Elokuu

7.8.2008 elokuu on jo pitkällä. Pohjoinen tuuli lakkasi tänään, seuraavaksi saamme varmaan sadetta, ne ovat tämän kesän vaihtoehdot. Rakennuksella on hiekan ajaminen lopuillaan, ukki onkin puurtanut siinä työssä yli kellon ympäri. Erinäisiä karjanhoitoon liittyviä tarvikkeita on tipahdellut työmaalle, kuten parsimatot. Samoin ritiläpalkkeja on enemmän paikallaan ja tasapaino - kiipeilyhäiriöisenkin on helpompi tutustua kohteeseen. Ruokintaesteen muotitus on työn alla ja luvassa on tulevalle viikolle seinien pystytys.

12.8.2008 rakennustyömaalla oli 11 miestä, kun hiekaa ajettiin jällen - nyt navetan ulkopuolelle. Työmaakoppi taitaa jäädä aivan "alakertaan" :) Sitähän se on, betonia ja hiekkaa. Moni on jo kysellyt jotain näkyvää. Jos tuo kaikki maanalainen sontalabyrintti olisi maan pinnalla, meillä olisi jo runsaasti katseltavaa. Lisäksi on kyselty valmistumisajankohtaa. Alkuperäinen aikataulu on jouluna uuteen navetaan ja siihen me vielä uskomme. Olo on rauhallinen. Rakentaminen on juuri niin haastavaa, kuin me kuvittelimme. Mutta ehdottomasti parempi näin, uusi navetta valmistuu varmasti aikaisemmin tekemällä kuin jahkailemalla. Lisäksi on mukava haaveilla ajtuksesta, että uudessa navetassa viihtyy ja on ilo olla.

15.8.2008 seinän pystystys jatkui toista päivää. Jo maaliskuussa tulleet anturat pääsivät paikoilleen ja työ sujui sukkelasti. Onneksi navetan ikkunoita pestään harvemmin :) , tulee niitä nyt niin paljon. Moni on ihmetellyt, ajammeko kauraa rakennukselle, kun kaivuri tököttää viljavainiossa. Ensi keväänä taitaa olla paikkojen siistimistäkin riittävästi.

20.8.2008 lypsyasema alkoi saada uhkaavasti oikeita kalusteita. Tulevaisuus taitaa näyttää hyvin mielenkiintoiselta tuon montun pohjalta. Asentajat aloittivat työt maanantaina ja uhkasivat viipyä työmaalla ainakin 2 kuukautta. Tarkoitus on saada piilotettua mahdollisimman moni asia rosterin taakse ja se kestää - sitten aikanaan pestä :)

22.8.2008 rakennus saavuttaa maksimi korkeutta! Liimapuupalkkien asennus sujuu reippaasti. Mukana hitsaamassa oli mm. Åsenbryggin Janne ja Jari. Aika moni henkilö saa jättää kätensä jäljen maatalouspyhättöömme, jonka sisätilat näyttävät juuri nyt tältä.

29.8.2008 kylmä pohjoistuuli vilvoittelee työmaalla - lypsyasemalle on asennettu jo muutama ikkuna estämään liiallista virkistymistä :) Työn alla ovat päätykolmiot ja lattioiden valmistaminen valua varten. Viisi kuukautta on kulunut töiden aloittamisesta ja paljon on tapahtunut. Kyllä tästä vielä hyvä tulee, olen siitä aivan varma. Kaksi vuotta sitten elokuussa teimme rakentamispäätöksen, eikä se ole vielä kaduttanut. Samoin kaksi vuotta sitten Kaisa-karjakkomme aloitti työnsä syyskuun alussa. Ja se oli huippu-juttu!

29.8.2008.jpg