Marraskuu

1.11.2008 Eipä paimenen pyhistä, mutta siitä viis. Yhtä juhlaa oli ottaa 28 hiehoa räntäsateesta katon alle uuteen navettaan. Toivottavasti hiehot eivät haittaa hirmuisesti rakentamista. Meille vain oli niin paljon helpompaa pönkätä ne kotinurkkiin! Tuntuipa aika hienolta :)

6.11.2008 ulkovuori on valmis muutamaa lautaa vaille ja se kyllä muutti työpaikkamme ulkonäköä mukavasti. Sähkömiehet saivat hiehoille virallista valoa loisteputkien välityksellä ja Rauno pulttasi Juhan kanssa lehmille parsia.

12.11.2008 lumi oli sulanut ja satoi vettä. Aimo asensi ajolaitetta ja monta makuupartta lehmille oli jo valmiina. Viljankuivaamon vieressä kävi myös hyörinä, ympäristöehtojen mukainen öljysäiliö katos oli tekeillä. Mitähän muuta mukavaa pitäisi vielä kohentaa - nyt kun on tekijät paikalla?

17.11.2008 olivat avoimet ovet :) Alakuvassa näkyvä suuri päätyovi jäi auki rehun tuonnin  yhteydessä ja niinpä reipas pakkanen virkisti koko päivän työntekoa. Entäpä kun pakkasta on 30 astetta?

19.11.2008 navetalla kävi aikamoinen huiske. Navetan loisteputket alkavat olla paikoillaan ja seiniltä pinnoitetut "sosiaalitilat" saivat listoja ovien ja ikkunoiden pieliin. Jorma asensi vasikanjuottoautomaattia ja Aimo veteli pitkiä putkilinjastoja pesuvedelle, alipaineelle ja ehkäpä vielä maidollekin. Parsien asennus jatkuu sitä mukaa kun tarvikkeita tulee. Rauno ja Juha asensivat harjailmastointia ja valokuvaaja pääsi yläilmoihin. Kyllä tytöt ovat nyt kateellisia!

21.11.2008 kattomiehet saivat urakkansa valmiiksi. Lisäksi tuli uusi 7000 litran maitotankki. Siinäpä sitä tavoitetta.

26.11.2008 Uudella navetalla (huom! ei enää rakennuksella :)) on rauhallisempaa, kun Raunon miehistä vain Taisto ja Joni ovat asentamassa harjalle lintuverkkoja. Heidän osaltaan navetta alkaakin olla valmis. Sen sijaan TeräsWelho ja sähkömiehet neuvottelivat kovasti pesurin nurkilla. Jorma teki hämärähommia asentaessaan tietoliikenneverkkoa erotteluportilta ja aktiivisuusantennilta.  12.8.2008 oli tavoitteena päästä uuteen navettaan jouluksi ja niinpä siinä taitaa käydä. Tuntuu tosi mukavalta!

marraskuun_ulkokuva.jpg