Muuta

13.4.2024

Hukkalassa kutsuttuja ja odotettuja vieraita Kangasniemeltä. Ohjelmaan kuului ruokailu pitkän kaavan mukaan, kiertoajelu ja vastavierailun suunnittelu.

12.4.2024

Noora vietti pitkän ja antoisan päivän oppilaiden kanssa nuorisoparlamentissa. Tyytyväinen lehtori palasi illalla Helsingistä kaikkensa antaneena.

Ja tässä pakollinen Topias-kuva!


10.4.2024

Teimme pitkän kyläreissun Johanna ja Topiaksen kanssa Pyhäjärvelle Eskon tädin luokse. Saimme nähdä vanhoja valokuvia, kuulla tarinoita viime vuosisadan alusta ja ennen kaikkea saimme olla yhdessä.

7.4.2024

Aamulla laskimme Nooran ja valkoisten koirien kanssa pulkkamäkeä hankiaisilla. Puolelta päivin oli tymäkkä lumisade ja kun illalla ajoimme Iisalmesta kotiin, satoi vettä. Kevät voisi jo tulla!

IN-teatterin Ihmisen osa oli nautinnollinen seurattava.

31.3.2024

Sää oli harmaa ja sumuinen, näköalat Koiramäen laavulta olivat rajalliset. Mutta läheltä katsoen paikalla oli kaikki tärkeät elämän elementit, tyttäret perheineen. Lisäksi saimme nauttia isosta yllätyksestä, kun Oskun veli Henrik perheineen liittyi meidän joukkoon.


24.3.2024

Kävimme Alli-tädin kanssa Lapinlahden kirkossa katsomassa pääsiäisnäytelmän RAUHANTUOJA, RAUHANVIEJÄ. Vuorosanat olivat juuri niin, kuin me olemme ne oppineet lapsuudessa ja musiikki oli hyvin valittua. Pääsiäisen sanoma kosketti.

23.3.2024

Jälleen yhdessä täydessä pöydässä! Juhlimme 11 hengen voimin Juho-Heikin syntymäpäivää. Isotädit Katri ja Sanna ihmettelevät uutta titteliään. Aikuiset ystäväni-kirjan täyttäminen oli iso prosessi itse kullekin. Ja ulkona satoi lunta.


19.3.2024

Ruisleipä on suomalainen perinneruoka ja aamupäivä hujahti taikinajuuren tarinassa. Maa-ja kotitalousnaiset keräävät savolaista leipähistoriaa talteen ja naapurin Toinilla on kokemusta ja näkemystä pitkältä ajalta Kirsi Vartian muistiinpanoihin. Iltapäivä sujui kantavilla hangilla kahden valkoisen koiran kanssa.

17.3.2024

Zonta-kerho järjesti tänä vuonna Minna Canth tapahtuman Kiuruvedellä. Päivän aiheena oli Haapakummun Anna-Mari Mård (1859-1927). Selvänäkijä ja kansanparantaja oli edelleen julkkis keräten Kiurusaliin 200 kuuntelijaa.


9.3.2024

Onneksi Pirkko ja Essi tulivat Helsingistä. Korkkasimme pulkkamäen ja keli oli mitä parhain!

8.3.2024

Hukkalassa jälleen uusia vieraita, nyt Erosten sukuhaarasta. Vietimme lämminhenkisen ja antoisan päivän. Kuluneen vuoden isot aikaikkunat mahdollistavat seikkailut menneisyydessä. Hienoa!

7.3.2024

Nooran huikeat koiramatkat jatkuvat. Nyt hän suuntasi ystävänsä kanssa Liettuaan mukana 4 koiraa.

5.3.2024

Noora leipoi muhkean voileipäkakun ja illalla joimme kahvia Siljan 86 vuoden johdosta.

Topiakselle riitti syliin ottajia!


2.3.2024

Eskon veljenpoika Paavo soittaa bassoa Sigir nimisessä kokoonpanossa. Näin ollen setä rouvineen vietti kokonaisvaltaisen raskaan musiikin hetken Kuopiossa. Olemme hyvin avoimia erilaisille kokemuksille!

24.2.2024

Johannan porukka on matkalla Leville ja Noora on jo Kittilässä kahden päivän poropaimennuksella. Samalla oli koirien sukutapaaminen.

Minna ja Esko nauttivat Vesannon vieraanvaraisuudesta Askon ja Katin uudessa kodissa.

19.2.2024

Viikonloppuna kuntosali tuli ulko-ovelle ja lumitöitä sai tehdä useasti päivässä. Hiski-koiran tarhan korkeus ei enää riittänyt ja Esko teki omat lihaskuntoharjoitteet.


14.2.2024

Maalipensseli jälleen esillä, nyt kohteena keittiön seinät. Viikonloppuna Riikka laittaa uudet lattialistat - kaatunut koiran juomakuppi aiheutti vesivahingot vuosia sitten. Isompaakin remonttia pitäisi tehdä ainakin saunassa, mutta tähänkin asiaan pitää ottaa aikalisä.

Porovedellä Topias on vihdoinkin lähtenyt liikkeelle ryömimis-vaihteella. Lapsenhoitajalla saa olla pian silmät selässäkin.

3.2.2024

Sukututkimus jatkuu voimakkaana. Tänään suuntamme Tuomas-ukin synnyinseuduille Hernejärvelle tutustumaan Kiiskisten tarinoihin. Ensi perjantaiksi on sovittu tapaaminen Eronen-suvun edustajan kanssa. Ja kaikista hurmaavin on tietenkin suvun nuorin vesa. Topias tuli jälleen eilen äiti-vauva-jumpan jälkeen Hukkalaan.


26.1.2024

Myrskyluodon Maija elokuva kesti lähes kolme tuntia, muttemme katsoneet kertaakaan kelloon Hannelen kanssa. Kaunis ja koskettava kokonaisuus puhdisti itkupinnat.

19.1.2024

Sanna ja Katri olivat pitkän päivän isotäti Anni Erosen perintölaatikkossa. Upeat valokuvat ja tarinat viime vuosituhannelta ruokkivat jo herännyttä historian tutkimuksen janoa. Sunnuntaina vietämme päivän Kurteliusten kanssa.

Johanna ja Topias toivat päivään tulevaisuuden energiaa.


12.-15.1.2024

Pitää olla todella kuumaverinen metsästäjä, että viihtyy kellon ympäri peurapassissa tammikuun viiman tunkeutuessa luihin ja ytimiin. Eskolle ja Askolle tämä ei ole ongelma. Esko oli saanut kaksi peuraa, mutta kotiin niitä ei ollut lupa tuoda.

9.1.2024

Joulu on laitettu kaappeihin ja keittiöön valkoiset verhot. Ilta kuluu zonta-hallituksessa. Tammikuu on pian puolessa välissä ja arjen askeleet suuntaavat kevääseen.

6.1.2024

Nuoret uhmasivat pakkasherraa ja iltapäivä sujahti iltaan saakka Carcassone-pelin kanssa.

5.1.2024

Viides päivä mökkisillä. Ulkona on arktiset olosuhteet ja sisällä pakollinen pysähtyminen. Uudenvuoden lupausten pakinassa kirjoitettiin niskasta tai kädestä ottamisesta. Ehkäpä tämä itseään kädestä pitäminen sopii meille tähän hetkeen parhaiten.

Nimikoimme yhdessä Eskon nuoruuden valokuvat. Seuraava kohde on todistuslaatikon järjestäminen.

1.1.2024

Uusi vuosi alkoi kylmällä pohjoisvirtauksella ja vielä viileämpää on tulossa?


30.12.2023

Juhlien laittaminen on Minnan ja Eskon yhteinen harrastus. Pöydän kattaminen olohuoneeseen sujui helposti ja ilta vielä mukavammin metsästäjien kanssa. Illan ruokalajit olivat ranskalaisia.

26.12.2023

Hukkalaan on laskeutunut rauha ja villakoirat nukkuvat sikiunta sohvan alla.

Joulupukki toi painavan paketin ja luulimme saavamme sotakirjan. Petteri Kaniini loikkasi mukavasti sydämeen.


Ruokalistan toteutus pieteetillä oli juhlaa ja koiratkin olivat juhla-asuissa. Aaton ateria joulukirkon jälkeen yhdessä pöydässä on makujen sinfoniaa. Blinit muikun mädin kanssa, venäläinen silli ja valkosuklainen pannacotta päärynäkompotilla maistuivat kaikille. Tärkeintä on olla yhdessä ja sukupolvien ketju jatkuu. Olihan Topiaksella ensimmäinen joulu.


17.12.2023

Oikea juhlapäivä! Sukututkimuksen seurauksena Minnan kolme uutta ystävää kokoontuivat Hukkalaan. Nämä aktiiviset matriarkat ovat syntyneet reilusti 80 vuotta sitten ja heidän tarinat ovat todella arvokkaista.joulupukki_murtokorvessa.jpg