaa vauhtia. Hän on äänekäs ja hymyilevä hurmuri.

Keskiviikon lihapullilla olivat kumpikin tytär, ei kai elämältä enempää voi pyytää.


3.9.2023

Monesti siirretty retki Hailuotoon toteutui. Kansallismaisema pursui mennyttä aikaa, vanhoja rakennuksia oli todella paljon. Kannatti istua melkein 4 tuntia sivuunsa.


1.9.2023

Minnan sukuseikkailu jatkuu, tänään vuorossa ukki Tuomas Kiiskisen sukuhaara. Lapinlahdelta löytyi vallan mukavat sukulaiset ja heidän avullaan kordinaatit hautausmaalle. Sieltä löytyi kiveen hakattua tietoa edesmenneistä isoisovanhemmista.

Illan Aikataika Lapinlahden keskustassa oli hienosti organisoitu, erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen tapahtuma. Seurakin oli parasta mahdollista- siis ensi vuonna uudelleen!

28.8.2023

Elokuu lopuillaan ja mukavan kiireinen viikko aluillaan. Esko pääsee puimaan? Minnalla puutarhaa ja zonta-menoja. Elämän makuista.

27.8.2023

Johanna istui isänsä ja äitinsä välissä, kun kuulimme Kustaa Adolfin kirkossa kastettujen lasten nimet. Topias sai oman lehden kastepuuhun. Vietimme koko aurinkoisen sunnuntain Martikaisen perheen kanssa.

25.8.2023

Koko kesää on leimannut isot ja pienet auto-ongelmat. Karankamäentie on tehnyt meistä kanta-asiakkaita Euromasterille ja tänäänkin paikattiin Subarun takatassu.

Toivottavasti meille uusi (käyttöönotto marraskuu 2019, ajettu 114 000) Volvo V60 CC palvelee seuraavat 10 vuotta ilman suurempia ongelmia. Koska kuljettajatkin alkavat ikääntyä, Volvo on hyvä merkki muistuttamaan kummallako puolella on vasen ja kummallako oikea.

22.8.2023

Minna otti esille 30 vuotta sitten tehdyn sukupuun raakileen ja meni ensimmäistä kertaa elämässään Uneusmäelle Antti-isän ensimmäisen serkun Marja-Liisan luokse. Uskomaton iltapäivä sisälsi tarinoita menneisyydestä ja vierailun Iisalmen hautausmaalla. Nälkä kasvaa syödessä ja Antti-isän (kuvassa oikealla) sukutarinoiden tutkiminen sai todellakin tuulta purjeisiin.


20.8.2023

Johannan ja Oskarin kotiin kokoontui suuri joukko heille tärkeitä ihmisiä. Kastejuhlassa pienestä pojasta tuli Topias Antti Aapeli.


16.8.2023

Ennustettu sade ropisee ja keittiössä tuoksuu porkkanäsämpylät. 12 ja viimeinen mehumaijallinen herukoita työn alla. Petri tuli Nalan ja Esmen kanssa, Noora saapuu työpäivän jälkeen. Isäntä kiirehti Pyöreelle kuivurin siivoustalkoisiin.

Elämän onnelliset hetket ovat pieniä silmänräpäyksiä arjessa.

11.8.2023

Kolme siskoa vieraili Sonkajärven Pohjoismäellä Tuula-serkun luona. Saimme kuulla monta mielenkiintoista tarinaa Antti-isän nuoruudesta. Ja monta kysymystä jäi tekemättä. Lopuksi kiipesimme Kotaharjun näköalatorniin.


10.8.2023

Vuoden kaksi tärkeää tapahtumaa. Noora lähti jälleen koulutielle ja miehet metsästämään kyyhkyjä.

8.8.2023

Elämän mukavia hetkiä. Aamu kuuden viileydessä huikeassa vatukossa ja ilta kuudelta Zonta-kerhon kokouksessa.

6.8.2023

Kuopion kansainvälinen koiranäytely onnistui täydellisesti. Nala oli kolmesta valionartusta paras! Aurinko paistoi koko päivän ja uusi ihana koirarotu löytyi tulevaisuuteen. Havannan koirasta Hukkalan koiraksi?

5.8.2023

Isäntä riistakolmiossa vävynsä kanssa:)

4.8.2023

Teatterikesän viimeinen istunto? Vieremän teatterin Hotelli Huminan kantavieraat oli myös nautinnollinen. Jetset ryhmä tarjosi musiikkia laidasta laitaan ja rouva Hentola oli huikea.

3.8.2023

30 vuoden jälkeen haaveet toteutuvat. 6 tuntia metsässä kiireettömästi nautiskellen ja illalla marjojen pakastaminen. Aivan ihanaa!


2.8.2023

Teatteri Sujo Pörsänmäessä tarjosi monelaista nautintoa. Ensimmäinen ihme oli uusi päällyste tiellä. Navettaan rakennettu teatteri oli taitavasti suunniteltu ja pieteetillä toteutettu. Kolmas nautinto oli modernisoitu Tsehov. "Rakas eno" oli vierailun väärti.

29.7.2023

Jos jotakin, olemme juhlineet Nooran syntymäpäivää lähes aina. Paremman päivällisen suunnittelu alkoi koekakun leipomisesta...

Ulkona satoi vettä sakeanaan, mutta sisällä oli lämmin tunnelma mukavien vieraiden ja kolmen koiran kanssa. Jopa ukki ehti ukki-töihin hetkeksi.


27.7.2023

Jihuu! Toinen toimiva auto tälle tontille, kun Niilon Corolla oli korjattu!

24.7.2023

Esko sai syntymäpäivälahjaksi Brita-kakun kauden mustikoilla ja vara-autoon uudet renkaat!

22.7.2023

Veri on vettä sakeampaa. Vietimme upean illan Sonkajärvellä sukuhäissä.

21.7.2023

Noora-täti asiantuntevasti Poroveden perheen apuna. Corgi Lankinen pääsi hammaslääkäriin Vieremälle.

Tämän tontin autotilanne on lähes katastrofaalinen. Kaksi autoa on korjaamolla ja vara-autossa järkyttävän huonot renkaat. Olemme ajaneet lähes kaiken tarkasti loppuun. Voihan vihveli.

17.-18.7. 2023

Mukavia mummu-töitä Porovedellä. Pieni poika on nyt kuukauden vanha ja vaatii päivisin hieman enemmän huomiota.


13.7.2023

Olipa iloiset ja puheliaat vieraat! Katri ja Esko olivat samalla luokalla Pemolla reilu 30 vuotta sitten. Nyt saimme 7 upeaa ystävää tuolta ajalta keittiön pöydän ääreen. Hieno hetki!

7.7.2023

Onnellinen perjantai. Pieni mies kävi ensimmäistä kertaa ukin ja mummun luona Hukkalassa. Jospa hän kiintyy näihin maisemiin, joissa syli on aina avoin.


3.-5.7.2023

Lomaviikon toinen osio sijoittui Sulkavalle. Nautimme tiistaina Mozartin Taikahuilusta Olavinlinnassa Nooran, Petrin ja Katrin kanssa. Sateiden hyvä puoli oli se, että Eskokin pääsi mukaan.

Nala ja Esme ovat varsin salonkikelpoisia kavereita, koirat ottivat päiväunet pöydän alla meidän muiden nauttiessa lounaasta Savonlinnan Kalastajan Kojussa.

29.6.-2.7.2023

Noora ajoi vaatimattomasti 1800 kilometriä äitinsä ja koiriensa kanssa. Matka ensimmäinen etappi oli Pudasjärvellä ystävän luona,josta ajoimme Kemiin yöpymään. Perjantaina jouduimme hyvissä ajoin Ruotsin puolelle Jällivaaraan koiranäyttelyyn, jonka aikataulu oli pahasti myöhässä. Aurinko paistoi korkealta koko illan ja vielä yöllä kun saavuimme majapaikkaamme Leville aamu kahdelta.


Lauantaina ajoimme Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja kiersimme Taivaskeron kierroksen. Tuuli vei hyttyset mutta rakkakivikko oli kohtuullisen haastellinen.


Illalla piipahdimme Nooran ystävän luona Kittilän Kiistalassa.

Sunnuntai kuluikin leikkaussalissa, kun kuuntelimme äänikirjaa " Aivokirurgin muistelmat". Juha Hernesniemi oli hyvää matkaseuraa 8 tuntia.

Hieno reissu. Seuraavalla kerralla olemme pari päivää kauemmin Lapissa samalla istumisella:)

27.6.2023

Kuin olisimme tunteneet toisemme aina! Iltakahvittelimme Eveliinan ja Juho-Heikin vanhempien kanssa. Elämä kuljettaa mukavasti. Ja luku-mummu sai ekat aapiset!


26.6.2023

Oskun työt kutsuivat kauas ja kellonympäri. Niinpä Minna-mummu pääsi tositoimiin. Kauppareissu Prismaan onnistui erinomaisesti ja vaipan vaihtokin alkoi sujumaan.

Kovin pieni on ihmisen alku. Niin täydellinen mutta kuitenkin niin hento. Voi kunpa kaikki maailman lapset saisivat syntyä yhtä odotettuina ja rakastettuina!

24.6.2023

Aaton jatkuva vesisade ei haitannut koko illan saunovia miehiä ja juhannuspäivän sää olikin jo aurinkoinen Katrin ja Jarkon mökillä. Noora ja Petri hurauttivat Kuopiosta Ouluun Esmen katkenneen kulmahampaan poistoon.

19.6.2023

Eveliina ja Juho-Heikki olivat parasta mahdollista iltakahviseuraa 30-vuoden avioliiton kunniaksi. Brita-kakku vaihteeksi kulhossa.

17.6.2023

Kun tuurinsa ottaa, on elämäkin yhtä juhlaa. Uunituoreet ukki ja mummu juhlivat Askon 50 vuotta, kun Kajaanissa alkoi aivan uusi elämä. Häkellyttävää.


Pieni poika syntyi juuri laskettuna aikana ongelmitta. Johanna-äidillä oli juuri samanlainen kampaus syntyessään.

16.6.2023

Rouvat Kurtelius-Luttinen, Kurtelius-Juntunen ja Kurtelius-Piippo ulkoilemassa Soidinvuorella.

15.6.2023

Nala ja Esme olivat alkuviikon paimentamassa. Helteisen viikon ainoa mahdollinen liikuntamuoto on uiminen ja siinäkin nämä sankarit ovat vallan päteviä.


13.6.2023

Kesäkeittiön kutsumattomia vieraita, pesää rakentavat pääskyset ja kyykäärme.

11.6.2023

Vuonna 1997 Palosenmäen kylällä oli ensimmäinen Impien ilta. Aina ei ole ollut mahdollisuutta osallistua, mutta tänä vuonna ilta oli lämmin kaikin puolin.

9.6.2023

Uusi elämä on soljunut mukavasti jo kaksi kuukautta. Minna herää neljän viiden välillä, Esko viiden jälkeen. Päivät alkavat usein kuntosalilla tai varhaisaamun ulkoilulla. Minnan elämä täyttyy pihamaan puuhista, leipomisesta ja mukavista kohtaamisista kuten illalla Johannan ja Oskun kanssa. Eskon rooli kasvinviljelijänä näyttää sopivan hänelle erinomaisesti. Tänään illalla menemme Jyrkän Ruukin kesäteatteriin.

6.6.2023

Aamupäivällä perunapenkkissä Poroveden rannalla ja illalla Rientolan penkissä toteamassa työhyvinvoinnin ja onnellisen elämän lainalaisuuksia. Hyvä Hanke järjesti Tom Pöystin ja Mato Valtosen Vieremälle. Hienoa! Iltapalaksi grillasimme kesän ensimmäiset makkarat Nooran ja Petrin kanssa huolimatta perin viileästä säästä.

2.6.2023

Ulkona sataa räntää ja vettä. Keittiön lämmössä on mukava kestitä vieraita Brita-kakulla ja amerikkalaisilla pannukakuilla. Ilta-ajelulla löytyi Katri-siskon varastoista mukava nippu vauvan liinavaatteita. Johanna käy huomenna jakamassa todistukset ja aloittaa sen jälkeen vauvaloman.

1.6.2023

Melkein kiveen hakattu ajatus leivinuunin lämmityksestä vasta syyskuussa piti purkaa. Lisäksi kesäkukat oli kannettava turvaan tulevasta hallayöstä.

30.5.2023

Maanantaina Silja-mummu pääsi käymään kukkataivaassa, Hiekkarannan puutarhalla on mm. todella komeita amppeleita ja pylväspelargoinioita. Tiistaina teimme Esko kanssa perunamaata Johannan ja Oskun tontilla heidän naapurissa olevalle yli 80-vuotiaalle viherpeukalolle. Tekemistä riittää erinomaisen paljon.

27.5.2023

Vielä joku hetki sitten ei ollut aikaa isovanhemmuudelle. Kuinka erinomaiselta tuntuikaan, kun oli aikaa auttaa Johannaa kokonainen viikonloppu pesäpuuhissa?


26.5.2023

Varastossa on pyörinyt lähes kolme sankko Riihimaalia menneitä vuosilta. Tämä on työ, joka vie mukanaan. Harmi, että Minna ei kykene maalaamaan kovin korkealta.

20.5.2023

Juhlimme lähes kellon ympäri Katrin Jarkkoa. Päivä huipentuui Rientolassa Hyvän Tähden konserttiin, jolla kerättiin varoja erilaisiin nuorisotyö kohteisiin. Hieno päivä!

19.5.2023

Hurjan mukava viikko takana. Katri-siskon kanssa Kuopiossa ja Sanna-siskon kanssa Tuajamateatterissa. Lisäksi kaikkea muuta kivaa ja tärkeää tekemistä. Viime kesältä siirretty rästityö tuli kuitenkin tehtyä ja kaikki kiveykset on nyt pesty.


14.5.2023

Vuonna 2007 vietimme vapaan äitienpäivän. Olimme tuolloin Oulun Eedenissä Guinevere-mopsin näyttelyreissulla koko perheen voimalla. Hotellista lähtiessä vastaanotossa kysyttiin viihtyikö koira hyvin:)

Tämäkin äitienpäivä oli hyvin onnellinen. Karvojen pölinästä vastasivat Lankinen, Nala ja Esme selvästi viihtyen. Nautimme lounaan Siljan ja Niilon kanssa.

Ilman lapsia ei olisi äitejä. Kuinka kiitollinen saakaan olla meille sopivasta kokonaisesta elämästä.


13.5.2023

Tänään on nukuttava useat päiväunet, jotta jaksaa euroviisujen katsomossa. Ennakointia on havaittavissa myös keittiössä, äitienpäivälounaan lihapata porisee jo hellalla.

12.5.2023

Vauhdikas viikko loppusuoralla. Nurmi vihertää mukavasti ja nyt oli viimeinen hetki heiluttaa hieman haravaa. Joka kevät saa hämmästyä, kuinka syksyllä tehty perusteellinen työ kantaa.

4.5.2023

Ensimmäinen kahden vuoden rästityö suoritettu ja ikkunat verhoineen putipuhtaat!

1.5.2023

Lieneekö koskaan ollut vapaata vapun päivänä? Nyt vietimme mukavaa aikaa siitäkin edestä ensin Katrin ja Jarkon mökillä . Vappupäivänä oli jo kiva astella polttopuita liiteriin pinoon, kaikella pieteetillä ilman kiirettä. Nooran koirat ovat iso ilo. Varsinkin Esme-pennusta on loistavaa nauttia ilman kasvatusvastuuta.


21.4.2023

Rautatieasemalla vanha tuttu sanoi mukavasti Minnalle: " Onko se kulukutaati iskeny?" Kyllä vain. Viikonloppu meni Kangasniemellä koulukaverin täyshoidossa. Viimeksi Minna on ehtinyt sinne 22 vuotta sitten.

Reissulla tuli tutuksi uusi eläin, joka on nousemassa koko tänne päin. Kontiainen eli aiemmalta nimeltään maamyyrä oli laittanut ystäväni pihanurmen ja pellon mullin mallin.

20.4.2023

Vanha ja vähän nuorempi pariskunta kyläili Runnilla Juho-Heikin synnyinseuduilla. Aurinko paistoi ja vieraanvaraisuus oli yli arvoasteikon. Nämä ovat niitä elämän bonus yllätyksiä, kun vanhoista sukulaisista tulee uusia!

16.4.2023

Pari huonetta on siivottu perusteellisesti. Kuntosali treenit on korkattu. Välillä pitää nipistää itseään, ettei tämä olisi vain unta. Niin, nukkumisen kanssa on sitä ja tätä.

9.4.2023

Todella erilainen pääsiäinen - ilman työvelvoitetta. Noora kuvasi kotimme ilmapiiriä kiireettömäksi.

Kulunut viikko on sisältänyt uusia reseptejä, kyläilyjä puolin ja toisin sekä pientä siivouksen aloitusta. Huomenna nautimme koko perhe yhdessä pääsiäisen herkuista.

Ja sitten nautiskellen koko talon suursiivoukseen pieni pala kerrallaan. Tekemistä on paljon, mutta ehkä aikaa on vielä enemmän.

Yksi isompi jo vuosia rästiin jäänyt työ on tämän avoimen päiväkirjan päivitys ajanmukaiseksi. Mutta tarinat jatkuvat - erilaisina...

1.4.2023

Uuden elämän ensimmäinen päivä. Kotirouvan ensimmäinen tavoite on kiireettömyys. Kasvinviljelytilan isännän tavoite on uudet, mielenkiintoiset haasteet. Ja kuinka kiitollisia me molemmat saamme olla lapsistamme ja vävyistämme. He ovat se perintö, jonka me jätämme jälkeemme.


26.3.2023

Leppoisa toipumispäivä pitkän kotimatkan jälkeen. Suloinen Esme-pentu antoi varpaille akupunktiota.


11.-25.3.2023

Andien kiertomatka Mandala Travelin kanssa.

Kymmenen vuoden unelman toteuttaminen alkoi pitkällä matkan teolla. Yövyimme lentokentän vieressä, jotta ehdimme aamulennolla Amsterdamiin ja sieltä kellon ympäri lennolla Bogotaan Columbiaan. Myöhään yöllä kolmannen lennon päätteeksi olimme Bolivian La Pazissa, yli 3 600 metrin korkeudessa.

La Paz on miljoonakaupunki. Kapeat kadut, pakokaasut, vastamäet ja ohut ilma saivat meidät haukkomaan henkeä. Noitatori oli kaunis poikkeus kaupungin yleisilmeestä.


Kolmantena päivänä matkustimme bussilla Bolivian Cobacabanaan. Pieni 6000 asukkaan kaupunki sijaitsee Titicaca-järven rannalla, 3 841 metrin korkeudella merenpinnasta Perun rajan tuntumassa. Kaupungin tori oli tuoksujen ja värien sekamelskaa.


Sieltä teimme yön yli veneretken Aurinkosaarelle ja patikoimme 4000 metrin korkeuteen hotelliin. Yöllä satoi alijäähtynyttä vettä ja suomalaisittain maassa oli aamulla lunta. Nukuimme paksujen peittojen alla- lämmitys oli harvinaisuus. Hrrrr.... Muuten saari tarjosi huikeita näköaloja.

Boliviasta siirryimme Titicaca-järven poikki 5 tunnin venematkalla Peruun. Koska Punossa oli levottomuuksia, meidät siirrettiin ohjelmasta poiketen luxus-yöbussilla suoraan Cuscoon, joka tunnetaan inkojen pääkaupunkina. 3 400 metrin korkeus alkoi tuntua jo helpolta ja hotellissa oli optio keskuslämmitykselle.

Koska Punon ohjelmat peruuntuivat, saimme tilalle jotakin vielä parempaa. Herätys 4.30 ja bussiin! Humantay-järvi saavutettiin ratsain ja patikoimalla. Pieni ryhmämme piti eniten juuri tästä retkipäivästä, kun kerran elämässään ratsastaneet turistit laitettiin hevosen selkään kipuamaan Andeja aina 4000 metrin korkeuteen.

Hurjasta ja pitkästä seikkailupäivästä toivuimme Cuscoon tutustuen, jonka jälkeen pakkasimme jälleen yön yli repun. Seuraava kohde oli Tambomachay, joka on Inka-imperiumiin liittyvä arkeologinen kohde. Erityisesti ihmettelimme inkojen upeita pengerviljelmiä ja taidokkaasti rakennettuja asumuksia.


Tambomachayssa hyppäsimme junaan, josta puuttui vain Hercule Poirot. Tämä oli ainoa tapa päästä Aguas Calientesin kylään , jossa yövyimme Urubamba-joen pauhutessa. Seuraavana aamuna bussin ja lukemattominen portaiden jälkeen olimme matkamme pääkohteessa Machu Picchussa.


Lähdimme katsomaan neljättä maailman uutta ihmettä. Näimme ja koimme paljon enemmän. Korkea ilmanala, erinomainen ruoka ja uskomaton historia saivat meidät sanan mukaisesti haukkomaan henkeä.

7.3.2923

Tosi siistiä! Opettajat kevätlomalla ja retkeilemässä Matkuksessa.


5.3.2023

Siljan 85 vuoden juhlapäivä oli täynnä ihania kohtaamisia aamusta iltaan. Nooran pitopalvelu toimitti kakut.


1.3.2023

Aamutöiltä palaajaa odotti iloinen yllätys. Ulkoilu muotovalion kanssa keväisessä säässä, luksusta. Tämä taitaakin olla parasta mahdollista koiran "omistajuutta". Tyttären koira.

25.2.2023

Nala on uusi Suomen muotovalio.

Tuomari Tuominen Matti

AVO ERI-1, SA, PN-1, SERT, MVA, ROP

Arvostelu 2,5- vuotias erinomaista tyyppiä, oikeat mittasuhteet omaava narttu, jolla hyvä luusto. Hyvänmuotoinen pää, hyvin asettuneet korvat. Hyvä pigmentti, tummat silmät. Hyvä kaula, turkki, runko sekä häntä. Hyvät kulmaukset. Liikkuu sivusta hyvällä askelpituudella, hieman kapeasti takaa, pientä löysyyttä edessä. Erinomainen kehäkäytös.


19.2.2023

Laskiaissunnuntai kutsui pulkkamäkeen, jonka jälkeen nautimme 12 hengen voimin blinejä, borssikeittoa ja laskiaispullia.


14.2.2023

Aamutyöt piti tehdä helmat hulmuten, jotta ehti kymmeksi Vuorelaan Melan hyvinvointipäivään. Harri Gustafberg luennoi henkisestä hyvinvoinnista ja Antti Heikkinen pidensi ikäämme nauratten.


12.2.2023

Noora oli jälleen viime viikolla pari yötä. Minnan pitää seurata kouluruokailua kuin 20 vuotta sitten, ettei tule pyttipannua kaksi kertaa päivässä:) Nala nauttii maalaiselosta ja vapaasta ulkoilusta.

Tänään tulevat Johanna, Osku ja Lankinen. Jääkaapissa on vadillinen laskiaspullia. Onni on sopivan lähellä asuvat lapset.

4.2.2023

Kesti kolme kuukautta ennen kuin Minna ymmärsi käsien vapauden päivälenkillä. Flexi vaihtui 17 vuoden jälkeen uudelleen kävelysauvoihin. Sää kruunasi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.


3.2.2023

Subarussa uusi tuulilasi ja appivanhemilla uusi älytelevisio. Petri toimi asiantuntevana apuna kaikkialla. Noora vietti työpaikallaan hyvinvointiviikkoa...

29.1.2023

Isäntä tällä kertaa riistakolmiossa laskemassa pupujussin jälkiä.

Kulunut viikko oli mukavan väreilevä, pieni irtiotto Vuokattiin Katrin ja Jarkon lomaseuraksi, zonta-kerhoa ja Sanna-siskon seuraa. Tähän kun lisää pitenevän päivän sekä Nooran yökyläilyt, olemme pian huhtikuussa. Nyt voisi sanoa että voihan elämän kevät:)

21.1.2023

Isäntä tupsukorvaa jahtaamassa ja emäntä villakoiraa sängyn alta. Huomenna saamme uudet karvakasat Hukkalan lattioille.

13.1.2023

Minna matkusti Hannelen kanssa Tampereelle. Anastasia musikaali oli huikea samoin kuin Tampereen tarjonta joka lähtöön.

Esko sen sijaan vietti metsästysviikonlopun Askon ja Pentin kanssa Mynämäellä. Peurat pitivät henkensä.


12.1.2023

Tammikuu menee nopeasti ohi. Nooran ja Nalan viikottaiset yövierailut edesauttavat asiaa ja koti täyttyy elämästä.

6.1.2023

Olimme loppiais-retkellä Siljan ja Niilon luona. Veimme tarjoilun, astiat ja itsemme joulun viimeiseen tapahtumaan. Kaikki yhdessä pöydässä.

1.1.2023

Uusi vuosi vaihtui erittäin poikkeuksellisesti. Ensimmäistä kertaa meidän maatalousuran aikana nukuimme vuoden ensimmäisen aamun pitkään lomittajien tehdessä tärkeää karjanhoitotyötä.