Syyskuu

5.9.2008 kaivinkone muutti majaa - ihmekös rakennustyömaa kuulosti erilaiselta. Lattioiden raudoittaminen jatkuu, nyt odotetaan kattoa tai poutaa, jotta valaminen sujuisi toivotulla tavalla. Katto taitaa olla näinä aikoina ja keleinä varmempi valinta :)

8.9.2008 saapuivat kattomiehet. Protan-vesikatteen valmistus alkoi räystäslaudoista.

10.9.2008 oli jälleen valupäivä - moneskohan? Nyt lattiat valmistuivat kone-, maito-ja  toimistohuoneisiin sekä eläinlääkärin boxiin.

11.9.2008 valettiin hiehojen parret. Tiedä vaikka nuori karja sulostuttaisi rakennuksen loppumetreillä työmiehiä.

16.9.2008 kattomiehet ovat nostaneet jo monta kantavaa peltiä liimapuupalkkien päälle ja navetta pimenee kummasti - kuten kelit muutenkin näin syyskuussa. Valumiehet jatkavat työtään ja ruokintapöytä on nyt pinnoitettu kokonaan ja kuvioitu osittain :) Nimittäin mopsit ehtivät karata vielä kostealle pinnalle! Mutta joskus voi olla mukava katsella noita jälkiä ja muistella menneitä. Meidän nykyisen navetan ruokintapöydän pinnoitteessa on tyttöjen pienten kumppareiden jäljet. Rauno miehineen on mm.nostanut ikkunoita paikalleen puhumattakaan raudoituksesta.

17.9.2008 Markku Inkinen soitteli höyläänsä, kun keväällä sahatut laudat saivat uuden ponttimuodon.

18.9.2008 eläinhallin päällä on jo kantavat pellit, lypsyasema ja muut pömpelit paistattelevat vielä päivää. Valutkin ovat hienolla mallilla, vasikkatilat ja 300 neliön jaloittelutarha ovat enää valamatta. Ai niin, ja tietenkin meidän aurinkoteranssit, joista toinen avautuu itään ja toinen etelään.

25.9.2008 koko rakennuksen päällä on kantavat pellit. Lisäksi monta ovea on jo avattavana.

30.9.2008 kantavien peltien päälle ilmestyi höyrysulku ja lämpöeristeitä. Nyt täytyy toivoa todella tyyntä säätä, ettei taivaalta ala sataa styroxia.

 

18.9.2008.jpg