Muuta


4.9.2018

Velatkin muuuttuvat saataviksi. Aamukahvit keittiössä, ulkoilua näissä maisemissa ja pitkä päivä ystävän luona. Näin on hyvä.


27.8.2018

Ei auttanut kuin emännän taipua isännän halutessa kammeta velkavipua vielä kerran.

26.8.2018

Vietimme surullista luopumisen päivää, kun Iita-koiramme päivät tulivat täyteen. Ruotsin valkoinen hirvikoira asui elämänsä ensimmäisen puolen Hukkalassa ja muutti sitten omatoimisesti Siljan koiraksi naapuriin. Iita sai elää vapaana parasta mahdollista koiran elämää.

11.8.2018

Aivan huikea sää edelleen. Tuntuu kuin olisi ollut lomalla kuukauden ilman lomalta paluu stressiä.

Mehumaija porisee viimeisiä satseja. Vanhat punaherukkapensaat innostuivat hellekesästä ja tekivät ennätyksellisen paljon marjoja. Mutta koska väki vähenee ja pidot pienenee , ainakin 5 pensasta poistetaan käytöstä. Aika aikaa kutakin, piste.


10.8.2018

Metsästyskausi alkoi jälleen. Yli 20 kyyhkyä odottaa kokkausta!


31.7.2018

Johanna pisti vauhtia mamman rattaisiin: mustikkaan, uimaan ja siitä sitten lenkille. Erinomaisen treenattu olo! Punaherukat odottavat mehustusta, kunhan helteet päättyvät. Kuivuus ei ole haitannut viinimarjojen kehitystä lainkaan!


26.7.2018

Lomamatkalla Iisalmessa. Illalla hyppäsimme 10 hengen voimin IPK:n saunalautalle ja nautimme hyvästä seurasta, uinnista ja maisemista Porovedeltä. Ja onnellisena palasimme Iisalmen venesatamaan.


25.7.2018

Ihmekös tykkäämme reissata lämpöä kohti! Nämä uskomattomat helteet lähinnä antavat iloa ja voimaa meidän elämään! Tosin huoli on suuri sadosta - sen suhteen saisi sataa vettä ja kohtuullisen paljon. Se on kuitenkin asia, joka ei ole meidän vallassa. Loma-aaton iltana Esko soudatteli rouvaansa Palosenjärvellä.


17.7.2018

Hellettä uhmaten otimme Johannan kanssa sankot kainaloon ja lähdimme mustikkaan. Palasimme aika pian takaisin ja yritämme ensi vuonna uudelleen. Kuivuus on kutistanut marjasatomme.

Sen sijaan teimme matkan menneisyyteen. Särkilahti on Rotimojärven hieno uimaranta ja runsas paarmakanta ei häirinnyt Johannan nautintoa. Katrin westiet uivat reippaasti ihan oikeaa koiraa!


13.7.2018

Teimme Johannan kanssa tutkimusmatkan. Mustikat ovat valmiita poimittavaksi. Pihan ohra on kasvanut aivan huikeaksi ja vadelmat alkavat kypsyä.


12.7.2018

Kesäteatterikausi päättyi Alapitkän "Jaetun maan lapset" -näytelmään. Saimme tuhdin tietopaketin evakkojen asuttamisesta Lapinlahdelle. Suomi on selvinnyt upeasti omasta pakolaisongelmasta, vaikka se on vaatinutkin kipeitä ratkaisuja.

6.7.2018

Kesäteatteri-kausi avautui Mansikkaniemellä. Iikka Kämäräinen johdatti Elias Kankaanpään roolissa joukkojaan kohtalokkaaseen taistoon. Upea näytelmä, kirjana Täällä Pohjantähden alla on huikea.


30.6.2018

Katri-sisko juhli elämäänsä Kyrönniemessä niin upean kauniina kuin aina. Mutta komeita ovat myös Hukkalan pojat!

28.6.2018

Jatkoimme retkeilyä Hukkalan naisten kanssa. Asiakkaaksi otimme Kaisa-mummon Iisalmesta ja ajoimme Kuopioon lääkärin pakeille.

27.6.2018

Kolmen naisen ryhmä ajeli Rautavaaralle ja saapui Tiilikanjärven kansallispuistoon. Siellä valitsimme kahdeksan kilometrin patikoinnin kääntöpisteenä Venäjän hiekat. Matkalla oli hienosti rakennuttaja pieniä siltoja.


Lisäksi saimme kävellä upeita, suoria ja leveitä pitkospuita pitkin. Suosittelemme lämpimästi!


22.-23.6.2018

Juhannus paikkasi kahta puutetta. Vettä tuli reilu 20 mm ja isäntä nukkui useaan otteeseen päivä - ja yöunia:)

17.6.2018

Astelimme nallen kanssa samoilla poluilla 400 metrin päästä talosta ja 250 metrin päässä umpilehmistä.

8.-10.6.2018

Ainakin kerran elämässään on syytä kokea puoluekokous. Sotkamo tarjosikin meille paljon asiaa, tunnetta ja elämyksiä. Seurasimme pesäpallo-ottelua, juhlimme ylä-savolaisten naisten menestystä vaaleissa ja osallistuimme Elsin johdolla lippuparaatiin.

7.6.2018

Katri viettää tasapäiviään juuri huomenna ja juuri Sotkamossa. Meilläkin on liput perinneruokailuun.

4.6.2018

Vaikka sää oli kovin myrskyisä, anopin ja miniän hautuumaa-reissu sujui rauhallisissa merkeissä. Hukkalan miniä sai taloon tullessaan ensimmäiseksi S-etukortin ja hautapaikan.

27.5.2018

Tuomi kukki reilu viikko sitten ja luumupuu muutama päivä sitten. Nyt kukkivat omenapuut, kielot, vuohenjuuret ja pihasyreenit.


24.5.2018

Silja-mummon Iita-koira otteli jälleen kyy-käärmeen kanssa. Tämä oli jo viides kerta, kun Iita vietti kivuliaan illan pureman jäljiltä. Onni oli iso käärme ja ehkäpä hieman huti annosteltu myrkky.

23.5.2018

Mummo Punainen ja mummo Sininen retkellä Kiuruveden pesulassa. Reilu 20 vuotta sitten mummot olivat vuorotellen apuna Johannan ja Nooran kanssa, nyt tyttäret ovat avustamassa mummoja.

17.5.2018

Meidän neljä vuodenaikaa tarjoavat aina uuden taideteoksen. Pylväshaavoissa on jo suuret lehdet ja taustan koivikko on aivan eri värinen kuin viisi päivää sitten.

Lenkkipolulla tien yli kumartuvat koivut kertovat tarinaa raskaasta talvesta.


13.5.2018

Söimme äitienpäivälounaan ulkona, mutta jälkiruokakahvit joimme hieman viileämmässä keittiössä.

12.5.2018

Kesän ensimmäinen Murtokorven lenkki oli vauhdikas ja jopa vaarallinen. Kyykäärme meinasi jäädä lenkkitossun alle. Viime vuonna vietimme äitienpäivää maan ollessa valkea. Huomenna taidamme tuoda ruokapöydän Hukkalan pihamaalle!


11.5.2018

Ensi kesän askareet ovat kauniisti paketissa.

Johanna aloittaa kesätyöt tulevalla viikolla Iisalmessa ja Noora hieman myöhemmin Kuopiossa.

Ja jos kaikki jatkuu näin hyvin Hukkalan työmaalla, on matroonalla mahdollista olla muuallakin kuin navetalla:)

4.5.2018

Se oli ihan oikea emäntien saunailta. Hukkalan matroona oli vanhimmasta päästä ja nautti suunnattomasti nuorempien emäntien innosta ja asenteesta. Maidon hinta oli yhtenä aiheena ja yhdessä päädyimme yhä enemmän painottamaan suomalaisen tuotteen ostamista. Silloin kaikki on kotiin päin.

30.4.2018

Pensashanhikit saivat puutarhasaksista ja kulokko haravasta. Mielenkiinnolla odotamme, pesiikö aitassa kukaan ensi kesänä? Siljan harava saa olla vielä varastossa:)


20.4.2018

Teimme erittäin onnistuneen kevätretken Kiuruvedelle. Pääkohde oli yritysvierailu Heikin ja Sannan pesulaan. Intoa ja tarmoa oli niin paljon, että sitä sai jopa mukaankin. Juuri tälläistä fiilistä maidontuottaja kaipaa ja tarvitsee juuri nyt!


17.4.2018

Fanni-mopsi joutui myös kevätsiivouksen kohteeksi, kun hampaat puhdistettiin ja kynnet leikattiin Iisalmen pieneläinklinikalla. Piimän lipsuttelu onnistui tokkuraiselta potilaalta:)


13.4.2018

Pienen pientä verryttelyä tuleviin koitoksiin, jotka tosin ovat vielä metrisen lumihangen alla. Isäntä keräsi romukuorman joten julistan kevätsiivouksen alkaneeksi!

8.4.2018

Rauhallinen viikonloppu kahdestaan kotona. Edellisellä viikolla opiskelimme ateria-palvelua, kotisairaanhoitoa ja ennen kaikkea huolta ja hätää.

Lystikkäästi ajatellen voin vain todeta osien vaihtuneen. Joskus 35 vuotta sitten me tyttäret saatoimme olla tiellä tietämättömällä:)

25.3.2018

Tunnelmasta toiseen. Hoitotahto on helppo tallentaa Omakantaan sellaisen päivän varalle, kun järki kulta jättää lopullisesti.

12. -19.3.2018

Kuuba! Viikko Varaderon hiekkarannoilla all inclusive -palvelulla.

e

Matkustimme Katri-siskon perheen kanssa tasan vuorokauden suuntaansa sisäisen kellon mennessä kerta kaikkiaan sekaisin. Matkat itään päin ovat aamuvirkuille armollisempia...

Aluksi sää oli kovin tuulinen ja olimmekin iloisia Havannan retken osuessa kylmimmälle päivälle. Samalla saimme perusteellisen tietopaketin Kuuban historiasta ( Che Guevaran muistomerkki) ja tästä päivästä. Kuubalaisen keskipalkka kuukaudessa on noin 20 euroa. Sen sijaan valtio järjestää työpaikkaliikenteen, vuokra-asunnot, ruokakuponkeja ja yhden maailman parhaista terveydenhuolloista.

Kuuban katukuvassa on helppo aikamatkata 1950-luvulle. Amerikkalaiset autot ovat uskomaton näky ja uskomaton tuoksu. Päästöpolitiikassa on vielä paljon tehtävää.

Onneksi piipahdimme myös hieman nuhjuisemmassa lähikaupungissa. Cardenas oli kuin aavekaupunki, tyhjät kadut ja korjausvelkaa huutavat rakennnukset. Siellä teimme kaupunkikierroksen hevoskärryillä, jotka ovat yhä yleisiä polttoaineen saatavuuden vuoksi.


Turismi on merkittävä tulonlähde Kuuban kansantaloudelle. Niinpä asuttuamme viikon valtion hotellisssa valtion notkuvien noutopöytien äärellä housun nappia koko ajan hölläten olemme todella tyytyväisiä. Loppuloman helteiset säät, kuubalaisten letkeä ote elämään, salsan rytmit, rommi ja erinomaiset fasiliteetit tekivät huikean muistijäljen.

4.3.2018

Ehkäpä sana KIITOLLINEN riittää.


3.3.2018

Mummon juhlien sivutuotteena Johanna ja Noora leikkasivat ja liimasivat ihastuttavan hetken ruoanlaitosta lähes 20 vuoden takaa.

JOHANNA JA NOORA KOKKAA

27.2.2018

Valmistauduimme isännän kanssa tulevan viikonlopun juhliin suorittamalla suuret ruoka-ostokset. Illalla juhlimme Iivo Niskasen olympia-kultaa Einarin puistossa kirpeässä kelissä. Ehdottomasti kannatti hieman viilentyä, oli sen verran huikea juhla ilotulituksineen!

23.2.2018

Moottorikelkan jäljet pelloilla avaavat aurinkoisia kuntoilureittejä.


18.2.2018

Johanna oli digitoinut kaksi VHS-kasettia vuosilta 1995-1998. Videoilla vilahtelivat jo pois nukkuneetkin, hankintapuiden ajaminen kuin lehmät lumihangessa utareliiveineen. Upeinta olivat kuitenkin tyttäremme.


15.2.2018

Saimme nauttia erinomaisesta seurasta, kun Eskon kämppis Tero Pemo-ajoilta tuli suunnittelemaan heidän luokkakokoustaan.

Toinen huikeampi juttu oli oikea kirje ystävältä. "Tärkeintä on tietää, että olemme toistemme elämässä" -lause lohdutti ja ilahdutti meitä työn sankareita.

11.2.2018

Teimme Katrin kanssa 10-vuotis suunnitelman. Vielä silloinkin laskemme pulkalla mäkeä, syömme laskiaispullia ja hernekeittoa.


29.1.2018

Viime viikolla pidimme pari päivää vapaata. Onneksi on sukulaisia! Asko teki apetta ja Katri majoitti meidät Vuokattiiin. Aika kului tekemättä juuri mitään ja akut latautuivat täydellisesti.

Juuri nyt taivaalla on laturi kaikille. Valo antaa meille voimaa.


8.1.2018

Työmatka lyheni muutaman minuutin! Kelkan jälki kestää juoksennella navetalle ja takaisin.


7.1.2018

Upean valoisa päivä, kuin pimeän keski-ajan jälkeen. Sähkökatkoja aiheuttanutta tykkylunta jäi vielä hieman puihin. Me saimme nauttia kahdesta sähkönjakelun ongelmasta, toinen kesti vain kaksi tuntia ja toinen kuusi tuntia.


5.1.2018

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Esko sommitteli perheensä kaupunkiin ja takaisin pian 24-vuotiaalla punaisella pahulaisella huolimatta haastellisesta kelistä.


31.12.2017

Vuoden vaihteen vietimme perinteisesti Katrin kanssa. Lypsyjen välillä ehdimme käydä punnitsemassa vuoden viimeisen kaadon.

26.12.2017

Joululahja toive täyttyi ja emäntä sai opaskirjan; Antti Heikkisen Mummon.


24.12.2017

Muna on pian kanaa viisaampi, kun kana munii vain navetalla. Onneksi kumpikin:)

Noora toimi joulukokkina ja aattona nautimme ukin ja mummujen kanssa takuuvarmaa erinomaista jouluruokaa. Kakkujakin oli kolme; marenkimuta-, pähkinä- ja halkokakku. Kattauksessa oli Suomi 100 värejä.


21.12.2017

Johannalla viimeinen koulupäivä opettajana Edwin Laineen koululla. Kahden viikon sijaisuus vahvisti ammatinvalinnan sopivuutta, vaikka pieniä poikia ei ole tarkoitettu istumaan pulpetissa.

18.12.2017

Ukki ja mummu tarjosivat meille joululounaan KulttuuriKapustassa. Olipa herkullista ja vaivatonta!

6.12.2017

"Wall Street Journalin mukaan 6.12 -vuosipäivä on suomalaisten rakentaman maan juhlintaa.

– Viimeisen sadan vuoden aikana he ovat muuttaneet yhden Euroopan köyhimmistä nurkista yhdeksi rikkaimmista, tasa-arvoisimmista, kilpailukykyisimmistä maista maailmassa."

Kiitollisin mielin osallistuimme Suomen 100-vuotis juhlaan ja Vieremän 95-vuotis juhlaan. Esko kantoi perinteisesti Suomen lippua sankakarihaudoille. Sen jälkeen osallistuimme kunnan järjestämään juhlaan. Ohjelma oli erinomainen ja tarjoilu sisälsi runsaasti kauniita ja maistuvia elementtejä. Upeaa!

Noora ja Petri osallistuivat Kuopiossa itsenäisyyspäivän paraatiin. Ja kappas - saimme katsoa heitä vielä Ylen ohjelmassa!


2.12.2017

" Yksi laukaus ja hirven vetomatka jäi lyhyeksi, ojasta tielle. Hirvet tulivat hyvässä Hiskin haukussa ja isä sai valita kummanko ampuu, emän vai tappisarven. Hirvet olivat ns. jemmahirviä - ollaan useasti nähty ne ja Hiski on haukkunut niitä ennenkin."


28.11.2017

Jaa... niin muuta kuin maataloutta? Illat sentään ovat rauhoittuneet ja onneksi televisio-ohjelmista ei tule kiistaa. Emännällä lukuelämyksenä Antti Heikkisen "Matkamies maan".

19.11.2017

Lisä-hupi-lupa kahdelle vasalle tai yhdelle aikuiselle jatkuu, kun hirvistä oli vain näköhavaintoja. Lisäksi suuret susilaumat hidastavat metsästyksen alkua.

Fanni suorittaa tutkapannan koekäyttöä, seurakoiran paikannus keittiöstä tai sohvalta helpottuu.


13.11.2017

Lauantaina kaatui viimeinen vasa, mutta metsästysvaatteet eivät jouda vielä pesukoneeseen. Ensi lauantaina on vielä lisä-hupi-lupa käytettävissä aikuisen hirven muodossa.

Emäntä on tahkonnut kotisivuja. Vuodet vierivät hurjan nopeasti ja sanasaastetta on kertynyt paljon. Niinpä vuodet niputtiin omiin kansioihin ja kansiot arkistoihin. Siihen nähden, että arkistoija on syntynyt kaasulampun aikaan, työ sujui suht jouhevasti.

Samalla alkoi myös pienehkö historiikin kirjoittaminen 50 vuoden takaa - iloksi ja ihmeeksi mahdollisille tuleville jälkipolville.

3.11.2017

Viime viikonlopun ylikypsä kassler vei kielen mennessään ja launtain hirvirokasta huolimatta paistoimme pienehkön kinkun. Joulun aika on kuitenkin suhteellisen lyhyt herkkujen määrään ja syöntikapasiteettiin suhteutettuna. Siispä nauttimaan!

27.10.2017

Iltalypsyn jälkeen pistän possua leivinuuniin iltapalaksi Tuntemattoman sotilaan ensi-illan katsojille.

Ja aamulla nukuttaa ankarasti kellon soidessa aivan liian aikaisin.

Hirvimiehellä kaksi aikuista lakkarissa, lauma vasoja vielä juoksentelee.

19.10.2017

Edellisenä iltana Noora vei kyläkoululle valikoiman Hukkalan kattiloita, joissa oli sinisorsaa, telkkää ja kyyhkyä kaikella pieteetillä valmistettuna.

Nyt saksalaiset metsästysvieraat ovat hirvijahdissa Palosenmäen metsästysseuran kanssa. Esko, Noora ja Petri pitävät huolessa tämän talon riistaosuuden.

Vuoden paras aika hienossa säässä?

6.10.2017

Vuonna vasara ja kirves neljä salskeaa nuorta miestä (Janne, Jarno, Jari ja Esko) ystävystyivät ja viettivät hupaisaa nuoruutta. Nyt vietimme heistä toiseksi vanhimman 50-vuotis juhlia teatterin merkeissä.

Kiuruveden teatteri Hulluviima oli toteuttanut varsin mittavan produktion Seitsemästä veljeksestä. Vaikka esitys väliaikoineen kesti kolme tuntia, aika kului siivillä nauttien Aleksis Kiven upeasta tekstistä. Suosittelemme.


24.9.2017

Silja-mummu suunnittelee omenoiden mehustamista. Luumut kypsyvät sittenkin elleivät pihamaalla pesivät harakat pistä niitä parempiin poskiin.


20.9.2017

Kolme siskoa Sisiliassa ja mielenkiintoisimmassa kohteessa Etnalla. Tulivuori on purkaantunut viimeksi vuonna 2002 jättäen muistoksi mustat laavajuonteet. Myrkylliset kaasut ja taivaalta tipahtavat kuumat kivet ovat tappavampia kuin laava.


Etnan retkellä kaipasimme villahousuja, mutta Taorminan lämmössä portaita ravatessa tarkenimme oikein erinomaisesti.

17.9.2017

Isännän tyyny on ollut vähällä käytöllä. Toissayö meni paljussa ukkokerhon kanssa ja KOKO viime yö Hiskin haukuessa hirveä.

7.9.2017

Vuosi sitten viimeiset pulleat jyvät saatiin siiloon 4.9. Tämän vuoden elot ovat epätasaisesti joutuneita ja sadonkorjuu näyttää siirtyvän useita päiviä sateiden saapuessa. Nyt kannattaisi pitää päätä tyynyn päällä ennen kuin turnauskestävyyttä kokeillaan kolmannella rehunteolla ja puinnilla.


6.9.2017

Kellarissa tököttää jälleen 120 kpl kolmen vartin höyrymehupulloa. Herukkasato oli normaali, omenasadosta tulee liian suuri.Luumut eivät taida kypsyä tähän sadonkorjuuseen...

3.9.2017

Johanna ja Noora päättivät pitkän kesäloman ja lähtivät innokkaina Joensuuhun opintojen ääreen.

2.9.2017

Tämä hirvi menisi vanhaan navettaan, jos vain sopisi ovesta:)


22.8.2017

Idyllistä maaseutua, romantiikkaa ja lähiruokaa ; vesilintujen metsästys on alkanut!


11.8.2017

Noora kannusti meitä järjestämään illanvieton. Aamu kymmeneltä hän laittoikin isänsä ja Petrin kanssa 11 kiloa lihaa paistumaan. Kello 18 rosvopaisti oli herkullisen kypsää ja pääsimme nauttimaan hyvää ruokaa vielä paremmassa seurassa. Johanna sen sijaan pisti kaikki hyppimään jyväsäkissä!

Työt eivät lopu meiltä tekemällä ja vapaat eivät tule kuin niitä ottamalla. Tämä pieni hetki hyvien ystävien seurassa ei unohdu!

10.8.2017

Jahtikausi alkoi aurinkoisissa merkeissä, kun kyyhkyn metsästäjät menivät aamuyöstä passiin. Heti yhdeksän jälkeen alkoi kuitenkin lähes jatkuva sade... Saaliksi tuli 21 paria täkkälihoja.

3.8.2017

Fantastinen sadepäivä - lepopäivä mustikkamättäältä.

29.7.2017

22 vuotta sitten lauantaina kello 13 syntyi toivottu ja odotettu " Sohvi". Näin olemme juhlineet koko kesän perheemme syntymäpäiviä. Seuraavat juhlat ovat 5.3.2018 kun Silja täyttää 80 vuotta.


24.7.2017

Nuoruuden kutkeet ovat historiaa, kun Hukkalan isäntä täytti 50 vuotta.


21.7.2017

Iloiset terveiset Savonlinnasta! Kerran elämässä oopperajuhlilla onnistui vaarallisen hyvin ja saattaa johtaa toistamiseen. Erinomaisena matkanjohtajana toimi Asko ja hänen johdollaan tutuistuimme lisäksi Johanna Oraksen taidenäyttelyyn ja Kerimäen suureen puukirkkoon.


16.7.2017

Valmistautuminen tulevaan satokauteen on täydessä vauhdissa. Emäntä heiluu raakileharvennuksessa, ettei omenoita tule liian paljon. Metsästäjät sen sijaan ampuvat kiekkoja, jotta saamme paljon kyyhkypaistia ja vesilintukeittoa.


12.7.2017

Koko kuuden hengen perhe toisessa kesäteatterissa tänä suvena. Koljonvirran Tuntematon sotilas oli huikea toteutus sodan mielettömyydestä.

11.7.2017

Karannut hieho olikin mennyt itse takaisin laumaan ja isäntä vei paimenet ihmettelemään ILIVESKOSKEE.


1.7.2017

Kaunis kasvatustieteiden kandidaatti ja komea nuori yrittäjä kutsuivat meidät upouuden kodin tupareihin Maitopolulle. Erinomainen alku lupaavalle elämälle!


19.6.2017

Omenapuut ja koristepensaat kukkivat. Pihamaata ympäröivät elävät puutarhatontut, Neiti Aika kello kaulassa.


11.6.2017

Hukkalan emäntä saavutti mahti-iän, kun viisautta on enemmän kuin 20 teinis yhteensä ja kun ossoo olla ihtensä kanssa sujut, sillä lailla sopivasti.


Kotijoukot järjestivät juhlahumua koko päiväksi. Aamukahvit nautittiin ulkona Brita-kakun kanssa ja sen jälkeen patikoimme perinteiseen tapaan Linnaharjulla.


Iltalypsyllä juhlat jatkuivat, kun Johanna Osku tutustui maidontuotantoon käsituntumalta. Vauhdikas päivä enteilee vauhdikasta jatkoa uudelle vuosikymmenelle.


7.6.2017

Kesä tuli ihan puskista - tai puskiin. Upean lämmin päivä ja vielä illalla yli 20 astetta. Luonto suorastaan räjähti vihreyteen. Vihdoinkin!


3.6.2017

Odotettu päivä koitti ja pääsimme juhlimaan siskon pojan lakkiaisiin. Noora ja Petri toimivat keittiössä erinomaisesti ja juhlaväki lähti paikalta ruumis ravittuna. Mm. juustopiirakka sai koristeeksi niin kirsikkaa, mansikkaa kuin oliivejakin.


2.6.2017

Sääennustuste ei onneksi pitänyt paikkaansa ja lunta tuli vain hieman sulaakseen heti pois. Lämpötila noin kaksi astetta. Erinomainen sää lähteä pitojen laittoon - kylmäsäilytystilat eivät tule loppumaan!

18.5.2017

Johannan ensimmäinen kesätyöpäivä Iisalmen Lidlissä ja Nooran ensimmäinen kesätyöpäivä Iisalmen SOL palveluissa. Noora heräsikin aamulla ennen äitiään, kun hotellin ravintola ja keittiö täytyy siivota ennen kello kuutta. Onneksi Noora on luontojaan aamuihminen:)

16.5.2017

Nyt riitti vauhtia Hukkalan navetalla, kun Iisalmen SPR:n maahanmuutaja-naisten kerho perheineen saapui vierailulle. Suoritimme 40 hengen jakamisen viiteen ryhmään ja näin pystyimme antamaan lypsykarjan hoidosta perusteellisen selvityksen ihan sujuvalla suomen kielellä. Hieno kokemus!


14.5.2017

Vietimme äitienpäivää 14 hengen voimin Puomilan herkkupöydässä. Jälleen kerran meiltä kysyttiin, kuinka juhlimme pyöreitä vuosiamme. Jo kauan sitten olemme päättäneet olla juhlimatta ja sama päätös pitää. Syntymäpäivä matkakin on jo tehty koko perheen voimin:)

10.5.2017

Nyt Esko saa kymmenen pistettä ja ahkeruusmerkin. Viivästynyt kesä on jouduttanut pieniä kotitalouteen liittyviä töitä. Ulko-oven vaihdettu painike toimii loistavasti, komposti on kärrätty pois, harassa on uusi varsi ja vatukossa uudet tukipylväät. Vauuu....

Muuten ei kyllä ole niin vitsikäs olo. Tulevien ja olevien töiden määrä hengästyttää. Seuraava suunnitelma voisi olla pihamaan pienennys, kun se suurimman osan vuotta on hangen alla. Haravan heiluttelun välissä on kuitenkin ehditty istuttaa kasvihuoneeseen lautasmallin terveyttä edistävä osuus.


4.5.2017

Kasvustot ovat vahvasti valkoisen peiton alla ja niin isännällä on aikaa tehdä hieman rästitöitä. Viime kesänä ukkosen täräyttämä pihakoivu on toteemi-vaiheessa. Olisikohan parempi jättää vain kanto? Toinen herkullinen työ on ulko-oven temppuilevan painikkeen vaihto, joka on kokeillut hermoja ehkä jo toista vuotta.


26.4.2017

Taitaa jäädä pihamaan haravointi haaveeksi tänä vappuna. Se hyvä puoli tästä on, että Iitan tassuissa ei tule kuraa sisälle.


13.4.2017

Siskokset Minna ja Katri viettivät kolmannen yhteisen illan samalla viikolla, mikä on äärimmäisen harvinaista, mutta täydellisen terapeuttista. Velat tuntuvat lähes saatavilta ja isäntä...

10.4.2017

Hieman arvelutti lähteä valvomaan toista yötä peräkkäin, mutta se kannatti. Jeesus Kristus Supertähti rock-ooppera oli juuri niin hyvä kuin sitä oli suitsutettu. Laulu oli erinomaista, valot ja tunnelma täydellistä ja ennen kaikkea teos KOSKETTI.


9.4.2017

Vietimme Katrin kanssa vaalivalvojaisia emmekä turhaan. Siskon laariin ropisi 70 ääntä ja kaiken kaikkiaan super-kepu meininki jatkuu Vieremällä vahvana.

25.3.2017

Kunnallisvaalit lähestyvät ja tulevat lähelle kun Vesannolla on ehdokkaana Venla ja Vieremällä Katri.

Peruspalvelujen kehittämisestä ja ylläpitämisestä puhutaan paljon, mutta siihen tarvitaan ensiksi HYVÄÄ TALOUDENHOITOA. Vieremän Keskusta-puolueen ehdokkaat toivat ilahduttavan usein esille haasteen uusien asukkaiden saamisesta kuntaamme.


9.-15.3.2017

Olemme pallotelleet Vietnamia matkakohteena jo kauan. Nyt koko kuuden hengen perheemme tietää, miltä tuntuu matkustaa 27 tuntia yhteen suuntaan. Mutta kaikki muu olikin sitten yhtä juhlaa:)


Hotellimme The Beach Resort sijaitsi Etelä-Kiinan meren rannalla ja jo varhain aamulla seurasimme kalastajien nuotan vetoa ja varasimme aurinkotuoleja. Olimme aamuvirkkujen paratiisissa. Jokaisella parilla oli oma yksiö ja meillä yhdessä pihamaa.


Vietnamin hintataso oli edullinen. Nuudelikeitto maksoi 50 senttiä ja olut saman verran. Jos koko perheemme lasku oli iltaruokailun jälkeen 1.2 miljoonaa dongia, olimme käyttäneet rahaa vain reilun 8 euroa per henkilö. Liharuokaakin löytyi runsaasti, vaikka Vietnam on kalastajien maa. Uppopaistaistetut katkaravut olivat herkullisia jo katsoakin!

Levon ja ruokailun väliin mahtui hieman retkeilyäkin. Mui Ne kalastajakylästä astelimme jonossa hotellille päin, kun taas lähikaupunki Phan Thietiin tutustuttiin taksin avulla. Pakollinen kulttuurinähtävyys - makaava Buddha oli vaijerihissin ja 300 portaan päässä. Samalla reissulla Esko ikuistettiin pienen vietnamilaisen kanssa - ukkina olo häämöttää lähitulevaisuudessa?

Vietnamin matkamme täytti toiveemme. Uusi kulttuurikokemus ja lepo erinomaisessa seurassa kantavat pitkälle arjen haasteiden keskellä.


26.2.2017

Sääennuste lupasi isoa aurinkoa laskiaissunnuntaiksi, mutta taivas oli harmaa. Ne isot auringot olivat sen sijaan meissä mäenlaskijoissa!

Modernisti otimme hyppy ylös potretin ja tulimme myös alas.Kesällä 10 vuotta täyttävä Iita-koira sai vauhdikkaat kyydit Oskun kanssa!


18.2.2017

Ei ollut isoa kissaa näillä perukoilla ja isäntä palautui metsästysreissultaan häkellyttävän pian.

Facebookissa oli jälleen sopivan lohduttava kuva:


16.2.2017

Siskon poika puna-armeijan upseerina originaali palttoo yllään:)


14.2.2017

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Vuonna 1990 emäntä opiskelukavereineen lauloi " Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan..." Aivan kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, mutta matkailu on. Muutaman viikon päästä tyttäret sulhasineen istuvat kanssamme takapuolen kuolioon.


9. -10.2.2017

Liha-akatemian paras anti saatiin ensimmäisen luennon aikana. Asiantieteilijä Esko Aho on loistava puhuja ja inspiroi meitä vastaamaan tulevaisuuden yhteen haasteeseen -digitalisaatioon. Onneksi Johannan Osku on tuolla alalla expertti!

Kalajoelta takaisin ajaessa teimme mielikuvitusmatkan pohjalaisen kuorma-auto kuskin tuntesiin, kun hän aloittaa matkan tasaiselta ja lumettomalta tieltä päätyen jäisiin ja kapeisiin vastamäkiin tullessaan pohjois-savolaiseen maitomaisemaan vaikka jyväkuorman kanssa.


5.2.2017

Nooran Petri toimi paikallisoppaana, kun seurasimme kummipoikamme Antin ensimmäistä ylennystä alokkaasta viestimieheksi. Kainuun tykistörykmentin ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan valatilaisuus Kainuun prikaatin paraatikentällä oli hieno kokemus. Vala sisältää suuria lupauksia, joita ei toivottavasti koskaan tarvitse laittaa käytäntöön.


2.2.2017

Eskon aika menee petopolitiikan parissa yömyöhään. Onneksi isäntä on aina isäntä ja työaika alkaa joustavasti.

Seuraava riistaan liittyvä juttu voisi olla oravan jälkien laskeminen:)


28.1.2017

Valtakunnassa kaikki hyvin onnistuneen hirvimiesten saunaillan jälkeen. Päiväunien äänet kuuluvat stereona:)

Aamulla oli erinomaisen erilainen tammikuun sää, kun työtakki kastui vesisateessa.


24.1.2017

Metsästys on jälleen erittäin ajankohtainen aihe. Isäntä vilahti juuri lumipuku yllään lumikenkiä etsimään.

Eilisessä Metsästäjä-lehdessä artikkeli "Minkälainen metsästäjä olet?" Ja sieltähän se meidän isännyys löytyi: SEURAN SELKÄRANKA seuraavilla ominaisuuksilla: maaseudun kasvatti käynyt ikänsä metsällä, ruokkii kyyhkyjä, auraa tietä petoeläimille, osallistuu riistalaskentaan ja toimii seuran sihteerinä.


Suvusta ja seudulta löytyy myös usea elämäntapametsästäjä.

13.1.2017

Onneksi olemme päättäneet, ettemme koskaan muuta tästä mökistä minnekään. Yhden suuremman sängyn tilantarve aiheutti arkistokaapin ja arkistoitavien mappien siirtämisen aittamajoitukseen. Riittävän tehokas muutto-kokemus!

12.1.2017

Lomamatkalla Ikeassa. Uskokaa tai älkää, Esko kävi siellä nyt neljännen kerran. Puutoslistalla oli isompi sänky Johannalle ja Oskulle meidän kotiin. Teemme siis kaikkemme, jotta saamme lapsemme yökylään.

Lihapullia ja muusia nauttiessamme ihastelimme ravintolan valaisimia. Toinen meistä näki kukkia ja toinen rikkakasveja.


8.1.2017

No olihan joulunaika! Sairastimme jokainen vuorollaan mikä mitäkin kohtaa. Vähiten sairas pääsi aina navetalle ja näin saimme työt tehtyä joka päivä. Se, että emme voi pitää pyhiä on pikku juttu. Sairaana työn tekeminen on aika tuskallista arkenakin.

Tyttäret lähtivät kolmen viikon luentovapaan jälkeen Joensuuhun, keittiöön vaihtui tammikuun valkeat verhot ja jääkaappi on erinomaisen tyhjä. Arkikin osaa olla juhlaa.

1.1.2017

Katri-sisko oli perinteisesti aamulypsyllä mukana -kerran vuodessa. Juhlavuoden työt alkoivat ripeissä merkeissä.

joulupukki_murtokorvessa.jpg