Lokakuu


1.10.2008 oli vielä suuri valupäivä, kun muutamat parret, ovien eduslaatat ja jaloittelutarhan kiinteä 300 neliön ala valettiin. Onneksi oli vielä poutaa ja aurinkokin ilahdutti ajoittain. Samaan aikaan rakennettiin paloseinää maitohuoneen ja navetan väliin sekä askarreltiin tuuletusluukkuja.

9.10.2008 katon väri on muuttunut valkeasta harmaaksi maitohuoneen päältä, kun styroksin päälle vedettiin muovikate. Lisäksi navetan suuret ovet ovat nyt paikallaan, tuuletusta lienee tullut riittävästi :)

14.10.2008 sähkömies oli jättänyt jälkensä; konehuoneeseen oli tullut valtava energiakeskus ja navetan puolelle hiehojen kohdalle valaisinkisko. Valoa tässä kohta kaipaillaankin, muuten joutuu tekemään töitä käsituntumalta. Kaivurikin piipahti työmaalla, niin sanottu "kompostilaatikko" löysi paikkansa. Kaikki ne täytyykin tehdä, ennen kuin saadaan edes hiehot sisälle! Päätimme Eskon kanssa, että ensi syksynä Hukkalan nuorkarja pönkätään navettaan jo syyskuussa :)

18.10.2008 navetassa on jo useita valaisinkiskoja ja voimavirtarasioita jne... Lisäksi lypsyasema on piilotettu verhon taakse, jotta sinne saataisiin muutama lämpöaste enemmän taikojen tekemiseen. Tuuletusluukut alkavat olla paikoillaan ja maitoauton kuskille lippa.

23.10.2008 oli edelleen lämmin päivä. Uusi navetta valmistuu koko ajan. Rauno ja Juhani tekivät muottia hoitoparsien eteen ja Taisto naputteli Janin kanssa viimeisiä navetan puolen levytyksiä. Verhon takana työskentelivät Aimo ja Jorma lypsyaseman kimpussa. Uskokaa tai älkää, on mukava haaveilla uudesta työpaikasta, joka on jo melkein valmis! Kattomiehillä piisaa vielä työtä, onneksi lumihiutaleita ei ole vielä esiintynyt. Ja vaikka lunta tulisikin, ei se enää tule tupaan asti eikä estä meitä pääsemästä tulevana talvena uuteen navettaamme.

28.10.2008 rakennustyömaalla oli 12 miestä töissä, hienoa! Taisto viritteli ulkovuori-tehdasta navetan pohjoispäässä, Jouni Hiltunen listoitti ikkunoita ja sähkömiehet asensivat tankkihuoneeseen valaisinkiskoja. Ja sattuipa niin somasti, että Iita-koiramme pisti Jari Ruotsalaisen eväät parempiin suihin. Kattomiehet levittivät kosteussulkua katon pitkälle lappeelle ja itse isäntä hioi nuorkarjan makuuparsien reunoja - matot ovatkin jo paikallaan. Lisäksi eläinlääkärille on valmistunut oma lippa ovensa eteen. Ja 13 mies, Jaakko Åsenbrygg tasaili niityn laitaa, kesällä tuli aikamoinen kuoppa kaurapeltoon.

31.10.2008 perjantaina satoi räntää kuin aisaa. Uudessa navetassa pystytettiin karsinoita oikein talkoilla.

18.10.jpg