Heinäkuu

13.7.2009

Navetalla on rauhallista. Suuri joukko hiehoja ja isompia vasikoita on vihdoinkin ulkoruokinnassa ja pieniä vasikoita on vain kolme. Pitäisi kai puuta koputtaa... Helpompi navettajakso mahdollisti meille täydellisen uppoutumisen rippijuhlan pyörteisiin, kun Johanna konfirmoitiin eilen. Siis meillä on muutakin elämää, kuin navetointia :) Ja nythän me alamme lypsää lehmiä englanniksi Helenen kanssa. Tuntuu tosi mukavalta - lehmänlypsykin.

20.7.2009

Johanna oli toista kertaa elämässään aamulypsyllä :) Kaido ja Kaisa ovat kumpikin vapaapäivillä ja niinpä meidän kolme nuorta naista ovat vuorotellen osallistuneet lypsyyn. Navetalla on edelleen rauhallista, 77 lehmää lypsyssä, yksi odottaa poikimista ja 7 lehmää tököttää ummessa. Lisäksi Esko on hinannut melkein kaikki pikkuäpöt ulos; Vornasessa on 20 isoa eläintä, pihassa on kaksi 20 eläimen laumaa ja Yläpihassakin on muutama hieho. Jospa aidat pitävät ja eläimet eivät lähtisi pihamaata kauemmas...

Esko jatkaa edelleen rehuntekoa keräten kaikki mahdolliset kesantoheinät paaliin hiehojen herkuksi. Me naiset taas teemme sitä, mitä emme ole ehtineet tehdä vuosiin - ihan kuin ennen vanhaan. Juuri nyt tuntuu siltä, että elämä uudessa navetassa on sittenkin helpompaa kuin parsinavetassa. Onneksi on näitäkin päiviä!

24.7.2009

Unto Korhonen kävi vuolemassa lehmien sorkkia. Vain reilu 20 eläintä "pääsi" pukille ja vain yhdellä oli vertymiä - kierresorkan alkuja oli 6 kappaletta. Mutta kuten tavallista, muutama eläin ontuu hoidon jälkeen. Saapa nähdä, riittääkö Rimadyl.

27.7.2009

Oikea karjapäivä! Meillä oli tarkoitus hakea  vain Yläpihassa olevat pian poikivat ja siemennettävät hiehot kotiin, mutta samaan hengenvetoon tulikin  Kulinin karja-auto. Eskon Eero-veli ja Sirpa olivat ostaneet meille 14 kaunista eläintä, joista osa on pian poikiavia. Onneksi senssit olivat jo valmiina ja niinpä me hurautimme alle tuntiin 22 eläintä puhtaisiin karsinoihin. Vaikka on se aina aika jännittävää kuljettaa eläimiä vapaana pitkin Komulantietä.

Sääennusteet lupaavat kuumaa viikkoa. Uusi navetta on onneksi viileämpi kuin entinen, mutta silti viihdymme aika vähissä pukeissa lypsymontussa :) Ukki ja Esko valavat huomenna pienen laatan seosrehun valmistamista varten, juuri niin pienen, kun rahat riittävät. Loppuviikosta aiomme piipahtaa Vesannolla ja Karttulassa sukuloimassa, kun navetassa on VIELÄ rauhallista.  Ja kun meillä on Kaisa ja Kaido töissä, on helppo lähteä.

 

aamuaurinko.jpg