Vuosi 2014: yksi parhaimmista vuosista!

31.12.2014

Satumainen tuuri, kun saimme lomittajan juuri uuden vuoden alle. Niinpä emäntä käytti kaiken liian energian kokkaamiseen; routapaistia, jänispaistia, Lapin juustopaistosta ja tyrni-marenkikakkua. Ihanaa työtä ilman soluviestejä ja bakteerianalyysejä!

Illalla saimme toivottuja vieraita naapureista ja otimme uuden vuoden vastaan vatsa edellä ja ilo ilmassa.

Juhlien järjestäminen on tupla-ihanuus!

26.12.2014

Venäläinen silli, mäti-trifle ja savulohet maistuvat taivaalliselta joulupöydässä. Onneksi saimme eilen vieraita ja kaikki herkut on nyt putsattu jääkaapista kinkkua lukuun ottamatta. Huomenna voisi keittää perunavelliä...

24.12.2014

Aamulla oli kirpeä pakkanen ja aurinko valaisi kauniin maiseman hetkeksi. Olen käynyt elämäni aikana useasti samoilla lenkkipoluilla, mutta aina uudelleen luonnon taideteokset saavat hengen salpautumaan. Suomalainen luonto ja sen neljä vuodenaikaa ovat voimaannuttava rikkaus.

lenkkipolku_jouluna_2014.jpg

16.12.2014

Joulutonttu-Johanna askarteli piparimökin. Pari vuotta sitten Iita-koiramme söi vastaavan mielenosoitukseksi meidän muiden vastaanottaessa uutta vuotta. Niinpä Johanna rakensi maltillisesti herkkuneliöitä.

PS. Isäntä on ostamassa joululahjaa perheelleen, metsää.

piparimokki.jpg

10.-11.12.2014

Johtamisvalmennuksen jatkoseminaari Helsingissä sisälsi arvovaltaisia puheenvuoroja. Kuulimme maa-ja metsätalosministeri Petteri Orpoa, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutista ja Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja Antti Suvantoa. Tieto lisää tuskaa.

eduskunta.jpg

9.12.2014

Yliopiston joululoma on pitkä. Johanna on ihanasti seuranamme aina tammikuun alkuun. Tosin tie vie Iisalmeen aika usein. Tänään ahkeroimme joulukorttien kanssa.

2.12.2014

Tämä oli pakko kopsata isännän Facebook päivityksestä:

Tämän päivän metsästysreissu sai yllättäviä käänteitä. Iita, meidän ruotsinvalkoinen hirvikoira (lue ruotsinvalkoinen seurakoira) osallistui jäniksen metsästykseen ryntäämällä pari kertaa haulikon ja jäniksen väliin. Jänis säästi turkkinsa, samaisella pyrähdyksellä Iita sotki jäniksen jäljet. Tahvo haihtui jäljiltä. Tahvo laitettiin autoon ja kuinka ollakkaan, Kauppisen Penan Nissanin ovet napsahtivat lukkoon Tahvon kömpiessä vänkärin paikalle. Koira, pyssyt ja auton avaimet autossa, ukot ulkopuolella kahvilla.

28.11.2014

Huimaa! 90-luvun alussa opittu taito kertautui mainiosti, kun tuleva Hukkalan juustomestari seurasi Katri-siskon leipäjuuston valmistusta. Kohta on Hukkalassa lihajuuustopataa ja Lapin juustopaistosta oikein ja nurin.

PS. Kansankynttilä opettelee nyt neulomaan, siis oikein ja nurin.

valmis_juurtoleipa.jpg

26.11.2014

Palvelimella on ollut ongelmia ja kohuvideo 5 laukauksesta hävisi sen myötä. Mutta tässä jälleen kerran

KAUAS KAURIIT KARKAAVAT

20.11.2014

Kantri-lehden syytinki-juttu ja sen palautteet ovat herättäneet monenlaista ajatusta. Annoimmeko liian hellenlettas-kuvan? Jutun rivien välistä voi lukea, että meidän elämä Hukkalassa on normaalia perhe-eloa. Välillä toisen tekemiset ärsyttävät ja välillä ihastuttavat. Mutta me olemme pärjänneet yhdessä. Ja tästähän koituukin nyt näytön paikka- pärjäämme jatkossakin.

17.11.2014

Metsästysmatka Saksaan on suoritettu. Emäntä oli ensimmäistä kertaa mukana aivan passissa asti isäntänsä kanssa ja oliko juuri se syy viiteen ohi ammuttuun laukaukseen? Naapurin Pekka sen sijaan kruunattiin metsästyskuninkaaksi kahden kauriin saaliilla.

esko_tornissa2.jpg

11.11.2014

Lihamestari Esko Luttinen hävisi aamun pimeyteen. Viikonlopun saaliit työllistävät vielä monta hetkeä ennen kuin ne ovat lautasella.

9.11.2014

No voi sun kurjuus! Isäntä tuli mieli maassa isäinpäivä-ruokailemaan, kun viimeinenkin luvallinen hirvi oli kaadettu. Nyt täytyy tyytyä katsomaan vain video-klippejä metsästyksestä uudelta tabletilta.

esko_ja_jarkko_kaadolla.jpg

4.11.2014

Tänä syksynä pihamaatyöt jäävät aivan viime tippaan. Lehtien haravointia on odotettavissa keväällä, mutta grilli sen sijaan kiiltelee käytyään ihan oikeasti suihkussa.

2.11.2014

Johanna suoritti reippaasti sunnuntain lypsyvuorot talouspoliittisten keskustelujen siivittämänä. Lisäksi tuleva kansankynttilä opetteli virkkaamaan. Peruskoulussa Johannalla oli valinnaisena tekninen työ ja nyt tekstiilityöt pitää aloittaa aivan alusta.

25.10.2014

Helsingin reissulta kotiuduttu onnellisin mielin. Hukkalan emäntä vastaanotti Juustoseura ry:n tunnustuksen suomalaisen juustokulttuurin ansiokkaasta esitämisestä - Kultaisen Juustohöylän. Elämä on todella uskomaton seikkailu, jos siihen antaa koko sielunsa ja ruumiinsa.

JUHLAPUHE KOKONAISUUDESSAAN

18.10.2014

Voiko olla mukavampaa lokakuun viikonloppua? Aurinko paistoi kun kuvasimme Nooran kanssa Jääakka-lehmää ja Johannan Osku vaihtoi pihavalaisimeen lamppua. On suurenmoista kattaa ruokapöytä viidelle!

osku_lampun_vaihdossa.jpg

12.10.2014

Olipa aivan ihana puolukkapaikka - marjoja mättäät punaisenaan. Eskolla ei ollut aivan niin hyvä onni Hiskinsä kanssa, koira pinkaisi metsästä kotinurkille välittömästi ja löytyi Iitan luota.

puolukka_2014.jpg

6.10.2014

Viikonlopun hirvijahdin saalis oli kaksi vasaa. Yksi vasa saa kuulema juosta vielä kuukauden. Sen sijaan Hukkalan aitan alla oli jotain mielenkiintoista Iitan haukussa.

asko_ja_esko_aitan_alla.jpg

1.10.2014

Ihanat lapset! Johanna perusti ikioman What´s App ryhmän siskonsa ja äitinsä kanssa. Nyt pitää saada Eskollekin älypuhelin, että pääsemme kunnolla ryhmäytymään.

28.9.2014

Vietimme päiväsydämen Läsykankaan laavulla kyläseuran tapaamisessa. Samalla suunnittelimme seuraavan viikonlopun ruokalistoja, jolloin alkaa metsästäjien juhlakausi. Hirvijahtiin osallistuu myös saksalaiset vieraat, muutenhan tuo menu olisi helppoa Hiillos-makkaraa.

Ja tytöt ilahduttavat vanhempiaan vuorovedoin, nyt saimme nauttia Nooran seurasta. Mhhhh.. montako tuntia ehditkään olla ihan kotona?

kotvakkojoki.jpg

22.9.2014

Mielensäpahoittaja oli yhtä suuri elämys toisella tavalla. Nauroimme ja itkimme vuorotellen elämän totuuksille.

Ulkona on nyt riittävän syksyinen sää uunin lämmitykseen.

20.9.2014

Viime sunnuntaina nautimme Olli Hautalan upeasta pianon soitosta Kyrönniemen pianoillassa - Esko siellä ensimmäistä kertaa. Huomenna aiomme suunnistaa elokuviin katsomaan Mielensäpahoittajaa. Kumpikohan on suurempi elämys?

11.9.2014

Carina lähti takaisin Itävaltaan, 14 viikkoa Suomessa kului sukkelasti. Ja Hukkalaan laskeutui kahden aikuisen ihmisen rauha...

10.9.2014

Herrasväki Luttinen teki urhoollisen matkan peräkärryn kanssa Joensuussa. Kotoa lähti yksi kirjakaappi, Iisalmesta polkupyörä ja Ikeasta pari vaatekaappia. Perillä meitä odottikin kaksi iloista yliopisto-opiskelijaa ja tavarat vielä muuttolaatikoissa. Taisipa tulla kaapit tarpeeseen.

muuttokuorma_ikeassa.jpg

5.9.2014

Nykynuoret käsitöiden parissa:)

4.9.2014

Johanna käykin kotona jo heti ensimmäisenä viikonloppuna hakemassa tavaroitaan. Niinpä mammalle tuli kiire niiden metsästäjänleipien kanssa. Onneksi sieniretki Carinan ja Fannin kanssa oli oikea löytöretki karvarouskujen maailmaan.

carina_sienessa_600.jpg

2.9.2014

Mamma maksoi ensimmäisen vuokran Joensuuhun. Tyttäret asuvat aivan kaupungin keskustassa kolmiossa ja tänään heillä on toinen päivä viiden vuoden urakasta.

Jos joltakulta puuttuu piirakka- tai soseainekset, tervetuloa meille!

29.8.2014

Noora heitti jälleen yhden muuttokuorman Joensuuhun ja mamma lohdutti. Tytöillä on viisi vuotta aikaa kantaa kaikki tavarat sinne:)

Omenapuut ovat väärällään omenoita ja seitsemän vuotta sitten lahjaksi saadussa luumupuussa on myöskin jotain aivan uskomatonta!

luumut.jpg

22.8.2014

Johannan hieno juttu Valion Maitoa Maalta- blogissa

MAASEUDULTA MAAILMALLE

20.8.2014

Asko kojussa, Esko vesillä venhon kanssa.

sorsa_600.jpg

19.8.2014

Tytöt pakkaavat Iisalmen asunnossa viimeisä tavaroita lopullista muuttoa varten. Hukkalan keittiössä töhisee mehumaija ja tavoitteena on vain puolet normaalista mehumäärästä. Kolmen viikon kuluttua meillä alkaa totaalinen hiljaisuus sitten penkinpainajaisten, jonka jälkeen tyttäremme ovat olleet enemmän tai vähemmän kotona.

Huoh. Kulunut kesä on ollut taas niin tapahtumia täynnä, että pää on ihan pyörällä ja silmiä väsyttää vietävästi. Talviuni on vielä harmittavan kaukana.

16.8.2014

Johanna tekee viimeistä työvuoroaan Iisalmen MC Donaldsilla ja Noora viettää Weekend-festivaalia Helsingissä. Carina on taas Kiuruvedellä muiden Itavallan tyttöjen kanssa.

Mutta meilläpä ei ole yksinäistä. Tuula-ystävämme saapui Hukkala-festivaaleille neljän koiruuden kanssa.

Eskolla on majanmuutto. Kyyhkymaja siirtyy rannalle odottamaan vesilintujahtia.

10.8.2014

Kyyhkyjahti - tietenkin! Ei ainakaan paleltanut...

kyyhky_2014.jpg

31.8.2014

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Edellisenä iltana autokatokseen pyrki kutsumaton vieras. Onneksi Iita-koiran topakka haukku hälyytti emännän apuun ja sillä kertaa kyykäärme ei ehtinyt pistää ketään. Mustikkareissulla kävikin sitten toisella tavalla ja nyt Iita on todella toipilas elämänsä toisen kyyruiskeen jälkeen.

Illalla seurasimme Kyrönniemessä Myrskyluodon Maijan elämää. Hienosti toteutettu näytelmä etsitytti nenäliinat.

30.7.2014

Mamma maksoi viimeisen vuokran Iisalmen asunnosta. Seuraava lasku onkin jo isompi, kun tytöt muuttavat vuokralle Joensuun keskustaan. Sovun varmistamiseksi asunnossa on kolme huonetta:)

26.7.2014

Saimme vieraita Itävallasta! Carinan vanhemmat ystävineen tutustuivat maatilaamme ja suomalaiseen ruokapöytään. Hieno ilta!

20.7.2014

Vietimme mukavan päiväsydämen kylätalolla, jonne oli kokoontunut 36 kesäpäivän viettäjää. Nokipannukahvi muurinpohjaletun kanssa maistui hyvältä seurasta puhumattakaan.

Ja nyt on uusi ajanjakso alkamassa. Ensimmäiset vatut ovat kypsiä navetan ympärillä, isäntä poimi pari litraa lakkoja ja mustikatkin odottavat näppäriä sormia.

mustikat.jpg

16.7.2014

Isäntä osti sankon poikineen riihimaalia ja viime kesänä opittu maalaaminen jatkuu. Nyt "pitkä" konehalli saa uuden, ehomman ulkoasun Nooran ja Carinan toimesta.

Ja vihdoinkin päältä ajatteva ruohonleikkuri on ehkä kunnossa. Tähän saakka olemmekin työntäneet vanhaa palvelijaa hiki hatussa.

Ja illalla jälleen kesäteatteriin, nyt ohjelmassa Alapitkän JÄTKÄT.

7.7.2014

Nyt on mamma työnsä tehnyt ja huokaisee suuresti helpotuksesta. Tänään varmistui, että kumpikin tytär muuttaa syksyllä Joensuuhun. Vanhemmasta tulee luokanopettaja ja nuoremmasta fysiikan aineenopettaja. Luutnatti Luttinen asustelee pian pedagogien pesässä:)

5.7.2014

Siskon tyttö sanoi näppärästi meidän edustavan jo mummubingo-joukkoa:) Kesäteatteriväkeä me ainakin olemme. Rautavaaran ja Reittulan Riihen jälkeen suuntasimme päivänäytökseen Kiuruveden kesäteatteriin. VAIN MUUTAMAN HUIJARIN TÄHDEN on nähty ennenkin, mutta tälläkin kertaa roolit olivat osuneet oikeille henkilöille. Johannan Janne-kummi oli aivan loistava kanttori Piiparinen. Äänet ja musiikki saavat myös erityiskiitoksen.

26.6.2014

Vietimme Johannan 20-vuotis synttäreitä em. Seppälässä, kiviä keräten.

25.6.2014

Olimme retkellä Seppälässä. 4 vuotta sitten ostettu riisipelto on nyt ihan oikeaa peltoa. Monesti on mummu keittänyt ukille eväskahvit mukaan.

retkella_ukin_kanssa_600.jpg

21.6.2014

Iloiset juhannusterveiset Hukkalasta! Isäntä kuorsaa keittiön penkillä ja emäntä suunnittelee tulevan viikon ohjelmaa. Retriitti on hieno kokemus.

Ja tässä juhannushiehoja maailman laidalla.

juhannushieho_maailman_laidalla.jpg

16.6.2014

Iloinen tuli palaa taas leivinuunissa, hrr... mikä ilma. Meidän Carina on jo valmis lypsäjä ja tästä me tulemme nauttimaan samoin kuin tulevasta juhannusretriitistä. Nuoret juhlikoon suvea täysin palkein, me vanhat nautimme teetä, leipää ja hiljaisuutta!

15.6.2014

Juhlien järjestäminen vaatii ennen kaikkea työtä, mutta se palkitsee. Meillä oli aivan ihanat rippijuhlat, kun kummityttömme Katja konfirmoitiin. Mikäpä sen hauskempaa, kun viettää päivä hyvässä seurassa notkuvien herkkupöytien äärellä.

7.6.2014

Saimme viehättävän nuoren naisen Itävallasta joukkoomme, Carina tekee meillä 14 viikon harjoittelun kaikesta mahdollista. Illan peleissä meillä oli mukana Osku ja Johanna:) Ja huomenna meille tulee taas Hiski :(

carina_osku_ja_johanna.jpg

2.6.2014

Isot kiitokset kaikille juhlaamme osallistuneille ja uusia ylioppilaita muistaneille. Te teitte juhlastamme ikimuistoisen.

Talon isäntä ja tyttäret

Kansallispukuloistoa

Ruusuja

uudet_ylioppilaat.jpg

30.5.2014

Menuu alkaa olla valmis, onhan keittiössä Kaisa, Katri ja Sanna apuna. Kylmäsavulohinappeja, lämminsavulohta, kanapastasalaattia, vihersalaattia, puikulaperunoita, baby porkkanoita, possunfilettä, routapaistia, kermakastiketta, pannacottaa, lakkakakkua, suklaakakkua, juustokakkua, ylioppilaankakkua, ylioppilaan pikkuleipiä, kookospikkuleipiä ja kirsikkapikkuleipiä. Ja ihan itse tehty:)

PS. Silja-mummu teki perinteisesti kotikaljan, rieskan ja ruisleivän.

26.5.2014

Ihanan vilpoinen sää jatkaa leipomista! Toivomme tietysti, että ilma paranee aurinkoiseksi viikon loppuun mennessä. Lisäksi toivomme, että Iisalmen Sanomissa ollut kutsu otetaan vastaan!

kutsu_600.jpg

23.5.2014

Lakkiaisvalmistelut jatkuvat. Syksyllä istutetut narsissit kukkivat ja kasvihuoneessa salaatit rehottavat. Pakkasessa on jo pikkuleipä poikineen.

kirsikkaleivat.jpg

16.5.2014

Tänään tulivat viralliset ylioppilaskirjoitusten tulokset. Nooralla oli noussut pitkän matematiikan arvosana ja Johannalla historian. Edellinen on silkka luonnonlahjakkuus ( lukio lukematta läpi) kun taas Venäjän presidenttejä opiskelimme ihan yhdessä.

Kaikki ikkunat on pesty. Nyt aloitamme leipomisen ja ruoan hamstraamisen. Onpa ihanaa saada juhlat Hukkalaan.

11.5.2014

Nautimme leppoisan äitienpäivälounaan Vieremän uusitussa Ravintola Liiterissä. Meidän varauksessa oli 8 henkeä ja Katri-siskon 9 henkeä, siis koko suku koossa jälleen. Hukkalan äiti oli erittäin ilahtunut lahjastaan, tusina kristallisia kuohuviinilasia pääsee pian käyttöön.

Maitoa maalta blogissa on Eskon ajatuksia parisuhteesta ja työsuhteesta. Niiden ajatusten myötä toivotamme kaikille äiti-lukijoille hyvää äitienpäivää!

PARISUHDE, TYÖSUHDE, YÖSUHDE

7.5.2014

Noora leipoi kahdenlaisia pikkuleipiä ja päivälliseksi hampurilaiset. Eilen oli slaavilaista kanapataa ja huomenna keltaista kanakeittoa. Isäntä tuntui haaveilevan jo mannavellistä.

Emäntä sen sijaan harrasti hyötyjumppaa pyllistellen, kurkotellen ja kontaten. Hukkalassa on alkanut suursiivous! Ja siitä innostuneena Hiski ei ehtinyt aamupissille ulos...

30.4.2014

Leivinuuni on lämmitetty vapun kunniaksi ja illalla Hukkalan isäntäväki pötkähtää ajoissa nukkumaan. Viluton ja särytön työnjuhla siis tiedossa:)

Hiski-koira toivottaakin kaikille sivujemme lukijoille siitäkin edestä vallatonta vappua!

hiski_600.jpg

27.4.2014

Toiminnallinen sunnuntai sisälsi vanhan tankkihuoneen oven ja ikkunanpielien maalauksen, ne olivat viime kesänä piilossa puskan takana. Isäntä sen sijaan piilotti haravalla kerätyt puutarhajätteet.

25.4.2014

Emännyys viettää rauhallista iltaa Downton Abbeyn kanssa, isäntä riensi Murtokorven tiekokoukseen. Nooraakin näkee aina silloin tällöin, lieneekö se sitten hyvä vai paha. Johanna sen sijaan aloitti työt SOL - siivouspalvelussa. Mitenkähän lienee ikkunan peseminen sujunut ja maistunut? Johanna tosin on aina tykännyt siivota, äitiinsä tullut.

PS: Noora leipoi tänään ensimmäiset lakkiais-pikkuleivät.

24.4.2014

Makuuhuone on uusia yöpöytiä vaille valmis. Seinällä pojottaa Meksikosta tuotu naamio ja lattialla Intiasta ostettu villamatto. Lisäksi kaikki tavaratkin on vihdoin kaapeissa, nekin villasukat, joita Esko ei ole pitänyt koko avioliitomme aikana.

makuuhuone.jpg

20.4.2014

Pienistä puroista kasvaa suuri joki ja valmisteluista iso juhla. Esko tuumasi navetan verhojen haalistuneen viidessä vuodessa ja nyt on kummalakin navetalla uudet salusiinit. Lisäksi vanhassa tankkihuoneessa on itämässä salaatti poikineen ja lehtiharava odottaa nurkalla. Montako yötä on vielä toukokuun loppuun?

navetan_uudet_verhot.jpg

12.4.2014

Makuuhuone alkaa olla valmis. Yöpöydät on tilattu, taulu suunniteltu ja valotkin ovat melkein valmiit. Johannan Oskuasensi langattoman katkaisimen anopin lukuvaloon.

8.4.2014

Hellalla jököttöö piimäjuusto juoksettumassa ja isäntä on kylällä viljelysuunnitelman päivityksessä. Tyttäret ovat viikonlopun jälkeen kaupungissa mopsin tuhistessa pesässään. Ihanan rauhallinen päivä hiipivän flunssan torjuntaan. Tanskalainen tuuli syväjäädytti kahtena päivänä.

28.3.2014

Yleensä meillä on jalostuspaivänä kinkku- tai lohikiusausta, mitkä valmistuvat kädenkäänteessä sonni-arpajaisissa. Tänään Hukkalan pöydässä oli kuitenkin aikaa vaativampia herkkuja; lohipiirakkaa, Dajm-kakkua ja Kievin kanaa. Noora on erinomainen kokki!

Makuuhuoneessa kävi yhden miehen hyörinä, kun asennettuna ostetut kalusteet päätyivät paikoilleen.

24.3.2014

Tytöt hävisivät kuin tuhka tuleen kirjoitusten jälkeen, olo oli keventynyt ehkä liiankin paljon.

Tänään tulevat makuuhuoneen uudet kalusteet ja pian pääsen laittamaan vaatteet ja tavarat paikalleen. Englannin sanakirja on jossakin laatikkojen pohjalla perimmäisenä ja sitä olen jo kaivannut useasti.

18.3.2014

Ihanan rauhallinen kotipäivä sitten aikoihin! Johanna lukee Suomen lähihistoriaa perjantaina päättyviin yo-kirjoituksiin. Noora opiskelee fysiikkaa Iisalmessa keskiviikoksi ja päättää oman urakkansa perjantaina pitkän matematiikan kokeeseen. Toiselle tyttärelle lukeminen on helpompaa kuin toiselle:)

Emäntä lenkkeili pihamaalla kivien koivunoksien perässä ja vain vaivoin sai pidettyä lehtiharavan puutarhavajassa. Isäntä pääsi pitkästä aikaa raivaamaan tehostaen hiillos-makkarapaastoa - Meksikon herkut näkyivät punnituksessa.

16.3.2014

Kaksi matkalaukullista pyykkiä on pesty ja silitetty, aikaero-väsymys voitettu ja pian kotisivutkin päivitetty - tavallinen arki voi taas alkaa hienon lomaviikon jälkeen.

chichen_itza.jpg

Maya-intiaaninen muinainen 600-luvulla rakennettu kaupunki oli pääkohteemme, jonne matkasimme retkibussilla 4 tuntia majapaikastamme. Maisemat matkalla olivat yksitoikkoisia, vihreää viidakkoa kummallakin puolella tietä. Perillä meitä odotti upeat rakennukset upeassa säässä, lämmintä oli varmaan yli 30 astetta. Näimme uhrilammen, manalan portin ja tietenkin valtaisan jalkopallokentän.

Toinen retkemme suuntautui toiseen muinaiseen kaupunkiin Cobassa ja siellä olevan 42 metriä korkean temppelin päälle sai kiivetä omalla vastuulla. Minnaa huimasi jo alkumetreillä kun taas Esko ja Katri kipeyttivät kinttunsa alastulolla.

Samalla retkellä saimme uida virkistävässä cenotessa, maanalaisessa lammessa, jonka jälkeen tutustuimmepaikallisten ihmisten elämään lähikylässä. Vasta pari vuotta sitten kylään oli saatu juokseva vesi ja sähkö lamppuuun että televisioon. Jukatanin niemimaa elää turismista ja niinpä ostimme suurimman matkamuiston suoraan tekijältä.

karibian_meri.jpg

Majapaikkamme oli Playa del Carmenissa, joka on ollut viellä 30 vuotta sitten pieni kalastajakylä. Nyt kaupungissa on hotelleja jokaiseen makuun ja pääasiassa amerikkalaisia turisteja.Päivälenkki sujui uskomattomissa olosuhteissa, valkoisella hiekalla Karibian meren huuhtoessa varpaita!

Näin onnistuneen matkan jälkeen nälkä vain kasvaa ja karttapalloa pyöritetään koko perheen voimin. Mutta ennen uutta ihanaa seikkailua - hihat heilumaan ja töihin:)

5.3.2014

Huoh! Miljoona asiaa on muistettu ja varmaan monta on muistamatta. Repussa on kuitenkin passi, aurinkolasit ja shortsit. Yöllä ajamme Helsinkiin ja aamulla aloitamme Atlantin ylityksen kello 9.40. Johonkin aikaan saavumme Meksikoon Cancuniin, jossa nautiskelemme olosta viikon. Tärkein juttu on retki maya-intiaaninen rakentamaan kaupunkiin, Chichen Itzaan, joka on meille kolmas maailman uusi ihme. Siispä, Adios!

4.3.2014

Riikka on jälleen töissä ja maalasi makuuhuoneen laipion kolmeen kertaan. Huoneessa on enää sänky ja hyvin nukuttaa maalin katkussa.

Nuori herra Hiski on ollut meillä pian kaksi viikkoa ja Fanni-mopsin niska on hyvin käsitelty pienillä jämptin hampailla.

fanni_ja_hiski.jpg

27.2.2014

Päätimme sittenkin remontoida herrasväen makuuhuoneen ja aloitimme tavaroiden piilottamisen. Isännällä on reserviupseeri- ja metsästysseura arkistoja ihan laatikoittain ja emännän päiväkirjat 20 vuoden ajalta veivät nekin yhden laatikon. Osa vaatteistakin on jo piilotettu ja osa pitäisi piilottaa matkalaukkuun. Viikon kuluttua isäntäväki istua tököttää lentokoneessa Atlantin yllä matkalla Meksikoon.

Ihmekös meinaa tämä kaikki muistamisen paljous jo ihan pökerryttää...

19.2.2014

Mikä ihana yllätys! Noora haki Eskon hirvikoiran puolikkaan Karttulasta ja Hiski kuluu kuukauden meidän perheen vahvuuteen. Hiski on marraskuussa syntynyt jämptlannin pystykorva ja pakattu täyteen energiaa.

Tytöt seilaavat kodin ja Iisalmen väliä aiheuttaen kattila-ongelman; laitanko ruokaa kahdelle vai jopa viidelle hengelle?

17.2.2014

Esko on katsonut ullättävän paljon Sotsin kisoja, emäntä vain jännittävän naisten viestikilpailun. Niinpä nyt oli Minna vuoro valita kanava ja niinpä porukalla nautimme Downton Abbeyn harmittomasta juonen kulusta. Huomatkaa, Fanni-mopsilla on ihan oma TV-tuoli:)

downton_abbey.jpg

13.2.2014

Taas on yksi etappi takana päin ja huomenna päänsärky ainakin meidän abiturienteilla. Olimme katsomassa Iisalmen lyseon penkinpainajaisia ihanan leudossa säässä ja taivaaltakin satoi vain karamelleja.

penkkarit.jpg

12.2.2014

Pahin flunssa sitten 12 vuoteen kaatoi emännän lähes sänkyyn ja vei puhekyvyn. Oliko se yhtä juhlaa isännälle? Ei todellakaan, kyllä työnjohtajalla pitää olla selkeä ja kuuluva ääni. Onneksi pahin on jo takana ja loppu yskä lähtee sitten ajan kanssa rykimällä.

9.2.2014

Rauhallinen sunnuntai. Noora yrittää tehdä kaikkensa, ettei tarvitse avata tentttikirjaa. Isäntä tarttui härkää sarvesta ja aloitti luennon valmistamisen aperuokinnasta kahdelle rodulle. Esko pääsee puhumaan jalostusviikolle heti Rehuraision Merja Holman jälkeen. Meillä olikin ilo seurata hänen luentoaan jo risteilyllä ja rima on nyt hurjan korkealla.

7.2.2014

Takana on 11 tunnin yöuni. Esko oli viisas, kun varasi toipumispäivän Raision risteilyn päälle. Meillä oli jälleen kerran onnistunut risteily erinomaisessa seurassa ja jaksoimme tanssahdella isännän kanssa aina aamu viiteen saakka. Mekö muka vanhoja?

Tami Tammisen luento oli erinomainen ajatellen meidän juuri käymää johtamiskoulutusta. Hänen uusimman kirjan lopusta löytyy kymmenen teesiä voittajaksi ja viimeinen kuluu näin; " Voittaja ei koskaan luovuta - luovuttaja ei koskaan voita." Sehän on lähes sama kuin meidän jo käyttämä;" Anna kaikkesi - älä periksi."

30.1.2014

Aika tavaran kaupitsee ja niinpä viritin 17 vuotta vanhat verhot olohuoneeseen takaisin. Saimi-tädin kutomat Dallas-verhot pääsivät jälleen esille!

26.1.2014

Hurjan aktiivinen lepopäivä. Noora ahkeroi aamunavetalla ja Johanna jätti historian kirjat iltanavetan ajaksi. Riikka jatkoi olohuoneen tapetointia ja ensi viikonlopuksi jäi vain viimeistely. Työnjälki on erinomaista!

Fanni-mopsi ja Iita-hirvikoira saivat Hiski- jämpin vieraaksi. 11 viikon ikäinen koira ei kunniottanut Iitan niskavilloja eikä Fannin kaunista kierrehäntää aiheuttaen tuskastumista talon koirissa. Illalla piipahti vielä Katri-tädin westiet ja Fannin päivä oli täysi. Katri avusti kummityttöään penkkari-asun luomisessa, ehkäpä Johannan ei sittenkään tarvitse pukeutua navettahaalarin.

20.1.2014

Kylmyydestä huolimatta maisemat ovat kauniita.

hukkala_pakkasessa.jpg

19.1.2014

Läheisyys lämmittää, kun istumme isännän kanssa mini-olohuoneessa - sohvat ovat siirtyneet keskelle lattiaan seinien ollessa vaiheessa. Riikka tekee todella hyvää työtä ollen niin kotoinen ja leppoisa sisustaja.

Isäntä antaa tässä erinomaisen esimerkin, kuinka työn äärellä voi nukkua. Johanna sen sijaan on 200 vuotta jäljessä luku-urakassaan, historian yo-koe lähestyy.

17.1.2014

Apuua! Nytkö se alkaa, elämä sekamelskan keskellä? Noora ja Riikka tulivat juuri kaupungista intoa täynnä olohuoneen restaurointiin...

15.1.2014

Tänä talvena on tullut enemmän ja vielä enemmän kolariuutisia. Onneksi onnettomuudet ovat olleet vain pellin menoksi. Mutta täytyy myöntää, Karankämäentiekin on jäätikköinen junarata urineen. Malttia itse kullekin!

13.1.2014

Viisi tuntia tapettikirjojen äärellä käy melkein työstä. Juuri kun löysimme meille mieleisen tapetin, ilmeni ettei sitä enää valmisteta. Onneksi K-Rauta Masasta löytyi myyjätär, joka muisti kirjojen sisällön ja löysi lähes vastaavan.

12.1.2014

Sisustussunnittelua? Onneksi ei ole ylimääräistä rahaa, ettei juurikaan tarvitse vaivata päätään uusilla sisustuselementeillä. Teimme kuitenkin porukan päätöksen tapiseerata olohuone uudelleen. Kinkku- ja Pulla-vainaat ovat kuopineet vanhat tapetit niin lystikkäästi, ettei koloja peitetä edes huonekaluilla. Tiistaina onkin tarkka paikka tapettikaupassa - onneksi Johanna lähtee mukaan makutuomariksi.

6.1.2014

Pitkä joulu on ohi - onnellisesti? En kuitenkaan pistänyt joulukoristeita roska-astiaan vaan laitoin ne kauniisti varastoon odottamaan seuraavaa joulua. Joulun paras juttu on sen tekeminen ja odottaminen. Ja toka paras juttu on saada lapset kotiin edes hetkeksi:) Jouluna olisi hyvä olla suurperheellinen...

3.1.2014

Eilen pakkasimme jauhelihat ja nyt pistimme paistit raakakypsymään kellariin. Viikon kuluttua lihamylläkkä jatkuu; palapaisti, paahtopaisti, sisäfile, rosvopaisti jne...