Muuta

8.9.2019

Lähiruokaa parhaimmillaan. Luumupuun sato on ennätyksellisen runsas ja makea!


28.8.2019

Mikko Harjun lyriikassa vanha kyyninen ajatus on käännetty päälaelleen. Huippua!

"Joka kuuseen kurkottaa, voi kaiken saavuttaa,

Anna mennä, lennä vaan,

Rohkeus on ilmaista, voit kaiken tuhlata..."

27.8.2019

Kolmas Yuval Hararin teos oli kuin kertauskirja. Pitkä ja antoisa matka hänen ajatuksiin ja mielipiteisiin aiheutti ahdistusta ja toisaalta suurta helpotusta. Suosittelen lämpimästi tajunnan laajentamista jerusalemilaisen historian professorin kanssa.


25.8.2019

Varma syksyn merkki. Noora ja Petri valmistautuvat hirvijahtiin.


22.8.2019

Niin kaunista!


21.8.2019

Pohdimme opettajuutta.

Oppivelvollisuus pitäisi olla oppioikeus! Mutta mitä muutakaan kemia ja matematiikka ovat 13-15 vuotiaalle kuin tikkua kynnen alle. Noora saa olla aikamoinen taikuri, että saa innostettua kuulijakuntansa jaksollisesta järjestelmästä.

20.8.2019

Vesilintulupa auki, saaliina kuusi tavia = hyvin pientä puolisukeltajasorsaa.

13.8.2019

Hiski-herra ja Luna-neiti kävivät rokotuksessa. Nooralla oli sopivasti aamupäivä vapaata - hän on lehtorin sijaisena syyskuun alkuun Jussi Aholla opettaen matematiikkaa ja kemiaa. Johanna aloitti työt Vieremän eteläisellä koululla aivan pienimpien kanssa.

Mikä upea etu heillä onkaan reflektoida kokemuksiaan!


27.7.2019

Asuinrakennusta suurempi vaahtera, paras mahdollinen päivänvarjo pöjöpoudalla ja hikihelteellä.


25.7.2019

Tässä he nyt ovat; lumoava Luna, kohtaloonsa tyytynyt Fanni ja vahvaluontoinen Lankinen.


23.7.2019

Saimme odotetun vieraan Mikkelistä. Hänestä inspiroituneena ja hänen kanssaan ihastelimme Hällämönharjun maisemia. Vieraamme ikuisti meidätkin kuten monta muuta kaunista maisemaa ja yksityiskohtaa äärimmäisen taitavasti.


21.7.2019

Lankinen oli viikonlopun vietossa maaseudulla ja puutarhavattuja pääsee poimimaan!

16.7.2019

Fanni ja 8 viikkoa vanha Luna. Kaunis valkoinen paimenkoira on Nooran ja Petrin oma.


13.7.2019

Fanni 8 vuotta ja Lankinen 10 viikkoa.


8.-11.7.2019

Kesälomalla täytimme sivistyksestämme Tallinnan kokoisen aukon. Nukuimme paljon ja söimme vielä enemmän. Erittäin viileä sääkään ei verottannut leppoisan loman kiitettävää arvosanaa.


5.7.2019

Pölhälästä toiseen. Koljonvirran näytelmä ei ollut kotiteatterin veroinen.


30.6.2019

Hararin Homo Deus-kirja etenee hitaasti, mutta varmasti. Siitä inspiroituneena emäntä säntäsi kuulemaan liberaalin humanismin synnyttämää vastavoimaa. Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen piti juhlapuheen Mansikkaniemen maakuntajuhlilla. Mielenkiintoista.

26.6.2019

Työmatkan maisema.

Upea, savolainen ja hirmu varhainen kesäaamu.


25.6.2019

Kovalla tahtotilalla voimme tehdä pikavisiitin Kuopioon lypsyjen välillä. Teimme tupatarkastuksen Nooran ja Petrin uuteen kotiin Petosella. Omena oli ihanasti pudonnut puun alle ja kaikki oli niin kaunista ja yhteensopivaa. Nooran valitsema ja toteuttama jauhelihapiiras oli todella herkullista!

22.6.2019

Nyt meilläkin on Suomen suosituimman koirarodun edustaja - tyttären koira. Johannan ja Oskun corgi Lankinen kävi juhannusaterialla Hukkalassa. Aivan huikean super hyper ihana!!!


14.6.2019

Joimme Askon synttärikahvit ja katsoimme keittiön ikkunasta pulleaa rusakkoparia vehnän oraassa.

9.6.2019

Rapsakka ukkoskuuro kasteli helteen ja ilma jäähtyi aina välihousu-keliin saakka. Isäntä etsi ja löysi kaksi salamointia ja jyrinää karkuun säikkynyttä vasikkaa.

7.6.2019

Isäntäväki yö-hippasilla helteen kanssa kun mökki oli aivan liian kuuma nukkua...

6.6.2019

Huikea helle. Laitoimme Katrin kanssa hautoja ja samalla innostuimme laajempiin kukkaostoksiin. Pelakuut ikkunalaudoilla sitten kesän 2014. Omenapuut runsaalla kukalla samoin kuin uudet alppiruusut.


23.5.2019

Pihamaalla kasvaa aivan uusi puu - Mongolian vaahtera. Nooran tavaroita on piiloteltu, pesty ja pakattu. Kesäkuussa tapahtuu jälleen muutto - Kuopioon hieman suurempaan asuntoon. Nyt kotiosoitteena on Komulantie:)

18.5.2019

Kylätalo Koivula toimi leirikoulu paikkana erinomaisesti ja vietimme huikean hauskat juhlat Johannan ja menoon satasella heittäytyvien vieraiden kanssa.


Ukki ja mummo saivat ensimmäisen maisterin ja näistä neljästä voi olla vain ilolla ylpeitä. Voimisteluluokassa oli akateemista naiskauneutta hämmentävän paljon Johannan opiskelukavereiden asetuttua puolapuille.

Onnellinen perhe Luttinen.


17.5.2019

Vadelmaiset suklaakakut odottavat jääkaapissa ja usea kilo paahtopaistia on paistettu. Katri-sisko on jälleen kerran pitokokin apuna leirikoulu-juhlien valmisteluissa.

13.5.2019

Positiivinen valinnanvaikeus lukujärjestyksestä.


12.5.2019

Ätienpäivä ei voi sujua paremmin. Niilo-ukki tarjosi meille runsaan lounaan Puomilassa, Osku vaihtoi vessaan uuden valaisimen ja Kaisa-mummo oli tervehditty jo edellisenä päivänä. Onnittelukortti oli ihastuttavan kemiallinen.


5.5.2019

Lunta ei tullut aivan metriä, mutta riittävän paljon kohtuullisen kylmän tuulen kanssa.

Sunnuntai sujui suunnitellessa - juhlia odotellessa:)

Vanha läppäri sai sisälleen uuden kovalevyn ja toimii nyt huomattavasti nopeammin. Nooran Petri osaa!

Tulevaisuuden skenaarioissa on ohjelmoitu navettarollaattori anopille...

2.5.2019

Pihamaa on haravoitu, satakoon vaikka metrin lunta!

30.4.2019

Vapun aaton vietimme parhaassa mahdollisessa seurassa Luvejoella. Siellä pääsimme katsomaan livenä majavan patoa.


Katrin kissa ja koirat seurasivat meitä tekojärvelle vaikeakulkuisessa maastossa.


24.4.2019

Viime syksynä tilatut alppiruusut ja jasmikkeet saapuivat Hankkijalle. Innostuneena opiskelemaan istutusta ja hoitoa?

22.4.2019

Pääsiäisen herkut on pian valmistettu ja nautittu. Avonaiset hatsapurit pääsivät jatkoon ja tänään avaamme pashakakun. Noora oli navetta-apuna ja Ruka-vasikka sai toimia pääsiäistipuna suloisesti pehkupaali-pesässään.


17.4.2019

Kun musta muuttuu valkoiseksi ja valkoinen mustaksi. Vallankin vehnän domestikaatio on toiminut alkusysäyksenä maapalomme kansoitukseen. Teos herättelee tunteita...


16.4.2019

Vaalikohmelo.... Vietimme valvojaiset Katrin ja Jarkon kanssa jännäten tappiin saakka suurinta puoluetta ja väsymys iski vasta päivän kuluttua. Koko perheemme oli kiinnostunut vaaleista ja mikäs sen jännempää - kuin vaalien tulos!

13.4.2019

Noorakin valmistelee tunteja paksu kirjapinkka apuna. Lisäksi tietokonesovellukset - huh huh...


10.4.2019

Johanna sai odotetttua postia ja palkankorotuksen maisterin papereilla. Lisäksi Kiuruveden sijaisuus jatkuu lukuvuoden loppuun! Onnea meidän Hanskille!

30.-31.3.2019

30 vuotta sitten sain kaksi todella hyvää ystävää. Meillä kaikki olimme maaseudun kasvatteja ja me kaikki kolme tykkäsimme kotitaloudesta. Mikään ei ole muuttunut, ainoastaan puhuttelu. Tulkaahan rouvat, niin lähdetään lypsylle!


19.-25.3.2019

Dominikaaninen tasavalta, Puerto Plata ja kokeeksi isäntäpari kaksistaan:)


Tämän helpommaksi ei lomailu voi enää mennä. Aurinkoa oli takuuvarmasti ja erinomaista ruokaa ja kahvia tarjolla koko ajan. All inclusive ja ikä näyttävät sopivan yhteen vuosi vuodelta paremmin.

Puerto Platan maamerkki on Isabel-vuori jonka päällä nököttää Kristus-patsas ja josta aukenee näkymä 150 000 asukkaan kaupunkiin.


Kulttuuriretki maaseudulle oli antoisa. Saimme nähdä kaakaon kasvavan ja suklaan valmistuksen. Ihastelimme katkeamatonta kylmäketjua pienessä juustolassa muistaen sen tosiseikan, että juusto on juuri lämpimän maan vahingossa keksitty tuote. Näimme nerokkaan kaktusaidan ja sen erittäin vaatimattoman elämän maaseudun kylässä, jossa upea äitikana hoiti isoja poikiaan.

Puerto Platasta jää muistoihin loppumattomat hiekkarannat ja kiireettömät hetket hyvän ruoan äärellä.


12.3.2019

Vihdoinkin jonkin sortin suursiivousta / pölyjen pyyhintää. Keväinen aurinko on armoton indikaattori!

6.3.2019

Johannalla oli ensimmäinen opettajan hiihtoloma ja laskimme yhteensä 17 pulkkamäkeä.

Samalla tulee suoritettua fyysiset testit. Juuri tällä hetkellä ei näy esteitä jatkaa lannan ja maidon separointia maailman tappiin.

1.3.2019

Heken savusaunasta possun ulkofilettä ja naudan paistia. Mainio kyytipoika porkkanoille!

24.2.2019

Tänä talvena olemme nauttineet useasti paahdetuista juureksista; perunat, bataatit, palsternakat, sellerit ja porkkanat öljypyöräytyksen jälkeen uuniin 20 minuutiksi. Helppoa, nopeaa ja herkullista!

22.2.2019

Vietimme mukavaa päivää Kuopiossa Nooran ja Petrin kanssa. Matkuksen kirjakaupasta lähti mukaan ajatuksia herättävä kirja. Emännän tavoitteena on venyttää kärsivällisyyttä ja tässä teoksessa on monta hyvää neuvoa punaiselle persoonalle = suurimmalle idiootille:)


Anna-lehden sivulla on nopsa testi oman persoonallisuuden saloihin.

17.2.2019

Maapähkinävoilla maustettu lihapata maistui ulkomaille. Puuttui vain 30 asteen lämpötila. Nam. Lisäksi paahdetut juurekset ja varsinkin punajuuret ovat pesineet meidän ruokalistalle.

16.2.2019

Viikon 8 Anna-lehdessä oli emänälle sopiva horoskooppi koko vuodeksi tai vuosiksi.

9.2.2019

Kolmas ja tällä kertaa viimeinen loma-aamu venyi pitkäksi peiton alla sähköjä odotellessa . Tykkylumi on kaunista katsoa...


26.1.2019

Napakat pakkaset pakottavat mökkisille. Onneksi Noora ja Petri tuo eloa ja oven käydessä talo tuulettuu.

19.1.2019

Hatsapuria, sieniruukkua ja blinejä, itänaapurimme valikoimasta löytyy upeita herkkuja Hukkalan koekeittiöön. Sitä ennen olimme ihastelleet jälleen kerran mäkimaisemien kauneutta 20 asteen pakkasessa. Ja vaikka pihassamme on lähes joka viikonloppu LVI-saato.fi, ei se tarkoita että meillä on aina remontti!


17.1.2019

Joululiinat on pesty ja silitetty odottaamaan seuraavaa joulua. Olkoonkin se paljon puuhaa pihan ja navetan välillä - on se niin ihanaa aikaa!

Juuri nyt istumme Johannan kanssa keittiön pöydän ääressä hänen kirjoittaessaan gradua ja Eskon lypsäessä lehmiä. Leppoisa tammikuun hämärän hetki... ja raikas tunnin ulkoilu kuutamolla.


6.1.2019

Mikä ihana tapaaminen! Kummitytär ja kummi kumpikin kihloihin joulun aikaa! Sen jälkeen viritimme kuvaajan korkealle ja ihastelimme Johannaa ja Oskua!

Olemme saaneet niin paljon.
Olemme saaneet niin hyvää.
Toisemme.


31.12.2018

Johanna ja Osku kihloihin. Kuinka toivommekaan heille tasa-arvoista parisuhdetta, jossa kumpikin voi toteuttaa itseään ja he yhdessä voivat luoda jotain niin kaunista, kuin kaksi ihmistä vain voi.


18.12.2018

Puolessa tunnissa hurautimme tehdä viikon paniikkilistan, joulun ruokalistan ja alun ostoslistaan. Kun kaiken laittaa paperille, kaaos pienenee ja pääsemme laskeutumaan erinomaiseen jouluun.

Toivomme kaikille näiden kotisivun lukijoille rauhallista joulun aikaa!


17.12.2018

Onneksi Noora tuli auttamaan pappa ja mamma Luttista. Puukko heilui keittiössä, kun pakkasimme ulkofilettä. Entrecoteja mahtuu vain yksi kerrallaan paistinpannulle.

15.12.2018

Joulusiivouksen esto päivä. Eskon ammattitaitoinen serkku saapui jo aamusta aloittamaan porisevien lihapatojen takaamisen. Seuraavat päivät tyhjiöpakkaamme hyvin marmoroituneita lihahiehon paisteja raakakypsymään. Tulikohan haukattua liian iso pala? Mhh... jospa Osku ja Petri auttavat padan äärellä.

Päivälenkillä videoimme takaparin kävelyn edut ja haitan.

8.12.2018

Kovin oli väljää "Bussissa Somerolle". Teatteriesitys Rauli Baddingista ei ehkä ollut se meidän juttu.

7.12.2018

Noora otti kärryn auton perään ja pyyhälsi Petrin kanssa Joensuuhun. Vasta seuraavan vuorokauden puolella he tulivat takaisin kuorman kanssa joka säilöttiin Hukkalan aittaan. Juuri kun haavena oli konmarittaminen...

Viikonloppuna arvoimme jouluvieraidemme kanssa lahjapakettien hankkimisen. Konmaristus ja ympäristötietoisuus toteutuvat tänä jouluna vain yhdellä ostettavlla lahjalla ja joulutervehdyskin tulee tänä vuonna netin kautta.

1.12.2018

Tyttäret ovat muuttopuuhissa ja Hukkalaan on kehkeytymässä muistoesineiden keskusvarasto.

28.11.2018

Joskus saa enemmän kuin tilaa. Viikonloppuna oli kaatunut vasa ja aikuinen hirvi ja herrasväki Luttinen vietti laatuaikaa keittiössä pakatessaan Asko, Eskon ja Nooran lihaosuudet.

24.11.2018

Kerrankin lomittaja oli varattu juuri sopivalle viikonlopulle, kun Peat Power sponsoroi meidät Vieremän yrittäjien järjestämään pikkujouluun. Olipa huikean hauskaa tavata ystäviä! Seuraava päivä meni suunnitellusti sohvan ja keittiön välillä. Todellinen lepopäivä naismuistiin, vauuu...

23.11.2018

Itkimme ja nauroimme. Kolme siskoa siivosi äidin asuntoa.

15.-19.11.2018

Noora, Petri ja Esko villisikajahdissa Saksassa. Isäntä toi tullessaan ketun kankaalla, itse saaliit häntineen eivät ole tuotavissa. Lisäksi aloitamme adventin ajan napostelemalla saksalaista joulupullaa, josta ei rusinat ja rasva puutu!


11.11.2018

Isänpäivän juhlinta sisälsi myös anopin syntymäpäivät Paaskodissa. Hoitokodin kissa Nekku löysi välittömästi parhaimman sylin.


3.11.2018

Eskon kaksi kasvisruokaviikkoa päättyivät hirvirokkaan ja nälkä pakeni yhtä kauas kuin hirvetkin. Saaliista ei ole edes näköhavaintoja joten tämän syksyn jahti kestänee mukavan kauan.

1.11.2018

Vuosiloman hakeminen yllättää aina kuin talvi autoilijat. Tässä asiassa isäntäväki on kuitenkin niin samaa mieltä, että päätökset syntyvät nopeasti ja vuoden 2019 lomasuunnitelmat ovat valmiit.

26.10.2018

Suomen lukuisat maatilat syntyivät sotien jälkeen asutustiloina. Tämän historiallisen seikan sisällytimme harjoittelijoimme opintoihin Oma maa-elokuvan muodossa.

25.10.2018

Hukkalan koekeittiö on intoa täynnä. Noora heitti äidillen mirrow glace-haasteen ja niin vain syntyi Suklaapossun ohjeella kakku, joka parani päivä päivältä. Mielleyhtymä johti toiseen hankaluuteen, jonka Silja-anoppi teetätti yli 20 vuotta sitten. Sans Rival olikin vähemmän jännittävä useiden työvaiheiden klassikko.


Kakkujen lisäksi keittiössä on kasvisruokaviikot. Makaroonilaatikko Mifu jauhiksesta oli vähintään yhtä hyvää kuin nautajauhelihasta. Mielenkiintoista ja maukasta!

21.10.2018

Neljä hirvijahtipäivää takana ja vajassa roikkuu vasa. Tämä on sitä veljesten laatuaikaa.


17.10.2018

Mamma jätti keittiön Nooran haltuun. Tuloksena oli huikea metsopaisti saksalaisille metsästysvieraille paahdettujen punajuurien kanssa. Upeaa!

14. -15.10.2018

Todella lämmin sää, ulkona voi olla paitahihasillaan. Viime viikon uutiset ilmastonlämpenemisestä hillitsevät hieman nautintoa. Ei hyvä.


6.10.2018

Pöytä notkui jälleen herkuista eikä suotta. Vietimme oikein mukavaa iltaa uuden suvun kanssa juhlien Nooran luonnontieteiden kandidaatin tutkintoa. Petrille kuuluu myös kiitos Nooran tukemisesta suuren haasteen kanssa. Isä ja äiti Luttinen ovat onnellisia ja kiitollisia.


26.9.2018

Johanna istui äitinsä kanssa Moskovan Bolshoi teatterissa katsomassa Joutsenlampea, vauuu!


Baletti oli juuri niin upea kokemus kuin oletimme ja sopiva lepotauko jaloillemme. Raveltaminen Punaisella torilla, Kremilissä ja Vanhassa Arbatissa kerrytti hurjan määrän askeleleita. Onneksi venäläinen ruokakulttuurikin on todella rikas ja maistelimme antaumuksella borssit ja pelmenit.

Tretjakovin taidegalleria oli yksi pääkohteistamme ja siellä nautimme erityisesti 1800-luvun lopulla vaikuttaneiden Perovin, Pukirevin ja Surikovin töistä. "Metsästäjät tauolla" toi lystikkäitä ajatuksia.

Sateen sattuessa pakenimme maan alle ja sukkelina tyttöinä hyppelimme metroasemalta toiselle katsoen kaikki kauneimmat palatsit, mitä Stalin oli kansalleen rakentanut.

Ruplia jäi hieman tähteeksi. Säästämme ne Johannalle, jota Venäjän historia ja kulttuuri jäi vielä kiinnostamaan:)

21.9.2018

Onnestakin voi itkeä. Noora tuli Petrinsä kanssa kotiin ja kertoi olevansa luonnontieteiden kandidaatti. Viime viikonloppuna tyttäremme rutisti viimeiset laboratorio-työt ( silkkaa hepreaa ) ja maagiseksi päivämääräksi tuli 19.9.2018.

Kaikista tummista pilvistä huolimatta elämään mahtuu myös kirkkaita värejä!


19.9.2018

Kaisa-mummu joutui jälleen sairaalaan, naapurista kuuluu suru-uutisia ja murheet kiertävät mustien pilvien lailla taivaalla.

15.9.2018

Johannan kolmen viikon opettamis-harjoittelu Fuengirolassa Espanjassa päättyy varmaan valitettavan pian?

13.9.2018

Maanantaina kilautimme Kuopion silmäsairaalaan ja jo torstaina anoppi sai näkönsä takaisin. Kaihileikkaukset sujuvat sukkelasti.

8.9.2018

Retkeilimme metsästysmajalla. Kaikki muut ahkeroivat paitsi emäntä ja mopsi.


4.9.2018

Velatkin muuuttuvat saataviksi. Aamukahvit keittiössä, ulkoilua näissä maisemissa ja pitkä päivä ystävän luona. Näin on hyvä.


27.8.2018

Ei auttanut kuin emännän taipua isännän halutessa kammeta velkavipua vielä kerran.

26.8.2018

Vietimme surullista luopumisen päivää, kun Iita-koiramme päivät tulivat täyteen. Ruotsin valkoinen hirvikoira asui elämänsä ensimmäisen puolen Hukkalassa ja muutti sitten omatoimisesti Siljan koiraksi naapuriin. Iita sai elää vapaana parasta mahdollista koiran elämää.

11.8.2018

Aivan huikea sää edelleen. Tuntuu kuin olisi ollut lomalla kuukauden ilman lomalta paluu stressiä.

Mehumaija porisee viimeisiä satseja. Vanhat punaherukkapensaat innostuivat hellekesästä ja tekivät ennätyksellisen paljon marjoja. Mutta koska väki vähenee ja pidot pienenee , ainakin 5 pensasta poistetaan käytöstä. Aika aikaa kutakin, piste.


10.8.2018

Metsästyskausi alkoi jälleen. Yli 20 kyyhkyä odottaa kokkausta!


31.7.2018

Johanna pisti vauhtia mamman rattaisiin: mustikkaan, uimaan ja siitä sitten lenkille. Erinomaisen treenattu olo! Punaherukat odottavat mehustusta, kunhan helteet päättyvät. Kuivuus ei ole haitannut viinimarjojen kehitystä lainkaan!


26.7.2018

Lomamatkalla Iisalmessa. Illalla hyppäsimme 10 hengen voimin IPK:n saunalautalle ja nautimme hyvästä seurasta, uinnista ja maisemista Porovedeltä. Ja onnellisena palasimme Iisalmen venesatamaan.


25.7.2018

Ihmekös tykkäämme reissata lämpöä kohti! Nämä uskomattomat helteet lähinnä antavat iloa ja voimaa meidän elämään! Tosin huoli on suuri sadosta - sen suhteen saisi sataa vettä ja kohtuullisen paljon. Se on kuitenkin asia, joka ei ole meidän vallassa. Loma-aaton iltana Esko soudatteli rouvaansa Palosenjärvellä.


17.7.2018

Hellettä uhmaten otimme Johannan kanssa sankot kainaloon ja lähdimme mustikkaan. Palasimme aika pian takaisin ja yritämme ensi vuonna uudelleen. Kuivuus on kutistanut marjasatomme.

Sen sijaan teimme matkan menneisyyteen. Särkilahti on Rotimojärven hieno uimaranta ja runsas paarmakanta ei häirinnyt Johannan nautintoa. Katrin westiet uivat reippaasti ihan oikeaa koiraa!


13.7.2018

Teimme Johannan kanssa tutkimusmatkan. Mustikat ovat valmiita poimittavaksi. Pihan ohra on kasvanut aivan huikeaksi ja vadelmat alkavat kypsyä.


12.7.2018

Kesäteatterikausi päättyi Alapitkän "Jaetun maan lapset" -näytelmään. Saimme tuhdin tietopaketin evakkojen asuttamisesta Lapinlahdelle. Suomi on selvinnyt upeasti omasta pakolaisongelmasta, vaikka se on vaatinutkin kipeitä ratkaisuja.

6.7.2018

Kesäteatteri-kausi avautui Mansikkaniemellä. Iikka Kämäräinen johdatti Elias Kankaanpään roolissa joukkojaan kohtalokkaaseen taistoon. Upea näytelmä, kirjana Täällä Pohjantähden alla on huikea.


30.6.2018

Katri-sisko juhli elämäänsä Kyrönniemessä niin upean kauniina kuin aina. Mutta komeita ovat myös Hukkalan pojat!

28.6.2018

Jatkoimme retkeilyä Hukkalan naisten kanssa. Asiakkaaksi otimme Kaisa-mummon Iisalmesta ja ajoimme Kuopioon lääkärin pakeille.

27.6.2018

Kolmen naisen ryhmä ajeli Rautavaaralle ja saapui Tiilikanjärven kansallispuistoon. Siellä valitsimme kahdeksan kilometrin patikoinnin kääntöpisteenä Venäjän hiekat. Matkalla oli hienosti rakennuttaja pieniä siltoja.


Lisäksi saimme kävellä upeita, suoria ja leveitä pitkospuita pitkin. Suosittelemme lämpimästi!


22.-23.6.2018

Juhannus paikkasi kahta puutetta. Vettä tuli reilu 20 mm ja isäntä nukkui useaan otteeseen päivä - ja yöunia:)

17.6.2018

Astelimme nallen kanssa samoilla poluilla 400 metrin päästä talosta ja 250 metrin päässä umpilehmistä.

8.-10.6.2018

Ainakin kerran elämässään on syytä kokea puoluekokous. Sotkamo tarjosikin meille paljon asiaa, tunnetta ja elämyksiä. Seurasimme pesäpallo-ottelua, juhlimme ylä-savolaisten naisten menestystä vaaleissa ja osallistuimme Elsin johdolla lippuparaatiin.

7.6.2018

Katri viettää tasapäiviään juuri huomenna ja juuri Sotkamossa. Meilläkin on liput perinneruokailuun.

4.6.2018

Vaikka sää oli kovin myrskyisä, anopin ja miniän hautuumaa-reissu sujui rauhallisissa merkeissä. Hukkalan miniä sai taloon tullessaan ensimmäiseksi S-etukortin ja hautapaikan.

27.5.2018

Tuomi kukki reilu viikko sitten ja luumupuu muutama päivä sitten. Nyt kukkivat omenapuut, kielot, vuohenjuuret ja pihasyreenit.


24.5.2018

Silja-mummon Iita-koira otteli jälleen kyy-käärmeen kanssa. Tämä oli jo viides kerta, kun Iita vietti kivuliaan illan pureman jäljiltä. Onni oli iso käärme ja ehkäpä hieman huti annosteltu myrkky.

23.5.2018

Mummo Punainen ja mummo Sininen retkellä Kiuruveden pesulassa. Reilu 20 vuotta sitten mummot olivat vuorotellen apuna Johannan ja Nooran kanssa, nyt tyttäret ovat avustamassa mummoja.

17.5.2018

Meidän neljä vuodenaikaa tarjoavat aina uuden taideteoksen. Pylväshaavoissa on jo suuret lehdet ja taustan koivikko on aivan eri värinen kuin viisi päivää sitten.

Lenkkipolulla tien yli kumartuvat koivut kertovat tarinaa raskaasta talvesta.


13.5.2018

Söimme äitienpäivälounaan ulkona, mutta jälkiruokakahvit joimme hieman viileämmässä keittiössä.

12.5.2018

Kesän ensimmäinen Murtokorven lenkki oli vauhdikas ja jopa vaarallinen. Kyykäärme meinasi jäädä lenkkitossun alle. Viime vuonna vietimme äitienpäivää maan ollessa valkea. Huomenna taidamme tuoda ruokapöydän Hukkalan pihamaalle!


11.5.2018

Ensi kesän askareet ovat kauniisti paketissa.

Johanna aloittaa kesätyöt tulevalla viikolla Iisalmessa ja Noora hieman myöhemmin Kuopiossa.

Ja jos kaikki jatkuu näin hyvin Hukkalan työmaalla, on matroonalla mahdollista olla muuallakin kuin navetalla:)

4.5.2018

Se oli ihan oikea emäntien saunailta. Hukkalan matroona oli vanhimmasta päästä ja nautti suunnattomasti nuorempien emäntien innosta ja asenteesta. Maidon hinta oli yhtenä aiheena ja yhdessä päädyimme yhä enemmän painottamaan suomalaisen tuotteen ostamista. Silloin kaikki on kotiin päin.

30.4.2018

Pensashanhikit saivat puutarhasaksista ja kulokko haravasta. Mielenkiinnolla odotamme, pesiikö aitassa kukaan ensi kesänä? Siljan harava saa olla vielä varastossa:)


20.4.2018

Teimme erittäin onnistuneen kevätretken Kiuruvedelle. Pääkohde oli yritysvierailu Heikin ja Sannan pesulaan. Intoa ja tarmoa oli niin paljon, että sitä sai jopa mukaankin. Juuri tälläistä fiilistä maidontuottaja kaipaa ja tarvitsee juuri nyt!


17.4.2018

Fanni-mopsi joutui myös kevätsiivouksen kohteeksi, kun hampaat puhdistettiin ja kynnet leikattiin Iisalmen pieneläinklinikalla. Piimän lipsuttelu onnistui tokkuraiselta potilaalta:)


13.4.2018

Pienen pientä verryttelyä tuleviin koitoksiin, jotka tosin ovat vielä metrisen lumihangen alla. Isäntä keräsi romukuorman joten julistan kevätsiivouksen alkaneeksi!

8.4.2018

Rauhallinen viikonloppu kahdestaan kotona. Edellisellä viikolla opiskelimme ateria-palvelua, kotisairaanhoitoa ja ennen kaikkea huolta ja hätää.

Lystikkäästi ajatellen voin vain todeta osien vaihtuneen. Joskus 35 vuotta sitten me tyttäret saatoimme olla tiellä tietämättömällä:)

25.3.2018

Tunnelmasta toiseen. Hoitotahto on helppo tallentaa Omakantaan sellaisen päivän varalle, kun järki kulta jättää lopullisesti.

12. -19.3.2018

Kuuba! Viikko Varaderon hiekkarannoilla all inclusive -palvelulla.

e

Matkustimme Katri-siskon perheen kanssa tasan vuorokauden suuntaansa sisäisen kellon mennessä kerta kaikkiaan sekaisin. Matkat itään päin ovat aamuvirkuille armollisempia...

Aluksi sää oli kovin tuulinen ja olimmekin iloisia Havannan retken osuessa kylmimmälle päivälle. Samalla saimme perusteellisen tietopaketin Kuuban historiasta ( Che Guevaran muistomerkki) ja tästä päivästä. Kuubalaisen keskipalkka kuukaudessa on noin 20 euroa. Sen sijaan valtio järjestää työpaikkaliikenteen, vuokra-asunnot, ruokakuponkeja ja yhden maailman parhaista terveydenhuolloista.

Kuuban katukuvassa on helppo aikamatkata 1950-luvulle. Amerikkalaiset autot ovat uskomaton näky ja uskomaton tuoksu. Päästöpolitiikassa on vielä paljon tehtävää.

Onneksi piipahdimme myös hieman nuhjuisemmassa lähikaupungissa. Cardenas oli kuin aavekaupunki, tyhjät kadut ja korjausvelkaa huutavat rakennnukset. Siellä teimme kaupunkikierroksen hevoskärryillä, jotka ovat yhä yleisiä polttoaineen saatavuuden vuoksi.


Turismi on merkittävä tulonlähde Kuuban kansantaloudelle. Niinpä asuttuamme viikon valtion hotellisssa valtion notkuvien noutopöytien äärellä housun nappia koko ajan hölläten olemme todella tyytyväisiä. Loppuloman helteiset säät, kuubalaisten letkeä ote elämään, salsan rytmit, rommi ja erinomaiset fasiliteetit tekivät huikean muistijäljen.

4.3.2018

Ehkäpä sana KIITOLLINEN riittää.


3.3.2018

Mummon juhlien sivutuotteena Johanna ja Noora leikkasivat ja liimasivat ihastuttavan hetken ruoanlaitosta lähes 20 vuoden takaa.

JOHANNA JA NOORA KOKKAA

27.2.2018

Valmistauduimme isännän kanssa tulevan viikonlopun juhliin suorittamalla suuret ruoka-ostokset. Illalla juhlimme Iivo Niskasen olympia-kultaa Einarin puistossa kirpeässä kelissä. Ehdottomasti kannatti hieman viilentyä, oli sen verran huikea juhla ilotulituksineen!

23.2.2018

Moottorikelkan jäljet pelloilla avaavat aurinkoisia kuntoilureittejä.


18.2.2018

Johanna oli digitoinut kaksi VHS-kasettia vuosilta 1995-1998. Videoilla vilahtelivat jo pois nukkuneetkin, hankintapuiden ajaminen kuin lehmät lumihangessa utareliiveineen. Upeinta olivat kuitenkin tyttäremme.


15.2.2018

Saimme nauttia erinomaisesta seurasta, kun Eskon kämppis Tero Pemo-ajoilta tuli suunnittelemaan heidän luokkakokoustaan.

Toinen huikeampi juttu oli oikea kirje ystävältä. "Tärkeintä on tietää, että olemme toistemme elämässä" -lause lohdutti ja ilahdutti meitä työn sankareita.

11.2.2018

Teimme Katrin kanssa 10-vuotis suunnitelman. Vielä silloinkin laskemme pulkalla mäkeä, syömme laskiaispullia ja hernekeittoa.


29.1.2018

Viime viikolla pidimme pari päivää vapaata. Onneksi on sukulaisia! Asko teki apetta ja Katri majoitti meidät Vuokattiiin. Aika kului tekemättä juuri mitään ja akut latautuivat täydellisesti.

Juuri nyt taivaalla on laturi kaikille. Valo antaa meille voimaa.


8.1.2018

Työmatka lyheni muutaman minuutin! Kelkan jälki kestää juoksennella navetalle ja takaisin.


7.1.2018

Upean valoisa päivä, kuin pimeän keski-ajan jälkeen. Sähkökatkoja aiheuttanutta tykkylunta jäi vielä hieman puihin. Me saimme nauttia kahdesta sähkönjakelun ongelmasta, toinen kesti vain kaksi tuntia ja toinen kuusi tuntia.


5.1.2018

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Esko sommitteli perheensä kaupunkiin ja takaisin pian 24-vuotiaalla punaisella pahulaisella huolimatta haastellisesta kelistä.

joulupukki_murtokorvessa.jpg