Kesäkuu


2.6.2008 ajettiin jälleen maata, nyt karkeampaa ja vesisateessa.

3.6.2008 laakasiiloille valettiin etulaatta ja rautaakin on taipunut.

5.6.2008 Savonvoima sai kaivettua maakaapelin melkein pihamaalle ja rakennuksella valmistui "valta-oja" lietteelle navetasta säiliöön.

6.6.2008 lietekuilujen pohjien tiivistäminen on suuri urakka. Samoin kuin tiivistäminen kokonaisuudessaan. Taiston kanssa on helppo olla samaa mieltä; pohjatyöt on tehtävä perusteellisesti.

11.6.2008 toinen lietteen kokoomakuilu sai pohjavalun. Sääkin alkoi hieman korjaantua maanantain ja tiistain kylmän sateen jälkeen.

13.6.2008 rakennustyömaahan liittyen oli peräti 13 miestä töissä. Savon Voima teki muutostöitä vaihtaen muuntajan - siitä ilosta olimme hetken sähköttä. Vielä näkyvämpi muutos tapahtui työmaalla, Luja Betoni pystytti rivin paaluja. Niistä tulee mieleen egyptiläiset obeliskit. Taidamme saadakin oikean maatalouspyhätön :)

20.6.2008 juhannusaattona rakennuksella on hiljaista yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Ukki ajaa vuorotellen karkeampaa ja ohempaa hiekkaa rehusiilojen ja lietesäiliöiden ympärille. Kuluneella viikolla lietekuilujen elementit löysivät paikkansa osan odottaessa vielä pinossa. Lisäksi Luja Betoni toi uudenlaisia "pelimerkkejä" pyhätön reunalle.

27.6.2008 rakennuksella jatkuu lietekuilujen asentaminen ja raudoittaminen, sitä kestänee vielä pari viikkoa. Esko epäilee, tulevatko edes kuilut täyteen ensimmäisenä talvena, on niitä niin paljon. Perjantaina postilaatikossa oli vihdoinkin suuri, ruskea kirjekuori ja TE-keskuksen myönteinen avustuspäätös tuli. Varmat puheet onneksi pitivät :)

 

juhannus_2008.jpg