Muuta

30.5.2023

Maanantaina Silja-mummu pääsi käymään kukkataivaassa, Hiekkarannan puutarhalla on mm. todella komeita amppeleita ja pylväspelargoinioita. Tiistaina teimme Esko kanssa perunamaata Johannan ja Oskun tontilla heidän naapurissa olevalle yli 80-vuotiaalle viherpeukalolle. Tekemistä riittää erinomaisen paljon.

27.5.2023

Vielä joku hetki sitten ei ollut aikaa isovanhemmuudelle. Kuinka erinomaiselta tuntuikaan, kun oli aikaa auttaa Johannaa kokonainen viikonloppu pesäpuuhissa?


26.5.2023

Varastossa on pyörinyt lähes kolme sankko Riihimaalia menneitä vuosilta. Tämä on työ, joka vie mukanaan. Harmi, että Minna ei kykene maalaamaan kovin korkealta.

20.5.2023

Juhlimme lähes kellon ympäri Katrin Jarkkoa. Päivä huipentuui Rientolassa Hyvän Tähden konserttiin, jolla kerättiin varoja erilaisiin nuorisotyö kohteisiin. Hieno päivä!

19.5.2023

Hurjan mukava viikko takana. Katri-siskon kanssa Kuopiossa ja Sanna-siskon kanssa Tuajamateatterissa. Lisäksi kaikkea muuta kivaa ja tärkeää tekemistä. Viime kesältä siirretty rästityö tuli kuitenkin tehtyä ja kaikki kiveykset on nyt pesty.


14.5.2023

Vuonna 2007 vietimme vapaan äitienpäivän. Olimme tuolloin Oulun Eedenissä Guinevere-mopsin näyttelyreissulla koko perheen voimalla. Hotellista lähtiessä vastaanotossa kysyttiin viihtyikö koira hyvin:)

Tämäkin äitienpäivä oli hyvin onnellinen. Karvojen pölinästä vastasivat Lankinen, Nala ja Esme selvästi viihtyen. Nautimme lounaan Siljan ja Niilon kanssa.

Ilman lapsia ei olisi äitejä. Kuinka kiitollinen saakaan olla meille sopivasta kokonaisesta elämästä.


13.5.2023

Tänään on nukuttava useat päiväunet, jotta jaksaa euroviisujen katsomossa. Ennakointia on havaittavissa myös keittiössä, äitienpäivälounaan lihapata porisee jo hellalla.

12.5.2023

Vauhdikas viikko loppusuoralla. Nurmi vihertää mukavasti ja nyt oli viimeinen hetki heiluttaa hieman haravaa. Joka kevät saa hämmästyä, kuinka syksyllä tehty perusteellinen työ kantaa.

4.5.2023

Ensimmäinen kahden vuoden rästityö suoritettu ja ikkunat verhoineen putipuhtaat!

1.5.2023

Lieneekö koskaan ollut vapaata vapun päivänä? Nyt vietimme mukavaa aikaa siitäkin edestä ensin Katrin ja Jarkon mökillä . Vappupäivänä oli jo kiva astella polttopuita liiteriin pinoon, kaikella pieteetillä ilman kiirettä. Nooran koirat ovat iso ilo. Varsinkin Esme-pennusta on loistavaa nauttia ilman kasvatusvastuuta.


21.4.2023

Rautatieasemalla vanha tuttu sanoi mukavasti Minnalle: " Onko se kulukutaati iskeny?" Kyllä vain. Viikonloppu meni Kangasniemellä koulukaverin täyshoidossa. Viimeksi Minna on ehtinyt sinne 22 vuotta sitten.

Reissulla tuli tutuksi uusi eläin, joka on nousemassa koko tänne päin. Kontiainen eli aiemmalta nimeltään maamyyrä oli laittanut ystäväni pihanurmen ja pellon mullin mallin.

20.4.2023

Vanha ja vähän nuorempi pariskunta kyläili Runnilla Juho-Heikin synnyinseuduilla. Aurinko paistoi ja vieraanvaraisuus oli yli arvoasteikon. Nämä ovat niitä elämän bonus yllätyksiä, kun vanhoista sukulaisista tulee uusia!

16.4.2023

Pari huonetta on siivottu perusteellisesti. Kuntosali treenit on korkattu. Välillä pitää nipistää itseään, ettei tämä olisi vain unta. Niin, nukkumisen kanssa on sitä ja tätä.

9.4.2023

Todella erilainen pääsiäinen - ilman työvelvoitetta. Noora kuvasi kotimme ilmapiiriä kiireettömäksi.

Kulunut viikko on sisältänyt uusia reseptejä, kyläilyjä puolin ja toisin sekä pientä siivouksen aloitusta. Huomenna nautimme koko perhe yhdessä pääsiäisen herkuista.

Ja sitten nautiskellen koko talon suursiivoukseen pieni pala kerrallaan. Tekemistä on paljon, mutta ehkä aikaa on vielä enemmän.

Yksi isompi jo vuosia rästiin jäänyt työ on tämän avoimen päiväkirjan päivitys ajanmukaiseksi. Mutta tarinat jatkuvat - erilaisina...

1.4.2023

Uuden elämän ensimmäinen päivä. Kotirouvan ensimmäinen tavoite on kiireettömyys. Kasvinviljelytilan isännän tavoite on uudet, mielenkiintoiset haasteet. Ja kuinka kiitollisia me molemmat saamme olla lapsistamme ja vävyistämme. He ovat se perintö, jonka me jätämme jälkeemme.


26.3.2023

Leppoisa toipumispäivä pitkän kotimatkan jälkeen. Suloinen Esme-pentu antoi varpaille akupunktiota.


11.-25.3.2023

Andien kiertomatka Mandala Travelin kanssa.

Kymmenen vuoden unelman toteuttaminen alkoi pitkällä matkan teolla. Yövyimme lentokentän vieressä, jotta ehdimme aamulennolla Amsterdamiin ja sieltä kellon ympäri lennolla Bogotaan Columbiaan. Myöhään yöllä kolmannen lennon päätteeksi olimme Bolivian La Pazissa, yli 3 600 metrin korkeudessa.

La Paz on miljoonakaupunki. Kapeat kadut, pakokaasut, vastamäet ja ohut ilma saivat meidät haukkomaan henkeä. Noitatori oli kaunis poikkeus kaupungin yleisilmeestä.


Kolmantena päivänä matkustimme bussilla Bolivian Cobacabanaan. Pieni 6000 asukkaan kaupunki sijaitsee Titicaca-järven rannalla, 3 841 metrin korkeudella merenpinnasta Perun rajan tuntumassa. Kaupungin tori oli tuoksujen ja värien sekamelskaa.


Sieltä teimme yön yli veneretken Aurinkosaarelle ja patikoimme 4000 metrin korkeuteen hotelliin. Yöllä satoi alijäähtynyttä vettä ja suomalaisittain maassa oli aamulla lunta. Nukuimme paksujen peittojen alla- lämmitys oli harvinaisuus. Hrrrr.... Muuten saari tarjosi huikeita näköaloja.

Boliviasta siirryimme Titicaca-järven poikki 5 tunnin venematkalla Peruun. Koska Punossa oli levottomuuksia, meidät siirrettiin ohjelmasta poiketen luxus-yöbussilla suoraan Cuscoon, joka tunnetaan inkojen pääkaupunkina. 3 400 metrin korkeus alkoi tuntua jo helpolta ja hotellissa oli optio keskuslämmitykselle.

Koska Punon ohjelmat peruuntuivat, saimme tilalle jotakin vielä parempaa. Herätys 4.30 ja bussiin! Humantay-järvi saavutettiin ratsain ja patikoimalla. Pieni ryhmämme piti eniten juuri tästä retkipäivästä, kun kerran elämässään ratsastaneet turistit laitettiin hevosen selkään kipuamaan Andeja aina 4000 metrin korkeuteen.

Hurjasta ja pitkästä seikkailupäivästä toivuimme Cuscoon tutustuen, jonka jälkeen pakkasimme jälleen yön yli repun. Seuraava kohde oli Tambomachay, joka on Inka-imperiumiin liittyvä arkeologinen kohde. Erityisesti ihmettelimme inkojen upeita pengerviljelmiä ja taidokkaasti rakennettuja asumuksia.


Tambomachayssa hyppäsimme junaan, josta puuttui vain Hercule Poirot. Tämä oli ainoa tapa päästä Aguas Calientesin kylään , jossa yövyimme Urubamba-joen pauhutessa. Seuraavana aamuna bussin ja lukemattominen portaiden jälkeen olimme matkamme pääkohteessa Machu Picchussa.


Lähdimme katsomaan neljättä maailman uutta ihmettä. Näimme ja koimme paljon enemmän. Korkea ilmanala, erinomainen ruoka ja uskomaton historia saivat meidät sanan mukaisesti haukkomaan henkeä.

7.3.2923

Tosi siistiä! Opettajat kevätlomalla ja retkeilemässä Matkuksessa.


5.3.2023

Siljan 85 vuoden juhlapäivä oli täynnä ihania kohtaamisia aamusta iltaan. Nooran pitopalvelu toimitti kakut.


1.3.2023

Aamutöiltä palaajaa odotti iloinen yllätys. Ulkoilu muotovalion kanssa keväisessä säässä, luksusta. Tämä taitaakin olla parasta mahdollista koiran "omistajuutta". Tyttären koira.

25.2.2023

Nala on uusi Suomen muotovalio.

Tuomari Tuominen Matti

AVO ERI-1, SA, PN-1, SERT, MVA, ROP

Arvostelu 2,5- vuotias erinomaista tyyppiä, oikeat mittasuhteet omaava narttu, jolla hyvä luusto. Hyvänmuotoinen pää, hyvin asettuneet korvat. Hyvä pigmentti, tummat silmät. Hyvä kaula, turkki, runko sekä häntä. Hyvät kulmaukset. Liikkuu sivusta hyvällä askelpituudella, hieman kapeasti takaa, pientä löysyyttä edessä. Erinomainen kehäkäytös.


19.2.2023

Laskiaissunnuntai kutsui pulkkamäkeen, jonka jälkeen nautimme 12 hengen voimin blinejä, borssikeittoa ja laskiaispullia.


14.2.2023

Aamutyöt piti tehdä helmat hulmuten, jotta ehti kymmeksi Vuorelaan Melan hyvinvointipäivään. Harri Gustafberg luennoi henkisestä hyvinvoinnista ja Antti Heikkinen pidensi ikäämme nauratten.


12.2.2023

Noora oli jälleen viime viikolla pari yötä. Minnan pitää seurata kouluruokailua kuin 20 vuotta sitten, ettei tule pyttipannua kaksi kertaa päivässä:) Nala nauttii maalaiselosta ja vapaasta ulkoilusta.

Tänään tulevat Johanna, Osku ja Lankinen. Jääkaapissa on vadillinen laskiaspullia. Onni on sopivan lähellä asuvat lapset.

4.2.2023

Kesti kolme kuukautta ennen kuin Minna ymmärsi käsien vapauden päivälenkillä. Flexi vaihtui 17 vuoden jälkeen uudelleen kävelysauvoihin. Sää kruunasi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.


3.2.2023

Subarussa uusi tuulilasi ja appivanhemilla uusi älytelevisio. Petri toimi asiantuntevana apuna kaikkialla. Noora vietti työpaikallaan hyvinvointiviikkoa...

29.1.2023

Isäntä tällä kertaa riistakolmiossa laskemassa pupujussin jälkiä.

Kulunut viikko oli mukavan väreilevä, pieni irtiotto Vuokattiin Katrin ja Jarkon lomaseuraksi, zonta-kerhoa ja Sanna-siskon seuraa. Tähän kun lisää pitenevän päivän sekä Nooran yökyläilyt, olemme pian huhtikuussa. Nyt voisi sanoa että voihan elämän kevät:)

21.1.2023

Isäntä tupsukorvaa jahtaamassa ja emäntä villakoiraa sängyn alta. Huomenna saamme uudet karvakasat Hukkalan lattioille.

13.1.2023

Minna matkusti Hannelen kanssa Tampereelle. Anastasia musikaali oli huikea samoin kuin Tampereen tarjonta joka lähtöön.

Esko sen sijaan vietti metsästysviikonlopun Askon ja Pentin kanssa Mynämäellä. Peurat pitivät henkensä.


12.1.2023

Tammikuu menee nopeasti ohi. Nooran ja Nalan viikottaiset yövierailut edesauttavat asiaa ja koti täyttyy elämästä.

6.1.2023

Olimme loppiais-retkellä Siljan ja Niilon luona. Veimme tarjoilun, astiat ja itsemme joulun viimeiseen tapahtumaan. Kaikki yhdessä pöydässä.

1.1.2023

Uusi vuosi vaihtui erittäin poikkeuksellisesti. Ensimmäistä kertaa meidän maatalousuran aikana nukuimme vuoden ensimmäisen aamun pitkään lomittajien tehdessä tärkeää karjanhoitotyötä.joulupukki_murtokorvessa.jpg