Vuosi 2016

31.12.2016

Vuosi päättyi huikeasti. Isäntä virui vatsataudin kourissa ja emäntä hoiti kunniakkaasti uuden vuoden vastaanoton siskonsa kanssa.

25.12.2016

Joulun rauhallinen osa alkoi. Tyttäret ovat sulhojen luona ja emännän sulho nukkuu sohvalla. Ennen jouluaaton juhlaa arvoimme lahjan hankkijat ja saajat. Meidän paketeista paljastui lupaava dekkari ja kaunis kynttilänjalka. Mieli on kiitollinen - saimme jälleen viettää joulun juhlaa yhdessä.


24.12.2016

" Paimenill yksin työ". Tämän joulun muistamme siitä, että iltalypsyn aikaan poiki kolme hiehoa. Sonneista tuli Nisse, Nasse ja Noel. Siitä huolimatta ehdimme kello 18 nauttimaan jouluateriasta 17 hengen voimin.

21.-23.12.2016

Emännän aktiivinen joululoma alkoi ruokaostoksilla ja perunan kuorimisella otsalampun kanssa. Huurteisista puista seurasi viiden tunnin sähkökatko.

18.12.2016

Tyttäret aloittivat joululoman upeissa maisemissa.


12.12.2016

Olemme herkutelleet kotipalvatulla naudalla ja possulla. Lisäksi lahjaksi saadut ohraryynit odottavat puuropataa. Tänä iltana pistämme meidän erikoisuuden - pakastetun ternimaidon kapsäkkiin ja lähdemme Sanna-siskon luokse vastavierailulle.

11.12.2016

Täytyy myöntää, että nyt on haastellista järjestää muuta kuin maataloutta. Lauantai-iltana riensimme kuitenkin Waltteri Torikan konserttiin ja sunnuntaina Zonta-työt jatkuivat joulumyyjäisten merkeissä. Villakoirat sänkyjen alla voivat paksusti:)


5.12.2016

Isäntä lähti monen vuoden taoun jälkeen Pohjois-Savon MTK:n syyskokoukseen. Fanni-mopsi on poteroitunut sisäkoiraksi, pissii seuraavan kerran ensi keväänä? Emäntä on karannut Stalinin-vankileiriltä ja lukee nyt vuoden 2016 Finlandia-palkinnon voittanutta "Akvarelleja Engelin kaupungista".

26.11.2016

Joulusiivous on upeassa alussa. Sen sijaan Aleksandr Solzhenitsyn "Ensimmäinen piiri"-tiiliskiven lukeminen hidastuu. Kirja kertoo Stalinin ajan erikoisvankien elämästä. Jos mitään muuta syytä ei löytynyt 10 vuoden tuomioon, oli kohta " ilmiannon tekemättä jättäminen" aina käytettävissä.

Edellä mainitusta innostuneena kuikistin hieman Karl Marxin Pääomaan. "Työ on rikkauden isä, maa on sen äiti." Joten eipä tässä ole mitään hätää!

21.11.2016

Onnellinen isäntä on jälleen kotona. Saksassa oli kaatunut sekä villisika että kauris. Sarvet ovat kuulema kuitenkin pienenlaiset, toimivat ainostaan kuksan naulakkona. Senkin pitää olla nahkaremmissä.

20.11.2016

Tyttärillä on draivi päällä! Johanna on opiskellut rappeutumista historiassa englannin kielisestä teoksesta ja samalla pohtinut kandin aihetta.

Noora - huoh - on tehnyt harppi-viivain konstruktiointi-tehtäviä (euklidinen geometria) , ruotsin tehtäviä ja opiskellut vuorovaikutusta oppimis-ja kouluympäristössä. Petri on viettänyt aikaa integraali-laskennan parissa ja toiminut Nooran kandin ATK-tukena.

Onneksi meillä on iso keittiön pöytä!


18.11.2016

Isäntä lähti pari aamua sitten Saksaan hakemaan pirtin seinälle suuria kauriin sarvia. Emäntä on pessyt pyykkiä, siivonnut ja juoksennellut navetalla niin, että jääkaapista ei ole kulunut valokaan. Nyt selvisi syy, miksi ruokakaupassa pitää kaydä jopa kerran viikossa:)

Maailman loppu = konerikko ei ehkä tulekaan Hukkalaan isännän poissaolessa. Nimittäin illalla tulevat tyttäret kotiin ja silloin elämää ei pidättele mikään!

11.11.2016

Kuluneella viikolla on paistettu juustoleipää, tehty voileipäkakku ja omavalvonta suunnitelma. Isäntä lenkkeilee raivaussahan kanssa kun ehtii. Yhtenä yönä saimme toimia jopa koirahotellina! Monenmoiset pikku puuhat pitävät kivet vierimässä sammaloitumisen ehkäisemiseksi.

Tyttäret käyvät kotona vuorovedoin. Viime pyhänä Johanna toimi karjakkona, tänään odotamme Nooraa kotiin. Viikot ja vuodet kuluvat kuin pikakelauksella.

3.11.2016

Viikko alkoi suunnittelulla. Parin viikon sisällä on lyötävä lukkoon ensi vuoden lomasuunnitelmat, jos haluaa saada tutut lomittajat. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi lomailtu:)

Joulu lähenee myös ihanasti. Kummilapsemme ja omat lapsemme ovat jo niin suuria, että tänä vuonna joululahjan ostaminen loppuu kuin seinään. Aivan valloittava ajatus! Sen sijaan järjestämme suuren jouluaaton juhlan lähipiirille.


25.10.2016

Maailma muuttui valkoiseksi, ensimmäisen kerran tänä syksynä. Näin upeana ja kuivana syksynä olisi ollut hyvä vaikka rakentaa navettaa!

23.10.2016

Eskon paras kuukausi loppui hieman liian sukkelasti, kun viimeinen hirvi kaatui. Eväsreppua ei kuitenkaan saa vielä pestä, voihan pupujakin pyydystää termospullon kanssa.

22.10.2016

Ei auttanut pelottelut vaan Hukkalan emäntä työntyi Moskovaan ja Punaiselle Torille siskonsa kanssa!


Matkustimme Moskovaan Tolstoi-junalla, joka lähti maanantai-iltana Kouvolasta ja oli seuraavana aamuna Moskovassa. Mennen tullen nukkuessa edestakaiset matkat maksoivat vain 168 euroa! Muutenkin matkabudjetti piti upeasti Moskovan ollessa kotimaatamme huomattavasti huokeampi.

Tavoitteemme oli oppia Moskovan metro perusteellisesti ja niin ihastelimme päivittäin Stalinin rakennuttamaa liikennepalatsia työläisille. Oli mosaiikkitöitä, maalauksia lehmän hoidosta, pronssipatsaita ja ennen kaikkea maailman kolmanneksi suurin ja sukkela tapa liikkua.

Yhden päivän vietimme Punaisen Torin ympäristössä. Kävimme katsomassa Leniniä mauseleumissa, tutustuimme Kremliin muurien sisälle ja lämmittelimme 1890-luvulla rakennetussa ostoskeskus GUM:ssa.

Venäläinen ruokakulttuuri on runsas ja uskomattoman herkullinen. Lyhyen matkamme aikana söimme papusoppaa leivästä, seljankaa, borssia, pelmenejä ja syrnikkiä. Kaksi kertaa valitsimme listalta lähes sokkona, koska venäläiset käyttävät englantia yllättävän vähän.

Kävimme nauttimassa myös Bolshoi-teatterin baletista, näköalasta Moskovaan Varpusvuorelta ja torien värikkäistä maatuska-riveistä. Mutta emme ehtineet Vanhaan Arbattiin, emme saaneet blinejä ja mätiä emmekä... Moskova on anniltaan sellainen runsauden sarvi, että sinne voisi mennä uudelleen.

Huomenna kutsuu työt ja syy tehdä työtä ja säästää matkakassaan. Seuraava kohde on vielä aivan arvoitus!


15.10.2016

Vapaa viikonloppu hirvenmetsästyksestä antoi aikaa nauttia koko perheellä mamman lihapullista ja routapaistista. Ensi viikon syyslomaa viettää äiti lasten tehdessä opintoja.

11.10.2016

Johanna kirjoitti pakinassaan muuutama vuosi sitten, että äiti haravoi lehdet jopa puusta. Pitäisköhän ravistella tuota tammea, että syystyöt saisi finaaliin?

8.10.2016

Ensimmäisen hirvenmetsästyspäivän saldoksi tuli yksi vasa. Illalla nautimme jo 10 vuoden perinteellä tukevan saksalaisen iltapalan kyläkoululla.

7.10.2016

Mihail Bulgakovin "Saatana saapuu Moskovaan" hämmensi ja ihastutti. Venäläisittäin kirjan nimi on "Mestari ja Margarita" kertoen heidän rakkaustarinastaan. Toinen teoksen komponetti on Pontius Pilatuksen ja Jeesuksen yhteiset hetket. Tärkein rooli teoksessa on Saatanalla, joka ystävineen pistää Moskovan sekaisin. Näistä kaikista koostuu humoristinen ja vauhdikas tarina, jossa lennetään Harry Potterin tavoin luudalla. Suosittelen tätä kahleettoman mielikuvituksen tuotetta!

1.10.2016

Eskon paras kuukausi alkoi! Perjantaina saapuvat saksalaiset metsästysvieraat ja lauantaina SE alkaa - hirvenmetsästys!

26.9.2016

Onko yksinäistä? Ei todellakaan! Yli 20 silmäparia seuraa tarkkana syystöitä kellojen kilkattaessa.


25.9.2016

Tämä internetti-aika on sitten ihmeellisen oivallinen ihmiselle, joka viihtyy kotona. Isännälle on tulossa uusi upea metsästysasu ja Nooralle tabletti opintojen tueksi muutamalla klikkauksella. Vielä kun saisi kampaamopalvelut samalla tapaa...

24.9.2016

Emäntä viettää laatuaikaa oman itsensä kanssa kotona, kun Esko vilahti jo illalla veljiensä luokse korkkaamaan hirvenmetsästyksen. Palosenmäen seura aloittaa jahdin vasta lokakuussa, kun saksalaiset metsästysvieraat saapuvat.

Sadepäivä ratoksi on hyvä katsoa Sotaa ja Rauhaa myös DVD:tä. Siihen tarinaan ei sitten voi kyllästyä.

17.9.2016

Nooran Petrillä oli hyvä sää kohdistaa kivääri ja ampua hirvimerkki yhdellä yrityksellä.

Petrin_hirvimerkki.jpg

12.9.2016

Viikot kuluvat vinhaa vauhtia ja tyttäret lähtivät jälleen Joensuuhun tullakseen taas pian takaisin. Johannalla alkaa pian totiset toimet harjoittelun kanssa, matematiikan ja musiikin opettaminen 6-luokkalaisille on kiva haaste. Noora jatkaa edelleen uusien opiskelijoiden perehdyttämistä omien tehtävien lisäksi: miten todistat, että 1+ 0 = 1?

Esko aloittaa hakettamisen ja emäntä nautiskelee vielä Tolstoin Sodan ja Rauhan kanssa.1100 sivuisen klassikon lukemiseen meni reilu viikko. Seuraavaksi lukulistalla on Mihail Bulgakovin "Saatana saapuu Moskovaan " ja kyrilliset aakkoset.

4.9.2016

Noora ja Petri metsästivät koko päivän, jäniksiä ja vesilintuja. Illalla he osallistuivat isompaan jahtiin. Kylän metsästäjät ajoivat rusakoita miesvoimin passiketjuun. Sää ainakin oli erinomainen, koko päivän.

Pihlaja_ja_kiviaita_2016.jpg

3.9.2016

Puutarhan harvennushakkuut on myös mukava ja edullinen hupi marjastuksen ohella tarkkamarkkasen huushollissa. Yli 30 puuta ja puskaa sekä marjapensaat tuottavat monta peräkärryllistä orgaanista jätettä.

29.8.2016

Johanna urakoi viimeisenä kotipäivänä uuden navetan eteläpäädyssä. Henkilönosturin piti olla auringonottoteline, mutta villasukat ja pipo olivat nyt poikaa.

Navetan_maalari_2016.jpg

26.7.2016

Hukkalan iso linnunpesä alkaa tyhjetä, kun Noora lähti Petrinsä kanssa Lapinlahdelle jatkaen siitä Joensuuhun. Onneksi Johannan ja Oskun läsnäolo loiventavat yhtäkkistä laskeutumista tyhjän pesän syndroomaan vielä hetken.

25.8.2016

Isäntä SRVA-koulutuksessa = suurriistavirka-apu (SRVA) on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämä organisaatio, joka välittää poliisille metsästäjien virka-apua suurriistakonflikteissa Tiistai-iltana oli Konttikankaan erämiesten kokous jatkuen ilta-ja yölentoon. Metsästys on voimaannuttavaa!

21.8.2016

Silja ja Niilo ovat olleet naimisissa 50 vuotta!

20.8.2016

Ei tullut ei, vesilintukeittoa. Ovatko sorsat muuttaneet jo pois? Mutta yritys oli hyvä, kun Esko, Noora ja Petri viettivät perinteisen päivän Palosenjärvellä.

16.8.2016

Tämä maisema sopii hienosti yhteen emännän luku-urakan kanssa. Väinö Linnan "Täällä Pohjantähden alla" on todellakin taideteos, joka koskettaa.

Raiviotulet.jpg

15.8.2016

Nooran Petri suoritti metsästäjätutkinnon pari kertaa netissä kysymyksiä selailtuaan. Uskomatonta!

13.8.2016

Esko ja Noora kohdistivat hirvikiväärit virkistävässä vesisateessa. Siltä seisomalta, tuelta ja istumalta parivaljakko kävi ampumassa hirvimerkit helposti ja haastellisesti.

12.8.2016

Metsästysvietti johti askarteluun...

Hirvitaulu.jpg

9.8.2016

Melkein kuin jouluaatto! Noora ja Esko lähtevät tänään Askon luokse kyyhkymetsälle pariksi yöksi. Toisaalta se tarkoittaa rauhan laskeutumista Hukkalaan. Huomenna aamulla emäntäkin kääntää vain kylkeään lomittajan huiskaessa navetalla ja isännän herätyskellojen soidessa Vesannolla.

Viinimarja-show on puolessa välissä. Tällä kertaa tarvitsemme vain 100 pulloa höyrymehua ja Silja-mummullekin jää näpösteltävää marjapensaisiin.

2.8.2016

Kummankin suvun marjastusgeenit puhkesivat kukkaan Johannan elämässä. Tentti-kirjan luku-urakkaa palkitaan mustikan poimimisella:)

Tällä mäellä ovat mustikat, vatut, puolukat ja haavetalon paikka!

1.8.2016

Hiipivä kesäflunssa jarruttaa emännän suurimpia työhimoja. Lepääminen olisi erittäin suotavaa, mutta pakolliset työt on aina tehtävä ensin.

Facebookin linkeistä löytyi oivallinen pakina " Miksei koskaan saa levätä?"

31.7.2016

Osallistuimme erityisnuorten konfirmaatiomessuun Lapinlahdella. Juhlan sankarit olivat aidoimpia tapaamiani rippinuoria.

"Kaunis pieni ihminen
Sä olet ainutlaatuinen
Mitä vastaan tuleekaan,
toista sua ei milloinkaan"

22.7.2016

Olo oli kuin Suomi-Filmissä komeiden vävyjen nostellessa kuivia heiniä. Mhh.. aika harvalla nuorella miehellä onkin ihka aito maatalon tytär morsmaikkuna:)

Edellisenä iltana nostettu rosvopaisti oli herkullisen ylikypsää ja siitä riitti energiaa ennen ja jälkeen heinän kokoamisen.

Heinankokuu_600_jpg.jpg

21.7.2016

Hyvinvointikesän seuraava ohjelmanumero on proteiinitankkaus. Naudan ja possun ulkofileet saavat pian kaverikseen yhden jäniksen, kun pakkaamme rosvopaistin uuniin, jota Noora on lämmittänyt läpi yön.

Nooran_rosvotulet.jpg

19.7.2016

Jotkut suuret nautinnot ovat aivan ilmaisia. Mustikoiden poimiminen näissä maisemissa vain 200 metrin päässä keittiöstä juuri silloin kun on aikaa voimaannuttaa. Metsävadelmat eivät mene laaduntarkkailun läpi, mutta puutarhavatut ovat erinomaisia. Sadonkorjuu on alkanut.

PS. Astianpesuvuorot sattuvat jopa Eskon kohdalle! Nooran Petri on tutkinut ja korjannut tietokonetta tilaten ja ostaen vain rikkoontuneet osat; emolevyn, hiiren ja näppäimistön.

Johannan_Hukkala.jpg

17.7.2016

Silja-mummun puutarhassa on väriloistoa. Dahliat kukkivat jokavuotiseen tapaansa upeasti ja kukkapenkkitarjoaa monelaista katsottavaa. Mesikat kypsyvät ja mustikkamättäät alkavat heti talon portailta. Siispä kauniit marjaterveiset Hukkalan himomarjastaja-Siljalta!

Siljan_terveiset.jpg

13.7.2016

Se tapahtui kello 16.30, kun navetalla lypsettiin ja Johanna oli onneksi sisällä sateen vuoksi. Tällä kertaa valo ja ääni tulivat yhtä aikaa kun salama iski 70-vuotiaaseen pihakoivuun. Sähkökomerossa sulaketaulu alkoi siristä, sisällä oli palanneen käry ja maa ja taivas jytisi. Johanna pakeni autoon Fanni-mopsin kanssa.

Lypsyn jälkeen tutkimme vahinkoja Johannan Oskun kanssa. Sulakkeita oli palanut, laajakaista oli rikki samoin yksi tietokone. Kaksi paimenpoikaa oli lakannut toimimasta ja jo kolmannen kerran 6 vuoden sisällä ukkonen särki ASTIANPESUKONEEN.

Onneksi selvisimme näin vähällä. Olimme juuri lukeneet netistä, kuinka puun alle suojaan menneet 14 hiehoa olivat kuolleet. Nyt vain tiskataan astioita käsin muutama viikko.

Pihakoivu_salaman_jalkeen.jpg

12.7.2016

Toissa iltana piipahdimme Johannan kanssa lähimmällä mustikkamättäällä ja marjakuume iski välittömästi. Tänään on se päivä kun noudatan ItäMaidon toimitusjohtajan vinkkejä edullista virkistäytymisestä; "Liikunta esimerkiksi marjastuksen muodossa antaa voimia." Ja mitäs supervoimia ne mustikat sitten antavatkaan?

Mustikassa_2016.jpg

11.7.2016

No eihän se aivan levosta käynyt, mutta meni paremmin kuin uskoimme. Herra ja rouva Luttinen vietti "festari"-viikonlopun Iisalmessa. Esiintyjät olivat erinomaisia ja paras poppi soi kummipojan Volvossa, kun liftasimme Luuniemeltä kaupunkiin.

Seuraavaksi voisi kyllä kokeilla paria lomapäivää ihan kotona, tyynyn ja peiton kanssa:)

6.7.2016

Vietimme leivontapäivää Johannan kanssa. Amerikkalainen Sticky bun odottaa maistelua huomenna. Pari päivää sitten leivoimme itänaapurin reseptillä pärämätsejä. Tämä on puolueettomuus politiikkaa...

Paramatsit_600.jpg

29.6.2016

Isäntä tuumasi, että nyt on kokeilu jaksamisen rajat lähes 100 seipään urakan jälkeen. Huoh!

Kesän alussa Johanna sisällytti hyvinvointi-kesään heinänteon. Isäntä varasi 30 aarin heinikon innostuneena, joka sitten kaatui vahingossa rehunteon yhteydessä. Mutta ei hätää, rannalla oli vielä 60 aaria pystyssä -kyllä tässä talkoisiin päästään. Tragedia, komedia vai farssi?

Vanhasta ladosta löytyi "oivallisia" heinäseipäitä, tapit ja hangot lainattiin Katri-tädiltä.

Maanantai-iltana korkkasimme perinnetyön ja se tuntui helpolta kuin heinänteko. Isäntä nosteli heiniä kuin nuoret pojat ja emäntä vanhasta muistista.

Seuraava aamu olikin sitten tuskaa - huvivero oli iskenut. Lisäksi taivaalta tuli vettä - onneksi kuitenkin vain lähes sumuna. Siitä huolimatta kävimme sorkkimissa heiniä tikun nokkaan parilla pikku rupeamalla.

Kolmas aamu säestettiin ärräpäillä. " Jos tässä mökissä ei ois näin äkänen akka, ois monta riihtä jäänyt puimatta." Mutta kun pellolle pääsimme ja työn hurmos otti meidät valtaansa, heiluimme jälleen kuin heinämiehet. Osasyynä olivat pikkulinnun kokoiset paarmat. Osa seipäistäkin katkesi vanhuuttaan ja eikun uudestaan seivästä pystyyn.

Ja sitten se oli tehty juuri ennen puolista ja iltanavettaa. Voittajan on helppo hymyillä!

PS: Riihenpuinti, potun nosto ja kerpun tekeminen odottavat!

Voittajafiilis.jpg

27.6.2016

Mitäpä sitä ei tekisi lastensa vuoksi:)

Heinatalkoot_2016.jpg

26.6.2016

Erilainen juhannus takana sisältäen vain normaalit navettatyöt - tosin hieman pienemmällä kokoonpanolla. Rehunteko korvattiin juhannusraveilla ja Kyrönniemen hääjuhla-näytelmällä.

21.6.2016

Upea lomapäivä Kairanmaan kierroksella Pyhännän Ahokylässä. Hukkalan naiset kävelivät ainakin 8 kilometriä harjujen ja kirkasvetisten lampien lomassa. Näimme huuhkajan, koppelon, käärmeen ja poseeraavan sisiliskon.

Kairanmaankierros.jpg

17.6.2016

Esko-raukan koekaniinin ura on jatkunut jo 30 vuotta, eikä loppua ole näkyvissä. Tällä kertaa isäntä joutuu syömään lähes kokonaisen Brita-kakun, joka kokeeksi tehtiin gluteiinittomana. Teknisesti oiva suoritus - sekä leipominen että syöminen.

Britakakku2016.jpg

15.6.2016

Essi-serkku oli ihmettelemässä eläinmaailman kummallisuuksia. Sammakkolammella oli todella paljon nuijapäitä, sudenkorentoja ja muutama vesiskorpioni. Kotimatkalla Johanna-opas melkein astui pienen kyykäärmeen päälle ja pian sen jälkeen Iita-koira nitisti isomman.

12.6.2016

Nämä päivät ovat elämän helmiä.

Nuoripari Noora ja Petri menivät edeltä Nissilään Katrin kotiin perunoita keittämään, kun isäntäpari istui kirkon lehterillä kuvaamassa Marian ripille pääsyä.

Kello 12 nautimme pöydän antimista ja pian kahvipöydän upeista pikkuleivistä a´la Katri. On uskomattoman ihanaa saada uusia perheenjäseniä ja katsoa, kuinka omat ja sisarten lapset aikuistuvat.

Marin_rippijuhla.jpg

3.6.2016

Vietimme suloista kahvi-iltaa kakkuja maistelemalla ja Nooran & Petrin onnesta nauttimalla. Kumpikin Hukkalan tytär oli saanut kauniin värin iholleen kuluneella viikolla ulkotöistä. Hyvinvointi kesä on alkanut erinomaisesti.

2.6.2016

Kyllä tästä kehkeyhtyy vielä ihan hupsu kesä. Isä ja äiti parka joutuvat keittämään uset virkistyskahvit päivässä, että ehtivät ja jaksavat ohjelmoida ja osallistua tyttärien puuhiin. Noora on ahreroinut aitojen ja hiehojen kanssa, Johanna on auttanut Silja-mummua siivouksessa, videoinut päivälevot, vessanpesut ja lehmänlypsyt. Voihan elämän kesä!

29.5.2016

Keskikesän varmoja merkkejä:

- kyykäärme tuli lähes autokatokseen, emme kuitenkaan huolineet sisälle

- aitat laitettu järjestykseen ja nukkumakuntoon

- syreenit, omenapuut ja pihlajat kukkivat

- viinimarjapensaissa kohta isoja raakileita

23.5.2016

Tyttäret keksivät tälle kesälle aivan upean projektin. Tulemme videoimaan Hukkalan perheen, suvun ja ystävien arjen ja juhlan, työn ja levon - siis minkä levon? Ensimmäinen osuus suoritettu ja toukotyöt ovat paketissa. Upea, kaunis ilta!

Hukkala_23.5.16.jpg

17.5.2016

Kesälläkin on tänä vuonna kiireinen, tuomi kukkii etuajassa.

Tuomi_kukkii_17.5.2016.jpg

15.5.2016

Kaikki irtopisteet Nooran Petrille! Hän tilasi, kokosi ja ohjelmoi isännälle uuden tietokoneen. Saapa nähdä, pysyykö Esko sukkelammin toimivan koneen kyydissä? Mutta IT-tuki on lähellä.

12.5.2016

Viikonlopun kotiteurastuksen tuotteet ovat pakastimessa ja raakakypsymässä. Nyt saamme pistellä lihapullan poikineen, mikäli saamme marjojakin säilöttäväksi pakastimeen.

Tänään suunnittelemme Katrin kanssa hänen lastensa tulevia juhlia kesäkuun alkuun. Tiedossa on kävelyretki koirien kanssa todella kauniissa keväässä - luonto on niin super-vihreä!

Nakyma_12.5.2016.jpg

6.5.2016

Lainaus twiitatusta mielipidekirjoituksesta:

"Tänä vuonna meidän kolmilapsisessa perheessä äitienpäiväkakkua makustelevat kaikki muut paitsi äiti. Sen täytyy istua siellä ison marketin kassalla koko juhlapäivä".

Hukkalan emäntä osaa ostaa ruokansa kerran viikossa, eikä millään voi hyväksyä sitä, että kauppojen pitää olla AINA AUKI. Pakollisia pyhätyöntekijöitä piisaa jo muutenkin tankkiautonkuskeista sairaanhoitajiin. Piste.

30.4.2016

Hukkalan varaslähtö vappuun suoritettu onnistuneesti. Ruoka oli hyvää ja seura vielä parempaa. Kiitos kaikille kekkereihin osallistuneille - ikä piteni jälleen noilla nauruilla!

Vappu-asut_2016.jpg

21.4.2016

Joensuussa koulu hommia tulvii ovista ja ikkunoista, Hukkalassa vasikoita. Mutta ei hätää, Katri-sisko laittoi aiheeseen sopivan Kirsi Kunnaan runon:

Eli merenpohjassa meritähti,

tuhat tonnia vettä yllä -
minä jaksan kyllä!

On terveet sakarat,
litteät pakarat ja
paineenkestävät kakarat!

19.4.2016

Hip hurraa. Emäntä ajatteli, että nyt olisi tunti aikaa opetella jotain uutta. Mutta siihen taidetaan tarvitakin pari tuntia... Näiden sivujen ulkoasueditointi on muuttunut, joten luvassa on turbulenssia.

13.4.2016

Kirjastossa käydessään toivoo aina löytävänsä kirjan, joka nappaisi mukaansa. Yön läpeensä lukeneena toivoo taas aivan muuta. Terry Hayesin Vaeltaja trilleri kertoo terrorismista ja biologisesta aseesta. Suosittelen jännityksen ystäville!

9.2.2016

Onneksi isännän pötsi ei ole vielä pyöreä, etteikö makuulta ampuminen onnistu. Reservin upseerit olivat ampumassa rynnäkkökiväärillä ja yksi heistä ei sitten tullut iltalypsylle. Luutnantin vanhempi tytär pelasti äitinsä työn ikeestä.

5.4.2016

Pakollinen Iisalmen keikka heitetty; kiireellä kaupunkiin ja vielä sukkelammin takaisin. Nyt riittää naamarasvat ja varvasvoiteet...

2.4.2016

Emäntä päätti pitää kahden viikon kotiarestin yksityistalouden kulujen hillitsemiseksi:) Huomenna päätös pitää purkaa, kun saimme kutsun synttäreille.

Olemme kokeneet monta tiukkaa aikaa, mutta tämä tuntuu nyt pisimmältä ja hankalimmalta koskaan. Siispä on mukava muistella menneitä vuosia ja tehdä historiikkiä reissuista. Tässä olemme toista kertaa Kanarian saarilla vuonna 2000.

Kanaria_vuonna_2000.jpg

27.3.2016

Tomaattinen kanakorma ja savulohirullat remoulade kastikkella sekä mehevä appelsiinikakku olivat pääsiäisruokien uutuuksia. Vaikka navetta tempaisee hurjan määrän aikaa, on keittiö-ammattitaitoakin pidettävä yllä -sisulla ja sydämellä.

Kinder_kakku.jpg

Ennen pääsisäistä nautimme Nooran upeasta Kinder-kakusta.

20.3.2016 MATKAKERTOMUS

Vaikka matkalaukkumme eivät tulleet lupauksista huolimatta suoraan Mombasaan, pääsimme aloittamaan kuuman lomamme vain tuntia myöhemmin. Lämpötila päivällä oli 33 astetta varjossa. Heti toisena päivänä löysimme Moi Avenuen norsun syöksyhampaille ja varasimme yön yli safarin. Näimme kuinka vanhat autonrenkaat päätyivät sandaalien pohjiksi ja pujottelimme vanhan kaupungin ostoskaduilla. Liikenne oli huimaa ja miellyttävin tapa kulkea kaupungissa oli tuk tuk. How much to Best Western Creekside hotel?

Tuk_tuk.jpg

Kolmannen päivän vietimme Mombasan yleisellä uimarannalla. Tulimme sinne liian varhain, kun laskuvesi oli karannut satojen metrien päähän. Viiden aikaan iltapäivällä uiminen onnistui kylpylämpimässä Intian valtameressä jo helpommin. Aikaeroa Suomeen oli vain yksi tunti.

Päiväntasaajan aurinko porotti kohtisuoraan ja auringonpalvontaa saattoi tehdä vain pienissä erissä. Haller Park tarjosi mukavasti kävelyä viidakon varjossa ja ihastelimme lehmänruoalla herkuttelevaa virtahepoa.

Leijonan_hannan_paalle.jpg

Mombasa on Afrikan merkittävä satamakaupunki ja 120 kilometrin matka Tsavo Eastin kansallispuistoon safarille kesti lähes kolme tuntia rekkojen, hidasteiden ja tietöiden seassa. Olimme onnekkaita, saimme lähes ajaa leijonan hännän päälle. Muiden eläinten määrä oli huikea, laumoittain elefantteja ja kirahveja. Antilooppeja oli jäniksen koosta hirven kokoluokkaan ja tietenkin seeprat seurana. Pysyikö Esko kaikista jäljistä kärryllä? Yövyimme savannin keskellä ja saimme nauttia upeasta auringonlaskusta.

Savannin_auringonlasku_600.jpg

Safarilta tullessa piipahdimme masai-kylässä. Maksettuamme tuhansia shillinkejä Esko pääsi istumaan savimajan makuuhuoneeseen. Näimme kuinka tuli tehdään kahta puulajia toisiinsa hangaten ja kuinka elefantin lanta syttyy helposti. Saimme osallistua myös miesten aikuistumiseen liittyviin rituaalitansseihin.

Masaai_tanssijat.jpg

Mombasan Fort Jesus on yksi Unescon maailmanperintökohteista ja vietimme uskomattoman kuumat kaksi tuntia linnoitusta tutkien. Vanhan kaupungin alueella olivat myös parhaimmat ja edullisimmat matkamuistomyymälät - puinen leijona muutti makuuhuoneeseemme.

Matka oli vavahduttava. Koimme korruption kädestä pitäen, äimistelimme puuttuvaa jätehuoltoa ja pysyttelimme poissa pimeiltä kaduilta. Toisaalta kuulimme koko ajan "Karibu" = tervetuloa, saimme palvelua pyytämättä ja uskomatonta vieraanvaraisuutta. Nukuttuamme reilun viikon prinsessasängyssä (moskiittoverhot) voimme todeta omatoimimatkamme onnistuneen arvosanalla kiitettävä +.

Mombasan valkeat hiekkarannat ja vaihtoehtona hotellin jäähdytetty uima-allas.

Nyali_beach.jpg

7.3.2016

Huusholli siivottu, tuhkat otettu ja laukku pakattu. Matkan odottaminen ja aloittaminen on aivan parasta - syy tehdä hulluna työtä ja kiristää vyötä.

Huomenna matkaamme Amsterdamin kautta Nairobiin ja sieltä Mombasaan. Siskon mies halusi safarille ja me aurinkoon. Uskon, että meidän kaikkien toiveet toteutuvat päiväntasaajan omatoimi matkallamme.

Siispä kuulumisiin hetkeksi:)

6.3.2016

Hukkalasta on tullut susien kannanhoidollinen keskus. Kyllä isännän muisti pelaa...

5.3.2016

Vietimme pirteän Silja-mummun 78-vuotis juhlakahveja illalla.

28.2.2016

"Tämä on erite työtä" , tuumasi Johanna lypsymontussa ja oli onnellinen, että lehmät eivät sentään oksenna. EVisat onnistuivat sen sijaan erinomaisesti ja lupa Keniaan on saatu.

26.2.2016

Tuleva loma lähestyy ja viisumihakemukset ovat työn alla - malarialääkkeet jo kaapissa. Johanna saapuu viikonlopuksi vanhempien iloksi ja avuksi:)

20.2.2016

" Ja niin lähti mies luolastaan metsästämään perheelleen ravintoa ja nainen jäi luolaan siivoamaan..." Meidän huushollissa evoluutio-tasa-arvokehitystä ei ole tapahtunut sitten kivikauden. Esko lähti ilvesmetsälle, mutta kattikeittoa ei taida tulla.

14.2.2016

Työnsimme anopin potkurilla viisi kertaa mäen päälle. Hukkalan isäntäväki taipui ja sopi vielä samaan pulkkaan. Siskokset laskivat myös kimppamäkeä. Nautimme toistemme seurasta. Kiitos elämälle tästä päivästä!

Ystavanpaiva_2016.jpg

13.2.2016

Erittäin väsynyt, mutta onnellinen isäntä vietti saunaillan jälkeisen päivän punkan pohjalla.

Keittiössä sen sijaan valmistui villisikapaisti, jäniskäristys ja hirvikäristys. Huomenna laskemme mäkeä ja vietämme ystävänpäivää.

7.2.2016

Isännän onnenviikko alkoi; kettuja, susia, riistan hoitoa, ukko-kerhoa ja hirvimiehiä saunassa. Keittiössä nautittiin blineistä ja laskaispullista.

Laskiaispullat_2016.jpg

5.2.2015

Ja räystäältä tippui vesi...

Aurinkoinen_5.2.2016.jpg

3.2.2016

Pakastimen inventaario. Löysin runsaasti hirvenlihaa, neljä jänistä, 20 kyyhkyä ja hieman sidekudosproteeinia Hiskille. Nyt alkavat lihapadat porista, pääsiäisen jälkeen on tiedossa uutta nautaa.

Ja mikä ero on mamman ja mummon lihapullilla?

30.1.2016

Upea, aurinkoinen ja liukas pulkkamäki korkattu. Kyseinen keväturheilu on hyvä liikkuvuuden testi ja nuorentaa mieli-alaa huimasti. Syytä onkin. Kuluneen viikon uutinen eläkeiän nostosta 65 vuoteen hymyilyttää väkisin. Lehmän lypsämistä on takana vasta 22 vuotta kun tähteenä on vielä 16 vuotta.

27.1.2016

Sama kaiku on askelten; isäntä Riistanhoitoyhdistyksen kokouksen sihteerinä ja emäntä samaan aikaan Zonta-kerhon kuukausikokouksen sihteerinä. Luottamuksen osoitukset meidän kirjoitustaidoille:)

24.1.2016

Fanni-mopsi lenkkeile ensimmäistä kertaa tänä vuonna! Peitonpainona toimivalle koiralle miinus 7 astetta on juuri ja juuri sopiva ulkoilusää. Isännän piti lähteä pupujahtiin, mutta sen sijaan hän tyytyi katsomaan teerien ruokailua lähimmässä pihakoivussa.

Teeret_pihakoivussa.jpg

21.1.2016

Maanantaina kauppareissu tyrehtyi Subarun tyhjään akkuun ja keskiviikoksi siirretty muonanhankinta peruuntui traktorin ongelmiin. Mutta tänään ostokset onnistuivat ja ruoka riittää varmasti kaksi viikkoa. Satakoon tai paistakoon, amen.

15-16.1.2016

Varasimme sviitin Joensuusta ja veimme Katri-tädinkin nauttimaan Johannan ja Nooran opiskelija-asunnosta. Palvelu oli erinomaista, nautimme kolmioleivistä kylmäsavulohella ja paistilla täytettynä. Omenat putoavat puun alle:)

Isä hoiti velvollisuuksiaan muutamalla tsup-tsup-hommalla; neljä reikää kiviseinään ryijyille.

Nuoruus tuli elävästi mieleen, kun kokeilimme baari-hyppelyä lähes 30 asteen pakkasessa.

Samalla päätimme, että juhlimme tasavuodet 2017 Ilosaari-rockissa.

11.1.2016

Tyttäret matkasivat Joensuuhun ja kevään opinto-urakka alkaa. Isäntäväki vaipuu tammikuun retriittiin,muttei paastolle. Vähäisen lumen hyvä puoli on vapaat lenkkipolut.

Navetta_2016_tammikuu.jpg

7.1.2016

Mummu-vainaa sanoi, että on ollut pyhiä maata, nyt töihin. Huoh. Jostakin tupsahti kuitenkin järkyttävä virtapiikki ja koti muuttui hetkessä punaisesta valkoiseksi. Aurinkokin paistoi luvaten valoisampaa aikaa. Joulu on aivan ihanaa aikaa, mutta nyt on vielä ihananpaa aloittaa uusi kevät ja vuoden kohokohtamme odotus. Enää kaksi kuukautta matkalaukkkujen pakkaamiseen!