Heinäkuu


1.7.2008 rakennuksella jatkuu yhä edelleen lietekuilujen pystytys ja raudoitus. Nyt toinen kokoojakuilukin on valettu ja valmis, juuri ennen iltapäivän rankkaa vesikuuroa.  Eskon huoli kuilujen täyttymisestä lienee turha, taitaa tuo taivas täyttää ne vedellä. Onneksi asumme kuitenkin mäellä, ei tarvitse aivan ensimmäisenä nousta Nooan arkkiin.

7.-8.7.2008 oli Asko rakennuksella rautoja vääntämässä veljensä iloksi. Todellinen syy vierailuun oli kuulema kyyhkyjen ruokinnan aloitus. Itse rakennuksella lietekuilut alkavat olla pystyssä ja raudoitettuna, valua on suunniteltu perjantaiksi.

11.7.2008 suunniteltu lietekourujen valu toteutui. Tosin pumppuauto taisi kiirehtiä seuraavaan paikkaan ja näin työ jäi hieman kesken. Positiivista oli  auringon paiste pitkästä aikaa.

16.7.2008 sade kasteli jälleen kerran valutyön, nyt kuilujen pohjat saatiin valettua ja vedellä valeltua. Samoistakin on jo kolmannes täytetty, hienoa! Ja sitten pönkätään, täytetään ja nostellaan ritiläpalkit... Lehmän lannalla on suuri työllistävä vaikutus :)

22.7.2008 satoi koko päivän. Kun keväällä ajatteli rakennuskesää, toivoi sateetonta, hyvää säätä. No, ei kai enää hassummaksi voi mennä ja sisukkaasti rakentaminen vain etenee kaikesta huolimatta. Syvät lietekuilut ovat todella haastelliset, aikaa on mennyt hieman arvoitua enemmän. Mutta muutama viikko tai kuukausi myöhemmin valmistuva navetta ei voine viskata maalta merelle;  pohdimmehan rakennuspäätöstä  monta vuotta etukäteen ja montakos vuotta aiomme lypsää uudessa navetassa? Nyt kuilut on pönkätty ja ylitykset valettu.

23.7.2008 radion säätiedotus lupasi poutaa ja lämmintä - se ei vain ehtinyt vielä meille saakka. Miehet eivät kuitenkaan kastuneet asentaessaan ritiläpalkkeja, joita Kuljetusliike Eero Säisän puutavarakuormain nosteli. Niinpä tytöt saivat kokeilla Jukan tekemää vasikoiden valtatietä.

29.7.2008 kuukausi alkaa olla lopuillaan ja viikkoon ei ole satanut vettä! Yhä edelleen lietekuiluissa on työtä, jopa valamista. Lisäksi pohjan täyttäminen on meneillään kahden kaivurin, kuorma-auton ja oman maa-aineksen avulla. Nyt täytyy toivoa vain todella pitkää ja kesäistä elo-ja syyskuuta. Edellä pohdittu rakennuksen viivästyminen voi sittenkin aiheuttaa hieman harmaita hiuksia, mikäli syksy kääntyy nopeasti talveen. Meillä ei ole kaikille eläimille yösijaa marraskuussa nykyisillä tiloilla. Mutta etukäteen on turha murehtia olemattomia asioita :)

31.7.2008 oli helteinen päivä. Maansiirtotyöt jatkuvat, hiekkaa ja tiivistämistä... Esko olikin täryn kanssa mukavasti kellon ympäri, mitä nyt välillä avusti lehmän kohtua paikalleen. Ja sitten valmistui jotakin konkreettista, lypsymontun pohjavalu. Siellä sitä sitten pyöritään toivon mukaan lähes 20 vuotta.

 

ritilpalkin_asennus.jpg