Toukokuu

 

Vappu 2008 juhlittiin työn merkeissä. Toki rakennuksella oli hiljaisempaa, mitä nyt Niilo-ukki ja Esko viettivät aikaa vettä houkutellen. Työ tuotti tuloksen ja nyt rakennustyömaalle virtaa oma vesi uudesta lähdekaivosta.

5.5.2008

Maanantaina oli Eskon isäntä-uran ajan suurin valu, massaa ajettiin 80 kuutiota 605 neliömetrin liete-säiliön pohjalle. Kuinkahan paljon miehiä naurattaa, kun he aikanaan valavat toista sataa lietesäiliön seinäelementin saumaa; sankopelillä taivaan ja maan välillä?

6.5.2008

Rakennuksella tapahtuu valtavasti; toisen lietesäiliön elementit nousevat ja toista laakasiilon pohjaa raudoitetaan. Lisäksi Heikki oli jo kaivanut itse navetan pohjaa!

12.5.2008

Jälleen maanantaina oli toisen lietesäiliön pohjan valaminen. Työ sujui rivakasti auringon paisteen ja räntäsateen vuorotellessa. Tietkin taitavat kestää hurjan tavararallin!

13.5.2008

Kylmä sää jatkuu. Lietesäiliön saumojen valaminen näyttää todellakin haastelliselta työltä - keikkuminen lankun varassa ei olisi kotikokille herkkua. Navetan pohjalla tasataan paikkoja yli 30 laatikolle, joihin valetaan pilarien pohjat.

14.5.2008

Hektinen keskiviikko! Naapurin Pekkakin pääsi jälleen osalliseksi meidän savotasta, kun samalle päivälle sattuivat sekä toisen laakasiilon pohjan valaminen että maan ajaminen. Kylmät ilmat estävät onneksi enimmät hikikarpalot eikä toukotyötkään paina kiireellä päälle.

23.5.2008 oli lyhyempi valupäivä. Tuolloin laakasiilojen eteen valettiin laatta ja yli 20 pilarin anturaa. Sääkin alkoi olla oikea "valukeli" auringon paistaessa ja Raunon ollessa jo paitahihasilla. Ehkäpä tästä päästään vielä toukotöillekin.

30.5.2008 oli jälleen maansiirtoa, kun kaksi kuorma-autoa ajoi omaa ohutta hiekkaa rakennukselle täyttömaiksi. Tuon hiekan routimisominaisuudet tutkittiin Savonia teknillisessä koulussa ja sitä voidaan osittain käyttää - pisaran helpompi kokonaisbudjetissa. Samoin perjantaina viimeiset pilarin anturat valettiin. Kuluneella viikolla työmaa ympäröitiin lietekuilujen elementeillä, kun harva se päivä tuli kuorma Siilinjärveltä. Projekti on Raunon laatimassa aikataulussa ja sen suhteen on kiva avata ensi viikolla uusi kuukausi rakennuspäiväkirjaan. Lisäksi toukotyöt ovat Pönkämäkeä vaille valmiit.

 

pilarin_anturan_valu_23.5_nettiin003.jpg