Muuta

19.10.2017

Edellisenä iltana Noora vei kyläkoululle valikoiman Hukkalan kattiloita, joissa oli sinisorsaa, telkkää ja kyyhkyä kaikella pieteetillä valmistettuna.

Nyt saksalaiset metsästysvieraat ovat hirvijahdissa Palosenmäen metsästysseuran kanssa. Esko, Noora ja Petri pitävät huolessa tämän talon riistaosuuden.

Vuoden paras aika hienossa säässä?

6.10.2017

Vuonna vasara ja kirves neljä salskeaa nuorta miestä (Janne, Jarno, Jari ja Esko) ystävystyivät ja viettivät hupaisaa nuoruutta. Nyt vietimme heistä toiseksi vanhimman 50-vuotis juhlia teatterin merkeissä.

Kiuruveden teatteri Hulluviima oli toteuttanut varsin mittavan produktion Seitsemästä veljeksestä. Vaikka esitys väliaikoineen kesti kolme tuntia, aika kului siivillä nauttien Aleksis Kiven upeasta tekstistä. Suosittelemme.


24.9.2017

Silja-mummu suunnittelee omenoiden mehustamista. Luumut kypsyvät sittenkin elleivät pihamaalla pesivät harakat pistä niitä parempiin poskiin.


20.9.2017

Kolme siskoa Sisiliassa ja mielenkiintoisimmassa kohteessa Etnalla. Tulivuori on purkaantunut viimeksi vuonna 2002 jättäen muistoksi mustat laavajuonteet. Myrkylliset kaasut ja taivaalta tipahtavat kuumat kivet ovat tappavampia kuin laava.


Etnan retkellä kaipasimme villahousuja, mutta Taorminan lämmössä portaita ravatessa tarkenimme oikein erinomaisesti.

17.9.2017

Isännän tyyny on ollut vähällä käytöllä. Toissayö meni paljussa ukkokerhon kanssa ja KOKO viime yö Hiskin haukuessa hirveä.

7.9.2017

Vuosi sitten viimeiset pulleat jyvät saatiin siiloon 4.9. Tämän vuoden elot ovat epätasaisesti joutuneita ja sadonkorjuu näyttää siirtyvän useita päiviä sateiden saapuessa. Nyt kannattaisi pitää päätä tyynyn päällä ennen kuin turnauskestävyyttä kokeillaan kolmannella rehunteolla ja puinnilla.


6.9.2017

Kellarissa tököttää jälleen 120 kpl kolmen vartin höyrymehupulloa. Herukkasato oli normaali, omenasadosta tulee liian suuri.Luumut eivät taida kypsyä tähän sadonkorjuuseen...

3.9.2017

Johanna ja Noora päättivät pitkän kesäloman ja lähtivät innokkaina Joensuuhun opintojen ääreen.

2.9.2017

Tämä hirvi menisi vanhaan navettaan, jos vain sopisi ovesta:)


22.8.2017

Idyllistä maaseutua, romantiikkaa ja lähiruokaa ; vesilintujen metsästys on alkanut!


11.8.2017

Noora kannusti meitä järjestämään illanvieton. Aamu kymmeneltä hän laittoikin isänsä ja Petrin kanssa 11 kiloa lihaa paistumaan. Kello 18 rosvopaisti oli herkullisen kypsää ja pääsimme nauttimaan hyvää ruokaa vielä paremmassa seurassa. Johanna sen sijaan pisti kaikki hyppimään jyväsäkissä!

Työt eivät lopu meiltä tekemällä ja vapaat eivät tule kuin niitä ottamalla. Tämä pieni hetki hyvien ystävien seurassa ei unohdu!

10.8.2017

Jahtikausi alkoi aurinkoisissa merkeissä, kun kyyhkyn metsästäjät menivät aamuyöstä passiin. Heti yhdeksän jälkeen alkoi kuitenkin lähes jatkuva sade... Saaliksi tuli 21 paria täkkälihoja.

3.8.2017

Fantastinen sadepäivä - lepopäivä mustikkamättäältä.

29.7.2017

22 vuotta sitten lauantaina kello 13 syntyi toivottu ja odotettu " Sohvi". Näin olemme juhlineet koko kesän perheemme syntymäpäiviä. Seuraavat juhlat ovat 5.3.2018 kun Silja täyttää 80 vuotta.


24.7.2017

Nuoruuden kutkeet ovat historiaa, kun Hukkalan isäntä täytti 50 vuotta.


21.7.2017

Iloiset terveiset Savonlinnasta! Kerran elämässä oopperajuhlilla onnistui vaarallisen hyvin ja saattaa johtaa toistamiseen. Erinomaisena matkanjohtajana toimi Asko ja hänen johdollaan tutuistuimme lisäksi Johanna Oraksen taidenäyttelyyn ja Kerimäen suureen puukirkkoon.


16.7.2017

Valmistautuminen tulevaan satokauteen on täydessä vauhdissa. Emäntä heiluu raakileharvennuksessa, ettei omenoita tule liian paljon. Metsästäjät sen sijaan ampuvat kiekkoja, jotta saamme paljon kyyhkypaistia ja vesilintukeittoa.


12.7.2017

Koko kuuden hengen perhe toisessa kesäteatterissa tänä suvena. Koljonvirran Tuntematon sotilas oli huikea toteutus sodan mielettömyydestä.

11.7.2017

Karannut hieho olikin mennyt itse takaisin laumaan ja isäntä vei paimenet ihmettelemään ILIVESKOSKEE.


1.7.2017

Kaunis kasvatustieteiden kandidaatti ja komea nuori yrittäjä kutsuivat meidät upouuden kodin tupareihin Maitopolulle. Erinomainen alku lupaavalle elämälle!


19.6.2017

Omenapuut ja koristepensaat kukkivat. Pihamaata ympäröivät elävät puutarhatontut, Neiti Aika kello kaulassa.


11.6.2017

Hukkalan emäntä saavutti mahti-iän, kun viisautta on enemmän kuin 20 teinis yhteensä ja kun ossoo olla ihtensä kanssa sujut, sillä lailla sopivasti.


Kotijoukot järjestivät juhlahumua koko päiväksi. Aamukahvit nautittiin ulkona Brita-kakun kanssa ja sen jälkeen patikoimme perinteiseen tapaan Linnaharjulla.


Iltalypsyllä juhlat jatkuivat, kun Johanna Osku tutustui maidontuotantoon käsituntumalta. Vauhdikas päivä enteilee vauhdikasta jatkoa uudelle vuosikymmenelle.


7.6.2017

Kesä tuli ihan puskista - tai puskiin. Upean lämmin päivä ja vielä illalla yli 20 astetta. Luonto suorastaan räjähti vihreyteen. Vihdoinkin!


3.6.2017

Odotettu päivä koitti ja pääsimme juhlimaan siskon pojan lakkiaisiin. Noora ja Petri toimivat keittiössä erinomaisesti ja juhlaväki lähti paikalta ruumis ravittuna. Mm. juustopiirakka sai koristeeksi niin kirsikkaa, mansikkaa kuin oliivejakin.


2.6.2017

Sääennustuste ei onneksi pitänyt paikkaansa ja lunta tuli vain hieman sulaakseen heti pois. Lämpötila noin kaksi astetta. Erinomainen sää lähteä pitojen laittoon - kylmäsäilytystilat eivät tule loppumaan!

18.5.2017

Johannan ensimmäinen kesätyöpäivä Iisalmen Lidlissä ja Nooran ensimmäinen kesätyöpäivä Iisalmen SOL palveluissa. Noora heräsikin aamulla ennen äitiään, kun hotellin ravintola ja keittiö täytyy siivota ennen kello kuutta. Onneksi Noora on luontojaan aamuihminen:)

16.5.2017

Nyt riitti vauhtia Hukkalan navetalla, kun Iisalmen SPR:n maahanmuutaja-naisten kerho perheineen saapui vierailulle. Suoritimme 40 hengen jakamisen viiteen ryhmään ja näin pystyimme antamaan lypsykarjan hoidosta perusteellisen selvityksen ihan sujuvalla suomen kielellä. Hieno kokemus!


14.5.2017

Vietimme äitienpäivää 14 hengen voimin Puomilan herkkupöydässä. Jälleen kerran meiltä kysyttiin, kuinka juhlimme pyöreitä vuosiamme. Jo kauan sitten olemme päättäneet olla juhlimatta ja sama päätös pitää. Syntymäpäivä matkakin on jo tehty koko perheen voimin:)

10.5.2017

Nyt Esko saa kymmenen pistettä ja ahkeruusmerkin. Viivästynyt kesä on jouduttanut pieniä kotitalouteen liittyviä töitä. Ulko-oven vaihdettu painike toimii loistavasti, komposti on kärrätty pois, harassa on uusi varsi ja vatukossa uudet tukipylväät. Vauuu....

Muuten ei kyllä ole niin vitsikäs olo. Tulevien ja olevien töiden määrä hengästyttää. Seuraava suunnitelma voisi olla pihamaan pienennys, kun se suurimman osan vuotta on hangen alla. Haravan heiluttelun välissä on kuitenkin ehditty istuttaa kasvihuoneeseen lautasmallin terveyttä edistävä osuus.


4.5.2017

Kasvustot ovat vahvasti valkoisen peiton alla ja niin isännällä on aikaa tehdä hieman rästitöitä. Viime kesänä ukkosen täräyttämä pihakoivu on toteemi-vaiheessa. Olisikohan parempi jättää vain kanto? Toinen herkullinen työ on ulko-oven temppuilevan painikkeen vaihto, joka on kokeillut hermoja ehkä jo toista vuotta.


26.4.2017

Taitaa jäädä pihamaan haravointi haaveeksi tänä vappuna. Se hyvä puoli tästä on, että Iitan tassuissa ei tule kuraa sisälle.


13.4.2017

Siskokset Minna ja Katri viettivät kolmannen yhteisen illan samalla viikolla, mikä on äärimmäisen harvinaista, mutta täydellisen terapeuttista. Velat tuntuvat lähes saatavilta ja isäntä...

10.4.2017

Hieman arvelutti lähteä valvomaan toista yötä peräkkäin, mutta se kannatti. Jeesus Kristus Supertähti rock-ooppera oli juuri niin hyvä kuin sitä oli suitsutettu. Laulu oli erinomaista, valot ja tunnelma täydellistä ja ennen kaikkea teos KOSKETTI.


9.4.2017

Vietimme Katrin kanssa vaalivalvojaisia emmekä turhaan. Siskon laariin ropisi 70 ääntä ja kaiken kaikkiaan super-kepu meininki jatkuu Vieremällä vahvana.

25.3.2017

Kunnallisvaalit lähestyvät ja tulevat lähelle kun Vesannolla on ehdokkaana Venla ja Vieremällä Katri.

Peruspalvelujen kehittämisestä ja ylläpitämisestä puhutaan paljon, mutta siihen tarvitaan ensiksi HYVÄÄ TALOUDENHOITOA. Vieremän Keskusta-puolueen ehdokkaat toivat ilahduttavan usein esille haasteen uusien asukkaiden saamisesta kuntaamme.


9.-15.3.2017

Olemme pallotelleet Vietnamia matkakohteena jo kauan. Nyt koko kuuden hengen perheemme tietää, miltä tuntuu matkustaa 27 tuntia yhteen suuntaan. Mutta kaikki muu olikin sitten yhtä juhlaa:)


Hotellimme The Beach Resort sijaitsi Etelä-Kiinan meren rannalla ja jo varhain aamulla seurasimme kalastajien nuotan vetoa ja varasimme aurinkotuoleja. Olimme aamuvirkkujen paratiisissa. Jokaisella parilla oli oma yksiö ja meillä yhdessä pihamaa.


Vietnamin hintataso oli edullinen. Nuudelikeitto maksoi 50 senttiä ja olut saman verran. Jos koko perheemme lasku oli iltaruokailun jälkeen 1.2 miljoonaa dongia, olimme käyttäneet rahaa vain reilun 8 euroa per henkilö. Liharuokaakin löytyi runsaasti, vaikka Vietnam on kalastajien maa. Uppopaistaistetut katkaravut olivat herkullisia jo katsoakin!

Levon ja ruokailun väliin mahtui hieman retkeilyäkin. Mui Ne kalastajakylästä astelimme jonossa hotellille päin, kun taas lähikaupunki Phan Thietiin tutustuttiin taksin avulla. Pakollinen kulttuurinähtävyys - makaava Buddha oli vaijerihissin ja 300 portaan päässä. Samalla reissulla Esko ikuistettiin pienen vietnamilaisen kanssa - ukkina olo häämöttää lähitulevaisuudessa?

Vietnamin matkamme täytti toiveemme. Uusi kulttuurikokemus ja lepo erinomaisessa seurassa kantavat pitkälle arjen haasteiden keskellä.


26.2.2017

Sääennuste lupasi isoa aurinkoa laskiaissunnuntaiksi, mutta taivas oli harmaa. Ne isot auringot olivat sen sijaan meissä mäenlaskijoissa!

Modernisti otimme hyppy ylös potretin ja tulimme myös alas.Kesällä 10 vuotta täyttävä Iita-koira sai vauhdikkaat kyydit Oskun kanssa!


18.2.2017

Ei ollut isoa kissaa näillä perukoilla ja isäntä palautui metsästysreissultaan häkellyttävän pian.

Facebookissa oli jälleen sopivan lohduttava kuva:


16.2.2017

Siskon poika puna-armeijan upseerina originaali palttoo yllään:)


14.2.2017

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Vuonna 1990 emäntä opiskelukavereineen lauloi " Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan..." Aivan kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan, mutta matkailu on. Muutaman viikon päästä tyttäret sulhasineen istuvat kanssamme takapuolen kuolioon.


9. -10.2.2017

Liha-akatemian paras anti saatiin ensimmäisen luennon aikana. Asiantieteilijä Esko Aho on loistava puhuja ja inspiroi meitä vastaamaan tulevaisuuden yhteen haasteeseen -digitalisaatioon. Onneksi Johannan Osku on tuolla alalla expertti!

Kalajoelta takaisin ajaessa teimme mielikuvitusmatkan pohjalaisen kuorma-auto kuskin tuntesiin, kun hän aloittaa matkan tasaiselta ja lumettomalta tieltä päätyen jäisiin ja kapeisiin vastamäkiin tullessaan pohjois-savolaiseen maitomaisemaan vaikka jyväkuorman kanssa.


5.2.2017

Nooran Petri toimi paikallisoppaana, kun seurasimme kummipoikamme Antin ensimmäistä ylennystä alokkaasta viestimieheksi. Kainuun tykistörykmentin ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan valatilaisuus Kainuun prikaatin paraatikentällä oli hieno kokemus. Vala sisältää suuria lupauksia, joita ei toivottavasti koskaan tarvitse laittaa käytäntöön.


2.2.2017

Eskon aika menee petopolitiikan parissa yömyöhään. Onneksi isäntä on aina isäntä ja työaika alkaa joustavasti.

Seuraava riistaan liittyvä juttu voisi olla oravan jälkien laskeminen:)


28.1.2017

Valtakunnassa kaikki hyvin onnistuneen hirvimiesten saunaillan jälkeen. Päiväunien äänet kuuluvat stereona:)

Aamulla oli erinomaisen erilainen tammikuun sää, kun työtakki kastui vesisateessa.


24.1.2017

Metsästys on jälleen erittäin ajankohtainen aihe. Isäntä vilahti juuri lumipuku yllään lumikenkiä etsimään.

Eilisessä Metsästäjä-lehdessä artikkeli "Minkälainen metsästäjä olet?" Ja sieltähän se meidän isännyys löytyi: SEURAN SELKÄRANKA seuraavilla ominaisuuksilla: maaseudun kasvatti käynyt ikänsä metsällä, ruokkii kyyhkyjä, auraa tietä petoeläimille, osallistuu riistalaskentaan ja toimii seuran sihteerinä.


Suvusta ja seudulta löytyy myös usea elämäntapametsästäjä.

13.1.2017

Onneksi olemme päättäneet, ettemme koskaan muuta tästä mökistä minnekään. Yhden suuremman sängyn tilantarve aiheutti arkistokaapin ja arkistoitavien mappien siirtämisen aittamajoitukseen. Riittävän tehokas muutto-kokemus!

12.1.2017

Lomamatkalla Ikeassa. Uskokaa tai älkää, Esko kävi siellä nyt neljännen kerran. Puutoslistalla oli isompi sänky Johannalle ja Oskulle meidän kotiin. Teemme siis kaikkemme, jotta saamme lapsemme yökylään.

Lihapullia ja muusia nauttiessamme ihastelimme ravintolan valaisimia. Toinen meistä näki kukkia ja toinen rikkakasveja.


8.1.2017

No olihan joulunaika! Sairastimme jokainen vuorollaan mikä mitäkin kohtaa. Vähiten sairas pääsi aina navetalle ja näin saimme työt tehtyä joka päivä. Se, että emme voi pitää pyhiä on pikku juttu. Sairaana työn tekeminen on aika tuskallista arkenakin.

Tyttäret lähtivät kolmen viikon luentovapaan jälkeen Joensuuhun, keittiöön vaihtui tammikuun valkeat verhot ja jääkaappi on erinomaisen tyhjä. Arkikin osaa olla juhlaa.

1.1.2017

Katri-sisko oli perinteisesti aamulypsyllä mukana -kerran vuodessa. Juhlavuoden työt alkoivat ripeissä merkeissä.

31.12.2016

Vuosi päättyi huikeasti. Isäntä virui vatsataudin kourissa ja emäntä hoiti kunniakkaasti uuden vuoden vastaanoton siskonsa kanssa.

25.12.2016

Joulun rauhallinen osa alkoi. Tyttäret ovat sulhojen luona ja emännän sulho nukkuu sohvalla. Ennen jouluaaton juhlaa arvoimme lahjan hankkijat ja saajat. Meidän paketeista paljastui lupaava dekkari ja kaunis kynttilänjalka. Mieli on kiitollinen - saimme jälleen viettää joulun juhlaa yhdessä.24.12.2016

" Paimenill yksin työ". Tämän joulun muistamme siitä, että iltalypsyn aikaan poiki kolme hiehoa. Sonneista tuli Nisse, Nasse ja Noel. Siitä huolimatta ehdimme kello 18 nauttimaan jouluateriasta 17 hengen voimin.

21.-23.12.2016

Emännän aktiivinen joululoma alkoi ruokaostoksilla ja perunan kuorimisella otsalampun kanssa. Huurteisista puista seurasi viiden tunnin sähkökatko.

18.12.2016

Tyttäret aloittivat joululoman upeissa maisemissa.


12.12.2016

Olemme herkutelleet kotipalvatulla naudalla ja possulla. Lisäksi lahjaksi saadut ohraryynit odottavat puuropataa. Tänä iltana pistämme meidän erikoisuuden - pakastetun ternimaidon kapsäkkiin ja lähdemme Sanna-siskon luokse vastavierailulle.

11.12.2016

Täytyy myöntää, että nyt on haastellista järjestää muuta kuin maataloutta. Lauantai-iltana riensimme kuitenkin Waltteri Torikan konserttiin ja sunnuntaina Zonta-työt jatkuivat joulumyyjäisten merkeissä. Villakoirat sänkyjen alla voivat paksusti:)


5.12.2016

Isäntä lähti monen vuoden taoun jälkeen Pohjois-Savon MTK:n syyskokoukseen. Fanni-mopsi on poteroitunut sisäkoiraksi, pissii seuraavan kerran ensi keväänä? Emäntä on karannut Stalinin-vankileiriltä ja lukee nyt vuoden 2016 Finlandia-palkinnon voittanutta "Akvarelleja Engelin kaupungista".

26.11.2016

Joulusiivous on upeassa alussa. Sen sijaan Aleksandr Solzhenitsyn "Ensimmäinen piiri"-tiiliskiven lukeminen hidastuu. Kirja kertoo Stalinin ajan erikoisvankien elämästä. Jos mitään muuta syytä ei löytynyt 10 vuoden tuomioon, oli kohta " ilmiannon tekemättä jättäminen" aina käytettävissä.

Edellä mainitusta innostuneena kuikistin hieman Karl Marxin Pääomaan. "Työ on rikkauden isä, maa on sen äiti." Joten eipä tässä ole mitään hätää!

21.11.2016

Onnellinen isäntä on jälleen kotona. Saksassa oli kaatunut sekä villisika että kauris. Sarvet ovat kuulema kuitenkin pienenlaiset, toimivat ainostaan kuksan naulakkona. Senkin pitää olla nahkaremmissä.

20.11.2016

Tyttärillä on draivi päällä! Johanna on opiskellut rappeutumista historiassa englannin kielisestä teoksesta ja samalla pohtinut kandin aihetta.

Noora - huoh - on tehnyt harppi-viivain konstruktiointi-tehtäviä (euklidinen geometria) , ruotsin tehtäviä ja opiskellut vuorovaikutusta oppimis-ja kouluympäristössä. Petri on viettänyt aikaa integraali-laskennan parissa ja toiminut Nooran kandin ATK-tukena.

Onneksi meillä on iso keittiön pöytä!


18.11.2016

Isäntä lähti pari aamua sitten Saksaan hakemaan pirtin seinälle suuria kauriin sarvia. Emäntä on pessyt pyykkiä, siivonnut ja juoksennellut navetalla niin, että jääkaapista ei ole kulunut valokaan. Nyt selvisi syy, miksi ruokakaupassa pitää kaydä jopa kerran viikossa:)

Maailman loppu = konerikko ei ehkä tulekaan Hukkalaan isännän poissaolessa. Nimittäin illalla tulevat tyttäret kotiin ja silloin elämää ei pidättele mikään!

11.11.2016

Kuluneella viikolla on paistettu juustoleipää, tehty voileipäkakku ja omavalvonta suunnitelma. Isäntä lenkkeilee raivaussahan kanssa kun ehtii. Yhtenä yönä saimme toimia jopa koirahotellina! Monenmoiset pikku puuhat pitävät kivet vierimässä sammaloitumisen ehkäisemiseksi.

Tyttäret käyvät kotona vuorovedoin. Viime pyhänä Johanna toimi karjakkona, tänään odotamme Nooraa kotiin. Viikot ja vuodet kuluvat kuin pikakelauksella.

3.11.2016

Viikko alkoi suunnittelulla. Parin viikon sisällä on lyötävä lukkoon ensi vuoden lomasuunnitelmat, jos haluaa saada tutut lomittajat. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi lomailtu:)

Joulu lähenee myös ihanasti. Kummilapsemme ja omat lapsemme ovat jo niin suuria, että tänä vuonna joululahjan ostaminen loppuu kuin seinään. Aivan valloittava ajatus! Sen sijaan järjestämme suuren jouluaaton juhlan lähipiirille.


25.10.2016

Maailma muuttui valkoiseksi, ensimmäisen kerran tänä syksynä. Näin upeana ja kuivana syksynä olisi ollut hyvä vaikka rakentaa navettaa!

23.10.2016

Eskon paras kuukausi loppui hieman liian sukkelasti, kun viimeinen hirvi kaatui. Eväsreppua ei kuitenkaan saa vielä pestä, voihan pupujakin pyydystää termospullon kanssa.

22.10.2016

Ei auttanut pelottelut vaan Hukkalan emäntä työntyi Moskovaan ja Punaiselle Torille siskonsa kanssa!


Matkustimme Moskovaan Tolstoi-junalla, joka lähti maanantai-iltana Kouvolasta ja oli seuraavana aamuna Moskovassa. Mennen tullen nukkuessa edestakaiset matkat maksoivat vain 168 euroa! Muutenkin matkabudjetti piti upeasti Moskovan ollessa kotimaatamme huomattavasti huokeampi.

Tavoitteemme oli oppia Moskovan metro perusteellisesti ja niin ihastelimme päivittäin Stalinin rakennuttamaa liikennepalatsia työläisille. Oli mosaiikkitöitä, maalauksia lehmän hoidosta, pronssipatsaita ja ennen kaikkea maailman kolmanneksi suurin ja sukkela tapa liikkua.

Yhden päivän vietimme Punaisen Torin ympäristössä. Kävimme katsomassa Leniniä mauseleumissa, tutustuimme Kremliin muurien sisälle ja lämmittelimme 1890-luvulla rakennetussa ostoskeskus GUM:ssa.

Venäläinen ruokakulttuuri on runsas ja uskomattoman herkullinen. Lyhyen matkamme aikana söimme papusoppaa leivästä, seljankaa, borssia, pelmenejä ja syrnikkiä. Kaksi kertaa valitsimme listalta lähes sokkona, koska venäläiset käyttävät englantia yllättävän vähän.

Kävimme nauttimassa myös Bolshoi-teatterin baletista, näköalasta Moskovaan Varpusvuorelta ja torien värikkäistä maatuska-riveistä. Mutta emme ehtineet Vanhaan Arbattiin, emme saaneet blinejä ja mätiä emmekä... Moskova on anniltaan sellainen runsauden sarvi, että sinne voisi mennä uudelleen.

Huomenna kutsuu työt ja syy tehdä työtä ja säästää matkakassaan. Seuraava kohde on vielä aivan arvoitus!


15.10.2016

Vapaa viikonloppu hirvenmetsästyksestä antoi aikaa nauttia koko perheellä mamman lihapullista ja routapaistista. Ensi viikon syyslomaa viettää äiti lasten tehdessä opintoja.

11.10.2016

Johanna kirjoitti pakinassaan muuutama vuosi sitten, että äiti haravoi lehdet jopa puusta. Pitäisköhän ravistella tuota tammea, että syystyöt saisi finaaliin?

8.10.2016

Ensimmäisen hirvenmetsästyspäivän saldoksi tuli yksi vasa. Illalla nautimme jo 10 vuoden perinteellä tukevan saksalaisen iltapalan kyläkoululla.

7.10.2016

Mihail Bulgakovin "Saatana saapuu Moskovaan" hämmensi ja ihastutti. Venäläisittäin kirjan nimi on "Mestari ja Margarita" kertoen heidän rakkaustarinastaan. Toinen teoksen komponetti on Pontius Pilatuksen ja Jeesuksen yhteiset hetket. Tärkein rooli teoksessa on Saatanalla, joka ystävineen pistää Moskovan sekaisin. Näistä kaikista koostuu humoristinen ja vauhdikas tarina, jossa lennetään Harry Potterin tavoin luudalla. Suosittelen tätä kahleettoman mielikuvituksen tuotetta!

1.10.2016

Eskon paras kuukausi alkoi! Perjantaina saapuvat saksalaiset metsästysvieraat ja lauantaina SE alkaa - hirvenmetsästys!

26.9.2016

Onko yksinäistä? Ei todellakaan! Yli 20 silmäparia seuraa tarkkana syystöitä kellojen kilkattaessa.


25.9.2016

Tämä internetti-aika on sitten ihmeellisen oivallinen ihmiselle, joka viihtyy kotona. Isännälle on tulossa uusi upea metsästysasu ja Nooralle tabletti opintojen tueksi muutamalla klikkauksella. Vielä kun saisi kampaamopalvelut samalla tapaa...

24.9.2016

Emäntä viettää laatuaikaa oman itsensä kanssa kotona, kun Esko vilahti jo illalla veljiensä luokse korkkaamaan hirvenmetsästyksen. Palosenmäen seura aloittaa jahdin vasta lokakuussa, kun saksalaiset metsästysvieraat saapuvat.

Sadepäivä ratoksi on hyvä katsoa Sotaa ja Rauhaa myös DVD:tä. Siihen tarinaan ei sitten voi kyllästyä.

17.9.2016

Nooran Petrillä oli hyvä sää kohdistaa kivääri ja ampua hirvimerkki yhdellä yrityksellä.

Petrin_hirvimerkki.jpg

12.9.2016

Viikot kuluvat vinhaa vauhtia ja tyttäret lähtivät jälleen Joensuuhun tullakseen taas pian takaisin. Johannalla alkaa pian totiset toimet harjoittelun kanssa, matematiikan ja musiikin opettaminen 6-luokkalaisille on kiva haaste. Noora jatkaa edelleen uusien opiskelijoiden perehdyttämistä omien tehtävien lisäksi: miten todistat, että 1+ 0 = 1?

Esko aloittaa hakettamisen ja emäntä nautiskelee vielä Tolstoin Sodan ja Rauhan kanssa.1100 sivuisen klassikon lukemiseen meni reilu viikko. Seuraavaksi lukulistalla on Mihail Bulgakovin "Saatana saapuu Moskovaan " ja kyrilliset aakkoset.

4.9.2016

Noora ja Petri metsästivät koko päivän, jäniksiä ja vesilintuja. Illalla he osallistuivat isompaan jahtiin. Kylän metsästäjät ajoivat rusakoita miesvoimin passiketjuun. Sää ainakin oli erinomainen, koko päivän.

Pihlaja_ja_kiviaita_2016.jpg

3.9.2016

Puutarhan harvennushakkuut on myös mukava ja edullinen hupi marjastuksen ohella tarkkamarkkasen huushollissa. Yli 30 puuta ja puskaa sekä marjapensaat tuottavat monta peräkärryllistä orgaanista jätettä.

29.8.2016

Johanna urakoi viimeisenä kotipäivänä uuden navetan eteläpäädyssä. Henkilönosturin piti olla auringonottoteline, mutta villasukat ja pipo olivat nyt poikaa.

Navetan_maalari_2016.jpg

26.7.2016

Hukkalan iso linnunpesä alkaa tyhjetä, kun Noora lähti Petrinsä kanssa Lapinlahdelle jatkaen siitä Joensuuhun. Onneksi Johannan ja Oskun läsnäolo loiventavat yhtäkkistä laskeutumista tyhjän pesän syndroomaan vielä hetken.

25.8.2016

Isäntä SRVA-koulutuksessa = suurriistavirka-apu (SRVA) on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämä organisaatio, joka välittää poliisille metsästäjien virka-apua suurriistakonflikteissa Tiistai-iltana oli Konttikankaan erämiesten kokous jatkuen ilta-ja yölentoon. Metsästys on voimaannuttavaa!

21.8.2016

Silja ja Niilo ovat olleet naimisissa 50 vuotta!

20.8.2016

Ei tullut ei, vesilintukeittoa. Ovatko sorsat muuttaneet jo pois? Mutta yritys oli hyvä, kun Esko, Noora ja Petri viettivät perinteisen päivän Palosenjärvellä.

16.8.2016

Tämä maisema sopii hienosti yhteen emännän luku-urakan kanssa. Väinö Linnan "Täällä Pohjantähden alla" on todellakin taideteos, joka koskettaa.

Raiviotulet.jpg

15.8.2016

Nooran Petri suoritti metsästäjätutkinnon pari kertaa netissä kysymyksiä selailtuaan. Uskomatonta!

13.8.2016

Esko ja Noora kohdistivat hirvikiväärit virkistävässä vesisateessa. Siltä seisomalta, tuelta ja istumalta parivaljakko kävi ampumassa hirvimerkit helposti ja haastellisesti.

12.8.2016

Metsästysvietti johti askarteluun...

Hirvitaulu.jpg

9.8.2016

Melkein kuin jouluaatto! Noora ja Esko lähtevät tänään Askon luokse kyyhkymetsälle pariksi yöksi. Toisaalta se tarkoittaa rauhan laskeutumista Hukkalaan. Huomenna aamulla emäntäkin kääntää vain kylkeään lomittajan huiskaessa navetalla ja isännän herätyskellojen soidessa Vesannolla.

Viinimarja-show on puolessa välissä. Tällä kertaa tarvitsemme vain 100 pulloa höyrymehua ja Silja-mummullekin jää näpösteltävää marjapensaisiin.

2.8.2016

Kummankin suvun marjastusgeenit puhkesivat kukkaan Johannan elämässä. Tentti-kirjan luku-urakkaa palkitaan mustikan poimimisella:)

Tällä mäellä ovat mustikat, vatut, puolukat ja haavetalon paikka!

1.8.2016

Hiipivä kesäflunssa jarruttaa emännän suurimpia työhimoja. Lepääminen olisi erittäin suotavaa, mutta pakolliset työt on aina tehtävä ensin.

Facebookin linkeistä löytyi oivallinen pakina " Miksei koskaan saa levätä?"

31.7.2016

Osallistuimme erityisnuorten konfirmaatiomessuun Lapinlahdella. Juhlan sankarit olivat aidoimpia tapaamiani rippinuoria.

"Kaunis pieni ihminen
Sä olet ainutlaatuinen
Mitä vastaan tuleekaan,
toista sua ei milloinkaan"

22.7.2016

Olo oli kuin Suomi-Filmissä komeiden vävyjen nostellessa kuivia heiniä. Mhh.. aika harvalla nuorella miehellä onkin ihka aito maatalon tytär morsmaikkuna:)

Edellisenä iltana nostettu rosvopaisti oli herkullisen ylikypsää ja siitä riitti energiaa ennen ja jälkeen heinän kokoamisen.

Heinankokuu_600_jpg.jpg


21.7.2016

Hyvinvointikesän seuraava ohjelmanumero on proteiinitankkaus. Naudan ja possun ulkofileet saavat pian kaverikseen yhden jäniksen, kun pakkaamme rosvopaistin uuniin, jota Noora on lämmittänyt läpi yön.

Nooran_rosvotulet.jpg


19.7.2016

Jotkut suuret nautinnot ovat aivan ilmaisia. Mustikoiden poimiminen näissä maisemissa vain 200 metrin päässä keittiöstä juuri silloin kun on aikaa voimaannuttaa. Metsävadelmat eivät mene laaduntarkkailun läpi, mutta puutarhavatut ovat erinomaisia. Sadonkorjuu on alkanut.

PS. Astianpesuvuorot sattuvat jopa Eskon kohdalle! Nooran Petri on tutkinut ja korjannut tietokonetta tilaten ja ostaen vain rikkoontuneet osat; emolevyn, hiiren ja näppäimistön.

Johannan_Hukkala.jpg


17.7.2016

Silja-mummun puutarhassa on väriloistoa. Dahliat kukkivat jokavuotiseen tapaansa upeasti ja kukkapenkki tarjoaa monelaista katsottavaa. Mesikat kypsyvät ja mustikkamättäät alkavat heti talon portailta. Siispä kauniit marjaterveiset Hukkalan himomarjastaja-Siljalta!

Siljan_terveiset.jpg

13.7.2016

Se tapahtui kello 16.30, kun navetalla lypsettiin ja Johanna oli onneksi sisällä sateen vuoksi. Tällä kertaa valo ja ääni tulivat yhtä aikaa kun salama iski 70-vuotiaaseen pihakoivuun. Sähkökomerossa sulaketaulu alkoi siristä, sisällä oli palanneen käry ja maa ja taivas jytisi. Johanna pakeni autoon Fanni-mopsin kanssa.

Lypsyn jälkeen tutkimme vahinkoja Johannan Oskun kanssa. Sulakkeita oli palanut, laajakaista oli rikki samoin yksi tietokone. Kaksi paimenpoikaa oli lakannut toimimasta ja jo kolmannen kerran 6 vuoden sisällä ukkonen särki ASTIANPESUKONEEN.

Onneksi selvisimme näin vähällä. Olimme juuri lukeneet netistä, kuinka puun alle suojaan menneet 14 hiehoa olivat kuolleet. Nyt vain tiskataan astioita käsin muutama viikko.

Pihakoivu_salaman_jalkeen.jpg

12.7.2016

Toissa iltana piipahdimme Johannan kanssa lähimmällä mustikkamättäällä ja marjakuume iski välittömästi. Tänään on se päivä kun noudatan ItäMaidon toimitusjohtajan vinkkejä edullista virkistäytymisestä; "Liikunta esimerkiksi marjastuksen muodossa antaa voimia." Ja mitäs supervoimia ne mustikat sitten antavatkaan?

Mustikassa_2016.jpg
11.7.2016

No eihän se aivan levosta käynyt, mutta meni paremmin kuin uskoimme. Herra ja rouva Luttinen vietti "festari"-viikonlopun Iisalmessa. Esiintyjät olivat erinomaisia ja paras poppi soi kummipojan Volvossa, kun liftasimme Luuniemeltä kaupunkiin.

Seuraavaksi voisi kyllä kokeilla paria lomapäivää ihan kotona, tyynyn ja peiton kanssa:)

6.7.2016

Vietimme leivontapäivää Johannan kanssa. Amerikkalainen Sticky bun odottaa maistelua huomenna. Pari päivää sitten leivoimme itänaapurin reseptillä pärämätsejä. Tämä on puolueettomuus politiikkaa...

Paramatsit_600.jpg


29.6.2016

Isäntä tuumasi, että nyt on kokeilu jaksamisen rajat lähes 100 seipään urakan jälkeen. Huoh!

Kesän alussa Johanna sisällytti hyvinvointi-kesään heinänteon. Isäntä varasi 30 aarin heinikon innostuneena, joka sitten kaatui vahingossa rehunteon yhteydessä. Mutta ei hätää, rannalla oli vielä 60 aaria pystyssä -kyllä tässä talkoisiin päästään. Tragedia, komedia vai farssi?

Vanhasta ladosta löytyi "oivallisia" heinäseipäitä, tapit ja hangot lainattiin Katri-tädiltä.

Maanantai-iltana korkkasimme perinnetyön ja se tuntui helpolta kuin heinänteko. Isäntä nosteli heiniä kuin nuoret pojat ja emäntä vanhasta muistista.

Seuraava aamu olikin sitten tuskaa - huvivero oli iskenut. Lisäksi taivaalta tuli vettä - onneksi kuitenkin vain lähes sumuna. Siitä huolimatta kävimme sorkkimissa heiniä tikun nokkaan parilla pikku rupeamalla.

Kolmas aamu säestettiin ärräpäillä. " Jos tässä mökissä ei ois näin äkänen akka, ois monta riihtä jäänyt puimatta." Mutta kun pellolle pääsimme ja työn hurmos otti meidät valtaansa, heiluimme jälleen kuin heinämiehet. Osasyynä olivat pikkulinnun kokoiset paarmat. Osa seipäistäkin katkesi vanhuuttaan ja eikun uudestaan seivästä pystyyn.

Ja sitten se oli tehty juuri ennen puolista ja iltanavettaa. Voittajan on helppo hymyillä!

PS: Riihenpuinti, potun nosto ja kerpun tekeminen odottavat!

Voittajafiilis.jpg
27.6.2016

Mitäpä sitä ei tekisi lastensa vuoksi:)

Heinatalkoot_2016.jpg


26.6.2016

Erilainen juhannus takana sisältäen vain normaalit navettatyöt - tosin hieman pienemmällä kokoonpanolla. Rehunteko korvattiin juhannusraveilla ja Kyrönniemen hääjuhla-näytelmällä.

21.6.2016

Upea lomapäivä Kairanmaan kierroksella Pyhännän Ahokylässä. Hukkalan naiset kävelivät ainakin 8 kilometriä harjujen ja kirkasvetisten lampien lomassa. Näimme huuhkajan, koppelon, käärmeen ja poseeraavan sisiliskon.

Kairanmaankierros.jpg17.6.2016

Esko-raukan koekaniinin ura on jatkunut jo 30 vuotta, eikä loppua ole näkyvissä. Tällä kertaa isäntä joutuu syömään lähes kokonaisen Brita-kakun, joka kokeeksi tehtiin gluteiinittomana. Teknisesti oiva suoritus - sekä leipominen että syöminen.

Britakakku2016.jpg


15.6.2016

Essi-serkku oli ihmettelemässä eläinmaailman kummallisuuksia. Sammakkolammella oli todella paljon nuijapäitä, sudenkorentoja ja muutama vesiskorpioni. Kotimatkalla Johanna-opas melkein astui pienen kyykäärmeen päälle ja pian sen jälkeen Iita-koira nitisti isomman.

12.6.2016

Nämä päivät ovat elämän helmiä.

Nuoripari Noora ja Petri menivät edeltä Nissilään Katrin kotiin perunoita keittämään, kun isäntäpari istui kirkon lehterillä kuvaamassa Marian ripille pääsyä.

Kello 12 nautimme pöydän antimista ja pian kahvipöydän upeista pikkuleivistä a´la Katri. On uskomattoman ihanaa saada uusia perheenjäseniä ja katsoa, kuinka omat ja sisarten lapset aikuistuvat.

Marin_rippijuhla.jpg


3.6.2016

Vietimme suloista kahvi-iltaa kakkuja maistelemalla ja Nooran & Petrin onnesta nauttimalla. Kumpikin Hukkalan tytär oli saanut kauniin värin iholleen kuluneella viikolla ulkotöistä. Hyvinvointi kesä on alkanut erinomaisesti.

2.6.2016

Kyllä tästä kehkeyhtyy vielä ihan hupsu kesä. Isä ja äiti parka joutuvat keittämään uset virkistyskahvit päivässä, että ehtivät ja jaksavat ohjelmoida ja osallistua tyttärien puuhiin. Noora on ahreroinut aitojen ja hiehojen kanssa, Johanna on auttanut Silja-mummua siivouksessa, videoinut päivälevot, vessanpesut ja lehmänlypsyt. Voihan elämän kesä!

29.5.2016

Keskikesän varmoja merkkejä:

- kyykäärme tuli lähes autokatokseen, emme kuitenkaan huolineet sisälle

- aitat laitettu järjestykseen ja nukkumakuntoon

- syreenit, omenapuut ja pihlajat kukkivat

- viinimarjapensaissa kohta isoja raakileita

23.5.2016

Tyttäret keksivät tälle kesälle aivan upean projektin. Tulemme videoimaan Hukkalan perheen, suvun ja ystävien arjen ja juhlan, työn ja levon - siis minkä levon? Ensimmäinen osuus suoritettu ja toukotyöt ovat paketissa. Upea, kaunis ilta!

Hukkala_23.5.16.jpg

17.5.2016

Kesälläkin on tänä vuonna kiireinen, tuomi kukkii etuajassa.

Tuomi_kukkii_17.5.2016.jpg

15.5.2016

Kaikki irtopisteet Nooran Petrille! Hän tilasi, kokosi ja ohjelmoi isännälle uuden tietokoneen. Saapa nähdä, pysyykö Esko sukkelammin toimivan koneen kyydissä? Mutta IT-tuki on lähellä.

12.5.2016

Viikonlopun kotiteurastuksen tuotteet ovat pakastimessa ja raakakypsymässä. Nyt saamme pistellä lihapullan poikineen, mikäli saamme marjojakin säilöttäväksi pakastimeen.

Tänään suunnittelemme Katrin kanssa hänen lastensa tulevia juhlia kesäkuun alkuun. Tiedossa on kävelyretki koirien kanssa todella kauniissa keväässä - luonto on niin super-vihreä!

Nakyma_12.5.2016.jpg

6.5.2016

Lainaus twiitatusta mielipidekirjoituksesta:

"Tänä vuonna meidän kolmilapsisessa perheessä äitienpäiväkakkua makustelevat kaikki muut paitsi äiti. Sen täytyy istua siellä ison marketin kassalla koko juhlapäivä".

Hukkalan emäntä osaa ostaa ruokansa kerran viikossa, eikä millään voi hyväksyä sitä, että kauppojen pitää olla AINA AUKI. Pakollisia pyhätyöntekijöitä piisaa jo muutenkin tankkiautonkuskeista sairaanhoitajiin. Piste.

30.4.2016

Hukkalan varaslähtö vappuun suoritettu onnistuneesti. Ruoka oli hyvää ja seura vielä parempaa. Kiitos kaikille kekkereihin osallistuneille - ikä piteni jälleen noilla nauruilla!

Vappu-asut_2016.jpg

21.4.2016

Joensuussa koulu hommia tulvii ovista ja ikkunoista, Hukkalassa vasikoita. Mutta ei hätää, Katri-sisko laittoi aiheeseen sopivan Kirsi Kunnaan runon:

Eli merenpohjassa meritähti,

tuhat tonnia vettä yllä -
minä jaksan kyllä!

On terveet sakarat,
litteät pakarat ja
paineenkestävät kakarat!

19.4.2016

Hip hurraa. Emäntä ajatteli, että nyt olisi tunti aikaa opetella jotain uutta. Mutta siihen taidetaan tarvitakin pari tuntia... Näiden sivujen ulkoasueditointi on muuttunut, joten luvassa on turbulenssia.

13.4.2016

Kirjastossa käydessään toivoo aina löytävänsä kirjan, joka nappaisi mukaansa. Yön läpeensä lukeneena toivoo taas aivan muuta. Terry Hayesin Vaeltaja trilleri kertoo terrorismista ja biologisesta aseesta. Suosittelen jännityksen ystäville!

9.2.2016

Onneksi isännän pötsi ei ole vielä pyöreä, etteikö makuulta ampuminen onnistu. Reservin upseerit olivat ampumassa rynnäkkökiväärillä ja yksi heistä ei sitten tullut iltalypsylle. Luutnantin vanhempi tytär pelasti äitinsä työn ikeestä.

5.4.2016

Pakollinen Iisalmen keikka heitetty; kiireellä kaupunkiin ja vielä sukkelammin takaisin. Nyt riittää naamarasvat ja varvasvoiteet...

2.4.2016

Emäntä päätti pitää kahden viikon kotiarestin yksityistalouden kulujen hillitsemiseksi:) Huomenna päätös pitää purkaa, kun saimme kutsun synttäreille.

Olemme kokeneet monta tiukkaa aikaa, mutta tämä tuntuu nyt pisimmältä ja hankalimmalta koskaan. Siispä on mukava muistella menneitä vuosia ja tehdä historiikkiä reissuista. Tässä olemme toista kertaa Kanarian saarilla vuonna 2000.

Kanaria_vuonna_2000.jpg

27.3.2016

Tomaattinen kanakorma ja savulohirullat remoulade kastikkella sekä mehevä appelsiinikakku olivat pääsiäisruokien uutuuksia. Vaikka navetta tempaisee hurjan määrän aikaa, on keittiö-ammattitaitoakin pidettävä yllä -sisulla ja sydämellä.

Kinder_kakku.jpg

Ennen pääsisäistä nautimme Nooran upeasta Kinder-kakusta.

20.3.2016 MATKAKERTOMUS

Vaikka matkalaukkumme eivät tulleet lupauksista huolimatta suoraan Mombasaan, pääsimme aloittamaan kuuman lomamme vain tuntia myöhemmin. Lämpötila päivällä oli 33 astetta varjossa. Heti toisena päivänä löysimme Moi Avenuen norsun syöksyhampaille ja varasimme yön yli safarin. Näimme kuinka vanhat autonrenkaat päätyivät sandaalien pohjiksi ja pujottelimme vanhan kaupungin ostoskaduilla. Liikenne oli huimaa ja miellyttävin tapa kulkea kaupungissa oli tuk tuk. How much to Best Western Creekside hotel?

Tuk_tuk.jpg

Kolmannen päivän vietimme Mombasan yleisellä uimarannalla. Tulimme sinne liian varhain, kun laskuvesi oli karannut satojen metrien päähän. Viiden aikaan iltapäivällä uiminen onnistui kylpylämpimässä Intian valtameressä jo helpommin. Aikaeroa Suomeen oli vain yksi tunti.

Päiväntasaajan aurinko porotti kohtisuoraan ja auringonpalvontaa saattoi tehdä vain pienissä erissä. Haller Park tarjosi mukavasti kävelyä viidakon varjossa ja ihastelimme lehmänruoalla herkuttelevaa virtahepoa.

Leijonan_hannan_paalle.jpg

Mombasa on Afrikan merkittävä satamakaupunki ja 120 kilometrin matka Tsavo Eastin kansallispuistoon safarille kesti lähes kolme tuntia rekkojen, hidasteiden ja tietöiden seassa. Olimme onnekkaita, saimme lähes ajaa leijonan hännän päälle. Muiden eläinten määrä oli huikea, laumoittain elefantteja ja kirahveja. Antilooppeja oli jäniksen koosta hirven kokoluokkaan ja tietenkin seeprat seurana. Pysyikö Esko kaikista jäljistä kärryllä? Yövyimme savannin keskellä ja saimme nauttia upeasta auringonlaskusta.

Savannin_auringonlasku_600.jpg

Safarilta tullessa piipahdimme masai-kylässä. Maksettuamme tuhansia shillinkejä Esko pääsi istumaan savimajan makuuhuoneeseen. Näimme kuinka tuli tehdään kahta puulajia toisiinsa hangaten ja kuinka elefantin lanta syttyy helposti. Saimme osallistua myös miesten aikuistumiseen liittyviin rituaalitansseihin.

Masaai_tanssijat.jpg

Mombasan Fort Jesus on yksi Unescon maailmanperintökohteista ja vietimme uskomattoman kuumat kaksi tuntia linnoitusta tutkien. Vanhan kaupungin alueella olivat myös parhaimmat ja edullisimmat matkamuistomyymälät - puinen leijona muutti makuuhuoneeseemme.

Matka oli vavahduttava. Koimme korruption kädestä pitäen, äimistelimme puuttuvaa jätehuoltoa ja pysyttelimme poissa pimeiltä kaduilta. Toisaalta kuulimme koko ajan "Karibu" = tervetuloa, saimme palvelua pyytämättä ja uskomatonta vieraanvaraisuutta. Nukuttuamme reilun viikon prinsessasängyssä (moskiittoverhot) voimme todeta omatoimimatkamme onnistuneen arvosanalla kiitettävä +.

Mombasan valkeat hiekkarannat ja vaihtoehtona hotellin jäähdytetty uima-allas.

Nyali_beach.jpg

7.3.2016

Huusholli siivottu, tuhkat otettu ja laukku pakattu. Matkan odottaminen ja aloittaminen on aivan parasta - syy tehdä hulluna työtä ja kiristää vyötä.

Huomenna matkaamme Amsterdamin kautta Nairobiin ja sieltä Mombasaan. Siskon mies halusi safarille ja me aurinkoon. Uskon, että meidän kaikkien toiveet toteutuvat päiväntasaajan omatoimi matkallamme.

Siispä kuulumisiin hetkeksi:)

6.3.2016

Hukkalasta on tullut susien kannanhoidollinen keskus. Kyllä isännän muisti pelaa...

5.3.2016

Vietimme pirteän Silja-mummun 78-vuotis juhlakahveja illalla.

28.2.2016

"Tämä on erite työtä" , tuumasi Johanna lypsymontussa ja oli onnellinen, että lehmät eivät sentään oksenna. EVisat onnistuivat sen sijaan erinomaisesti ja lupa Keniaan on saatu.

26.2.2016

Tuleva loma lähestyy ja viisumihakemukset ovat työn alla - malarialääkkeet jo kaapissa. Johanna saapuu viikonlopuksi vanhempien iloksi ja avuksi:)

20.2.2016

" Ja niin lähti mies luolastaan metsästämään perheelleen ravintoa ja nainen jäi luolaan siivoamaan..." Meidän huushollissa evoluutio-tasa-arvokehitystä ei ole tapahtunut sitten kivikauden. Esko lähti ilvesmetsälle, mutta kattikeittoa ei taida tulla.

14.2.2016

Työnsimme anopin potkurilla viisi kertaa mäen päälle. Hukkalan isäntäväki taipui ja sopi vielä samaan pulkkaan. Siskokset laskivat myös kimppamäkeä. Nautimme toistemme seurasta. Kiitos elämälle tästä päivästä!

Ystavanpaiva_2016.jpg

13.2.2016

Erittäin väsynyt, mutta onnellinen isäntä vietti saunaillan jälkeisen päivän punkan pohjalla.

Keittiössä sen sijaan valmistui villisikapaisti, jäniskäristys ja hirvikäristys. Huomenna laskemme mäkeä ja vietämme ystävänpäivää.

7.2.2016

Isännän onnenviikko alkoi; kettuja, susia, riistan hoitoa, ukko-kerhoa ja hirvimiehiä saunassa. Keittiössä nautittiin blineistä ja laskaispullista.

Laskiaispullat_2016.jpg

5.2.2015

Ja räystäältä tippui vesi...

Aurinkoinen_5.2.2016.jpg

3.2.2016

Pakastimen inventaario. Löysin runsaasti hirvenlihaa, neljä jänistä, 20 kyyhkyä ja hieman sidekudosproteeinia Hiskille. Nyt alkavat lihapadat porista, pääsiäisen jälkeen on tiedossa uutta nautaa.

Ja mikä ero on mamman ja mummon lihapullilla?

30.1.2016

Upea, aurinkoinen ja liukas pulkkamäki korkattu. Kyseinen keväturheilu on hyvä liikkuvuuden testi ja nuorentaa mieli-alaa huimasti. Syytä onkin. Kuluneen viikon uutinen eläkeiän nostosta 65 vuoteen hymyilyttää väkisin. Lehmän lypsämistä on takana vasta 22 vuotta kun tähteenä on vielä 16 vuotta.

27.1.2016

Sama kaiku on askelten; isäntä Riistanhoitoyhdistyksen kokouksen sihteerinä ja emäntä samaan aikaan Zonta-kerhon kuukausikokouksen sihteerinä. Luottamuksen osoitukset meidän kirjoitustaidoille:)

24.1.2016

Fanni-mopsi lenkkeile ensimmäistä kertaa tänä vuonna! Peitonpainona toimivalle koiralle miinus 7 astetta on juuri ja juuri sopiva ulkoilusää. Isännän piti lähteä pupujahtiin, mutta sen sijaan hän tyytyi katsomaan teerien ruokailua lähimmässä pihakoivussa.

Teeret_pihakoivussa.jpg

21.1.2016

Maanantaina kauppareissu tyrehtyi Subarun tyhjään akkuun ja keskiviikoksi siirretty muonanhankinta peruuntui traktorin ongelmiin. Mutta tänään ostokset onnistuivat ja ruoka riittää varmasti kaksi viikkoa. Satakoon tai paistakoon, amen.

15-16.1.2016

Varasimme sviitin Joensuusta ja veimme Katri-tädinkin nauttimaan Johannan ja Nooran opiskelija-asunnosta. Palvelu oli erinomaista, nautimme kolmioleivistä kylmäsavulohella ja paistilla täytettynä. Omenat putoavat puun alle:)

Isä hoiti velvollisuuksiaan muutamalla tsup-tsup-hommalla; neljä reikää kiviseinään ryijyille.

Nuoruus tuli elävästi mieleen, kun kokeilimme baari-hyppelyä lähes 30 asteen pakkasessa.

Samalla päätimme, että juhlimme tasavuodet 2017 Ilosaari-rockissa.

11.1.2016

Tyttäret matkasivat Joensuuhun ja kevään opinto-urakka alkaa. Isäntäväki vaipuu tammikuun retriittiin,muttei paastolle. Vähäisen lumen hyvä puoli on vapaat lenkkipolut.

Navetta_2016_tammikuu.jpg

7.1.2016

Mummu-vainaa sanoi, että on ollut pyhiä maata, nyt töihin. Huoh. Jostakin tupsahti kuitenkin järkyttävä virtapiikki ja koti muuttui hetkessä punaisesta valkoiseksi. Aurinkokin paistoi luvaten valoisampaa aikaa. Joulu on aivan ihanaa aikaa, mutta nyt on vielä ihananpaa aloittaa uusi kevät ja vuoden kohokohtamme odotus. Enää kaksi kuukautta matkalaukkkujen pakkaamiseen!

31.12.2015

Itsenäisyyspäivä-kinkku, joulukinkku ja nyt vielä uuden vuoden kinkku uunissa. Nuoret ovat omilla tahoillaan ottamassa vastaan vuotta 2016. Ehkäpä mekin avaamme kuohuviinipullon...

Erinomaista uutta vuotta 2016 kaikille seikkailujemme seuraajille!

24.12.2015

Tässä me olemme!

Jouluperhe_2015.jpg

23.12.2015

Joulu alkaa olla ruokailua vaille valmis. Kalapöytää koristavat mäti-trifle, venäläinen silli ja lohet oikein ja nurin. Vävylle valmistettiin routapaistia joulukinkun kyytipojaksi. Jälkiruoaksi nautimme granaatti-omena pannacottaa ja kahvin kanssa tätä suklaakakkua.

Herkullista joulua kaikille!

Nakukakku.jpg

20.12.2015

Uups, mitä herkkua! Johanna tilasi sticky toffee puddingin ja sillä tilkittiin kolot, mitkä jäivät ylikypsältä naudalta. Ihana aloittaa jouluherkuttelu ajoissa!

18.12.2015

Ärsyttävä sorkkapäivä päättyi yllättävän onnellisesti. Rakkaat tyttäret saapuivat kotiin tuoksuttelemaan kahvikakkuja ja suunnittelemaan joulua. Johanna aloitti juuri joulusaunan pesun ja kohta korkataan tämän joulun ensimmäinen uusi resepti

KARPALOINEN KERROSKAKKU

15.12.2015

Esko vietti kolme päivää vuosilomaa raivaten. Pisin lomamatka tällä vapaalla ulottui Iisalmen Prismaan jouluostoksille. Loppu hyvin, kaikki hyvin; emännän budjetti ja hermot pitivät:)

12.12.2015

Syöttinä vai turvasaatossa? Susien jälkiä on tällä mäellä nyt niin paljon, että alkaa hieman jo arveluttaa päivälenkitkin metsäpoluilla.

Tänään pihakoivussa istui paisti perheineen, kun valokuvasin teeret olohuoneen ikkunasta.

9.12.2015

Loma sujuu vauhdikkaasti. Kokonainen tiistai vilahti joulutervehdyksiä kirjoittaessa ja keskiviikkona valmistui lasimestarin sillit joulumyyjäisiin.

Lasimestarin_sillit.jpg

6.12.2015

Itsenäisyyspäivän kunniaksi paistoimme kinkun ja joulutortut. Vatsaa täytyy venytellä noin harjoituksen vuoksi.

5.12.2015

Massiiviset lumityöt estivät Eskon metsästysvimman. Pahaksi onneksi viimeinen vasa kaatui. Onko nyt siirryttävä kokonaan pupujahtiin? Harmaita petoeläimiä tuntuu vilistävän näillä nurkin laumoittain, joten toiveissa on jännittävämpääkin puuhaa.

25. -29.11.2015

Emäntä Istanbulissa äitinsä ja siskonsa kanssa! Hieno, upea kaupunki!

Sininen_moskeija.jpg

Istanbulissa on noin 16 mijoonaa asukasta ja Konstatinopolin pitkä historia. Pääkohteemme Hagia Sofia on rakennettu vuonna 537 kristilliseksi kirkoksi. Sen vastapäätä kohoaa vuonna 1616 valmistunut Sininen Moskeija kilpaillen komeudesta. Retkemme paras kohta oli paikallisen saarnaajan luento islamin--uskosta.

Grand Bazaarissa oli 3 000 puotia katsella turkkilaisia käsitöitä. Matkatoimistojen järjestämät retket toimivat erinomaisesti samoin kuin kaikki muut turismia varten järjestetyt palvelut. Matkamme osui varmasti yhteen hiljaisimpaan kuukauteen ja saimme nauttia kohteista ilman tungosta.

21.11.2015

Nyt selvisi, miksi tyttäret eivät tykkää punaisista jouluvaloista. Niistä tulee mielle yhtymä punaisiin lyhtyihin. Pukuhuoneessamme on nyt jotain seksikästäkin!

Punaiset_lyhdyt.jpg

18.11.2015

Isännän vaatekerrat pesty ja pian metsästyssaappatkin on kiillotettu saksalaisten villisikojen pään menoksi. Onneksi toinen vävy lähtee viikonloppuna risteilemään nuorten yrittäjien kanssa ja Johanna saapuu hätä-apu kotimieheksi. Tosin tällä tontilla möröt pelkäävät enemmän talon rouvaa, kuin tosin päin.

Valitettavasti kiivas sanailu on tuottanut Hukkalaan myös oman turvapaikanhakijan. Isäntä pakenee kiireen vilkkaa metsän raivaukseen...

11.11.2015

Ensimmäinen lumi vasta tänään! Itse asiassa näyttää aika hyvältä. Joulu tuleekin nyt äkkiä, kun olemme pitäneet syksyä tänne saakka.

Ehkäpä viimeinen hirven vasakin jää tulevana viikonloppuna kiikkiin, kun on jälkiä seurattavana.

eka_lumi_11.11.2015.jpg

5.11.2015

Zonta-harrastuskin alkaa kohta käydä työstä. On mimmeistä mummuihin-tapahtumaa, Laura Voutilaisen joulukonserttia ja joulumyyjäisiä. Siinä sivussa tuli Iisalmen Sanomien Zonta-blogiin juttu

ITSENÄISYYDEN AJAN MAASEUDUN NAINEN

1.11.2015

Isäntä livahti jälleen hirvimetsälle. Toivottavasti hänelle tulee paljon kävelyä, kun jääkaappi pursuaa kakkuja. Viikolla piti kokeille uutta Valion reseptiä Luumu-kaneliruudut, sitten rupesi tekemään mieli Red Velvet-kakkua Fazerin ohjella ja aamulla saimme lahjaksi vielä suklaisen synttärikakun.

Red_velvet_2.jpg

31.10.2015

Keittiön pöydän äärellä pohditaan käänteismatriisia, kun Noora ja Petri opiskelevat matematiikkaa suuremmoisella ahkeruudella.

Johannalla oli toiseksi viimeinen työviikonloppu McDonaldsilla. Kuin pisteeksi ii:n päälle hänet palkittiin 3. vuosineljänneksen hengen nostattajaksi ja positiivisuuden perikuvaksi. " Johanna on kaikin puolin osoittanut olevansa luottotyöntekijä".

Johanna_makkarilla_600.jpg

23. -25.10.2015

Mamma matkusti lastensa luokse Joensuuhun. Nooran Petri oli pistänyt punkan sellaiseen pakettiin, että päiväpeite soi. Onkohan Eskokin osannut joskus tehdä tuon armeijan käyneenä? Vaatehuoneessa töpsötti talvisaappaat lankattuna ja sanomalehdillä tuettuna a´la Noora. Olin onnesta soikea, heillä on niin nätti ja siisti asunto keskellä kaupunkia.

Viikonloppuun kuului sitten kokonainen päivä Zonta-piirikokousta, elokuva Yksin Marsissa, ostoksia ja ruokailua. Lisäksi zoomasimme rastit seinään, paikat mummon tekemille ryijyille. Olipa hieno viikonloppu!

18.10.2015

Eskolla oli yksinäinen metsästyspäivä. Hän sai toimia seurueensa johtajana ja toteuttajana. Tuloksena yksi jänis.

Johannalla oli kiireinen viikonloppu, kaksi työvuoroa Mäkkärillä ja yksi työpäivä lypsymontussa. Lisäksi hänen piti ikuistaa rentoa iloa navetalla.

Minna_Ja_Justiina.jpg

17.10.2015

Kuluneella viikolla Silja-mummun ja meidän pakkaset tulivat piripintaan. Osuudet kahdesta hirvesta ja hätäteurastettu hieho pitävät meidät porisevien lihapatojen äärellä. Paisti oikein ja paisti nurin...

Hirvenmetsästyksestä on tämä viikonloppu vapaata viime viikon neljän päivän putken jälkeen. Kaksi vasan lupaa on vielä käyttämättä. Niinpä isännällä on aikaa opastaa veljien poikia jäniksen jataamisen saloihin.

Pihamaan haravointi on edennyt erinomaisesti. Vaahterassa on vielä ruskalehdet ja tammi töröttää vihreänä odottaen ensi lumia.

20151017_085352.jpg

10.10.2015

Vuoden kohokohta - HIRVENMETSÄSTYS!

Saksalainen ystävämme Reinhard saa koristaa kotinsa näillä SARVILLA.

9.10.2015

Isäntä tilasi Hukkalan pitopalvelusta routapaistia, jäniskäristystä, hirvikäristystä, täytettyä teertä ja Lapin juustopaistosta. Illalla nautimme lähiruoka-aterian saksalaisten metsästysvieraiden kanssa.

4.10.2015

Ukki jäi melkein kuuden villisian jalkoihin aamuapetta tehdessään. Sähkökatkon / uuden puhelimen vuoksi isäntä ei voinut soittaa metsästys-ystävälleen ja niinpä hän hurautti traktorilla naapuriin kertomaan uutista. Ja vain hetki, kun sankka joukko metsästäjiä oli jälleen näillä kulmilla. Kaksi possua ei pysynyt piilossa.

Alkavalla viikolla on lennosto-harjoitukset Salahmin varalaskupaikalla. Mahdollisen metelin vuoksi kunnostimme hiukan hiehojen aitoja. Mutta meillähän on sota-tilanne aina:)

3.10.2015

Hauska päivä. Isäntä järjesti hupia uuden älypuhelimensa kanssa. Ja tie vävynkin sydämeen käy vatsan kautta. Nautimme päiväruoan kuudestaan - niin, tytöillä saa poikia. Aika siistiä.

21.9.2015

Fanni-mopsi oli avustamassa valokuvaus--sessiossa blogi-juttua varten. Päivä olikin aurinkoinen poimia puolukoita kuvausten jälkeen.

Pehkupaalit_ja_Fanni_600.JPG

18.9.2015

Tosi mukavaa! Emäntä vietti maaseudun naisten saunailtaa. Vaikka lehmät olivat pääpuheenaihe, kaikki kommellukset eivät itketttäneet. Keskikosken lomamökki tarjosi upeat olosuhteet kosken kohistessa taustalla.

16.9.2015

Onneksi tuli sateisempi päivä ja maltamme tehdä hieman "toimisto"-töitä. Kulunut viikko on tuottanut usean peräkärryllisen oksia puutarhasta. Isäntä teki polttopuita pihavaahterasta ja pari herukkapensasta poistettiin juurineen. Silti viinimarjapensaita on 20 kappaletta.

7.9.2015

Emännän ruumis ei tahdo kestää sielun kyydissä. Siitä huolimatta 20 sankkoa viinimarjoja on mehustettu ja siinä samalla hoidettu jokapäiväiset askareet.

Tänään grilli pääsi suihkuun ja mehumaija kiillotettiin puolukoita varten.

Ennen puolukkametsää viinimarjapensaat on leikattava ja lannoitettava. Eihän tämä show muuten jatku!

31.8.2015

Pyykkikone laulaa kesäisten peittojen ja tyynyjen kanssa. Mehumaija porisee hellalla ja tavoitteena on riipiä 2 sankkoa viinimarjoja joka päivä. Nyt on kaikki rajoitteet pois työnteolta!

Caroline lähti eilen Rovaniemelle seuraavalle maatilalle. Hän oli meille odottamaton kesälahja ja hänen iloisuutensa antoi tähän kesään aurinkoisen muiston. Meillä oli oikein ihanat 5 viikkoa.

Noora lähti sitten illalla Joensuuhun aloittamaan opintojaan. Lisäksi tutorin-tehtävät työllistävät - ehkä jopa mukavammin?

Hukkalan retriitti alkoi.

25.8.2015

Välirauhan aika. Noora lähti piipahtamaan Joensuussa tutori-hommissa ja Caroline lähti Vesannon Maitohoviin lypsyrobotteja katsomaan. Pieni retriitti-harjoittelu ennen lopullista rauhaa.

23.8.2015

Isäntä pienellä iltalevolla lypsyn jälkeen. Perheen ruokkiminen vesilinnuilla on raskasta puuhaa, mutta lähdettävä on - iltalennolle.

19.8.2015

Mustikka-extaasi potenssiin kaksi, kun sisko tuli kaveriksi:) Illalla koimme huikean turvesuo-kiertoajelun tutustuen mm. vesistön suojeluun turvetuotannon yhteydessä.

Peat_Power.jpg

18.8.2015

Emäntä extaasissa, aurinkoisella rinteellä mustikoita näpläämässä!

15.8.2015

Sää on elokuisen viileä, mutta aurinkoinen ja kuiva. Caroline loistaa kilpaa auringon kanssa.

PS. Iita-koira jälleen potilaana, kyy pisti kolmannen kerran!

Caroline_and_barley.jpg

10.8.2015

Ampumista kuluu joka suunnalta. Pihassa on muuten todella rauhallista kaikkien ollessa KYYHKYMETSÄLLÄ!

Saalis oli ennätyksellisen laiha, padassa porisee viisi lintua.

7.8.2015

Oma pääkin tuulettuu mukavasti, kun saamme esitellä Carolinelle Vieremän tapahtumia. Päivällä piipahdimme Ponssen avoimissa ovissa ja illalla ihastelimme hevosia Ylä-Savon Hippoksen raveissa.

2.8.2018

Vietimme jälleen rippijuhlaa, nyt Karttulassa. Caroline poseraa isännän ja emännän kanssa:)

29.7.2015

Ihan uskomattoman ihanaa! Olemme saaneet nauttia Carolinen seurasta jo 5 päivää. Meidän amerikkalainen vieras tutustuu lehmän lypsyyn kuukauden ja jatkaa sen jälkeen Lappiin pihvitilalle ja poronerotteluun.

Tänään vietämme Nooran 20. syntymäpäivää mansikkakakun merkeissä.

Nooran_kakku.jpg

24.7.2015

Vietämme Eskon synttäriä vieraiden ja kolmenlaisten kakkujen kanssa. Päivällä piipahti Eero-veli perheineen ja illaksi saamme Carolinen Ohiosta.

22.7.2015

Mäkkärin kahvit, euron juustot ja jäätelöt maistuvat ihanalta, kun meidän Johanna on tiskin takana.

16.7.2015

Katselimme koko perheen voimalla luontodokumenttia keittiön ikkunasta. Vaahterassa istui viisi pulskaa pääskynpoikaa ja vanhemmilla riitti kiirettä ruokkia pesuettaan. Vallankin tänä kesänä, kun hyönteisiä on vähemmän. Niin, mitä suuremmat huollettavat, sitä suuremmat huolet.

Illalla nauroimme vedet silmissä Konolanmäen kesäteatterissa, kun Peräkylän profeetta järjesteli omia ja muiden asioita.

Paaskynpojat.jpg

12.7.2015

Pirkko piipahti kylässä ja saimme paljon kauniita kuva-muistoja viikon takaisesta rippijuhlasta. Tässä kuvassa aika on pysähtynyt tuumailuun.

Vehkalassa.jpg

9.7.2015

Brita-kakku maistui taas taivaalliselta sateen ropistessa ulkona. Kaisa-mummo oli tabletti-opissa ja Noora perusti hänelle oman farmin internettiin. Nyt Hay Day kutsuu päivittäin kanojen ruokintaan ja lehmän lypsyyn.

4.7.2015

Emännän kesälomasta 2 päivää kolmesta vietetty erinomaisesti. Ensimmäinen päivä sujui Farmari messuilla Joensuussa Katri-siskon kanssa. Stora Ensolle isot kiitokset täydellisestä retkipaketista. Kyllä meidän siskosten passasi paistatella päivää karjakehän laidalla ja komein voitti Showmanship-tittelin.

Toinen päivä sujui yhtä laadukkaasti. Ajoimme Johannan kanssa Jyrkälle ja testasimme Volokinpolun alkupään. Reilun kahden tunnin kumpparikävely riitti tällä kertaa ja ensi kerralla lähdelle kyseiselle polulle sen toisesta päästä.

Viimeinen lomapäivä sujuu sitten konfirmaatiojuhlassa Vesannolla - syy siihen, että loma oli juuri nyt.

No_farms_Jyrkalla.jpg

28.6.2015

Pelkäisin, että tämä kesä menee ilman pakollista englannin kielikylpyä. Siksipä olemmekin onnesta soikeita, kun näillä näkymin saamme vieraan heinäkuun lopussa Ohiosta. Caroline opiskelee ympäristötieteitä ja tutkii karjankasvatusta eri olosuhteissa. Kuulostaa niin, niin lupaavalta.

Johannan kesäopiskelut kasvion kanssa ovat sujuneet loistavasti. Esko-isä etsii heiniä, mamma ravaa suolla itikoiden syöttinä lakkaa ja suopursua jahdissa ja Kaisa-mummuhan on expertti näissä asioissa, kiitos vanhan ajan oppikoulun. Mutta suurimman työn tekee tuleva kansankynttilä itse.

Johanna_ja_kasvio.jpg

21.6.2015

Aivan upeat maisemat; orasta, niitettävää heinää, kylvöstä mäkien sylissä.

juhannus_15.jpg

16.6.2015

Keittiön uunia saa lämmittää lähes joka toinen päivä. Hyvä pointti on se, että kärpäset puuttuvat lähes tyystin.

Noora valmisti tablettiin kesto-sääennusteen isänsä avuksi.

paivan_saa.jpg

13.6.2015

Keittiön ikkunasta avautuva maisemataulu on saanut vihreää väriä.

keittian_ikkuna_13.6.2015.jpg

10.6.2015

Vietimme sisko-synttäreitä Hällämönharjulla patikoiden. Pää tuulettui ihan konkreettisesti harjulla kävellessä, kokemisen arvoinen läpiveto.

8.6.2015

Poutaa odotellessa lohdutamme itseämme raparperi-Brita-kakulla.

7.6.2015

Keittiössä riittää taas lämmintä koivuhalko-pesällisen jälkeen. Onpahan edes jossakin kuuma vaikka sortsit jalassa!

Kuinkahan kylmä tulee luumupuun kukille ensi yönä?

luumupuu_kukkii.jpg

30.5.2015

Maaseudulla maisemat muuttuvat koko ajan vuodenajan mukaan. Keittiön ikkunasta voi ihastella päivittäin vaihtuvaa galleriaa.

kylva_keittian_ikkunassa.jpg

26.5.2015

Johannan yhtenä opiskelutyönä on tehdä kesän aikana kasvio. Kukkasia ei tarvitse kuivata juurineen, nyt riittää valokuvaus. Mutta kun saniaisiakin on niin monta sorttia!

kasvioon.jpg

24.5.2015

Kesätyöntekijämme Noora aloitti työt viime viikolla. Hän onkin expertti laittamaan hiehoja ulos. Johanna aloittaa kesätyöt 1.6 Mc Donald´s palveluiden parissa.

19.5.2015

Jääkaapin peruspesu, auton siivous, grillin siivous, blogin kirjoitus, parit Zonta-kokoukset siinä lehmänlypsyn ohessa... Muutama lisätunti vuorokauteen ei olisi pahitteeksi.

18.5.2015

Onnea kaikille uusille ylioppilaille ja heidän perheilleen! Mekin pääsemme juhlimaan hyvän ystävän tupla-juhlia ja se tuntuu loistavalta, nimimerkillä kokemusta on.

13.-16-5.2015

Vietimmme Hukkalassa englannin ja saksan kielikursseja ja nautimme pöydän antimista. Helene oli meidän ensimmäinen kesäharjoittelija Itävallasta vuonna 2009 ja nyt tapasimme myös hänen äitinsä Hertan. Teimme peltokiertoajelun, nautimme grilliherkkuja Katrin luona, retkeilimme Linnaharjulla, söimme Siljan muurinpohjalettuja, piipahdimme Kyrönniemessä ja kävimme Iisalmen markkinoilla. Ennen kaikkea nautimme toistemme seurasta!

torilla.jpg

10.5.2015

Hukkalan emännyys on varmasti jotenkin juhla-riippuvainen, kun niiden järjestely ja toteutus on hauskaa, vallankin hyvien apureiden kanssa. Juhlissamme oli kaksi äitiä ja kaksi isoäitiä. Yhteensä meitä oli parhaimmillaan 12 henkeä.

Nuori pari poseraa Oskun uuden investoinnin kanssa, yrittäjyys elää voimakasta kehityksen aikaa. Hienoa!!!

oskun_tyaauto.jpg

9.5.2015

Johanna on viikonlopun navettapiikana ja Noora laittaa äitienpäivä lounasta. Lisäksi valmistaudunne ensi viikon vieraisiin. Meidän ensimmäinen Itavallan tyttö Helene saapuu meille äitinsä kanssa. Energiapitoinen aikataulu on jo laadittu. Kuvassa sojottaa Nooran upeat kakkutikkarit äitienpäiväjuhliin!

kakkutikkari.jpg

30.4.2015

Aamu neljältä oli lähinnä uskomaton tunne, kun taivalsin umpihangessa ja nokka tuiskussa navetalle.

vapun_aatto_2015.jpg

26.4.2015

Puut pinossa ja liiteri järjestyksessä. Vuosi sitten tilattu uusi kellarin suojaovikin valmistui sutjakkaasti. Kellari on rakennettu 25 vuotta sitten ja ovi kesti tuon ajan. Uuden oven kunniaksi nautimme Sanna-siskon kanssa kylmäsavustettua hirveä, herkkutattikastiketta ja Lapin juustopaistosta. Juurevan hyvää!

kellarin_uusi_ovi.jpg

21.4.2015

Tulkoon talvi ja paukkuvat pakkaset 2016-2017. Johannan aloittama puiden pinoaminen jatkuu huomenna...

halkopino.jpg

18.4.2015

Johanna tuli kotiin eilen kuin enkeli. Ilman hänen kokkaustaan olisi tullut vielä nälkäpäiväkin kaiken muun sekamelskan lisäksi.

17.4.2015

Pitäisiköhän kylvää ensi kesänä perunaa? Sitten olisi sekin omasta takaa maidon ja lihan lisäksi. Näin kevät-kelirikon aikaan kauppareissu tuntuu lähes mahdottomalta. Naapurilla on kokemusta Afrikan teistä harjoitteluajalta ja nekin ovat kuulema parempia kuin Karankamäentie. Samaa voisin sanoa jopa Intian teistä.

14.4.2015

Taisin kehitellä vahingossa uuden reseptin; vävyn voitelu. Pataan pistetään broilerin rintaa, pekonia ja cashew-pähkinöitä. Lisäksi olemme nauttineet jo pariin otteeseen venäläistä syrnikkiä.

11.4.2015

Osku vaihtoi kumpaankin autoon kesärenkaat. Kiitos!

7.4.2015

Jätin suosiolla mämmimutakakun väliin, kun tyttäret eivät suostuneet edes maistamaan mämmijuustokakkua. Pistelimme sen sitten Eskon kanssa puoliksi.

Tänään Silja ravitsee lihanpaloittelijat ja Hukkalan keittiö on kiinni siltä osin. Tosin 20 litraa maitoa valmistuu juustoleiviksi.

PS. Kiuruvedeltä tullut vieraamme onnitteli teiden hyvää kuntoa. Koivujärveltä löytyy vielä huonompi!

30.3.2015

Pääsiäisen menu on suunniteltu tulevasta kotiteurastuksesta johtuen; routapaistia ja pihvejä naudasta. Vältämme siis lampaan, mutta emme mämmiä, jonka aion piilottaa Pirkan ohjeen mukaan mutakakkuun.

25.3.2015

Uskomattoman kaunis sää. Muutama päivä sitten laskimme hankiaisilla hurjimmat pulkkamäet aikoihin, vanhan takamus oli lujilla. Nyt olisi oivallinen hiihtokeli uudessa lumessa. Aamupäivän istuimme kuitenkin lehtijuttu-sulkeisissa muistellen edellistä maidon hinnan notkahdusta kevällä 2009 - juuri uuden työpaikkamme kunniaksi.

sinivalkoinen_maisema.jpg

17.3.2015

Isännän puhelimelle oli suoritettu ruumiinavaus. Sim-kortti, akku ja puhelin nakottivat somasti pöydällä. Jokohan Eskokin siirtyy älypuhelin-aikaan ja saamme näin koko perheen WhatsAppiin?

7.-14.3.2015

Perhe Luttinen Intian Goassa:)

intia_15_perhe_luttinen.jpgMoneen vuoteen emme ole matkaileet koko perhe yhdessä. Niinpä tämä loma Johannan Oskulla vahvistettuna oli meidän kaikkien yhden haaveen toteutuminen.

Intia on edelleen uskomaton maa. On ennustettu, että 1,2 miljardin väkiluku kasvaa niin, että se ohittaa vielä Kiinan väkiluvun. Kun meitä suomalaisia on 18 henkeä neliökilometrillä, on Intiassa 367 samalla alueella. Jätehuolto on olematonta ja me turistit saamme olla tarkkana, mitä pistämme suuhumme. Mutta kukaan meistä ei sairastunut. Esko sai Arabian merta korvaansa ja huonontunut kuulo jäi ainoaksi ongelmaksi.

Matkamme oli aurinkoloma tai aurinkovarjoloma helteen noustessa 35 asteeseen. Rannalla meillä oli erinomainen palvelu sattuessamme "Mikon baariin". Hän oli opiskellut sujuvan suomen kielen ja möi reppukaupastaan matkatuliaisia. Rannalla oli paljon koiria, jotka viettivät kuumimman ajan aurinkotuolien alla. Näimme myös lähes vastasyntyneen vasikan emonsa huoidossa. Ja tässä rannan komeimmat sonnit!

intia_15_rantasonnit.jpg

Loman aikana teimme pari pientä retkeä omatoimisesti. Päivä Arabian merellä oli seikkailu intialaisten kanssa. Ohjelmaan kuului delfiinien bongailua, uintia laivasta ja lounas asumattomalla rannalla. Alkulomasta Osku sai vielä pihvinsä, mutta lopussa nautaa ei enää ollut listalla. Niinpä söimme paljon kanaa. Hindulaiset eivät itse syö lainkaan nautaa ja lähes kolmannes kaikista on kasvissyöjiä.

Hotellimme oli hieman syrjässä ja olimme siihen tyytyväisiä. Goassa oli paljon edullisia takseja, jotka näppärästi selvittivät uskomattoman liikenteen; mopoja, autoja, lehmiä, jalankulkijoita ja jatkuva äänimerkkien kakofonia.

Kotiin tultuamme posti oli tuonut meille kortin Kanadasta, Niilon ja Siljan kaksi poikaa olivat yhtä aikaa reissussa toinen toisella puolella maapalloa.

Matkailu on paras palkinto ankaralle työntekemiselle. Siispä, ihan kohta navetalle.

5.3.2015

Tänään Johanna-karjakko sai nukkua pidempään neljän navetta-aamun jälkeen. Mamma yllättyi riskeistä näpeistä, joilla neiti kiskoi maitoa tiukasta neljänneksestä. Nyt ongelmana on hiusrenksut, jotka kaikki tuoksuvat työlle.

Illalla lähdemme juhlimaan Silja-mummun synttäreitä.

25.2.2015

Päivän kevennys. Isäntä oli niin voipunut illallisesta riistanhoitoyhdistyksen kokouksesta, että nukkui 1,5 tuntia keittiön penkillä imurin laulaessa vieressä. Onni on hyvät unenlahjat.

19.2.2015

Onneksi on Valion reseptipalvelu ja toinen toistaan nopeampia ja herkumpia ohjeita. BROILERI-SIENIPASTA valmistui kädenkäänteessä, jotta voi lähteä jälleen työn ääreen. PS. Vaihdoin Violan uuteen suosikkiini KOSKENLASKIJA CHEDDARIIN.

18.2.2015

Esko-parka jo kolmatta päivää flunssan kourissa...

14.2.2015

Onni on asua siskojen kanssa lähekkäin. Ensiksi söimme Siljan keittämää rokkaa, jonka jälkeen laskimme pulkkamäkeä. Ja rokka-kokkikin (77 v ) osallistui!

laskiaissiskot.jpg

10.2.2015

Isännyys lähtee loppuviikosta puhujamatkalle Vuokattiin kertomaan meidän tilan tarinaa. Lähes valmiiseen esitykseen piti vaihtaa muutama sopivampi kuva. Se kesti 10 minuuttia ja siitä edestä emäntä ei "päässyt" lypsylle.

PS: Keittoviikon paras keitto oli PIPARJUURI-KALAKEITTO.

6.2.2015

Pitäisi varmaan käyttää muutakin rauhoittavaa, kuin rauhoittavaa kasvovoidetta! 20 vuotta on opiskeltu isännän pommiin nukkumista köykäisin itsehillintä-tuloksin. Sen sijaan kevään tuloa ei voi estää saamaton hallituspolitiikka tai Venäjän pakotteet. Jääpuikon nokasta tippui iloisesti vesi. Lisäksi tyttäret saapuivat kotiviikonloppuun.

eka_kevatpaiva_6.2.2015.jpg

5.2.2015

Eskolla on keittoviikko. Ensin maisteltiin linssikeittoa, sitten piparjuuri-lohikeittoa, tänään oli borssikeittoa ja huomenna lihapulla-pastakeittoa. Perjantai-iltana Esko viettää hirvimiesten saunailtaa ja lauantaiksi onkin suunnitteilla hernekeittoa. Pian saatte kuulla parhaan keiton tittelin!

28.1.2015

Hengen ravinto sattui sopivaan saumaan huonojen maatalousuutisesten lomaan. Vuorineuvos Kari Neilimo puhui mielenkiintoisesti hyvästä ja haastellisesta johtajuudesta. Ilta jatkui Kyrönniemen antoisassa pianoillassa.

26.1.2015

Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.

Ja niin emäntä teki itselleen ladun sitten moneen vuoteen. Huikean kokonaisvaltainen harjoitus.

24.2.2015

Täytimme urakalla viisumihakemuksia Intiaan ja maanantaina jatkamme harjoituksia. Yhteensä 11 kappaletta.

17.1.2015

Voi sun Iita-koira! Ulkona oli aivan loistava mopsin mentävä sää ja emäntä kipitti vainvihkaa Fanni-koiransa kanssa pihasta Palosenjärvelle päin ilman ukin ja mummun luona asustavaa valkoista hirvikoiraa. Kahden kilometrin päästä tyrmistys oli valtava, kun Iita yhtäkkiä saavutti salaa lenkille lähteneet. Ja ei kun takaisin...

Seutukunnan ilvekset sen sijaan pysyivät piiloissaan, eikä isäntä päässyt jahtiin - ainakaan tänään.

10.1.2015

Noora on osallistunut jo muutamalle luennolle, Johanna on lomaillut kuukauden. Ensi viikolla alkaa kuitenkin opiskelijoiden oikea arki ja Hukkalaan saapuu rauha ja hiljaisuus. Surullista vai ihanaa?

noora_talviselfie.jpg

9.1.2015

Satumainen tuuri jatkuu. Lomatoimistosta tuli soitto ja emäntä "sai" taas yllättäen lomitusapua. Järkytyksestä toivuttuaan pihassa alkoi hurja joulun siivous, joulumatoista imuroitiin mopsin karvat karva kerralaan pois.

31.12.2014

Satumainen tuuri, kun saimme lomittajan juuri uuden vuoden alle. Niinpä emäntä käytti kaiken liian energian kokkaamiseen; routapaistia, jänispaistia, Lapin juustopaistosta ja tyrni-marenkikakkua. Ihanaa työtä ilman soluviestejä ja bakteerianalyysejä!

Illalla saimme toivottuja vieraita naapureista ja otimme uuden vuoden vastaan vatsa edellä ja ilo ilmassa.

Juhlien järjestäminen on tupla-ihanuus!

26.12.2014

Venäläinen silli, mäti-trifle ja savulohet maistuvat taivaalliselta joulupöydässä. Onneksi saimme eilen vieraita ja kaikki herkut on nyt putsattu jääkaapista kinkkua lukuun ottamatta. Huomenna voisi keittää perunavelliä...

24.12.2014

Aamulla oli kirpeä pakkanen ja aurinko valaisi kauniin maiseman hetkeksi. Olen käynyt elämäni aikana useasti samoilla lenkkipoluilla, mutta aina uudelleen luonnon taideteokset saavat hengen salpautumaan. Suomalainen luonto ja sen neljä vuodenaikaa ovat voimaannuttava rikkaus.

lenkkipolku_jouluna_2014.jpg

16.12.2014

Joulutonttu-Johanna askarteli piparimökin. Pari vuotta sitten Iita-koiramme söi vastaavan mielenosoitukseksi meidän muiden vastaanottaessa uutta vuotta. Niinpä Johanna rakensi maltillisesti herkkuneliöitä.

PS. Isäntä on ostamassa joululahjaa perheelleen, metsää.

piparimokki.jpg

10.-11.12.2014

Johtamisvalmennuksen jatkoseminaari Helsingissä sisälsi arvovaltaisia puheenvuoroja. Kuulimme maa-ja metsätalosministeri Petteri Orpoa, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutista ja Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja Antti Suvantoa. Tieto lisää tuskaa.

eduskunta.jpg

9.12.2014

Yliopiston joululoma on pitkä. Johanna on ihanasti seuranamme aina tammikuun alkuun. Tosin tie vie Iisalmeen aika usein. Tänään ahkeroimme joulukorttien kanssa.

2.12.2014

Tämä oli pakko kopsata isännän Facebook päivityksestä:

Tämän päivän metsästysreissu sai yllättäviä käänteitä. Iita, meidän ruotsinvalkoinen hirvikoira (lue ruotsinvalkoinen seurakoira) osallistui jäniksen metsästykseen ryntäämällä pari kertaa haulikon ja jäniksen väliin. Jänis säästi turkkinsa, samaisella pyrähdyksellä Iita sotki jäniksen jäljet. Tahvo haihtui jäljiltä. Tahvo laitettiin autoon ja kuinka ollakkaan, Kauppisen Penan Nissanin ovet napsahtivat lukkoon Tahvon kömpiessä vänkärin paikalle. Koira, pyssyt ja auton avaimet autossa, ukot ulkopuolella kahvilla.

28.11.2014

Huimaa! 90-luvun alussa opittu taito kertautui mainiosti, kun tuleva Hukkalan juustomestari seurasi Katri-siskon leipäjuuston valmistusta. Kohta on Hukkalassa lihajuuustopataa ja Lapin juustopaistosta oikein ja nurin.

PS. Kansankynttilä opettelee nyt neulomaan, siis oikein ja nurin.

valmis_juurtoleipa.jpg

26.11.2014

Palvelimella on ollut ongelmia ja kohuvideo 5 laukauksesta hävisi sen myötä. Mutta tässä jälleen kerran

KAUAS KAURIIT KARKAAVAT

20.11.2014

Kantri-lehden syytinki-juttu ja sen palautteet ovat herättäneet monenlaista ajatusta. Annoimmeko liian hellenlettas-kuvan? Jutun rivien välistä voi lukea, että meidän elämä Hukkalassa on normaalia perhe-eloa. Välillä toisen tekemiset ärsyttävät ja välillä ihastuttavat. Mutta me olemme pärjänneet yhdessä. Ja tästähän koituukin nyt näytön paikka- pärjäämme jatkossakin.

17.11.2014

Metsästysmatka Saksaan on suoritettu. Emäntä oli ensimmäistä kertaa mukana aivan passissa asti isäntänsä kanssa ja oliko juuri se syy viiteen ohi ammuttuun laukaukseen? Naapurin Pekka sen sijaan kruunattiin metsästyskuninkaaksi kahden kauriin saaliilla.

esko_tornissa2.jpg

11.11.2014

Lihamestari Esko Luttinen hävisi aamun pimeyteen. Viikonlopun saaliit työllistävät vielä monta hetkeä ennen kuin ne ovat lautasella.

9.11.2014

No voi sun kurjuus! Isäntä tuli mieli maassa isäinpäivä-ruokailemaan, kun viimeinenkin luvallinen hirvi oli kaadettu. Nyt täytyy tyytyä katsomaan vain video-klippejä metsästyksestä uudelta tabletilta.

esko_ja_jarkko_kaadolla.jpg

4.11.2014

Tänä syksynä pihamaatyöt jäävät aivan viime tippaan. Lehtien haravointia on odotettavissa keväällä, mutta grilli sen sijaan kiiltelee käytyään ihan oikeasti suihkussa.

2.11.2014

Johanna suoritti reippaasti sunnuntain lypsyvuorot talouspoliittisten keskustelujen siivittämänä. Lisäksi tuleva kansankynttilä opetteli virkkaamaan. Peruskoulussa Johannalla oli valinnaisena tekninen työ ja nyt tekstiilityöt pitää aloittaa aivan alusta.

25.10.2014

Helsingin reissulta kotiuduttu onnellisin mielin. Hukkalan emäntä vastaanotti Juustoseura ry:n tunnustuksen suomalaisen juustokulttuurin ansiokkaasta esitämisestä - Kultaisen Juustohöylän. Elämä on todella uskomaton seikkailu, jos siihen antaa koko sielunsa ja ruumiinsa.

AJATUKSIA KULTAISEEN JUUSTOHÖYLÄÄN LIITTYEN Maitoa Maalta blogi

JUHLAPUHE KOKONAISUUDESSAAN

18.10.2014

Voiko olla mukavampaa lokakuun viikonloppua? Aurinko paistoi kun kuvasimme Nooran kanssa Jääakka-lehmää ja Johannan Osku vaihtoi pihavalaisimeen lamppua. On suurenmoista kattaa ruokapöytä viidelle!

osku_lampun_vaihdossa.jpg

12.10.2014

Olipa aivan ihana puolukkapaikka - marjoja mättäät punaisenaan. Eskolla ei ollut aivan niin hyvä onni Hiskinsä kanssa, koira pinkaisi metsästä kotinurkille välittömästi ja löytyi Iitan luota.

puolukka_2014.jpg

6.10.2014

Viikonlopun hirvijahdin saalis oli kaksi vasaa. Yksi vasa saa kuulema juosta vielä kuukauden. Sen sijaan Hukkalan aitan alla oli jotain mielenkiintoista Iitan haukussa.

asko_ja_esko_aitan_alla.jpg

1.10.2014

Ihanat lapset! Johanna perusti ikioman What´s App ryhmän siskonsa ja äitinsä kanssa. Nyt pitää saada Eskollekin älypuhelin, että pääsemme kunnolla ryhmäytymään.

28.9.2014

Vietimme päiväsydämen Läsykankaan laavulla kyläseuran tapaamisessa. Samalla suunnittelimme seuraavan viikonlopun ruokalistoja, jolloin alkaa metsästäjien juhlakausi. Hirvijahtiin osallistuu myös saksalaiset vieraat, muutenhan tuo menu olisi helppoa Hiillos-makkaraa.

Ja tytöt ilahduttavat vanhempiaan vuorovedoin, nyt saimme nauttia Nooran seurasta. Mhhhh.. montako tuntia ehditkään olla ihan kotona?

kotvakkojoki.jpg

22.9.2014

Mielensäpahoittaja oli yhtä suuri elämys toisella tavalla. Nauroimme ja itkimme vuorotellen elämän totuuksille.

Ulkona on nyt riittävän syksyinen sää uunin lämmitykseen.

20.9.2014

Viime sunnuntaina nautimme Olli Hautalan upeasta pianon soitosta Kyrönniemen pianoillassa - Esko siellä ensimmäistä kertaa. Huomenna aiomme suunnistaa elokuviin katsomaan Mielensäpahoittajaa. Kumpikohan on suurempi elämys?

11.9.2014

Carina lähti takaisin Itävaltaan, 14 viikkoa Suomessa kului sukkelasti. Ja Hukkalaan laskeutui kahden aikuisen ihmisen rauha...

10.9.2014

Herrasväki Luttinen teki urhoollisen matkan peräkärryn kanssa Joensuussa. Kotoa lähti yksi kirjakaappi, Iisalmesta polkupyörä ja Ikeasta pari vaatekaappia. Perillä meitä odottikin kaksi iloista yliopisto-opiskelijaa ja tavarat vielä muuttolaatikoissa. Taisipa tulla kaapit tarpeeseen.

muuttokuorma_ikeassa.jpg

5.9.2014

Nykynuoret käsitöiden parissa:)

4.9.2014

Johanna käykin kotona jo heti ensimmäisenä viikonloppuna hakemassa tavaroitaan. Niinpä mammalle tuli kiire niiden metsästäjänleipien kanssa. Onneksi sieniretki Carinan ja Fannin kanssa oli oikea löytöretki karvarouskujen maailmaan.

carina_sienessa_600.jpg

2.9.2014

Mamma maksoi ensimmäisen vuokran Joensuuhun. Tyttäret asuvat aivan kaupungin keskustassa kolmiossa ja tänään heillä on toinen päivä viiden vuoden urakasta.

Valion Bogissa on juttu

AURAJUUSTOA JA OMENOITA.

Jos joltakulta puuttuu piirakka- tai soseainekset, tervetuloa meille!

29.8.2014

Noora heitti jälleen yhden muuttokuorman Joensuuhun ja mamma lohdutti. Tytöillä on viisi vuotta aikaa kantaa kaikki tavarat sinne:)

Omenapuut ovat väärällään omenoita ja seitsemän vuotta sitten lahjaksi saadussa luumupuussa on myöskin jotain aivan uskomatonta!

luumut.jpg

22.8.2014

Johannan hieno juttu Valion Maitoa Maalta- blogissa

MAASEUDULTA MAAILMALLE

20.8.2014

Asko kojussa, Esko vesillä venhon kanssa.

sorsa_600.jpg

19.8.2014

Tytöt pakkaavat Iisalmen asunnossa viimeisä tavaroita lopullista muuttoa varten. Hukkalan keittiössä töhisee mehumaija ja tavoitteena on vain puolet normaalista mehumäärästä. Kolmen viikon kuluttua meillä alkaa totaalinen hiljaisuus sitten penkinpainajaisten, jonka jälkeen tyttäremme ovat olleet enemmän tai vähemmän kotona.

Huoh. Kulunut kesä on ollut taas niin tapahtumia täynnä, että pää on ihan pyörällä ja silmiä väsyttää vietävästi. Talviuni on vielä harmittavan kaukana.

16.8.2014

Johanna tekee viimeistä työvuoroaan Iisalmen MC Donaldsilla ja Noora viettää Weekend-festivaalia Helsingissä. Carina on taas Kiuruvedellä muiden Itavallan tyttöjen kanssa.

Mutta meilläpä ei ole yksinäistä. Tuula-ystävämme saapui Hukkala-festivaaleille neljän koiruuden kanssa.

Eskolla on majanmuutto. Kyyhkymaja siirtyy rannalle odottamaan vesilintujahtia.

10.8.2014

Kyyhkyjahti - tietenkin! Ei ainakaan paleltanut...

kyyhky_2014.jpg

31.8.2014

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Edellisenä iltana autokatokseen pyrki kutsumaton vieras. Onneksi Iita-koiran topakka haukku hälyytti emännän apuun ja sillä kertaa kyykäärme ei ehtinyt pistää ketään. Mustikkareissulla kävikin sitten toisella tavalla ja nyt Iita on todella toipilas elämänsä toisen kyyruiskeen jälkeen.

Illalla seurasimme Kyrönniemessä Myrskyluodon Maijan elämää. Hienosti toteutettu näytelmä etsitytti nenäliinat.

30.7.2014

Mamma maksoi viimeisen vuokran Iisalmen asunnosta. Seuraava lasku onkin jo isompi, kun tytöt muuttavat vuokralle Joensuun keskustaan. Sovun varmistamiseksi asunnossa on kolme huonetta:)

26.7.2014

Saimme vieraita Itävallasta! Carinan vanhemmat ystävineen tutustuivat maatilaamme ja suomalaiseen ruokapöytään. Hieno ilta!

20.7.2014

Vietimme mukavan päiväsydämen kylätalolla, jonne oli kokoontunut 36 kesäpäivän viettäjää. Nokipannukahvi muurinpohjaletun kanssa maistui hyvältä seurasta puhumattakaan.

Ja nyt on uusi ajanjakso alkamassa. Ensimmäiset vatut ovat kypsiä navetan ympärillä, isäntä poimi pari litraa lakkoja ja mustikatkin odottavat näppäriä sormia.

mustikat.jpg

16.7.2014

Isäntä osti sankon poikineen riihimaalia ja viime kesänä opittu maalaaminen jatkuu. Nyt "pitkä" konehalli saa uuden, ehomman ulkoasun Nooran ja Carinan toimesta.

Ja vihdoinkin päältä ajatteva ruohonleikkuri on ehkä kunnossa. Tähän saakka olemmekin työntäneet vanhaa palvelijaa hiki hatussa.

Ja illalla jälleen kesäteatteriin, nyt ohjelmassa Alapitkän JÄTKÄT.

7.7.2014

Nyt on mamma työnsä tehnyt ja huokaisee suuresti helpotuksesta. Tänään varmistui, että kumpikin tytär muuttaa syksyllä Joensuuhun. Vanhemmasta tulee luokanopettaja ja nuoremmasta fysiikan aineenopettaja. Luutnatti Luttinen asustelee pian pedagogien pesässä:)

5.7.2014

Siskon tyttö sanoi näppärästi meidän edustavan jo mummubingo-joukkoa:) Kesäteatteriväkeä me ainakin olemme. Rautavaaran ja Reittulan Riihen jälkeen suuntasimme päivänäytökseen Kiuruveden kesäteatteriin. VAIN MUUTAMAN HUIJARIN TÄHDEN on nähty ennenkin, mutta tälläkin kertaa roolit olivat osuneet oikeille henkilöille. Johannan Janne-kummi oli aivan loistava kanttori Piiparinen. Äänet ja musiikki saavat myös erityiskiitoksen.

26.6.2014

Vietimme Johannan 20-vuotis synttäreitä em. Seppälässä, kiviä keräten.

25.6.2014

Olimme retkellä Seppälässä. 4 vuotta sitten ostettu riisipelto on nyt ihan oikeaa peltoa. Monesti on mummu keittänyt ukille eväskahvit mukaan.

retkella_ukin_kanssa_600.jpg

21.6.2014

Iloiset juhannusterveiset Hukkalasta! Isäntä kuorsaa keittiön penkillä ja emäntä suunnittelee tulevan viikon ohjelmaa. Retriitti on hieno kokemus.

Ja tässä juhannushiehoja maailman laidalla.

juhannushieho_maailman_laidalla.jpg

16.6.2014

Iloinen tuli palaa taas leivinuunissa, hrr... mikä ilma. Meidän Carina on jo valmis lypsäjä ja tästä me tulemme nauttimaan samoin kuin tulevasta juhannusretriitistä. Nuoret juhlikoon suvea täysin palkein, me vanhat nautimme teetä, leipää ja hiljaisuutta!

15.6.2014

Juhlien järjestäminen vaatii ennen kaikkea työtä, mutta se palkitsee. Meillä oli aivan ihanat rippijuhlat, kun kummityttömme Katja konfirmoitiin. Mikäpä sen hauskempaa, kun viettää päivä hyvässä seurassa notkuvien herkkupöytien äärellä.

7.6.2014

Saimme viehättävän nuoren naisen Itävallasta joukkoomme, Carina tekee meillä 14 viikon harjoittelun kaikesta mahdollista. Illan peleissä meillä oli mukana Osku ja Johanna:) Ja huomenna meille tulee taas Hiski :(

carina_osku_ja_johanna.jpg

2.6.2014

Isot kiitokset kaikille juhlaamme osallistuneille ja uusia ylioppilaita muistaneille. Te teitte juhlastamme ikimuistoisen.

Talon isäntä ja tyttäret

Kansallispukuloistoa

Ruusuja

uudet_ylioppilaat.jpg

30.5.2014

Menuu alkaa olla valmis, onhan keittiössä Kaisa, Katri ja Sanna apuna. Kylmäsavulohinappeja, lämminsavulohta, kanapastasalaattia, vihersalaattia, puikulaperunoita, baby porkkanoita, possunfilettä, routapaistia, kermakastiketta, pannacottaa, lakkakakkua, suklaakakkua, juustokakkua, ylioppilaankakkua, ylioppilaan pikkuleipiä, kookospikkuleipiä ja kirsikkapikkuleipiä. Ja ihan itse tehty:)

PS. Silja-mummu teki perinteisesti kotikaljan, rieskan ja ruisleivän.

26.5.2014

Ihanan vilpoinen sää jatkaa leipomista! Toivomme tietysti, että ilma paranee aurinkoiseksi viikon loppuun mennessä. Lisäksi toivomme, että Iisalmen Sanomissa ollut kutsu otetaan vastaan!

kutsu_600.jpg

23.5.2014

Lakkiaisvalmistelut jatkuvat. Syksyllä istutetut narsissit kukkivat ja kasvihuoneessa salaatit rehottavat. Pakkasessa on jo pikkuleipä poikineen.

kirsikkaleivat.jpg

16.5.2014

Tänään tulivat viralliset ylioppilaskirjoitusten tulokset. Nooralla oli noussut pitkän matematiikan arvosana ja Johannalla historian. Edellinen on silkka luonnonlahjakkuus ( lukio lukematta läpi) kun taas Venäjän presidenttejä opiskelimme ihan yhdessä.

Kaikki ikkunat on pesty. Nyt aloitamme leipomisen ja ruoan hamstraamisen. Onpa ihanaa saada juhlat Hukkalaan.

11.5.2014

Nautimme leppoisan äitienpäivälounaan Vieremän uusitussa Ravintola Liiterissä. Meidän varauksessa oli 8 henkeä ja Katri-siskon 9 henkeä, siis koko suku koossa jälleen. Hukkalan äiti oli erittäin ilahtunut lahjastaan, tusina kristallisia kuohuviinilasia pääsee pian käyttöön.

Maitoa maalta blogissa on Eskon ajatuksia parisuhteesta ja työsuhteesta. Niiden ajatusten myötä toivotamme kaikille äiti-lukijoille hyvää äitienpäivää!

PARISUHDE, TYÖSUHDE, YÖSUHDE

7.5.2014

Noora leipoi kahdenlaisia pikkuleipiä ja päivälliseksi hampurilaiset. Eilen oli slaavilaista kanapataa ja huomenna keltaista kanakeittoa. Isäntä tuntui haaveilevan jo mannavellistä.

Emäntä sen sijaan harrasti hyötyjumppaa pyllistellen, kurkotellen ja kontaten. Hukkalassa on alkanut suursiivous! Ja siitä innostuneena Hiski ei ehtinyt aamupissille ulos...

30.4.2014

Leivinuuni on lämmitetty vapun kunniaksi ja illalla Hukkalan isäntäväki pötkähtää ajoissa nukkumaan. Viluton ja särytön työnjuhla siis tiedossa:)

Hiski-koira toivottaakin kaikille sivujemme lukijoille siitäkin edestä vallatonta vappua!

hiski_600.jpg

27.4.2014

Toiminnallinen sunnuntai sisälsi vanhan tankkihuoneen oven ja ikkunanpielien maalauksen, ne olivat viime kesänä piilossa puskan takana. Isäntä sen sijaan piilotti haravalla kerätyt puutarhajätteet.

25.4.2014

Emännyys viettää rauhallista iltaa Downton Abbeyn kanssa, isäntä riensi Murtokorven tiekokoukseen. Nooraakin näkee aina silloin tällöin, lieneekö se sitten hyvä vai paha. Johanna sen sijaan aloitti työt SOL - siivouspalvelussa. Mitenkähän lienee ikkunan peseminen sujunut ja maistunut? Johanna tosin on aina tykännyt siivota, äitiinsä tullut.

PS: Noora leipoi tänään ensimmäiset lakkiais-pikkuleivät.

24.4.2014

Makuuhuone on uusia yöpöytiä vaille valmis. Seinällä pojottaa Meksikosta tuotu naamio ja lattialla Intiasta ostettu villamatto. Lisäksi kaikki tavaratkin on vihdoin kaapeissa, nekin villasukat, joita Esko ei ole pitänyt koko avioliitomme aikana.

makuuhuone.jpg

20.4.2014

Pienistä puroista kasvaa suuri joki ja valmisteluista iso juhla. Esko tuumasi navetan verhojen haalistuneen viidessä vuodessa ja nyt on kummalakin navetalla uudet salusiinit. Lisäksi vanhassa tankkihuoneessa on itämässä salaatti poikineen ja lehtiharava odottaa nurkalla. Montako yötä on vielä toukokuun loppuun?

navetan_uudet_verhot.jpg

12.4.2014

Makuuhuone alkaa olla valmis. Yöpöydät on tilattu, taulu suunniteltu ja valotkin ovat melkein valmiit. Johannan Osku asensi langattoman katkaisimen anopin lukuvaloon.

8.4.2014

Hellalla jököttöö piimäjuusto juoksettumassa ja isäntä on kylällä viljelysuunnitelman päivityksessä. Tyttäret ovat viikonlopun jälkeen kaupungissa mopsin tuhistessa pesässään. Ihanan rauhallinen päivä hiipivän flunssan torjuntaan. Tanskalainen tuuli syväjäädytti kahtena päivänä.

28.3.2014

Yleensä meillä on jalostuspaivänä kinkku- tai lohikiusausta, mitkä valmistuvat kädenkäänteessä sonni-arpajaisissa. Tänään Hukkalan pöydässä oli kuitenkin aikaa vaativampia herkkuja; lohipiirakkaa, Dajm-kakkua ja Kievin kanaa. Noora on erinomainen kokki!

Makuuhuoneessa kävi yhden miehen hyörinä, kun asennettuna ostetut kalusteet päätyivät paikoilleen.

24.3.2014

Tytöt hävisivät kuin tuhka tuleen kirjoitusten jälkeen, olo oli keventynyt ehkä liiankin paljon.

Tänään tulevat makuuhuoneen uudet kalusteet ja pian pääsen laittamaan vaatteet ja tavarat paikalleen. Englannin sanakirja on jossakin laatikkojen pohjalla perimmäisenä ja sitä olen jo kaivannut useasti.

18.3.2014

Ihanan rauhallinen kotipäivä sitten aikoihin! Johanna lukee Suomen lähihistoriaa perjantaina päättyviin yo-kirjoituksiin. Noora opiskelee fysiikkaa Iisalmessa keskiviikoksi ja päättää oman urakkansa perjantaina pitkän matematiikan kokeeseen. Toiselle tyttärelle lukeminen on helpompaa kuin toiselle:)

Emäntä lenkkeili pihamaalla kivien koivunoksien perässä ja vain vaivoin sai pidettyä lehtiharavan puutarhavajassa. Isäntä pääsi pitkästä aikaa raivaamaan tehostaen hiillos-makkarapaastoa - Meksikon herkut näkyivät punnituksessa.

16.3.2014

Kaksi matkalaukullista pyykkiä on pesty ja silitetty, aikaero-väsymys voitettu ja pian kotisivutkin päivitetty - tavallinen arki voi taas alkaa hienon lomaviikon jälkeen.

chichen_itza.jpg

Maya-intiaaninen muinainen 600-luvulla rakennettu kaupunki oli pääkohteemme, jonne matkasimme retkibussilla 4 tuntia majapaikastamme. Maisemat matkalla olivat yksitoikkoisia, vihreää viidakkoa kummallakin puolella tietä. Perillä meitä odotti upeat rakennukset upeassa säässä, lämmintä oli varmaan yli 30 astetta. Näimme uhrilammen, manalan portin ja tietenkin valtaisan jalkopallokentän.

Toinen retkemme suuntautui toiseen muinaiseen kaupunkiin Cobassa ja siellä olevan 42 metriä korkean temppelin päälle sai kiivetä omalla vastuulla. Minnaa huimasi jo alkumetreillä kun taas Esko ja Katri kipeyttivät kinttunsa alastulolla.

Samalla retkellä saimme uida virkistävässä cenotessa, maanalaisessa lammessa, jonka jälkeen tutustuimme paikallisten ihmisten elämään lähikylässä. Vasta pari vuotta sitten kylään oli saatu juokseva vesi ja sähkö lamppuuun että televisioon. Jukatanin niemimaa elää turismista ja niinpä ostimme suurimman matkamuiston suoraan tekijältä.

karibian_meri.jpg

Majapaikkamme oli Playa del Carmenissa, joka on ollut viellä 30 vuotta sitten pieni kalastajakylä. Nyt kaupungissa on hotelleja jokaiseen makuun ja pääasiassa amerikkalaisia turisteja.Päivälenkki sujui uskomattomissa olosuhteissa, valkoisella hiekalla Karibian meren huuhtoessa varpaita!

Näin onnistuneen matkan jälkeen nälkä vain kasvaa ja karttapalloa pyöritetään koko perheen voimin. Mutta ennen uutta ihanaa seikkailua - hihat heilumaan ja töihin:)

5.3.2014

Huoh! Miljoona asiaa on muistettu ja varmaan monta on muistamatta. Repussa on kuitenkin passi, aurinkolasit ja shortsit. Yöllä ajamme Helsinkiin ja aamulla aloitamme Atlantin ylityksen kello 9.40. Johonkin aikaan saavumme Meksikoon Cancuniin, jossa nautiskelemme olosta viikon. Tärkein juttu on retki maya-intiaaninen rakentamaan kaupunkiin, Chichen Itzaan, joka on meille kolmas maailman uusi ihme. Siispä, Adios!

4.3.2014

Riikka on jälleen töissä ja maalasi makuuhuoneen laipion kolmeen kertaan. Huoneessa on enää sänky ja hyvin nukuttaa maalin katkussa.

Nuori herra Hiski on ollut meillä pian kaksi viikkoa ja Fanni-mopsin niska on hyvin käsitelty pienillä jämptin hampailla.

fanni_ja_hiski.jpg

27.2.2014

Päätimme sittenkin remontoida herrasväen makuuhuoneen ja aloitimme tavaroiden piilottamisen. Isännällä on reserviupseeri- ja metsästysseura arkistoja ihan laatikoittain ja emännän päiväkirjat 20 vuoden ajalta veivät nekin yhden laatikon. Osa vaatteistakin on jo piilotettu ja osa pitäisi piilottaa matkalaukkuun. Viikon kuluttua isäntäväki istua tököttää lentokoneessa Atlantin yllä matkalla Meksikoon.

Ihmekös meinaa tämä kaikki muistamisen paljous jo ihan pökerryttää...

19.2.2014

Mikä ihana yllätys! Noora haki Eskon hirvikoiran puolikkaan Karttulasta ja Hiski kuluu kuukauden meidän perheen vahvuuteen. Hiski on marraskuussa syntynyt jämptlannin pystykorva ja pakattu täyteen energiaa.

Tytöt seilaavat kodin ja Iisalmen väliä aiheuttaen kattila-ongelman; laitanko ruokaa kahdelle vai jopa viidelle hengelle?

17.2.2014

Esko on katsonut ullättävän paljon Sotsin kisoja, emäntä vain jännittävän naisten viestikilpailun. Niinpä nyt oli Minna vuoro valita kanava ja niinpä porukalla nautimme Downton Abbeyn harmittomasta juonen kulusta. Huomatkaa, Fanni-mopsilla on ihan oma TV-tuoli:)

downton_abbey.jpg

13.2.2014

Taas on yksi etappi takana päin ja huomenna päänsärky ainakin meidän abiturienteilla. Olimme katsomassa Iisalmen lyseon penkinpainajaisia ihanan leudossa säässä ja taivaaltakin satoi vain karamelleja.

penkkarit.jpg

12.2.2014

Pahin flunssa sitten 12 vuoteen kaatoi emännän lähes sänkyyn ja vei puhekyvyn. Oliko se yhtä juhlaa isännälle? Ei todellakaan, kyllä työnjohtajalla pitää olla selkeä ja kuuluva ääni. Onneksi pahin on jo takana ja loppu yskä lähtee sitten ajan kanssa rykimällä.

9.2.2014

Rauhallinen sunnuntai. Noora yrittää tehdä kaikkensa, ettei tarvitse avata tentttikirjaa. Isäntä tarttui härkää sarvesta ja aloitti luennon valmistamisen aperuokinnasta kahdelle rodulle. Esko pääsee puhumaan jalostusviikolle heti Rehuraision Merja Holman jälkeen. Meillä olikin ilo seurata hänen luentoaan jo risteilyllä ja rima on nyt hurjan korkealla.

7.2.2014

Takana on 11 tunnin yöuni. Esko oli viisas, kun varasi toipumispäivän Raision risteilyn päälle. Meillä oli jälleen kerran onnistunut risteily erinomaisessa seurassa ja jaksoimme tanssahdella isännän kanssa aina aamu viiteen saakka. Mekö muka vanhoja?

Tami Tammisen luento oli erinomainen ajatellen meidän juuri käymää johtamiskoulutusta. Hänen uusimman kirjan lopusta löytyy kymmenen teesiä voittajaksi ja viimeinen kuluu näin; " Voittaja ei koskaan luovuta - luovuttaja ei koskaan voita." Sehän on lähes sama kuin meidän jo käyttämä;" Anna kaikkesi - älä periksi."

30.1.2014

Aika tavaran kaupitsee ja niinpä viritin 17 vuotta vanhat verhot olohuoneeseen takaisin. Saimi-tädin kutomat Dallas-verhot pääsivät jälleen esille!

26.1.2014

Hurjan aktiivinen lepopäivä. Noora ahkeroi aamunavetalla ja Johanna jätti historian kirjat iltanavetan ajaksi. Riikka jatkoi olohuoneen tapetointia ja ensi viikonlopuksi jäi vain viimeistely. Työnjälki on erinomaista!

Fanni-mopsi ja Iita-hirvikoira saivat Hiski- jämpin vieraaksi. 11 viikon ikäinen koira ei kunniottanut Iitan niskavilloja eikä Fannin kaunista kierrehäntää aiheuttaen tuskastumista talon koirissa. Illalla piipahti vielä Katri-tädin westiet ja Fannin päivä oli täysi. Katri avusti kummityttöään penkkari-asun luomisessa, ehkäpä Johannan ei sittenkään tarvitse pukeutua navettahaalarin.

20.1.2014

Kylmyydestä huolimatta maisemat ovat kauniita.

hukkala_pakkasessa.jpg

19.1.2014

Läheisyys lämmittää, kun istumme isännän kanssa mini-olohuoneessa - sohvat ovat siirtyneet keskelle lattiaan seinien ollessa vaiheessa. Riikka tekee todella hyvää työtä ollen niin kotoinen ja leppoisa sisustaja.

Isäntä antaa tässä erinomaisen esimerkin, kuinka työn äärellä voi nukkua. Johanna sen sijaan on 200 vuotta jäljessä luku-urakassaan, historian yo-koe lähestyy.

17.1.2014

Apuua! Nytkö se alkaa, elämä sekamelskan keskellä? Noora ja Riikka tulivat juuri kaupungista intoa täynnä olohuoneen restaurointiin...

15.1.2014

Tänä talvena on tullut enemmän ja vielä enemmän kolariuutisia. Onneksi onnettomuudet ovat olleet vain pellin menoksi. Mutta täytyy myöntää, Karankämäentiekin on jäätikköinen junarata urineen. Malttia itse kullekin!

13.1.2014

Viisi tuntia tapettikirjojen äärellä käy melkein työstä. Juuri kun löysimme meille mieleisen tapetin, ilmeni ettei sitä enää valmisteta. Onneksi K-Rauta Masasta löytyi myyjätär, joka muisti kirjojen sisällön ja löysi lähes vastaavan.

12.1.2014

Sisustussunnittelua? Onneksi ei ole ylimääräistä rahaa, ettei juurikaan tarvitse vaivata päätään uusilla sisustuselementeillä. Teimme kuitenkin porukan päätöksen tapiseerata olohuone uudelleen. Kinkku- ja Pulla-vainaat ovat kuopineet vanhat tapetit niin lystikkäästi, ettei koloja peitetä edes huonekaluilla. Tiistaina onkin tarkka paikka tapettikaupassa - onneksi Johanna lähtee mukaan makutuomariksi.

6.1.2014

Pitkä joulu on ohi - onnellisesti? En kuitenkaan pistänyt joulukoristeita roska-astiaan vaan laitoin ne kauniisti varastoon odottamaan seuraavaa joulua. Joulun paras juttu on sen tekeminen ja odottaminen. Ja toka paras juttu on saada lapset kotiin edes hetkeksi:) Jouluna olisi hyvä olla suurperheellinen...

3.1.2014

Eilen pakkasimme jauhelihat ja nyt pistimme paistit raakakypsymään kellariin. Viikon kuluttua lihamylläkkä jatkuu; palapaisti, paahtopaisti, sisäfile, rosvopaisti jne...

31.12.2013

Työnteko todellakin vapauttaa. Uuden vuoden vastaanottaminen sujui suloisesti elokuvan äärellä, " KEKKONEN TULEE" oli vielä kohtuullisen lyhyt sellainen. Ja niin emäntä pyllähti punkkaan ennen kahdeksaa. Päivä paras hetki!

29.12.2013

Isäntä kaatui peti-potilaaksi sunnuntai-iltana. Joo, heikot sortuu ja vahvat jää, kun emäntä pyllisteli puolilta öin navetalla lehmien poikimisten tiimoilta. Onneksi Noora oli jo kaverina. Hoh hoijaa...

27.12.2013

Noora vietti vaudikkaan yön vessan tienoilla, noro-virus jylläsi oikein totaalisesti. Toivottavasti tauti ei iske työtä tekeviin tai ainakin vuorotellen...

Johanna lähti urhoollisesti uuden vuoden juhlintaan viideksi päiväksi. Jännällä odotamme, veikö neiti taudin koko juhlivaan porukkaan:)

21.12.2013

Tänään tyttäret aloittavat joululoman ja aloitamme Hukkalan pyörremyrsky siivouksen, koristelun ja ruoanlaiton. Onneksi meillä kaikilla on omat inhokki ja halu-hommat, ettei imurista tarvitse tapella.

Nyt haluankin toivottaa kaikille meidän kotisivujen lukijoille rauhallista joulun aikaa! On kiva huomata, että juttujamme luetaan!

joulupukki_murtokorvessa.jpg

20.12.2013

Isäntä ja emäntä yksissä tuumin jouluruoka-ostoksilla heti aamu tuimaan, jolloin kaupassa oli vielä väljyyttä. Sen jälkeen ostimme uuden vuoden raketin, käytimme taivaalle ammuttavat eurot keittiö-tablettiin. Siinäpä meille haastetta pysyä kehityksen kelkassa.

19.12.2013

Ja tässäpä linkki Valion bogiin

UUDET PERINTEET

14.12.2013

Nyt mamma on kyllä tosi ylpeä ja iloinen! Noora kokkasi ja valokuvasi Johannan kirjoittaessa tarinan ja näin jouluinen Valion blogi-juttu on julkaisemista vaille valmis. Eskolle jäi maistelemisen vaiva:)

Samalla suunnittelimme joulumenun ja pitkähän siitä tulee kaikkien toiveita kuunnellessa. Jälkiruoaksi saamme Bailey´s panna cottaa

baileys.jpg

12.12.2013

Koulunkäynnin hurmoksessa meinaa unohtua kokonaan vuoden tärkeä juhla... Isäntä avusti joulupostimerkkien liimaamisessa kortteihin:)

4.12.2013

Ensi kesän kesätyöntekijä on varmistettu, saamme jälleen nuoren itävaltalaisen naisen tiimiimme. 14 viikkoa on pitkä aika puhua englantia, mutta meiltähän se sujuu, ainakin sen jälkeen. Tervetuloa Carina!

3.12.2013

Isäntä livahti iltapäivällä Liperiin ja viipyi siellä puolille öin. Projektin nimi on HISKI, rotu jämptlannin pystykorva ja yhteistyökumppani Asko-veli:)

2.12.2013

Piipahdimme Delvotestin rajoissa Vänninmäellä katsomassa uutta robottinavettaa. Hieno työpaikka hienoille yrittäjille!

Samalla tapasimme sukulaisia sekä koko joukon meitä viihdyttäneitä pikkujoulusankareita.

30.11.2013

Tuottajien pikkujoulussa oli äärimmäisen hyvää seuraa - kiitos kaikille meitä viihdyttäneille:)

26.11.2013

Emäntä nukkui 11 tuntia! Odotettu loma alkoi jouluverhojen vaihtamisella. Illalla on ohjelmassa Raskasta joulua-konsertti koko 5 henkisen perheen voimin:)

Konsertti oli hieno kokemus!

Tulkoon joulu!

24.11.2013

Hurjan hauska aamupäivä! Aurinko pilkisti juuri sopivasti meidän valokuvaus-sessioon, kun otimme joulukorttiin kuvat. Tuskin maltan odottaa julkaisua!

23.11.2013

Nyt onnisti - lihapula taas kauempana. Isäntä sai tämän syksyn ensimmäisen jäniksen. Rouva Luttinen sen sijaan tavaa 400 sivun tiiliskiveä; Lehmästä leopardiin. Eläinlääkärien muistelmat ovat todella koskettavia.

20.11.2013

Kyllä Fanni-mopsilla on nyt suuret tehtävät, kun pikku vintiö saa tehdä sekä kissan että hirvikoiran hommat. Näin vähinä ei Hukkalan pikku-eläimet ole ollutkaan sitten aikoihin. Iita-koirahan on oma-aloitteisesti muuttanut Silja-mummun luo:)

11.11.2013

Vietimme juhlapäivää Evakkokeskuksen naapurissa, kun Kaisa-mummu täytti 70 vuotta. Meillä oli oikein maukas, mukava ja laulupitoinen päiväsydän.

kaisa_70_vuotta.jpg

7.11.2013

Kyllä ne nitrot olisivat tarpeeseen, kun katselee tätä uutta, avaraa maisemaa. Tiesin, että tuon metsän hakkaaminen on kova paikka, mutta että näin kova!

Onneksi hyvä ystäväni lohdutti pian kasvavalla vatukolla ja lupauksella tulla vatustamaan kanssani. Siinä samalla hän kertoi, että paras oppi, minkä hän on saanut isältään, on työn tekeminen. Siispä...

Täytynee käydä härkää sarvista kiinni ja yrittää motivoida meidän nuoria naisia enemmän reippaisiin maa- ja metsätaloustöihin. Navettavuoroja jaetaan näin ensi hätään ja kesän koittaessa taitaa olla metsän hoidollisia toimenpiteitä. Vieläköhän saa avojuurisia kuusentaimia?

Isäntäkin nauttii ystävän seurasta, lomapäivä sujuu jänismetsällä.

uusi_nakyma.jpg

4.11.2013

Onneksi moto ei jyskäkään läpi yön eikä pyhinä. Niinpä koko valkeus ei ole vielä saapunut. Tiedustelin isännältä, mihin vapautuneet varat käytetään. Mhhh... myyntiveroon menee ihan huimasti, sitten kuulema siemeniin ja kasvinsuojelu-aineisiin.

hakkuu_jatkuu.jpg

31.10.2013

Voi video, mikä päivä. Nyt se sitten tapahtuu, maisema muuttuu keittiön ikkunasta katsottuna. Nyt kun yön kuuntelemme tuota maailmanlopun möyrinää, lienee aamulla avara maailma edessä. Tämä taloudenvakautus / metsänhoidollinen toimenpide vaatii jo melkein nitroja.

satumetsan_kuolema.jpg

30.10.2013

Lehtiharavan heilutusta! Noora osti mammalle rautavartisen työkalun, puisista tuli pilkkeitä alta aikayksikön.

Eipä olisi passanut kehua, rautavartista murtui lapa:(

23.10.2013

Hienoa! Ukki ja mummu lähtivät hetkeksi Rokualle rentoutumaan. Niilo on ahkeroinut koko syksyn joka ikinen aamu apetta ja rientänyt sieltä sitten kyntämään.

Meidän valkoinen hirvikoira on muuttanut isovanhempien luo jo loppukesästä. Nyt Iita vartioi tyhjää taloa ja odottaa Siljaa kotiin.

21.10.2013

Nytkö se sitten loppui? Eilen oli kaatunut sarvipää ja se ainokainen hirvilupa on käytetty. Tosin tämä on epävarmaa tietoa, isäntää ei juuri näy ja kuuluukin vain yöllä kuorsauksen merkeissä.

17.10.2013

Enää kaksi yötä, sitten alkaa hirvijahti!

Johanna sen sijaan matkusti Berliiniin, hänen vaihto-oppilas ystävä asuu siellä. Ihanan omatoiminen nuori nainen, mamman ei tarvinnut muuta kuin maksaa lentolippu.

13.10.2013

Emäntä toivoi kovaa tuulta se toive toteutui pyhänä. Lähes kaikki lehdet poistuivat tontilta automaattisesti, paitsi tammen:(

10.10.2013

Tammikin on vihdoin syysasussa, kun vielä riisuisi itsensä. On hirmu hienoa omistaa näin iso pihamaa, haravointia riittää lumen tuloon saakka...

tammi_lokakuussa.jpg

6.10.2013

Viikonloppu taas onnellisesti ohi. Emännällä oli lomaa, mutta tyhmä pää ja vietti loman kotonaan... Isäntä sen sijaan piipahti Pemolaisten luokkakokouksessa. 20 vuotta on kulunut sukkelasti. Johanna tuurasi isäänsä nättinä ja näpsäkkänä navetalla.

johanna_haalareissa.jpg

23.9.2013

Meijeritilipäivän kunniaksi Noora sai oman kulkupelin. Peugeot 206 ei ole vain mikään maastoauto, joten kotiinkin on tultava hissukseen Karankamäentien montuissa.

22.9.2013

Isäntä sunnuntain tunnelmissa...

esko_janismetsalla.jpg

19.9.2013

Eipä voisi paremmin sattua. Emäntä alkoi kulkea jo pelkällä sisulla ja pahalla päällä, kun lomatoimistosta tuli lomittaja-tarjous pariksi päiväksi. No jaa... ensimmäinen vapaa aamu meni melkein sydänkohtauksen partaalla, kun isännän herätyskello soi neljän jälkeen. Meni ainakin tunti, ennen kuin syke tasaantui ja emännyys vaipui vielä hetkeksi unten maille.

PS. Anoppi osti kellon vävylleen...

eskon_heratyskello.jpg

18.9.2013

Kummalakin tyttärellä taas eväsretki, nyt vuorossa englannin kirjoitukset. Nyt jännittää, menikö Uusi-Seelanti- ja Kalifornia-rahat kankkulan kaivoon?

16.9.2013

Nooralla lyseon eväsretkipäivä biologian kirjoitusten merkeissä.

14.9.2013

Lisenssit kohdallaan, Noora ja Esko ampuivat hirvimerkin onnistuneesti heti eka kierroksella.

13.9.2013

Katri-sisko antoi hirmu hyvän vinkin ylimääräisen vapaa-ajan viettoon. Niinpä isosisko on nöyrästi kontannut koko viikon putsaten kiveysten välejä...

10.9.2013

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkoivat meidän osalta. Kumpikin tytär osallistui englannin kuunteluun istuen perätysten.

9.9.2013

Isä vei Nooran aamulla Iisalmeen. Nyt koko perheen suuri toive on löysätä jostakin muutama tonni, jotta uudelle ajokortin omistajalle saadaan oma kulkupeli. Alkaa kuskaamiskiintiö olla täpötäysi - puolin ja toisin:)

Ja mehumaija pihisee jälleen; Nissilän Linnaharjun puolukat. Nam!

7.9.2013

Tyttäret kotona. He olivat auliisti jakaneet jo aamulypsyvuorot, mutta mamman mielestä syksyn yo-kirjoitukset ovat tarkeämmät. Siispä keittiön pöydän ääressä on englannin piiri.

Tyttöjen luokanvalvoja on ohjeistanut abiturientit seuraavasti; kotitöihin ei saa osallistua, sen sijaan vanhemmat voivat tuoda voileipiä opiskelijalle. Äidit ovat jaksaneet vaihtaa vaippoja ja syöttää 2 vuotta, nyt muutama viikko on pieni juttu:)

31.8.2013

Aivan upean pitkä kesä, helteet alkoivat toukokuussa ja aurinkoa on riittänyt tänne saakka. Tuota valon voimaa onkin tarvittu kesän temmellyksissä ja pennin venytyksessä. Nyt iltojen pimetessä emäntä nauttii vaahteraan viritetyistä kynttilälyhdyistä.

PS. Noora lähti Asko-setänsä kanssa iltalennolla.

kynttilalyhdyt.jpg

26.8.2013

Seuraavat kaksi viikkoa Buranaa ja Beroccaa, työnilolle!

puintia_odotellen.jpg

24.8.2013

Jihuu! Nyt puutarhavatukkokin on karsittu ja lannoitettu, samoin kaikki muutkin pihan puskat. Viidakko kasvakoon:)

23.8.2013

Mamma ja pappa Luttinen kävivät Pesällä tupareissa, kun kumpikin tytär asuvat nyt onnellisesti samassa osoitteessa. Keittovuorot on jaettu ja siivousvuoroista tapellaan:)

20.8.2013

Systerit keräsivät jo seuraavankin syksyn herukat! Hukkalan puutarhassa oli hurja talkoopäivä ja saaliiksi tuli 3 peräkärryllistä oksia marja- ja koristepensaista. Puutarhavatukko on vielä koskematta...

Siinä samalla kuuntelimme kello 12 aikamerkin, joka tuli hieman myöhässä. Esko ja Asko ottivat aurinkoa Palosenjärven rannalla ja saalistivat perheilleen talven varaksi vesilintuja:)

16.8.2013

140 pulloa valmista höyrymehua komeilee kellarissa. Huoh, se on 20 enemmän kuin viime vuonna ja viikkoa aikaisemmin.

12.8.2013

Kaksi mummua marjassa:) Viinimarjapensaista kuului mukava porina koko päivän, kun Kaisa ja Silja näpläsivät punaisia viinimarjoja. Nyt onkin sankko poikineen odottamassa mehustusta.

Ja pitkästä aikaa emäntä lämmitti leivinuunin ja teki isännän toiveesta kaalilaatikkoa. Kuuliainen vaimo:)

10.8.2013

Mehumaija pihisee hellalla ja Murtomäeltä kuluu ankara tulitus - isäntä istuu kyyhkypassissa kaverinsa kanssa. Ja jälleen kerran on perheen ruokahuolto turvattu:)

Vallankin tämän pikkuruisen perheen:( Tytöt pakkasivat loput kimpsunsa ja kampsunsa ja lähtivät kaupunkiin. Maanantaina alkaa lyseon viimeinen vuosi ja ankara valmistautuminen yo-kirjoituksiin.

Mitenkähän sitä tottuu taas siihen, että tavarat pysyvät paikallaan?

6.8.2013

Iltapäivällä saimme nauttia Maatalouden edistämissäätiön hallituksen seurasta ja esittelimme heille niin navetan kuin tilusjärjestelyn. Illaksi kutsuimme samoille kakuille tädit ja mummut, jotka lahjoivat Nooraa taas yli kaiken. Tällä kertaa tulivat höyrysilityslauta, monitoimimoppi ja veitsitukki puukkoineen. Sen jälkeen ryntäsimme marjamaalle ja korkkasimme mustaviinimarjapensaat. Mehumaija soikoon!

4.8.2013

Isäntä rakensi Asko-veljensä kanssa kyyhkymajan. Ensi lauantaina alkaa kauan odotettu metsästyskausi.

Marjastus sen sijaan päättyi. Kunhan kaikki muut kuviot ovat ohi, alkaa kyykkiminen pihapensaissa mehumaijan pihistessä. Mutta näillä keleillä - huh huh...

30.7.2013

Illalla on jälleen muuttokuorman tekoa. Nyt Nooran kimpsut ja kampsut menevät Kauppakadulle, samaan osoitteeseen Johannan kanssa. Siskokset:)

24.7.2013

Juhlimme Eskon synttäreitä Kyrönniemessä. Pastori Jussilainen oli kovin periaatteen mies ja näin kuudes näytelmä tuli nähtyä.

21.7.2013

Hrrrr... olipa raitis ilma patikoida Linnaharjulla. Mutta koiralaumamme nautti perinteisestä herkuttelupäivästä.

17.7.2013

MTK:n sponsoroima ilta Mansikkaniemellä hyytävän kylmässä säässä. Piukat Paikat oli hauska esitys, kevyttä katsottavaa. Se oli sitten viides kesäteatteri...

14.7.2013

Voi sun vattu! Olisipa ollut mukava syödä omia, punaisia ja makeita puutarhavattuja jälkiruoaksi, mutta viitsiikö tuohon sateeseen mennä poimimaan?

13.7.2013

Ja taas istuimme ehtoolliskirkossa, kolmannen kerran vähälle aikaa. Tällä kertaa saimme osallistua Eskon veljen tyttären konfirmaatioon ja täytyy myöntää, että Vesannon ehtoollisviini-annos oli suurin:) Iltapäivällä saimme nauttia herkullisesta ruokatarjoilusta seuran ja sään olessa aurinkoinen.

10.7.2013

Noora kotiutui iltapäivällä, kolmen viikon matka Kaliforniaan oli ollut hieno kokemus. Ensimmäisen kerran meidän historian aikaan matkalaukku jäi taipaleelle - Lontooseen. Mutta tärkein paketti on kotona:)

Illalla isäntä ja emäntä kiiruhtivat Nilsiän kesäteatteriin katsomaan NISKAVUOREN HETAA. Kahden tunnin näytelmä oli taattua tavaraa, pääosan esittäjä täydellinen. Tämä tunnemyrsky kiilasikin tämän kesän katsotuista ykköseksi - ilman irvistelyjä:)

7.7.2013

Hieno juhlapäivä! Joonaksen juhlapäivä sujui aurinkoisissa merkeissä ja valokuvaajana toiminut täti nautti roolistaan - onhan nuoret miehet kuvauksellisia:)

Ja meidän nuoripari sai koeajaa juhlatalon Mersua:)

6.7.2013

Nooran Kalifornian reissukin on kohta lopuillaan. Olen kaivannut kakun tekijää, mutta enemmän harmittelen reissun lyhyyttä. Uskon Nooran viihtyneen hyvin, koska tytöstä ei ole kuulunut juuri mitään muutamaan kuvaa lukuunottamatta.

5.7.2013

Yllätys yllätys - tykkäsimme Aki Kaurismäen "Kauas pilvet karkaavat" näytelmästä Konolanmäen kesäteatterin tekemänä. He taikoivat alkuperäisen, eleettömän ja rankan tunnelman meille nautittavaksi. Eihän kesäteatterissa ole aina pakko nauraa? Suosittelemme!

4.7.2013

Jospa tästä vielä elolle jäisi:) Edessä neljä lomapäivää navetalta -jihuu! Tosin laitoin juuri 7 purkkia kondensoitua maitoa kiehumaan, huomenna teen possua oikein ja nurin, lauantaina kakkuja oikein ja nurin. Sunnuntaina vietämme sitten kunnallispoliitikko-siskon pojan konfirmaatiota.

Illalla ajelimme Pyhäjärvelle katsomaan kesäteatteria. Loma maatilalla oli todellakin sitä, mitä esitteessä luvattiin; ei tiukkapipoisille. Näytelmään oli koottu vitsejä sillisalaatiksi saakka. Mutta miljöö Verkkorannassa on upea.

24.6.2013

Edellisen illan näytelmä oli todella kotoinen; isännällä oli kaksi tytärtä, jalkava ja sanova emäntä ja emännällä kaksi siskoa:) Näytelmää oli helppo seurata ja nauruhermoja kutkuteltiin vähän väliä. Suosittelen Rautavaaran leppoisaa tunnelmaa ja kaunista näyttämömiljöötä. Ja Rautavaaralla on parhaimmat väliaikapullat:)

Nuoriparikin palautui onnellisesti Kalajoen hiekoilta ja juuri nyt he putsaavat noita hiekkoja pois Mersusta.

23.6.2013

Onneksi Noora laittaa usein viestejä rapakon takaa. Ja jotta Noorallekaan ei tulisi koti-ikävä, oli hän heti päässyt tutustumaan Kalifornian maatalouteen:)

Illalla isäntä ja emäntä suuntavat Rautavaaralle. Kesäteatteri-kausi avataan näytelmällä " Sata hehtaaria taivasta". Taidamme lähteä merta edemmäs kalaan.

19.6.2013

Noora matkustaa juuri kielioppiin lätäkön taakse ja Johanna aloitti juhannusmatkansa Kalajoelle. Isäntä ja emäntä viettävät rauhallisen juhannusretriitin. Ohjelma kutistetaan pakollisiin askareisiin, syödään suolakalaa ja leipää ja levätään...

Tänään on myös 20-vuotis hääpäivä. Häävirressäkin veisattiin, että Hän onneen meidät ohjaa ja aikaan vaikeaan... Mitähän tämä nyt olisi?

17.6.2013

Ihana vesisade helli suurta kirjoitus-urakkaa ja juhannussiivousta - ei tehnyt lainkaan mieli puutarhatöihin. Nyt on tarinoitu koko kesän edestä, mutta siivousta ei voine välttää.

Kirjoittamiseen liittyy valokuvaus ja tässä AIVAN IHANA LETTUMESTARI! Silja on pitänyt meidät letuissa 20 vuotta Niilon synttärilahjan avulla.

16.6.2013

Johannan puutarhavajan maalaus jäi näperästi kesken maalin loppuessa. Niinpä itse isäntä ryhtyi puuhaan emäntänsä kanssa ja nurkkalaudatkin tulivat maalattua. Vajaa ympäröivä puutarhavatukko sen sijaan oli niin muserrettu, että päätimme kaataa sen kokonaan. Siinä menivät Silja-mummun marjat pariksi vuodeksi...

Noora puuhailee kaikkea muuta kuin laukun pakkausta. Neiti lähtee isäntäväen 20-vuotis hääpäivänä kielikurssille Kaliforniaan. Ja matkan tarkoitus on opiskella syksyn yo-kirjoituksiin, ei chillailu:)

6.6.2013

Entäpä jos Osku oikeasti ihastuu maalaiselämään ja haluaakin isännäksi? Johanna pisti nenän solmuun:) Mutta aittaromantiikka maistuu kummallekin!

Tänä kesänä laitoimme vähemmän kukkia ja muuta kesäkoristetta - Hukkalan kesä on hienosti juhlaton. Mutta voiko suloisempia luonnon koristeita ollakaan, kun saamme ihastella Katariinaa, Joulua ja Kristallia keittiön ikkunasta?

4.6.2013

Vihdoinkin saimme kesäruokasalin valmiiksi. Vilpoinen autokatos saa ruoan maistumaan paremmalta.

2.6.2013

Tytöt saapuivat kotiin ja kodin rauha muutti takaovesta jonnekin muualle:)

31.5.2013

Muuttokuorma saapui Hukkalaan! Eskolla olikin todella kiireinen päivä; Kivi-Pekan remonttia, muuttokuormaa ja navetointia. Mutta illalla saimme nauttia hyvästä seurasta juhliessamme naapurin uutta, kaunista kokkia.

28.5.2013

Emäntä yli-energisenä. Vielä iltalypsyn jälkeen Fanni-mopsi katsoi kummissaan, kun emäntä säntäsi nukkuma-aitan siivoukseen. Siinä pölyt tupsusi, imuri lauloi ja pesuvesi tuoksui. Nyt passaa neitien aloittaa kesäloma... Tosin aitan todellinen siivoustarve johtuu perjantain muuttopäivästä. Noora jättää Rantakadun asunnon ja tuo tavarat kotiin kesäksi ennen Kauppakadulle muuttoa. Ja jonnekinhan ne huonekalut pitää sulloa:)

25.5.2013

Puutarhapäivä:) Pensashanhikki oli niin risuttunut, että leikkasimme sen kymmenen sentin varteen. Sen jälkeen mamma ja tyttäret ajoivat kottikärryllä uutta multaa ( isäntä toi ihmeen hyvää koti-sellaista) juurakoille ja vettä päälle. Saapa nähdä, mitä meillä on ensi keväänä?

19.5.2013

Ihanaa! Vapaa iltapäivä - loistavaa - upeaa! Niinpä mamma otti tyttärensä mukaan ja suoritti leppoisan 6 kilometrin aurinkoisen kävelyn Murtokorven maisemissa.

18.5.2013

Juhlat jatkuvat:) Tänään säntäämme siskon miehen synttäreille, joita Noora on ollut laittamassa. Äitiä hieman jännittää, miten tytär on selviytynyt pitojen laittamisesta.

14.5.2013

Turhista oletuksista täytyy luopua, tärkeitä asioita on vaalittava, uuden oppiminen on terapeuttista ja tärkeitä on vain hyväksyä ne asiat, joita ei voi muuttaa ( lehmien lypsäminen joka juhannuksena ja jouluna).

Mhhh.. hurja emäntä kertaa näitä asioita Pirkolta saamastaan kirjasta.

13.5.2013

Ja tässä me olemme, Maitoa Maalta-blogin kirjoittajat; Heini, Outi, Anu ja Minna:) Vietimme yhteisen koulutuspäivän Valion pääkonttorilla ja saimme runsaasti neuvoja ja vinkkejä kirjoittamiseen joka jatkuu ja jatkuu. Tulevana suvena saatte lukea mummusta ja muurinpohjaletuista ja urheasta urakoitsijasta:)

12.5.2013

Jotkut asiat eivät tule pelkästään kovalla työllä ja sisulla, vaan ovat todellinen lahja elämältä. Johanna ja Noora ovat sitä meille!

Vietimme hienon äitienpäivän 16 hengen voimalla runsaan ruokapöydän äärellä ja tytöt vastasivat tarjoilusta. Sitruuna-vadelmajäädyke, nam:)

PS. Koiravieraitakin oli kolme:)

11.5.2013

Noora on valmistanut kakku-kimaran ( kolme täytekakkua ), mamma on kuorinut perunat ja siivonnut huushollin ja Johanna tulostaa kevätlaulujen sanoja. Huomenna Esko laittaa lipun salkoon, paistamme pippurihärkää ja nautimme äitienpäivälounaan meille tärkeiden ihmisten kanssa. Hienoa:)

1.5.2013

Esko juhli vappua rauhallisesti kotona Pulla-kissan kanssa, kun emännyys oli englannin kielen opintomatkalla ihan Lontoossa. Sää oli suosiollinen ja sateenvarjo sai olla käsilaukussa. Nyt on nähty Tower Bridge ja Stonehenge, syöty herkullisen terveellinen Fish and Chips-annos. Ennen kaikkea on kuultu paljon aitoa britti-englantia ja saatu lisää syttyjä opiskeluun. Ihanaa!!!

PS: Esko hoiti kotimiehen hommat erinomaisesti, Gerbera oli kukassa ja Pulla-kissa niin pyöreä, että hyvä kun kääntyi enää selältään vatsalleen:)

27.4.2013

Romaani meni katsastamaan autoaan ja katsastusmies kysymään, että miksi sinulla on renkaat kolmella pultilla kiinni? Johon auton omistaja vastasi; " Ka, kokeilin minä kahdellakin, mutta rupes lenkattammaan".

Tänä aamuna rouva Luttinen hurautti mennä Iisalmeen kampaajalla kolmella pultilla ja isännän iloksi lehmänlypsäjä tuli turvallisesti kotiin.

21.4.2013

Huimat vapun verryttelybileet! Aamulla mamma paistoi munkkeja, jotka maistuivat yllätysvieraille. Sitten oli vapun viettoa vasikoilla ja vielä illalla Noora leipoi synttärikakun Johannan murulle.

16.4.2013

Kesän on pakko tulla. Perusteellinen emäntä lankkasi talvikengät kesäsäilöön ja tuuletti villakangastakit. Huomenna on kynttilälyhtyjen peruspesu, piste.

9.4.2013

Kesäloma alkoi - kansalaisopiston englannin opiskelusta. Pitäisiköhän vaihtaa iltadekkarit vaikka lukion englannin oppikirjoihin? Ainakin uni tulisi sukkelammin:)

7.4.2013

Tyttäret ovat osallistuneet reippaasti elannon hankintaan. Navetan yllättävä työvoimapula on herätellyt kummankin neidin aamulypsylle jo kahtena viikonloppuna. Juuri nyt leppoisana sunnuntai-aamuna lapset pelaavat Simsiä ja isäntä katsoo päiväunia lukulasit päässä. On se tarkkaa hommaa:)

Ja tässä tyttärien ja Sims-pelin näkemys Hukkalan isäntäväestä, mopsista ja Pulla-kissasta:)

31.3.2013

Noora kokkasi pääsiäismenun; routapaistia, lohkoperunoita, bearnaisekastiketta ja jälkiruoaksi super-makea hedelmä-pavlova. Noora onkin oikea keittiömestari, mutta esim. imuria hänelle ei pidä antaa. Lomamatkamme aikana pölynimuri oli hajonnut atomeiksi ja pyykinkuivaustelineet soikeiksi:)

29.3.2013

Vihdoinkin kaikki shortsit on pesty ja silitetty, retki dokumentoitu ja keittiöönkin vaihettu kevätverhot ja liina. Työnteko voi alkaa, mieli ja ajatukset vielä Intiassa.

24.3.2013

Huh, kuinka huima reissu uskomattomassa Intiassa. Maapallolla on noin 7 mrd ihmistä, joista Kiinassa 1,3 mrd ja Intiassa 1,2 mrd. Emme olleet siis yksin:)

Heti ensimmäisenä iltana törmäsimme hotellin ulkopuolella ensimmäiseen pyhään lehmään Agrassa. Lehmiä olikin sitten kaikkialla, kaduilla, liikenteen jakajissa ja kotipihoillaan. Vain Delhin ydinkeskusta oli lehmätön.

Toisena matkapäivänä tutustuimme Taj Mahaliin, minkä mogulihallitsija oli rakentanut rakkaalle aviopuolison hautakammioksi. Valkoinen marmori häikäisi silmiä! Agrasta jatkimme matkaa Rathamboreen ja matkalla ei ehtinyt kyllästä lehmiä laskiessa. Fathepur Sikri oli taas yksi mahtava linnoitus moguliajoilta.

Illan pimetessä saavuimme Ranthamboreen ja liikennettä voi vain ihmetellä; eläimet, polkupyörät, traktorit ja kaikki mahdollinen seikkaili samalla tiellä. Intiassa pitää olla hyvä töötti, hyvät jarrut ja hyvä onni selviytyäkseen hengissä:)

Ranthamboressa osallistuimme tiikeri-safarille. Tiikeriä emme nähneet, sen sijaan lukuisasti tiikerin saaliseläimiä. Maaseutuhotellimme ulkopuolella oli paljon lehmiä ja lannasta oli valmistettu lantamaja. Sonnasta tehtiin myös "kakkusia", joita käytettiin ruoanvalmistuksessa polttoaineena. Ja näiden possujen kuvaus maksoi 100 rupiaa, kun vikkelä lapsi yllätti meidät kerjäämällä...

Intiassa hyvä palkka on noin 6000 rupiaa kuussa, mikä on euroina 100. Köyhimmät elävät alle dollarilla päivässä....

70% intialaisista saa elantonsa maataloudesta ja niinpä meillä riitti paljon katsottavaa. Vilja korjattiin käsin sirpillä ja traktorit olivat hämmästyttäviä. Tosin paremmista traktoreista oli selvä haave. Lehmien ruokaa lastattiin myös edityksellisemminkin.

Kiertomatkan kohteina olivat linnoitukset ja palatsit, kuten Amberin linnake Jaipurissa. Mutta koska esim. 265 km matka Jaipurista Delhiin kesti 7 tuntia, näimme todella paljon maaseudun arkielämää. Intian liikennettä sanotaan maailman vaarallisemmaksi ja nyt en enää sitä ihmettele. Lukuisat tietullit laittoivat hallitun kaaoksen aina silloin tällöin supumpaan.

Hieno matka! Vaikka intialaiset pyhät lehmät olivatkin hieman ujoja:)

14.3.2013

Emäntä hinasi matkalaukun eteiseen - se on lähtö edessä! Lauantaina istumme Finnairin kyytiin ja aloitamme viikon kiertomatkailun pyhien lehmien maassa - Intiassa. Siis nyt voi tulla sivujen päivitykseen pieni katkos - valitettavasti:)

12.3.2013

Kylläpä Eskon nyt kelpaa! Meillä on tietoliikenne yhteydet muuttuneet radikaalisti. Ensiksi saimme internetin valokuitua pitkin ja seuraavaksi läjäpäin uusia tietokoneita. Tehokas isäntämme ilmoittaa nyt eläviä ja kuolleita elukoita kahdella tietokoneella ja tarvittaessa vielä navetalta kolmannella...

Jotta isäntä jaksaa istua tietokoneella, on emännän hoidettava vellin keitto. Joskus se ei ole niin helppoa vaikka Esko on onneksi erittäin kaikki ruokainen. Vain couscous ja oliivit eivät oikein uppoa.

7.3.2013

Tytöt suunnittelivat lukevansa koko talviloman ahkerasti yhteiskuntaoppia ja kemiaa. Noora ainakin on keksinyt paljon muuta hauskempaa tekemistä Johannan paimentaessa vihaisia lintuja uudella puhelimellaan.

5.3.2013

Johannalla oli onnenpäivä! Isä-rahapussi käytti tytärtään puhelin kaupasssa ja hyvin Uudessa Seelannissakin palvellut Kaisa-mummun vanha puhelin vaihtui uuteen älypuhelimeen - vai oliko se ääliöpuhelin?

Myös Siljalla oli onnenpäivä hänen täyttäessä 75 vuotta! Hänen juhlissa katselimme vanhoja valokuvia ja totesimme, että työntekeminen ei ole ollut suosittua kuvattavaa. Silti löytyy muutama hieno kuva jopa käsin lypsämisestä.

2.3.2013

Ihanan lauha talvi! Fanni-mopsikin on innostunut lenkkeilystä ja jopa 6 kilometriä taittuu leikiten. Sen jälkeen Fanni seurasi YouTube-juttuja.

24.3.2013

Tytöt opiskelevat ahkerasti englantia keittiön pöydän ääressä - heillä on tällä kertaa aivan sama kurssi. Ulkona on upean lämmin sää ja Fanni-mopsikin on innostunut päivälenkeistä. Kevät on tulossa hurjin harppauksin ja tästä parhaasta vuoden ajasta pitää nauttia ennen kesän sesonkia - jota ei edes uskalla ajatella.

16.2.2013

Hukkala oli jälleen motissa - niin motissa, ettei edes navetalle päässyt. Ralliautot viuhahtivat uuden navetan edestä, sitten vanhan navetan takaa ja toinen kierros toisin päin. Yhdelle autolle oli meinannut käydä aika kakkaisesti:)

Eskolla oli iso työ pitää rallitiet aurattuina ja lisäksi hätäuloskäynti Ulvilanmäen kautta. Iskeeköhän nyt tekemisen puute?

15.2.2013

AIVAN FANTASTINEN PÄIVÄ! Mamma vietti koko päivän lastensa kanssa toimien prinsessojen kuljettajana Iisalmen lyseon Wanhojen tanssiaispäivänä. Johanna ja Noora nauttivat kumpikin päivästä paljon samoin kuin me katsoessamme upeaa tanssia. Ukki ja mummu olivat myös aivan haltioissaan tuplaonnesta.

14.2.2013

Ystävänpäivä vietetty siskojen kanssa - paremmin ei voisi mennä. Samalla tuli kokeiltua uuden nettiyhteyden nopeus ja Duudsonit tulivat taloon takkuamatta.

13.2.2013

Vuoden 2012 valokuvat liimattu albumeihin! Läppärin kaatuminen ja uuden koneen absoluuttinen tyhjyys ovat kyllä aika pelottavia juttuja, ehkäpä pitäisi ryhtyä tekemään varmuuskopioita:)

10.2.2013

Herkuttelimme laskiaispullilla ja hernesopalla. Siinä välissä laskimme mäkeä kolmen sukupolven naisvoimalla. Johanna ja Noora laskivat yhden pulkkamäen yhdessä, mutta totesivat pulkan liian pieneksi:)

8.2.2013

Kannettava tietokone kaatui:( Onneksi olimme juuri tallentaneet kaikki tarpeelliset valokuvat ja kaikki tämä muu löytyykin sitten netistä. Toisaalta ihanan vapauttavaa - ei ole tarvetta eikä mahdollisuutta roikkua tietokoneella.

5.2.3013

Tyttäret tulivat yllättäen yökylään kotiinsa - viikolla! Ja emo laittoi Runebergin torttuja, tortillavuokaa ja hedelmäsalaattia lapsilleen. Olisi se aikamoista, jos olisi pienet lapset aina kotona ja näin iso karja!

30.1.2013

Vanhojen tanssiaiset lähestyvät ja kummallakin tyttärellä oli lainapuvun sovitus. Mamma on varannut koko viikoksi lomittajan, jotta voi sitten kuskata neitejä kampaajan ja koulun välillä viikolla 7.

27.1.2013

Aivan upeat tyttäret! Eskokin oli aivan ymmällään, kun kumpikin neiti istui koulukirjojen äärellä koko viikonlopun. Paras paikka oppia - keittiön pöydän ääressä?

20.1.2013

Vietimme Nooran kanssa läppärien siivouspäivää. Poistimme hurjan määrän ylimääräisiä kuvia ja tallensimme viime vuoden kuvat CD-levylle. Seuraava vaihe onkin kovalevyn eheytys ja tärkeimpien kuvien teettäminen paperiversioon. Jihuu - uusi tietojen kerääminen voi taas alkaa!

Ja tässä suloinen kuva viime kesältä Hukkalan isäntäväestä:)

Kesä tuntui aika kaukaiselta ajatukselta, kun piipahdimme kauniiseen tammikuun säähän - mikä kamala pohjois-tuuli! Fanni-mopsi nauttii kelistä yhtä paljon kuin Silja-mummu maidolla.

18.1.2013

Mitä mittaat, sitä voit parantaa! Askelmittari on antanut 16 000 askeleen lukeman! Ja vessan lämpömittari näyttää 36 astetta ( k.o. toimiston yhdellä "seinällä" on leivinuuni). Johtopäätökset?

15.1.2013

Askelmittarin viritys-päivä. Tosin tänään emännän kintut lepäävät, onhan tiistai - perinteinen kaupunkipäivä ja englannin tunnit. Mutta huomenna katsotaan, onko askelten määrä vähentynyt viime aikoina. Ei aivan siltä tunnu. Siitä voi olla tietysti iloinen, että passikuvaa ei oteta jaloista:)

8.1.2013

Emännän passi vetelee viimeisiään ja niinpä reippaana tyttönä uutta hankkimaan. Siinä samalla tuli verrattua passikuvia ja muutos viiden vuoden takaiseen kuvaan on huikaiseva. Uusi navetta ja uusi elämä näkyy kyllä naamasta:) Oi niitä aikoja, kun aamukahvit juotiin keittiössä kello 7.30 aamutyöt tehtynä...

4.1.2013

Johanna suivaantui niin kovasti uuden vuoden lypsytyöstä, että uhkasi tulla kotiin vasta vappuna. Onneksi Noora tulee ilostuttamaan vanhaa pariskuntaa ja pistää vauhtia elämään. Mhhh... Nooralla taitaa ollakin loppiaisen lypsytyö.

Joulu on aivan ihanaa aikaa, ajatukset ovat pois arjesta. Mutta juhlan jälkeen tuntuu hienolta riisua turha krumeluuri ja palautua askeettiseen arkeen ja hernekeittoon. Toivottavasti nämä lauhat kelit jatkuvat, Fanni-mopsin ulkoilutuskin on mahdollisuuksien rajoissa.

31.12.2012

Nyt ei ole enää kaupassa käymisen vaivaa. Johanna haluaa innokkaasti ajaa autolla ja valmiina kuin tinasotilas jokapäiväisille ostoksille. Tänäkin vuonna sorrumme ampumaan rahaa taivaan tuuliin, kun vietämme vuoden vaihtumista Nissilässä.

27.12.2012

Juhlakohmelo. Nyt kun ei ole enää juhlan valmistelua, on kuin astuisi tyhjän päälle. Tosin jalat jättäisivät astumatta lainkaan. Siispä lahjakirjojen ääreen. Johanna sai tänä aamuna lisenssin ajaa autolla, jota tosin ei juuri nyt tarvitse oman prinssin kuskatessa.

24.12.2012

Täydellinen aaton juhla! Meitä oli 17 henkeä koolla nauttimassa joulupöydän antimia. Kiuruvedeltä tuli kuoronjohtaja ja niinpä lauloimme Helenan johdolla enemmän kuin koskaan. Joulupukki toi hurjasti lahjoja, mikä todistaa kiltteytemme. Suurin joululahja oli komea vävykandidaatti:)

23.12.2012

Silli oikein ja silli nurin, kakku oikein ja kakku nurin. Onneksi on kaksi jääkaappia, muuten voisi tulla kunnon aromit leivonnaisiin. Rankka päivä on takana, paniikki-lista suoritettu ja nyt pitkällä kaavalla joulusaunaan. Olen todella onnellinen, että huomenna saan vieraakseni meille tärkeät ihmiset.

21.12.2012

Emännän lomamatkat suuntautuvat nyt vakavasti Kuopioon. Vietimme Nooran kanssa 7 tuntia Matkuksen kauppakeskuksessa ja saaliina oli toistakymmentä muovikassia. Nyt on tyttären vaatehuolet ohitettu ja viimeiset lahjat ostettu.

17.12.2012

Isäntä lähti heti aamutuimaan lauantaina kaadetun hirven paloitteluun. Onneksi Silja-anoppi lupasi tuurata emäntää rokan keitossa loppiaisena - usean seuran yhteiset keitokset:)

Työpöydällä leijuu ostoslista poikineen, kun jouluaterian suunnittelu on jo tehty. Vietämme jälleen ISON joulun, kun siskot Sanna ja Katri saapuvat meille perheineen. Isovanhemmat kuuluvat tietenkin kalustoon. Tänä jouluna on iskenyt sillin himo ja niinpä valmistamme sillitartaria, venäläistä silliä ja rucola-sipulisilliä alkupaloiksi puikula perunoiden kanssa:)

12.12.2012

Enää kolme yötä jouluun? Kyllä vain, suuren metsästäjän Eskon joulu on tällä kertaa todella lähellä emännän joulua. Valitukset ja sitkeys palkittiin HIRVILUVALLA ja lauantaina miehet lähtevät etsimään saalista. Niin, parastahan on metsästys...

8.12.2012

Isäntä ilves-metsällä:) Niin hieno juttu, ettei siihen osaa mitään sanoa...

Noora on ollut tehokkaana joulutonttuna ja niin kortit on kirjoitettu ja ulkomaan paketit postitettu. Jouluaaton ruokalistakin on enää toteuttamista vailla valmis.

25.11.2012

Esko pupupassissa. Ensi viikonloppuna olisi ilves-lupa, mutta kun ei ole lunta, ei ole jälkiä...

Nyt kun noita kaikenlaisia viruksia ( siivous , englanti ja lehmien flussa) on liikenteessä, odotan toiveekkaasti ruotsalaista innon kohottajaa. Vallankin Noora tarvitsisi apua toisen kotimaisen kielen opiskelussa.

21.11.2012

Esko ponkaisi heti aamulla Varkauteen ratkomaan ympäristöasioita MTK:n kokoukseen. Ja rouva istunee tietokoneella kuin tatti koko päivän, siivousurakan jälkeen iski opiskelu-virus ja katsokaapa vaikka: news in English:)

17.11.2012

Huolimatta hirmuisesta työnteosta, oli meillä leppoisa akkavalta Eskon metsästäessä Saksassa. Johanna ja Noora ovat parasta seuraa äidilleen:)

11.11.2012

Päivänsankari ylisti Nooran tekemää isänpäiväkakkua! Hirvikoriste oli upea, mutta maku oli vielä parempi. Hienoa Noora:)

Isäntä peseekin jo metsästysasuja- matkakuume alkaa selvästikin kohota. Perinteinen Saksan metsästysmatka alkaa keskiviikkona ja emäntä jää leikkimään kotia ihan itsekseen. Onneksi on vielä joku nurkka siivoamatta...

10.11.2012

Vauhdikas päivä! Saimme nauttia ystävien seurasta ja samalla esitellä heidän vieraalleen - kreikkalaiselle nuorelle naiselle - navetan! Aluksi haju oli pysäyttävä, mutta pienet vasikat saivat sen unohtumaan:) Olipa niin mahtavaa taas verrytellä tuota Lontoon murretta.

Lyseolaisetkin ottivat viikonlopun rennosti. Koeviikko on ohi ja uusi kurssi alkaa maanantaina - siis ei voi olla läksyjä.

7.11.2012

Nyt näyttää siltä, että Hukkalan joulu vietetään komerossa. Emäntää on riivannut suursiivous-virus jo viikon ja pian kaikki kaapit on kaluttu, ikkunat pesty ja ja ...

3.11.2012

Noora innostui taas kokkaamaan ja hemmotteli meitä pekonipihveillä. Siinä samalla pakastimme paistin poikineen; routapaistia, rosvopaistia, filee Wellingotonia ja pyhäpalapaistia. Nyt tuntuu siltä, että nämä paistit hakkaa hirvipaistit mennen tullen.

29.10.2012

Tulipa herkullisia lihapullia! Tosin mieluummin olisin hoitanut Etoton Ikioma-hiehoa, mutta minkäpä teet sorkkatapaturmille. Samalla ratkesi lihapata-ongelmat, kun hirvenlihaa ei tule laisinkaan. Nooran kanssa suunnittelimme jo kekriksi pippuripihvejä ja isäinpäiväksi routapaistia. Asioilla on aina kaksi puolta.

28.10.2012

Katri-sisko valittiin toiselle kaudelle Vieremän kunnanvaltuustoon. Onneksi on hänenlaisiaan, jotka ehtivät, osaavat ja haluavat hoitaa meidän kotitonttujenkin asioita:)

17.10.2012

Teimme koko perheen voimalla syyslomamatkan Kuopion Ikeaan. Päivä oli leppoisa ja 15 lihapullaa per lounas-annos takasi energiataseen. Hieno päivä - olemme niin harvoin kaikki 4 samassa tapahtumassa. Ja tässä Hukkalan nuoret naiset, Johanna ja Noora - meidän suurimmat aarteet:)

15.10.2012

Neidit syyslomalla. Noora osallistui ukin ja ukin vieraiden kanssa jäniksen metsästykseen, kun Johanna taas opiskeli autolla ajamista. Iltapäivällä tyttäret keräsivät loput omenat ja vihdoinkin pienet omenapuu-poloiset pääsivät painavasta taakastaan. Silja-mummu vie saaliin mehustettavaksi ja uskonpa, että tulee riittoisaa mehua:)

8.10.2012

Isäntä käy edelleen iltalennoilla - torjuakseen hirvenmetsätyksen vieroitusoireet? Emäntä sen sijaan on pitkästä aikaa sallinut itselleen dekkarien ahmimisen - kaikki Camilla Läckbergin 7 kirjaa tuli luettua 5 viikossa.

3.10.2012

Nytkö kesä loppui ja alkoi rauhallisempi syksy? Ainakin emännällä:) Kesäkiireet alkoivat hyvissä ajoin toukokuussa ukin juhlien valmistelulla ja haipakkaa on piisannut tänne asti. Vihdoinkin tuli se päivä, ettei tarvinnut juosta kieli vyön alla, vaan saattoi rauhassa nauttia harvinaisesta herkusta; hissukseen haravoinnista auringonpaisteessa.

30.9.2012

Serkkuleiri ohi taas tällä kertaa, kun palautin kummityttömme kotiinsa. Omat lapsukaiset tekevät innolla lyseo-läksyjä keittiön pöydän äärellä. Johanna tuntuu rakastavan todennäköisyyslaskentaa ja Noora uskontoa. Joskus härkää pitää vain tarttua sarvista:)

22.9.2012

Kesäfiilikset palutuivat nuorten mukana - Noora sai serkut yökylään. Ja tekivät porukalla läksyjä - uskomatonta:)

16.9.2012

Kylläpä äitiä hymyilytti. Tyttäret pohtivat avioitumista ja tuumasivat, että pitäisi saada varakas mies. Miksi? Jos lapsiin menee niin kamalasti rahaa, kuin meihin on mennyt, tuumasivat tytöt. Ja sitten äiti taas säntäsi navetalle...

13.9.2012

Ja sorsapaisti huuhdotaan alas puolukkamehulla - nam! Ihmeekseen emäntä löysi runsaat puolukkamättäät ohrapellon laidalta.

9.9.2012

Ensi viikolla ei tarvitse käydä lainkaan ruokakaupassa - isäntä kiiruhti taas sorsapaistin hakuun:)

5.9.2012

Puolan Krakova sen sijaan oli upea kokemus. Kaupunki oli vanha ja säästynyt toisessa maailman sodassa melkein ehjänä. Ruoka oli erinomaista, suolaa ja sileää ilman kasvisten pilaavaa vaikutusta:) Ja totta kai - seurakin oli mitä parhainta, kun Minna ja Katri pääsivät ihan kahdestaan shoppailemaan sydämensä kyllyydestä.

4.9.2012

Ihmiskunnan syvin haava - Auschwitz-Birkenau. Siellä murhattiin vuosina 1940-1945 1,3 miljooonaa ihmistä, joista miljoona oli juutalaista. Uskomaton paikka - koettu, nähty ja hiljennytty.

30.8.2012

Vaikka hirvilupia ei taida tulla valituksista huolimatta, on riistaa tarjolla. Palosenjärvi on maan mainio paikka vesilintujen tähtäilyyn ja niinpä Esko kantaa lintuja reppu pullollaan. Joku oli povannut, että lintuja riittää jäiden tuloon saakka - joulukuulle?

29.8.2012

Parikin päivää ilman internet-yhteyttä tuntuvat pitkiltä. Onneksi linjat vielä korjattiin ja pääsimme katsomaan sääennusteita ja sähköpostia.

26.8.2012

Viimeiset viikonloppu vinkaukset internetissä:) Olemme saamassa uudet nettiyhteydet ja siinä rytäkässä entiset menivät poikki. Sonera ei korjaa enää vanhoja langallisia verkkoja niinpä Hukkalan isäntä ja emäntä piipahtaa netissä vain viikonloppuisin. Nooran nettitikku toimii kohtuullisen hyvin, mutta kiihkeästi odotamme uutta supernopeaa yhteyttä ympäröivään maailmaan. Tuleekohan tästä pitkäkin odotus?

18.8.2012

Vaihtarimme pääsi valion blogiin otsikolla "Kokemuksena lypsäminen".

http://www.maitoamaalta.fi/kokemuksena-lypsaminen/#more-1761

Onkin aika harvinaista, että nuori haluaa juuri nimenomaan maatilalle ja lypsämään.

Illalla meinasimme kuolla Nooran kanssa tylsyyteen ja niinpä perustimme konditorian - ihana Marianne-mansikkakakku ja suklaa-pähkinäkakku antavat sykettä arkeen:)

15.8.2012

Lyseolaiset ovat aloittaneet ankaran toisen vuoden ollen suloisesti samalla luokalla:) Emäntä on sen sijaan kaivanut mehumaijan kuumentamaan keittiötä. Onneksi viime vuuoden harjoittelija leikkasi viinimarjapensaat perusteellisesti ja näin sato jäänee maltilliseksi. Puutarhavadelmiakin olisi tullut runsain mitoin, mutta sade vei senkin sadon. Siispä toiveissa on lyhyt ja ytimekäs viikon mittainen mehushow...

9.8.2012

Hukkalan kesähotelli pisti lapun luukulle ja ainut hiljaisuuden rikkova ääni tulee pyykinpesukoneesta, joka soudattaa hurjaa lakana- ja haalaripyykkiä. Isäntä lähti Nooran kanssa ruoanhankintaan Vesannolle - kyyhkypaisteja luvassa? Johanna säntäsi tyttöjen saunailtaan ja vaihtarimme Marina aloitti kotimatkansa Itävaltaan.

Kulunut kesä jää ikimuistoisena mieleen. Säistä huolimatta meillä oli hurjan hauskaa ja vauhdikasta. Ihanat nuoret!

2.8.2012

Show must go on - mustikkaan. Emäntä lepuuttaa korviaan päivisin piipahtamalla runsailla mustikkamättäillä juosten sitten ruokkimaan 8-henkistä suurperhettään. Jospa nuoret muistaisivat tämä kuluneen kesän aurinkoisena ja vauhdikaana keleistä huolimatta. Ainakin heillä näyttää olevan hauskaa. Johanna lohdutti emoaan; " Kyllä kaikki sitten sinun hautajaisissa muistavat, kuinka paljon ja kuinka hyvää ruokaa laitoit..."

30.7.2012

Niin siinä sitten kävi, että ukkonen yllätti modeemin ja Hukkalan kaikki nettiyhteydet pimeni. Nuorisolle tuli Facebook-vieroitusoireita välittömästi. Miten olemme voineet elää ennen sosiaalista mediaa?

29.7.2012

Elämä on yhtä juhlaa! Nyt söimme voileipäkakkuja ja mustikka-tiramisua Nissilässä Linnanharjun maisemissa lähisuvun voimin. Keli oli mitä loistavin, jopa helteinen viettää Nooran 17-vuotis synttäreitä. Joko kakkukiintiö alkaa olla täysi?

27.7.2012

Pyykinpesukone on laulanut surkeasti jo kauan, 12 vuoden ikä ja useat käyttötunnit olivat tehneet tehtävänsä. Kun koneeseen tuli aamulla vielä uusi, kamalampi sivuääni, ei pyykinpesukoneen kuljettaja enää aikaillut. Ja niin uusi kone oli ennemmin kotona kuin sen ostajat. Astiatkin pesee käsin, mutta ei tämän täyshoitohotellin liinavaatteita....

24.7.2012

Katja-kummityttömme keksi talon isänälle uuden lempinimen; Angry Bird:) Niinpä vietimme Eskon 45-synttäreitä Angry Bird-kakun avulla - mitään muuta "vihaista" päivässä ei ollutkaan.

23.7.2012

Piipahdimme isolla porukalla Iisalmen rautatieasemalla ja saimme jälleen itävaltalaista vahvistusta kokoonpanoomme. Marina on 19-vuotias 4H-vaihtari ja piipahtaa luonamme 3 viikkoa. Hänen päätavoite on tutustua lehmänlypsyyn ja se puute varmaan korjaantuu. Tervetuloa Marina Hukkalan Huvikumpuun!

15.7.2012

Meillä oli koirakarnevaalit - vai oliko ne karvakarnevaalit? Ihanainen ystävämme Tuula tuli koiruuksineen yökylään! Maalle mahtuu - pitkin ja poikin lukuunottamatta paimenpoika- aitaa. Laitoimme talon vierellä olevaan hieho-aitaan mopsilangan ja poikkeuksetta karvakuonot ovat olleet muutaman päivän "rauhallisempia" ensi tuttavuuden jälkeen.

12.7.2012

Vietimme perinteistä kesäjuhlaa ystävien kanssa. Päätähtenä juhlissa oli tietenkin Johanna, kenenkä kotiinpaluusta me kaikki olemme niin iloisia. Toisena tähtenä juhlissa oli rosvopaisti ja kolmantena loisti mansikkakakku.

9.7.2012

12- vuotias pyykinpesukone taitaa laulaa loppulaulujaan:) Melkein yllättäen meillä onkin suurperhe, kun omien tyttärien lisäksi saimme tyttöjen serkut Antin ja Katjan vakituiseen kalustoon. Nyt täytyy olla tarkkana, ettei jääkaappi pääse tyhjäksi ja pyykkikori liian täydeksi...

3.7.2012

Kello 19 jälkeen Pirkko-tädin auto kurvasi pihaan ja äiti istui portailla odottamassa Johannaa. Nyt oli helpompi itkeä ihanasta ilosta, kuin 11 kuukautta sitten alkavasta ikävästä. Johannan vaihtovuosi oli sujunut hyvin ja saimme saman tyttären takaisin, minkä laitoimme matkaan. Onneksi Johannastakin tuntuu hyvältä olla kotona ja uudet seikkailut eivät ole ajankohtaisia. Nyt on tärkeintä olla taas yhdessä:)

30.6.2012

Pihassa on rauhallista. Noora lähti Helsinkiin siskoaan vastaan ja serkuilla on vapaata. Niinpä emolla on aikaa fiilistellä kolmen yön päähän, kun tytär vihdoinkin tulee kotiin. Sitä ennen pitää siivota talo ja aitta ja vaihtaa jokaiseen sänkyyn puhtaat lakanat. Sittenpä on Johannan hyvä kupsahtaa nukkumaan ihan minne vain - omassa kodissa. Vähänkö tuntuu hyvältä?

27.6.2012

Meillä taitaa olla koko kesän kestävä serkkuleiri:) Mutta hyvä seura saa työntekemisenkin tuntumaan yhdeltä juhlalta, vai mitä?

26.6.2012

Paljon onnea 18- vuotiaalle Johannalle maailman toiselle puolelle! Viikon kuluttua saat taas ottaa siskoa kädestä kiinni!

22.6.2012

Meidän Noora pääsi vasikoineen juhannustytöksi Valion Maitoa Maalta -blogiin:)

http://www.maitoamaalta.fi/kesalomalainen/#more-1557

17.6.2012

Meillä oli oikein hieno konfirmaatiopäivä. Olemme todella ylpeitä kummipojastamme! Tarjoilukin meni mallikkaasti ja ruoka maistui vieraille. Tapasimme pitkästä aikaa serkkujamme Rutakolta ja sekös oli mukavaa!

15.6.2012

Pitopalvelu Luttinen aloitti rippijuhlien laittamisen Katri-siskon luona Nissilässä. Possunfileet peittyivät pekoniin ja keksikakkupohjat odottavat täytteitä. Huomenna aamukahvit torilla ja uusien perunoiden ostoon, jonka jälkeen jatkamme makujen juhlaa:)

10.6.2012

Nooran teesi kesälle on kakkua ja salaattia. Ihana villirucola on todellakin villiintynyt kasvihuoneessa:)

4.6.2012

Pitopalvelu Luttinen säntäsi Nissilään kakkujen ja kippojen kera suunnittelemaan kummipojan rippijuhlia. Basilikalla ja mozzarella-juustolla täytetty possunfile oli makujen sinfoniaa. Routapaisti on vielä kokeiltava ennen finaalia...

2.6.2012

Nooran runoilut yhteiskuntaopissa olivat osuneet naulan kantaan, kymppi päsähti kurssitodistukseen. Kurssin alkaessa Noora ajatteli varmaan ihan muuta numeroa...

31.5.2012

Nooralla viimeinen koe ennen kesälomaa. Tytär oli runoillut välikysymyksestä ja kuntaliitoksista. Olen TODELLA iloinen, että ensimmäinen lukio vuosi on onnellisesti ohi - kesäloma tulee ansaitusti!

28.5.2012

Viimeinen hiljainen viikko pyörähti käyntiin. Kuinka niin? Viime syksynä pelkäsin kuollakseni sitä hiljaisuutta, mikä jää lasten lähdöstä jälkeen. Höpsis. Sehän olikin rentouttavaa ja rauhallista, kuunnella hiljaisuutta ja nauttia tavaroiden pysymisestä paikallaan. Nyt orientaudun vauhdikkaaseen kesään. Noora aloittaa äitinsä aktivoinnin ensi viikolla, sitten saanen kummilapset töihin, Johannakin kotiutuu ja heinäkuun lopussa saapuu Itävallasta Marina 4H-vaihtariksi. Mutta vielä nyt kuulen seinäkellon tikityksen...

27.5.2012

Noora kävi uimassa Saarisilla naapurin Annin kanssa. Hrrr......

24.5.2012

Sähköpostiin tuli paras viesti aikoihin; Johannan lentojen tiedot. Meidän pikku-Johanna on Helsingissä 3.7.2012 kello 12.20. Nyyhh... niin ihanaa!

23.5.2012

Vietimme Niilo-ukin 70 vuoden ikää Hukkalassa. Päivä oli kaunis ja vieraat tekivät tilaisuudesta juhlan. Silja-mummu piti juhlapuheen yhdistellen onnittelukorttien sanomia; Niilo on kova työmies yhä edelleen ja rakas ukki lapsenlapsilleen. Onnea Niilolle!

17.5.2012

Hukkalan koekeittiö testaa innokkaasti uusien leivontakirjojen reseptejä. Kun keität kondensoitua maitoa 2 tuntia säilykepurkissaan, saat aivan taivaallista kinuskia...

13.5.2012

Vähänkö siisti äitienpäivä! Noora teki tehoäidille kakun ja oli ostanut Kinuskikissan leipimiskirjan. Tavoitteena on leipoa upea kirja kannesta kanteen ja heti helatorstaina kokeilemme kondensoidun maidon keittämistä kinuskiksi. Johanna taas laittoi kokkauskirjan Uudesta Seelannista ja lisäksi olimme toista tuntia nettiyhteydessä. Olen niin onnellinen, kun saan olla noiden upeiden nuorten naisten äiti.

PS: Johanna oli oikein tyytyväinen Eskon antamaan korulahjaan, perinnöt mielessä:)

12.5.2012

Vietimme laatuaikaa Nooran ja Fannin kanssa Kajaanissa koiranäyttelyssä. Sää oli kyllä huonoin mahdollinen räntäsateineen:( Fanni esiintyi suhteellisen hienosti ja koira sai erittäin hyvän arvioinnin. Fanni vain on liian pitkä ja etujalat huiskivat:)

10.5.2012

30 kananmunaa on vatkattu kakkupohjiksi ja nyt ne odottavat pakastimessa täyttämistä. Eilen teimme Katri-siskon kanssa herrasväenleipiä. Sitä ennen ulkoilutimme meidän " lapsemme". Fanni-mopsi on aina onnesta soikea, kun Katri tulee Iines-westien kanssa kylään:) Siis oikea taikina-terapia päivä...

4.5.2012

Jihuu! Jo kolmannet pikkuleivät odottavat pakkasessa kuun lopussa vietettäviä juhlia, jolloin meidän apekokki Niilo-ukki täyttää tasavuosia. Synttäripäiväksi pitäisi toivoa kamalaa vesisadetta, ettei peltotyöt polttelisi. Mutta siitä huolimatta toivon, että saamme viettää lämmintä ja aurinkoista juhlapäivää - ansaitusti.

26.4.2012

Ystävämme kyy-käärme oli myös noussut lämmittelemään. Koirien lenkkipolulla tuota ystävää ei kyllä tarvita, Iita on jo kerran rokotuttanut itsensä kyyllä, mopsin ei tarvitse yhtään kyyn puremaa!

17.4.2012

Ulkona sataa rötkönään lunta. Muistan, kun neljä vuotta sitten oli samanlaisia ilmoja ja uuden navetan rakennus oli käynnissä. Nyt tuo sää ei masenna niin paljon:) Ja liiteri on täynnä polttopuita!

11.4.2012

Sain odotetun puhelu 4H-liitosta. Joku hetki sitten tein hakemuksen ryhtyä isäntäperheeksi vaihtarille ja kylläpä vain - saamme kolmeksi viikoksi itävaltalaisen nuoren naisen. Pakkoenglanti jatkukoon - ja Johannaltahan se sitten sujuukin...

9.4.2012

Jälleen ihana tunti Johannan kanssa Skypessä. Laskimme oikein päivä kerrallaan, että noin 85 yön kuluttua meillä on edessä odotettu jälleen näkeminen. Onneksi aika rientää sukkelasti.

Johannalla on juuri nyt kahden viikon pääsiäisloma, jonka aikana hän osallistuu muiden vaihto-oppilaiden kanssa pienelle retkelle. Whangareihin on saapumassa syksy ja yöt ovat jo viileitä. Johanna sanoikin, että Uudessa Seelannissa on kaksi vuodenaikaa, kesä ja ikuisuuksien mittainen syksy vesisateineen.

Vuosi sitten laskimme sydän sykkyrällä päiviä siihen kamalaan hetkeen, kun Johanna oli lähdössä. Nyt on niin SUPER HIENOA laskea toisin päin. En ole koskaan aiemmin odottanut näin kiihkeästi kesää. Vaihtari-äidillä on lievä ikävä:)

4.4.2012

Pitäisiköhän meidän vaihtaa kotisivujen kirjoittajaa? Esko on oikein mainio kirjoittaja, vai mitä?

http://www.maitoamaalta.fi/hukkalan-koekeittio-tiedottaa/

26.3.2012

Enpä arvannut ottaa nenäliinaa mukaan, kun sulatin ja järjestelin ison pakastearkun. Löysin pitkän pinon mustikkapurkkeja, joihin olin kirjoittanut " kohta Johanna lähtee" ja " enää kaksi yötä". Tunteet pulpahtivat pintaan välittömästi - mikä kamala elokuu meillä olikaan. Ikävä on hirmuinen, mutta nyt jäljellä on vain 100 päivää! Pian saamme lapsemme takaisin Uudesta Seelannista.

17.3.2012

Kulttuuripitoinen päivä akkojen ja ukkojen kanssa:) Päiväsydän vierähti Zontien hattu iloittelussa ja huutokaupasta mukaan tarttui Leena Lehtolaisen kesähattu. Illalla ihmettelin "Tohvelisankarin rouvaa" , teatteri-ilta Vieremän ukkokerhon kanssa. Hieno päivä!

15.3.2012

Surullisia uutisia:( Eskon hirviporukka ei saanut kuin yhden kaatoluvan ensi syksyksi. Mitenkähän me pärjäämme ilman luomu-lähi-lihaa? Ja mitä Esko tekee syksyllä? Mutta jospa sen yhden saanti kestäisi:)

Lisäksi kotisivuillemme vaihtui uusi sivu! Nyt kaikki halukkaat voivat harjoitella englannin murretta, kun viimeisenä linkkinä on " News in English". Ensimmäisenä tarinana siellä on Jordania. Ja nyt vastuu on sitten lukijoilla, kieliopillisia virheitä on sata varmasti:)

10.3.2012

Kurjin osa lomasta - kotiin palaaminen. Kone laskeutui Helsinkiin kello 20 ja ulkona oli mieletön räntäsade. Esko ajoi urhoollisesti melkein koko kärsimysmatkan kotiin, johon saavuimme kello 03. Ja heti aamulla konfirmaatiomessuun:)

9.3.2012

Onnistunut loma lopuillaan! Vielä tänään uimariporukka kokeili snorklausta ja laitesukellusta. Voimme suositella Jordaniaa lämpimästi; nähtävää ja koettavaa riittää joka lähtöön. Jordanialaiset ovat todella ystävällisiä ja toivovat lisää vieraita maahansa nauttimaan auringosta ja historiasta. Meidän hotellista löytyi myös aito sauna ja niinpä olemme viskoneet vettä jo kolmesti Harvian kiukaalle. Ja ihan pian olemme viskomassa vettä kotikiukaalle:)

8.3.2012

Vietimme hauskaa naisten päivää Wadi Rumin aavikolla ihanien kamelien kanssa - ovathan ne aika neitejä pitkine ripsineen ja keinuvine jalkoineen. Jordanialainen kameli maksaa 3 200 US dollaria, kun taas kilpa-ajo kameli maksaa jopa 40 000. Kameli pärjää jopa kolme viikkoa syömättä ja juomatta ja kykenee kuljettamaan jopa tuhannen kilon kuorman. Ja turistin kamelikyyti maksaa hunajaa, mutta on sen arvoista:)

7.3.2012

Eikun paranee:) Matkalla Kuolleelle Merelle näimme varoittavan esimerkin tottelemattomasta Loot-vaimosta, joka oli muuttunut suolapatsaaksi (kuvassa vasemmalla). Ennen toista uintia Kuolleessa meressä naisväki voiteli itsensä mustalla mudalla ja kellui sitten vedessä, jonka suolapitoisuus on 33%. Kaiken tämän jälkeen Jordaniaan jää vähintään 5 ikävuotta per henkilö. Hienoa!

5.3.2012

Avioliittomme sai papin ja pankinjohtajan siunauksen lisäksi varmistuksen Jordanian Petrassa, kun paikallinen matkaopas Sultan uusi parisuhteemme ajanlaskun alun tavoin. Päivä oli aivan mahtava, vaikka kävelimme 8 kilometriä, välillä lumessa ja välillä helteessä. Katri-sisko oli luotettavaa matkaseuraa.

26.2.2012

Pitkästä aikaa vietimme tunnin Johannan kanssa - hieno keksintö tuo Skype! Ukki ja mummukin istuivat juttelemassa iloisen neidin kanssa, joka alkaa harmitella ajan kulumista loppuun. Johanna on aloittanut maori-kielen ja -kulttuurin opiskelun biologian, kotitalouden ja terveystiedon ohella. Uuden Seelannin purukumi ja hammastahna eivät sen sijaan vastaa kotimaisia ja niinpä pääsen taas ihanan paketin laittoon.

19.2.2012

Aivan kamala mäenlasku keli, mutta sitä uhmaten pidimme hauskaa 12 hengen voimalla. Perinteinen laskiaisrieha lupaa taas pitkiä pellavia ( paljon turvetta ja maitoa ) - siis töitä päin!

16.2.2012

Meidän pikku Fanni-mopsi täyttää tänään yhden vuoden! Fanni onkin oikea elosalama - leikkisä ja iloinen. Ja toisaalta oikea laiskamato - oikeat lenkille lähdöt täytyy suorittaa hihnan avulla. Onnea meidän Fannille!

13.2.2012

Kello 9 otimme yhteyden Uuteen Seelantiin ja siellähän meidän neiti iloisesti jutteli. Koulukin oli vihdoin alkanut ja Johanna pääsee draama-tunnilla pitämään 15 minuutin esityksen. Kaveriksi hän oli valinnut viisaasti paikallisen maori-tytön. Pikkuhiljaa alamme suunnitella kotiin tuloa - tosin Johanna ei taida huolia äitiään hakemaan edes Iisalmen rautatieasemalta. Jokohan laittaisi aamukamman?

11.2.2012

Esko osallistui virka-apuun:) Poliisi metsästi avustajien kanssa tällä kylällä pyörineen yksinäisen naarassuden. Niinpä meidän navetan ympärillä oli komentokeskus ja lenkkipolku oli lippusiimassa. Susi kaadettiin pitkille saroille, jotka näkyvät meidän vanhan navetan ikkunasta.

Ja mm. Savon Sanomissa...

Tällä tontilla tuntuu tapahtuvan, viikko sitten oli rallianauhoja, nyt lippusiimoja ja sitten...

4.2.2012

Toipumispäivä ylenmääräisestä ilon pidosta! Ei suinkaan - takana on perinteinen Raision risteily ja seura oli jälleen ERINOMAISTA! Enpä ole ehkä koskaan viettänyt yhden aterian äärellä kolmea tuntia, mutta aika kului kuin siivillä.

Isäntä tuuletti tänään itseään rallia katsomalla, joka kulki aivan uuden pyhättömme editse. Itse lämmittelin silittelemällä isännän menopaitoja:) Mikä tasa-arvon puute!

27.1.2012

On se kiva juttu, että Johannan varaäidin mielipiteet vastaavat melkein kotoisen pirttihirmun ; "God created Adam and Eve, not Adam and STEVE."

23.1.2012

Kunnon vaalikohmelo. Esi-isätkin pyörivät haudoissaan, kun suomalaisten suvaitsevaisuus saavuttaa uusia ulottuvuuksia.

22.1.2012

Eskolla on tänään äänestyspäivä, emäntä äänesti jo kauppareisulla ennakkoon. Siispä nyt on rauhallinen päiväsydän tehdä englannin kotitehtäviä ja lukea sanakirjasta kaikki kivat J:llä alkavat sanat - vasikoiden nimiksi:) Jo vaikka Enbärin vasikasta tulisi Juniper?

12.1.2012

Uudesta Seelannista tuli ihana paketti - Johannan varaäidiltä. Paketissa oli mm. virkattu pehmolehmä ja lyön vetoa, että se on helppohoitoisempi kuin nuo navetan 110! Nyt elän toivossa, että Johannan nykyinen äiti on rohkeampi matkustamaan maailman toiselle puolella ja voisimme tavata nenäkkäin.

Eilen alkoi taas englannin tunnit ja pitkän tauon jälkeen se oli takkuista. Ensi kesänä meillä ei ole ulkomaan harjoittelijaa ja se on toisaalta sääli. Mistähän minä taikoisin itselleni englantia puhuvan vieraan ensi kesänä - vaikka pariksi viikoksi? Johanna tuskin jatkaa englannilla palattuaan kotiin...

9.1.2012

Hupinsa kullakin. Esko on kunnostautunut lumen linkoamiseen ja hyvä niin. Eipähän ole laskemassa, kun emäntä on himopuuhassa monta kertaa viikossa - imuroimassa koiran karvoja.

1.1.2012

Ihana uusi vuosi alkanut - Johanna tulee kotiin tänä vuonna! Tosin tervetuloa-kotiin juhliin on vielä 6 kuukautta aikaa.

Eilen keskustelimme Piian kanssa uuden vuoden lupauksista. Jos emäntä lupaisi olla vielä täsmällisempi , se kuulema menisi jo pakkomielteen puolelle. Siis hienoa - ei tarvitse luvata yhtään mitään:)

26.12.2011

Isäntä susimetsällä! Nuori susi naaras haihtui sitten hengestään, kun toista sataa innokasta metsästäjää oli asialla. Ja puhelinlangat lauloivat etukäteen ja jälkikäteen:)

24.12.2011

Joulupukki toi meidän Nooralle super-ihanan joululahjan; järjestelmäkameran. Luulenpa, että saamme nähdä näilläkin sivuilla useita Nooran otoksia. Emäntä taas sai pikkuruisen älypuhelimen ja siinä riittää haastetta - hyvä kun saa näin alkuun vastattua puheluun:)

23.12.2011

Tässä Johannan terveiset Uudesta Seelannista :)

Olenkohan tottunut liian hienoon joulun juhlintaan, kun täällä Uudessa-Seelannissa en oikein pysty saavuttamaan joulufiilistä ilman aitoa joulukuusta tai venäläistä silliä? Ehkä suurin syy erilaiseen tunnelmaan on se, että täällä pallon toisella puoliskolla ollaan nyt hellelukemissa! Oi, ihana kesä joulukuussa. Uusi-Seelantilaisten lemppari joulupuu, pohutakawa, on räikeän punaisessa kukassa ja monet kiivit suunnittelevat viettävänsä joulupäivän juhlinnan rannalla. BBQ ruoka on suosiossa ja iloiset joululaulut soivat ulkoilma festivaaleilla.
Kesä joulu on mahtava – erilainen kokemus! Erityisesti uusien perunoiden, mansikoiden ja tuoreiden hedelmien löytyminen joulupöydästä tuntuu tosi ihanalta. Joululahjat avataan vasta joukupäivän aamuna, eikä ohjelmassa ole joulukirkkoa. Vain rentoa yhdessä oloa :)
Suomen joulusta ikävöin joulusaunaa, varpusta jouluaamuna, joulupuuroa ja rakasta perhettäni sekä isovanhempiani. Nuo asiat ovat aina tehneet joulustani niin ihanan turvallisen ja perinteisen.
Vaikka ikävä vähän välillä kirpaiseekin, nautin kiivi joulusta sekä koko vaihtari ajastani koko sydämelläni. Tämä on tähän astisen elämäni paras seikkailu! Olen ihastunut uuteen kulttuuriin, englantini sujuu parammin enkä enää selviäisi ilman kiivien vakio kenkiä: varvassandaaleja.

Haluan toivottaa hyvää ja kaunista joulun aikaa kaikille! Onnea uudelle vuodelle 2012, nähdään ensi kesänä.

Johanna

22.12.2011

Esko sai suurimman ja jännittävimmän joululahjan - Vieremälle tuli susilupa. Jahti alkaa vasta tapanina - mitenkän siihen asti maltetaan?

17.12.2011

Kumpikohan on onnellisempi - hirvikoira Topi vai koiranomistaja? Ehkä kumpikin, koska hirven etsiminen jatkuu ja jatkuu. Ehkä se on kääntynyt jo patikoinnin puolelle:)

16.12.2011

Sairastumiset ovat aina sairastumisia, eikä niille voi mitään. Silti meinasi tulla sydänhalvaus, kun lomatoimisto ehdotti tulevan loman perumista lomittajan puutteen vuoksi. Tämä emäntä kun on ollut lomalla viimeksi syyskuun alussa! Onneksi löytyi lomittaja lomittajalle ja ilmeisesti tämä emäntä saa hieman lepuuttaa koipiaan.

15.12.2011

Tosi ihanaa! Meidän Johannalla on vähän ikävä meitä! Nyt elän toivossa, että tyttö todellakin palutuu kotiin ensi kesänä. Tähän saakka olo maailman toisella puolella on ollut pelkkää riemujuhlaa.

Jouluvalmistelut sujuvat hiljakseen - koska mitään paniikkia ei ole. Emäntä laskee tunteja lomittajan saapumiseen; joulun alla on viisi päivää aikaa leipoa ja kokata koko suvulle ilman navettahaalaria. Hukkalaan onkin tulossa superjoulu, kun kolme siskoa perheineen odottavat joulupukkia. Isovanhemmat kuuluvat tietysti vakiokalustoon.

6.12.2011

Seuraavaksi lyhyt kuvakollaasi Eskon ja Nooran marraskuiselta metsästysmatkalta Saksasta, olkaa hyvä :)

Matkakohde oli Wintzingerode, keskellä Saksaa, keskellä Saksojen vanhaa rajaa. Ensimmäisenä matkapäivänä ohjelmassa oli ollut hulppea metsästysmaja ja videopossujen ampumista. Tuhdin ruokakulttuurin ohella metsästäjät olivat nauttineet myös historiasta - Esko matkalla linnaan.

Ensimmäinen metsästyspäivä oli valtionmetsästyspäivä ja ketut saivat kyytiä. 1000 hehtaarin alueella oli 70 pyssymiestä, 30 ajumiestä ja ainakin 15 erikokoista ja erinäköistä koiraa.

Toinen metsästyspäivä oli pyhitetty Hubertukselle ja joka jahdin päätteeksi kaatajat merkittiin havulla - oikealle puolelle:) Viikonlopun aikana ammuttiin noin 50 sikaa, 30 kaurista ja 20 kettua. Noista suomalaisten osuus oli 3 sikaa, 2 kaurista ja 2 kettua ja iso kasa hylsyjä.

3.12.2011

Voi sun vanhuus! Jotta itsekin näkisi jotain, piti muokata jopa kotisivujen kirjainten kokoa. Kohta mahtuu vain yksi a koko sivulle...

2.12.2011

Pikku hiljaa joulu saapuu meidänkin mäelle. Täytyy myöntää, että orientaatiossa on ongelmia, johtuuko ne Johannan puutteesta vai työn täytteestä? Nyt kuitenkin iltalypsy oli vapaa ja rahapussi kepeni kummasti jouluostoksilla. Mutta teemmekö työtä elääksemme vai elämmekö työtä tehdäksemme? Ettei tuo jälkimmäinen vai voittaisi?

27.11.2011

Yhteislupahirvi kaatui, mutta oman seuran vasa vielä juoksee ja ukot sen perässä:)

25.11.2011

Suhde pysyy tuoreena, kun on naimisissa maanviljelijä-metsästäjän kanssa. Huomenna jälleen hirvimetsälle luomuruoan hankintaan... nyt yhteisluvan tiimoilta.

22.11.2011

Aikojen alussa emäntä ramppasi Helsingissä päiväseltään vähintään kerran kuussa. Ja nyt meinasi henki salpautua jo yhden keikan jälkeen. Vanhuus ei tule yksin ja kotona se on mies korreimmillaan. Onneksi on nämä nettiyhteydet, joilla pääsee minne vain, milloin vain ja vaikka tukka pystyssä.

21.11.2011

Isäntä palasi matkaltaan - aika väsyneenä:) Saalistakin oli tullut, yksi kettu ja yksi villisika. Saattahan se se olla, että saan olla villisikaleskenä joka syksy...

17.-20.11.2011

Emännällä oli hyvää seuraa, kun sisko ja äiti olivat seuraneiteitä ja mörön pelotteina Eskon ollessa Saksassa villisikoja metsästämässä. Sunnuntaina vietimme sitten askartelutuntia, kun Johanna tilasi suomalaisia uutis-otsikoita maapallon toiselle puolelle. Ja niin sudet, valelääkärit kuin presidenttiehdokkaat päätyivät samaan kirjekuoreen. Joulupakettimme olikin jo mennyt super-nopeasti (reilu viikko) Uuteen-Seelantiin ja nyt Johannalla saa vain vielä katsoa - ei koskea:)

13.11.2011

Niilo-ukki sai varmaan parhaimman isänpäivälahjan, kun tapasi Johannan internetin kautta. Johannalla sopeutuu hienosti erilaisiin olosuhteisiin - kiitos maataloustaustan ja ankaran kotikasvatuksen:)

12.11.2011

Eskon Eero-veli saapui perheineen vierailulle ja saimme oivan syyn korkata pikkujoulukauden - paistoimme joulukinkun! Olipa se hyvää venäläisen sillin kanssa eikä aiheuttanut sekään päänsärkyä.

5.11.2011

Olimme illalla naapurissa viettämässä iloista luomuviini-iltaa. Esittelijä kertoi, että kun ottaa saman verran vettä kuin luomuviiniä, ei aamulla ole kurjuuksien kurjuus. Ja totta! Vaikka en ehtinyt nukkua kuin viisi tuntia, oli olo kuin teräsnaisella. Kyllä luomuviini on poikaa:)

Esko vietti pyhäinpäivät uskollisesti luomuruoan hankinnassa perheelle kurjasta säästä huolimatta. Mitä uhrautuvaisuutta hirvimieheltä! Emäntä taas nautti hyvästä seurasta lämpöisessä keittiössä, Katri-sisko miehensä kanssa ovat aina tervetulleita vieraita. Iltapäiväksi vauhti kiihtyi, kun Tuula-ystävä vieraili viiden koiran kanssa. Kylläpä meidän Fanny-mopsi oli illalla väsynyt...

1.11.2011

Kyllä kanalla on iso urakka pitää itsensä viisaampana kuin muna :) Tiistai-iltapäivän englannin tunnit auttavat kuitenkin paljon, vallankin kun opettajana toimii aito amerikkalainen. Olisipa kiva saada kotiinkin englantia puhuva vieras - siinä oppii aivan parhaiten.

31.10.2011

Johanna halusi Skypettää jo heti aamusta ja äidille tuli mieleen kaikki maailman asiat taivaan ja maan väliltä. Onneksi ongelma oli vain raha tai siis lupa hankkia oma kannettava tietokone. Jospa Johannan oma läppäri antaisi meille jatkossa enemmän yhteisiä tuokioita kuulla ja nähdä toisiamme.

28.10.2011

Pitkästä aikaa Skype-yhteys Uuteen Seelantiin:) Ajankohta oli vain tuplasti hankala, koska Johanna joutui herämään kello 6 paikallista aikaa ja karjamestari joutui valvomaan ohi nukkumaan meno ajan kello 20. Yhteys oli tällä kertaa upea ja oli kiva kuulla Johannan pitkästä retkestä eteläiselle saarelle. Neidillä alkaa pian kesä ja kesäloma.

22.10.2011

Seuraavan vuoden lomamatkat ovat varattu:) Ensiksi matkaamme turvallisesti Rehu-Raision kanssa Tukholmaan ja talvilomalla Katri-siskon perheen kanssa Jordaniaan. Jordaniassa on yksi maailman seitsemästä uudesta ihmeestä; Petran kaupunki. Saapa nähdä, kuinka pian tulee katsottua loput ihmeistä; Kiinan muuri, Taj Mahal, Colosseum ja Kheopsin pyramidi. Kristus-patsas sekä mayojen ja inkojen kaupungit odottavat ehkä eläkepäiviä...

18.10.2011

Hukkalan tiluksilla on todella rauhallinen syysloma. Noora-neiti lähti heti loman alettua Helsinkiin Pirkko-tädin luo viettämään serkkuleiriä. Nyt kun Eskokin on leipäkakku-linjalla salaojan pohjalla, ei tarvitse kattilaa juuri hellalle nostaa.

14.10.2011

Tuntuu se tosi hulppealta, kun Visa-laskutkin tulevat Uudesta Seelannista! Meidän Johanna-neiti on nyt matkalla etelä saarella toisten vaihtareiden kanssa. Retkeä varten vanhempien täytyi täyttää lupalappu monenmoiseen elämykseen ja koska en ymmärtänyt puoliakaan kaikista tekemisistä, kielsin vain benji-hypyt!

8.10.2011

Isäntä kaksi päivää vapaaehtoisissa kertausharjoituksissa! Minäkin olisin voinut järjestää ihan kotikutoiset sulkeiset :)

7.10.2011

Posti kulkee tälle nurkalle niin myöhään iltapäivällä, että taidankin siirtyä tähän varhaisjakeluun = haen edellisen päivän postin aamulla :) Nyt olikin aivan upeaa postia, paksu kirje Uudesta Seelannista, joka sisälsi nipun valokuvia Johannasta ja hänen elämästään Whangareissa. Johannalla on saksalainen vaihtari-sisko ja tämä Caro on melkein Nooran mittainen! Mikä yhteensattuma :)

25.9.2011

Nyt ehdimme katsoa kirkonmeiningitkin, kun Uudessa Seelannissa oli siirretty kelloa tunnnilla eteenpäin. Olipa tosi kiva jutella Johannan kanssa - internet- katsomossa olivat myös ukki ja mummu:) Johannalla menee kaikki oivallisesti vallankin kun läksyjä ei ole ja kesä lähestyy kohisten. Silti Johanna odottaa innolla jokaista suomalaista postia - onneksi, sillä kirjeiden kirjoittaminen on Minnalle lähes hemmottelua.

25.9.2011

Asko-sedän kertausharjoitukset sujuvat erinomaisesti; punkan petaus sujuu ja päivät metsässä :)

24.9.2011

Jouluaatto ja pukki tulossa? Ei kun vielä parempaa! Hirvenmetsästys alkoi!!!! Jihuu! Eipähän tarvitse kokata, kun isäntä tyttärensä ja veljensä kanssa pistelee Hiillos-makkaraa.

22.9.2011

Viimeinen voimavara-valmennus, muttei viimeinen voimavara. Meillä oli 11 tunnin hieno koulupäivä itsetutkiskelun ja vasta investoineiden kanssa. Päälimmäiseksi jäi mieleen erilaisten väärien signaalien lähettäminen ja vielä niiden väärin tulkitseminen. Kuulemme helposti joka lauseessa vaatimuksia, kun ehkä takana onkin kiitos. Ja paljonko kiitoksen sanominen maksaa?

Toinen lystikäs seikka oli isännän ja emännän erilaiset fiilikset. Johtuen hyvistä työntekijöistä on emännällä kuviot kohdallaan ja rauhallinen mieli. Isäntä sen sijaan kärsii edelleen kroonisesta kiireestä ja organisointi-ongelmista. Mielenkiintoista.

7.9.2011

Niinhän ne kakarat karkaa! Fanny-mopsimme aiheutti ylimääräisiä rytmihäiriöitä häviämällä tyystin. Onneksi Silja-mummu soitti pikaisesti ja kertoi tyytyväisen karkulaisen majailevan 400 metrin päässä mummulassa :)

1.9.2011

Nyt tapasin kyllä todellisen ammattilaisen. Talomme alkuperäiset akkunat oli kuluneet ja hatarat ja niinpä Esko osti Tiiviltä uudet. Ja yksi mies vaihtoi yksin yhtenä päivänä kaikki ikkunat!

21.8.2011

Kuin ammoisina aikoina väki kokoontui pyhänä radion ääreen, me kokoonnuimme tietokoneen ääreen aamupäivällä. Ja sieltähän se Johanna tupsahti ja porisi meille ummet ja lammet Uuden Seelannin kuulumisista. Johanna oli saanut uuden vaihtari-siskon; Karolina on Saksasta. Koulukin menee kivasti, tosin joskus opettajat puhuvat aivan liian nopeasti. Ja tässä meidän Johanna läheisellä vesiputouksella :)

20.8.2011

Isä ja tytär sorsassa :) Meillä on nyt ilo omistaa oma rantakaistale Palosenjärvestä, joka on otollinen vesilinnun pyyntiin.

16.8.2011

Noora muutti Iisalmeen. Iisalmen Lyseo avaa ovensa huomenna. Onneksi Julia on vielä kuukauden, jonka jälkeen herrasväki Luttinen elelee kahdestaan:)

14.8.2011

Vihdoinkin viesti Uudesta Seelannista. Johanna oli päässyt hienosti perille ( pohjoinen saari, kaupunki Whagarei ) ja alku on sujunut hyvin armottomasta väsymyksestä huolimatta. Sää maapallon toisella puolella on sateinen ja kolea, eikä siellä päin lämmitetä taloja. Hrrrr...

9.8.2011

Johanna laittoi matkalaukkunsa Pirkko-tädin autoon kello 10 ja aloitti pitkän ja jännittävän matkan Uuteen Seelantiin. Tällä kertaa hänen täytyy selvityä yksin Lontoon kentästä, kun muu ryhmä on jo mennyt. Onneksi olemme ulkoiluttaneet neitiä mm. Bangokin kentällä, emmäkä osaa pelätä hukkaantumista. Ainut kurja juttu on kotiväen ikävä :)

Samaan nujakkaan lähtivät myös Esko ja Noora, tosin ei niin kauaksi. Kyyhkyparat tulevat saamaan kyytiä Vesannon puolessa.

5.8.2011

Viimeiset verikokeet Johanna-raukasta, jonka kyynärtaipeet ovat aivan mustelmilla. Ja jippii! Iltapäivällä lääkäri antoi neidille terveen paperit ja matkustusluvan. Onneksi tytär sairasti rankan myyräkuumeen täällä kotona eikä maapallon toisella puolella :)

1.8.2011

Kaikki ei mene aina niin kuin on suunniteltu. Johannan piti lentää Lontoon kautta Austraaliaan ja sieltä Uuteen-Seelantiin jo viime viikolla. Tytär sai kuitenkin korkean kuumeen juuri ennen lähtöä ja taudin diagnoosiksi tuli myyräkuume - epideeminen munuaistauti. Ja niin me kävimme viime viikolla terveyskeskuksessa useammin kuin koskaan. Onneksi tauti alkaa helpottaa ja seuraavat liput on varattu vasta 10.8 lennoille. Nyt meillä on aikaa parannella ja vahvistaa vaihto-oppilaamme rauhassa. Mikä helpotus!

23.7.2011

Meillä oli aihetta juhlaan! Vietimme samalla kertaa Eskon, Nooran ja Julian synttäreitä sekä Johannan läksiäisiä. Menussa oli hurja ponnistus - rosvopaisti! Niinpä Eskolla oli lämmintä, kun hän kaivoi 30 asteen helteessä paistia kuoppaan. Jännittävintä on avata paketit, ollako vai eikö olla kypsää? Onneksi oli, ja tässä isäntä leikkaa paistia Minnan ja Deniksen kanssa.

Meillä oli jälleen iki-ihana ilta, kiitos juhlaväelle!

3.7.2011

Kävimme ensimmäisen kerran mustikassa! Tosin kypsiä oli vain koristeiden verran, mutta lupaavalta näyttää.

26.6.2011

Vietimme Johannan 17-vuotis päiviä, tosin vaatimattomasti. Aika kuluu niin pian, toivottavasti seuraavakin vuosi. Johanna on kotipuolessa enää kuukauden ja sen jälkeen melkein kokonaisen vuoden maailman toisella puolella. Nyt kyllä harmittaa kovasti, kun tulikin luvattua - ikävä alkaa kaivertaa kummasti sisuskaluja jo etukäteen. Mutta onneksi työnteko vapauttaa pahoistakin ajatuksista ja työstähän ei tällä farmilla ole puutetta:)

10.6.2011

Meillä ei ole varaa olla ilman mopsia. Jäämme Eskon kanssa aivan kahden ensi syksynä ja Guineveren puuttuminen pelottaa. Niinpä päätimme koko perheen yksimielisyydellä hankkia uuden tuhisijan rakkauspakkaukseski. 4 kk ikäinen Fanny ( Xeriex´s Birthday Extra) matkusti kanssamme yli 400 kilometriä, kun Orimattilan koti vaihtui savolaisiin mäkimaisemiin.

Nyt tuntuu siltä, kuin saisimme uuden tilaisuuden. Kuinka olisinkaan halunnut vielä pitää Guineveren lähelläni ja osoittaa koiruudelle, kuinka tärkeä se olikaan minulle. Nyt taidamme rakastaa pikku-Fannyn aivan läkähdyksiin...

6.6.2011

Piipahdimme Kuopion lentokentällä ja saimme Nooralle kesä-isosiskon. Julia asuu meillä nyt 14 viikkoa tehden harjoittelua niin keittiössä, navetassa kuin ehkä pelloillakin. Ja tytöistä tuli heti kaverit - hienoa!

4.6.2011

Päivästä piti tulla iloinen; Noora päätti peruskoulunsa ja illalla oli tarkoitus rientää onnittelemaan uusia ylioppilaita. Toisin kuitenkin kävi...

Meille niin tärkeä Guinevere- mopsi joutui auto-onnettomuuteen ja nukkui pois tasan kello 12. Emme voineet uskoa sitä todeksi! Guinevere oli vasta 6 -vuotias ja ainakin toinen mokoma olisi ollut edessä. Hautasimme rakkaan koiramme illalla puutarhavajan viereen ja istutimme hautakummulle punaisia ruusuja. Maa oli niin autio ja tyhjä...

26.5.2011

Tosi ihana Minnan päivä keskellä viiden navetta-vapaan päivän! Koiranpentujen aikaan ei ehtinyt juuri kohentaa nurkkiaan ja nyt oli oivallinen tilaisuus raikota turhuuksia pois ja siivota sieltä ja täältä. Hyvä kimmoke tilan järjetämiseen on kesäkuun alku, jolloin Johanna tulee hetkeksi kotiin ja lisäksi saamme uuden tyttären Itävallasta. Julia aloittaa harjoittelun 6.6.2011. Ja siinäpä riittääkin sitten haastetta tehdä työvuorolistoista sellaiset, että nuorten energia purkautuu sopivasti ja emäntä ehtii kesäteatteriin :)

13.4.2011

Osallistuimme viime marraskuussa tutkimukseen ja siitä palkintona olemme saaneet osallistua voimavara-koulutukseen. Ja nyt olikin jännä päivä; isäntä ja emäntä tyypitettiin luonneominaisuuksien mukaan. Mehän olemme kuin yö ja päivä! Nyt vain jää pohtimaan sitä, että kärsiikö boheemi sielu enemmän preussilaisesta kurista vai järjestyksen ihminen vapaasta luovuudesta?

6.3.2011

Tänä keväänä on ollut runsaasti hyviä mäenlaskukelejä. Niinpä Minna on pistänyt itsensä ja Guinevere-mopsin pulkkaan monta kertaa hurauttaen vanhalta navetalta Murtomäen alle.

4.3.2011

Johanna sai jo odotetun tiedon ensi syksystä. Neiti lähtee jo heinäkuun lopussa Uuteen-Seelantiin ja aloittaa vuoden pituisen opiskelun Tikipunga High Schoolissa. Ja samaan talouteen tulee tanskalainen nuori nainen. Siis enemmän kuin erinomaisia uutisia - ellei alkavaa ikävää lasketa...

24.2.2011

Jännitti aivan kamalasti, kun veimme Iitan Iisalmeen ultraäänitutkimukseen. JIHUU! Esko ei käynyt turhaan Iitan kanssa Porvoossa asti - lääkäri löysi ainakin 4 pientä koiranalkua. Nyt sitten vain odottelemme 20.3.2011 saapuvaksi ja sitä odotellessa kirjoitamme uutta sivua : koirapentuja!

13.2.2011

Olimme varanneet odotetun matkan Egyptiin - Niilin-risteilylle - mutta totta kai, sekin peruttiin. Järkytyksestä toivuttua saimme sopivasti postia viime kesän harkkarilta ja niinpä isäntä alkoi tutkia matkantekoa Itävaltaan. Tuntuu tosi hulppealta päästä katsomaan maata, josta meillä on ollut jo kaksi kesätyttöä ja kolmas on tulossa :)

8. - 10.2.2011

Perinteinen Raison-risteily! Nyt jälkikäteen on ihana ajatella teitä ystäviä, jotka viihdytitte Luttisen pariskuntaa oikein olan takaa. Kuluneet päivät antavat voimia ja inspiraatiota jatkaa puurtamista - jälleen näkemisen toivossa :)

31.1.2011

Tiesin tammikuun olevan yhtä navettaa, mutta silti kuvittelin ehtiväni lukea töiden lomassa. Lieneekö vika ollut sitten Victor Hugon Kurjien pitkäveteisyydessä vai missä, kun 100 kirjan projekti ei oikein edennyt :) Mutta tässäpä kaikille muillekin lukutoukille vinkki -linkki : Keskisuomalaisen 100 kirjaa, jotka tulisi lukea.

11.1.2011

Vietimme oikein mukavan iltapäivän Savon ammatti- ja aikuisopistolla Iisalmessa. Saimme vihdoinkin reilut kolme vuotta kestäneet liiketaloudelliset opinnot päätökseen ja käsiimme merkonomin tutkintotodistukset. Me olimme Eskon kanssa ainut aviopari ja luulenpa, että tällä tavoin toinen toistamme pönkäten, oli ainut tapa päästä finaaliin. Siinä samalla tuli tuo uusi tuotantorakennuskin tehtyä ja käynnistettyä.... Olo on helpottunut. Nyt täytyisi varmaan keksiä joku uusi pidempi koulutus, jossa pääsisi tapamaan jälleen ihania ihmisiä - säännöllisesti.

PS: Esko on sitä mieltä, että hyvä laskutaito joskus jopa haittaa maataloutta :)

15.11.2010

Nautimme Eskon kanssa iltakahvit Vieremän kunnanvaltuutettujen kanssa, jonka jälkeen aivan kokouksen alussa meille luovutettiin Vieremän kunnan maaseutulautakunnan myöntämä VUODEN 2010 MAATALOUSYRITTÄJIEN UURASTAJA-TUNNUSTUS tilan kehittämisestä ja yhteisten asioiden hoitamisesta. Erkki Koukkari luetteli pitkät litaniat meidän puuhista, vain kengännumerot jäi puuttumaan :) Olo on kiitollinen ja uskon, että Eskon mittava uurastus tilusten kanssa on merkittävä seikka tunnustuksen saamiseen.

Mutta Vieremällä on paljon muitakin uurastajia. Lypsykarjatilalliset ovat kaikki sitkeitä, pitkäjännitteisiä ja kovia työntekijöitä. Lehmät on lypsettävä jouluna ja juhannuksena, navetan ovelta on palattava useasti takaisin lehmää poiíttamaan ja satokaudella päivät ja yrittäjät venyvät. Siispä komea hurraa-huuto kaikille Vieremän sisukkaille maidontuottajille!

29.10.2010

Mikä päivä! Kävin Eskon kanssa Kuopiossa Savon ammatti-ja aikuisopistolla näyttökeskustelussa ja nyt näyttää siltä, että kyynelillä koottu näyttökansio kelpasi sellaisenaan. Aloitimme maidontuottajien liiketaloudellisessa koulutusohjelmassa melkein päivälleen kolme vuotta sitten ja joululahjaksi 2010 tulenee merkonomin tutkintotodistus :) Uskomattoman epätodellinen ja helpottunut olo....

24.10.2010

Ei kahta ilman kolmatta, niinpä puhumme myös ensi kesänä 2011 englantia. Julia tulee Itävallasta 14 viikoksi harjoittelemaan suomalaista elämänmenoa ja tyttöjen kielitaito kohenee taas huimasti :) Piece of cake...

22.10.2010

Sisälläkin käy nykyään yksi hännän huiske, kun Guinevere-mopsin sukulaiset saapuivat kylään. Tuula oli todella rentouttavaa seuraa neljästä nelijalkaisesta huolimatta - tai ehkä juuri sen vuoksi. Mopsillahan on rentouttava vaikutus ja kun tuo vaikutus kerrotaan neljällä, on tulos taattu.

14.10.2010

Noorakin pääsee nyt isänsä ja setänsä kanssa hirvijahtiin ammuttuaan hirvimerkin.

1.10.2010

Nyt se riemu sitten repesi, kun saksalaiset metsästysvieraat saapuivat ja meidänkin isäntä pääsi hirvijahtiin.

29.9.2010

Emännällä oli aivan ihania vieraita! Yhdeksän innokasta naista kuunteli mielenkiinnolla tätä maatalouden hullunmyllyä ja piipahti sitten vielä navetassa katsomassa, että totta se on. Lisäksi he lupautuivat kummiksi meidän Fia Foresterin juuri synnyttämälle lehmävasikalle ja pikku-lehmästä tuli Helvi :)

10.9.2010

Veimme Tessin ( itävaltalainen harjoittelija ) Kuopion lentoasemalle aamutuimaan. 14 viikkoa kului todella sukkelasti ja teimme parhaamme saavuttaaksemme pedagosiset tavoitteet. Ja nyt tuntuu siltä, että rima ylitettiin kirkkaasti, hienointa oli lehmien rakennearvostelu englanniksi :) Ja kaikki mämmistä rokkaan, sorsan metsästyksestä turpeen nostoon on näetty ja koettu. Parasta kuitenkin on se, että meidän ysiluokkalainen paransi englannin puhumistaan huikeasti!

1.9.2010

Tessi meni yökylään Johannan luo Iisalmeen ja viettää sitten lyseo-päivän. Johanna laittoi hakemuksen vaihto-oppilaaksi, Australia oli jo täynnä, Uuteen-Seelantiin sopii. Tosi ihana juttu, että saa harjoitella esikoisen poissaoloa edes yhden vuoden Iisalmesta käsin. Nitroja kai tässä täytyy ehtiä...

21.8.2010

Veimme muuttokuorman Iisalmeen. Niinpä vain löysimme käyttökelpoisia huonekaluja, ettei tarvinnut vinguttaa pankkikorttia. Samalla reissulla saimme vihdoinkin uuden astianpesukoneen. Edellinen meni rikki heinäkuun alkupuolen ukkosella ja sitä on korjattu tähän saakka, turhaan. Onneksi on ollut "itävaltalainen astianpesukone " :)

16.8.2010

Äiti oli tyttärensä tukena vuokrasopimusta allekirjoittamassa. Lukiolainen päätti kuitenkin muuttaa asumaan Iisalmeen kaverinsa kanssa kimppaan ja näin haaveissa on hieman pidemmät yöunet? Ja nyt sitten kuikistellaan koko suvun varastoihin, hyvät ja joutavat huonekalut ovat haluttuja.

12.8.2010

Koulut alkoivat. Noora aloitti viimeisen vuoden peruskoulussa ja Johanna ensimmäisen vuoden Iisalmen lyseossa. Heillä olikin oikea super-kesäloma säiden suhteen :)

10.8.2010

Isäntä kyyhkymetsällä veljensä ja kavereiden kanssa. Minnekä lienevät muuttaneet juuri ennen aloitusta, kun saalis jäi kovin laihaksi?

29.7.2010

Esko heitti vihdoinkin talviturkin. Siihen näköjään tarvittiin yli 34 asteen lämpötila :)

13.7.2010

Pidimme kertauskurssin maidon tuotannosta Tanssiteatteri Reittulan riihessä. Maaseutu on muuttunut todella paljon 50 vuodessa sekä parempaan että huononpaan suuntaan. Fyysinen työ on vähäisempää - samoin sosiaalinen seikkailu kyläläisten kanssa.

9. -10.7.2010

Kaisa jäi työnjohtakaksi kahdelle nuorelle naiselle ( Johannalle ja Theresalle ) ja niinpä isäntäväki vietti lystin viikonlopun Iisalmessa....

13.6.2010

Jälleen aivan ihanat juhlat! Meidän Noora pääsi ripiltä ja niinpä saimme viettää lämminhenkistä juhlaa kotonamme hyvien ystävien seurassa - kurjasta säästä huolimatta. Lapset kasvavat ja aika rientää, mutta me aikuiset emme onneksi vanhene :) Ja meidän kesätytär tapasi koko suvun yhdellä kertaa.

7.6.2010

Riikan lento toi Kuopioon 6 itävaltalaista tyttöä ja meillä oli onni saada yksi heistä kotiimme harjoittelijaksi. Theresa Schörflinger saa kokea suomalaista maaseutuelämää peräti 14 viikkoa!

31.5.2010

Vaikka väkisin Hukkalan keittiössä on kokeilut meneillään. Tulevat rippijuhat ja uusi juhlamenu on miellyttävä haaste lehmän lypsyn lomaan huolimatta särkevistä olkapäistä. Mutta kun se projekti on ohi, takaan ja alleviivaan, että hameväen tavoite on nauttia kesästä lypsyjen välillä :)

23.5.2010

Sukkelasti kuluva aika jättää jälkensä. Tytöt ovat kasvaneet suuriksi, Johanna 174 cm ja Noora 180 cm. Peltopinta-ala on kasvanut samassa ajassa 4 kertaiseksi, lehmämäärä 6 kertaiseksi ja tuotettu maitomäärä 7 kertaiseksi. Ja sokerina pohjalla, velkamäärä on kasvanut 10 kertaiseksi :)

Ja tässä näkymä pääkallopaikalle Murtokorvesta.

21.5.2010

Onneksi navetalla on rauhallisempaa, että ehtii hieman muutakin niinä päivinä, kun Kaisa on töissä. Rippijuhliahan vietetään yleensä ikkunoiden välissä ja komeroissa, niinpä siivoamista on piisannut.

Tyttärillä sen sijaan on jälleen enemmän menoja kuin tuloja. Rippikoulu, uinti ja huilun soittaminen muuten vain mukavalla kevätmielellä höystettynä valmistaa isäntäväkeä siihen totuuteen, että pian täällä ollaan kahdestaan. Niin suloisen surullista :)

30.4.2010

Siis jotakin muutakin! Vautsi! Vietimme vappua rakkaiden siskojeni kanssa. Tämä juhlinta onnistui tyttäriemme avustuksella, he aamu-lypsivät vappuaamuna Kaisamme kanssa. Isojen tyttöjen tosi hyvä iso puoli :)

6.4.2010

Adulta konkurssissa! Olemme varmaan eräs noista Adultan rikoksista, jotka ajoivat yrityksen konkurssiin - laittomia opiskelijoita:( Elämässä on tullut tehtyä monia virheitä ja osallistuminen Promilkin tarjoamaan ja Adultan järjestämään maatalouden liiketalousvalmennukseen on yksi niistä. Olemme tehneet näyttökansioita monilla eri ohjeilla aikaa ja rahaa säästämättä. Nyt olemme valmiiden näyttökansioiden kanssa tilanteessa, että niitä arvioivaa instanssia ei ole. Tosin joku toinen vastaava koulutusorganisaatio voisi viedä koulutuksemme loppuun, mutta henkillökohtaisesti mietin kahdesti, teenkö kansion vielä kerran uudelleen uusilla ohjeilla.

27.3.2010

Johanna ja Noora kyselevät tekemättömiä töitä, kummallista.... Meidän nuoret naiset ihastuivat ikihyviksi Thaimaahan ja alkoivat heti suunnitella uutta retkeä hymyn maahan. Tosin nyt ei enää matkusteta äidin rahapussilla, vaan itse lypsetyillä ja muuten tienatuilla varoilla ja ihan itsekseen.

13.3.2010

Terveisiä kuumuudesta! Loma on sujunut hyvin paria vatsatautia lukuunottamatta. Thaimaalaiset ovat todella ystävällisiä ja on ihana vastata hymyyn hymyllä. Nuoriso on uinut ja osallistunut mm. elefantilla ratsastamiseen. Aurinkoisia terveisiä karjakoille, ukille ja mummulle ja isot halit Kinkulle!

3.3.2010

Taas kerran ähräsimme Eskon kanssa koulunkäyntiä. Taisi tulla napattua liian suuri pala purtavaksi, näyttökansion laatiminen tässä hötäkässä tuntuu pakahduttavalta. Ja eiköhän ohjeetkin jälleen kerran hieman muuttuneet. Ihmeellisiä ovat Adultan tiet.

14.2.2010 Laskiaissunnuntai

Rehellisesti sanottuna navetta vie välillä voimat niin perusteellisesti, että juuri muuta ei enää jaksaisi tehdä. Onneksi tuli kuitenkin kutsuttua meille tärkeät ihmiset perinteiseen mäenlaskuun - päivästä tuli todella aurinkoinen. Silja-mummu hurjasteli potkurilla Nooran kanssa ylösalaisin aiheuttaen hurjan säikähdyksen, mutta pian noustiin taas vastamäkeen. Kaunis sää houkutteli valokuvaamaan oikein urakalla ja pääsipä kolme sisartakin samaan kuvaan - parhaat ystävät :)

20. -23.1.2010

Ukki ja mummu olivat pikku-pakkaslomalla Vuokatin Katinkullassa. Niilo tekee kuin työtään seosrehua ja eläkeläisllä ei ole vapaa-päiviä. Siispä siinä meillä onkin homma saada ukki lepäämään ja mummu liikkumaan.

17.1.2010

Noora aloitti rippikoulun istumalla Vieremän kirkossa koko sunnuntain. Onkin oikein mukava ajatella tulevaa kesäkuuta; 7.6 saamme Theresan Itävallasta leipomaan 13.6 vietettäviin rippijuhliin.

10.1.2010

Johannalla ja Nooralla on onni omistaa ystävät naapurista. Anna ja Anni olivat meillä jälleen kerran yökylässä. Koska meidän talo on jo aika hatara ja huolimatta leivinuunin paahtamisesta aika viileä paukkupakkasilla, tekivät tytöt oivan suunnitelman; " Puretaan Hukkalan herkkukaapit reppuihin ja mennään Alapihan lämpöön niitä syömään."

Anni, Noora, Johanna ja Anna pienenä tyttönä.

tytt_pienen.jpg