Muuta 2020

27.12.2020

Noora viritti koko perheen pelitunnelmiin. Illalla pakenimme porukalla pakohuoneesta, mutta Carcassone koukutti vielä enemmän.

26.12.2020

Minna-tonttu hiippailee kellarin ja pakastimien väliä. Lihat ovat raakakypsyneet.

24.12.2020

Vietimme joulua perinteisin menoin ja uusin maustein. Ikävän itku oli hautausmaalla, kun laitoimme ensimmäisen kerran kynttilät Kaisa-mummon haudalle.

Mutta ilta olikin sitten iloa ja naurua, vaikkei kuva sitä vanginnutkaan:) Vietimme ensimmäisen jouluaaton Johannan ja Oskun omassa kodissa.

Ruoka oli erinomaista ja maistui hyvältä kauniissa kodissa. Jouluinen porkkanakakku on Nooran koristelema.


18.12.2020

Esko lähti hirvimetsälle ja Minna jäi viettämään viimeistä lomapäivää keittiöön. Jouluaaton ruokalista on täynnä perheen suosikkiruokia.

17.12.2020

Nooran luona vierailu jää ikuisesti mieleen erikoisen sisääntulon vuoksi!


16.12.2020

Porovedentiellä on näin komea joulukuusi. Fannikin pääsi iltakylään Johannan ja Oskun luokse!


14.12.2020

Emännän viiden päivän mittainen joululoma alkoi varhain aamulla isännän lähtiessä navettaan. Viikon sisältöön kuluu jauhelihan pakastusta, koiranruoan pakastusta ja joulusiivousta ilman kiirettä. Ihanaa!

12.12.2020

Saimme nauttia jälleen Esko serkun Tomin rautaisesta ammattitaidosta. Nyt meillä riittää pitkäksi aikaa erittäin laadukasta lähiruokaa.Pitkä isäntä ja pitkä selkäfile!

6.12.2020

Meillä oli aihetta juhlaan. Suomen itsenäisyyspäivä, Niilon nimipäivä, pyhäpäivä ja joululounas yhdessä pöydässä Raatihuoneella liikutti tunteiden mannerlaattoja kiitokseen.


28.11.2020

Minnalla ja Eskolla oli sama värikoodi päivän harrastuksissa.

Zontat sanoivat ei väkivallalle Iisalmen joulun avauksessa ja metsästäjät kaatoivat yhteisluvallisen hirven.

Väri oli oranssi.

21.11.2020

Luxus-loman viettoa! Minna pääsi toteuttamaan itseään ja koko perhe innostui mukaan pikkujoulun laittamiseen. Menu oli venäläinen pitkän kaavan mukaan ja olohuoneesta tuli ruokasali. Mutta juhlia ei voi viettää ilman vieraita. Iso kiitos mukana olleille!


10.11.2020

Epätodellisen upea sää!


8.11.2020

Voiko olla mukavampaa, kuin laittaa isänpäivänä juhlaruokaa lähimmille? Vävymme Osku ja Petri omine perheineen ovat sitä elämän lahjaa.

7.11.2020

Kappas kehveliä! Vasa joutui kummityttömme tulilinjalle ja enää yksi kolmesta seuran hirvestä juoksee.

6.11.2020

Antti Heikkisen Einari oli kotoisa lukuelämys. Elämänkerta sekä itketti että nauratti. Savon murre oli taitavaa ja teksti rehellistä. Nyt täytyy palata takaisin nobelisti teokseen, jonka lukeminen ei käy yhtä helposti.


Isänpäivälounaan täytekakku on valmis!

1.11.2020

Nooran ja Petrin elämä ei ole yksitoikkoista. Ensiksi oli muutto, sitten toinen koira ja vielä kolmanneksi isomman auton hankinta.


28.10.2020

Teimme vuosilomahakemuksen ja suunnittelimme ensi vuoden lomapäivät. Helppoa kuin heinänteko - kun kuvitteellinen kohde on kotimaan äkkilähdöt:)

Saimme ainutlaatuiset paidat muistuttamaan loman tarpeesta Eskon syntymäpäivänä tänä vuonna.


20.10.2020

Vielä kolmen jälkeen selasimme säätä ja Suomen karttaa omassa keittiössä. Äkkilähtö vei meidät Ämmänsaareen Kiannon Kuohuihin. Seuraavana päivänä kohteemme Hossan kansallispuisto oli vielä reilun tunnin ajomatkan päässä palkiten meidät ylitsevuotavasti. Valitsimme helppokulkuisen Kokelmuksen 14 km rengasreitin ja saimme ihastella kirkkaita vesiä ja upeita puroja.

Sen jälkeen ajoimme vielä Julman Ölkyn rannalle. Kävimme kokeilemassa erittäin vaativaa reittiä reilun kilometrin ja päätimme suorittaa 10 km Ölökyn Ähkäsyn jonakin kauniina kesäpäivänä aivan kokonaan.


14.10.2020

Suuremoinen syyslomapäivä. Hirvipaistilla olivat myös Katri, Johanna ja Pirkko ja koiriakin oli yhteensä viisi sisällä.

13.10.2020

Syyslomavieraamme Essi ja Vinha perustivat leikkimökkiin ravintolan. Esvistä saa trendin mukaan herkullisia kasviruokia. Lisäksi nuoret neidit sovittivat Fannille upeita asuja, tässä kuningattaren tyylinäyte.

12.10.2020

Lahtivajassa kävi puukkojen huiske ruhon paloittelun merkeissä. Noora paneutui oman lihaosuuden käsittelyyn pieteetillä ja nämä paistit päätyvät viikoksi raakakypsymään.

11.10.2020

Koko perheen juhlapäivä? Petri ajoi 600 kilometriä ja Lunan siskopuoli Nala laskeutui Hukkalaan iltakahville. Valkoinenpaimenkoira Nala on sijoitussopimuksella Nooralla.


10.10.2020

Eskon juhlapäivä. Lomittaja työskentelee navetalla ja Jämplanninpystykorva Hiski metsässä. Iltapäivällä olikin suuren hirven vieminen lahtivajaan.


2.10.2020

Nooralla ja Petrillä oli muutto remontin alta pois ja me saimme Lunan hoitoon. Luna on vauhdikas ulkoiluseura ja kulkee silti lähellä väisten tarvittaessa autot ja traktorit.


26.9.2020

Tämän syksyn ruska on häkellyttävän kaunis. Ja aamun usva salaperäisen kiehtova.


23.9.2020

Tämän syksyn omenat ovat kauniita ja maukkaita. Tosin kuvan hedelmät kypsyvät aivan viimeisenä.


18.9.2020

Leipäjuuston valmistaminen ei ole ehkä aivan kannattavinta puuhaa, mutta todella mukavaa ja herkullista.

15.9.2020

Soidinvuoren ulkoilureitti jäi hampaankoloon - kengät vettä loiskuen se ei päässyt oikeuksiin. Tällä kertaa nautinto oli täydellinen. Ruska oli alkamassa, sää upea ja Sinuhe Egyptiäinen edelleen erittäin joustavaa seuraa.


14.9.2020

Sinuhe Egyptiäinen Yle Areenasta oli loistava marjaseura!


10.9.2020

Kiusaus kävi liian suureksi, leivinuuni oli lämmitettävä sitten toukokuun alun sadepäivän lohdutukseksi.

8.9.2020

Uusi käyttökelpoinen gluteiiniton kasvispiirakka löytyi ensimmäisellä koepaistoksella. Jatkoon!


6.9.2020

Mustatorvisienikeittoa, juustohirvipataa ja omenasuklaapiirakkaa. Juhlallisen aterista teki Osku, hän oli pokannut Vuoden Nuori Yrittäjä 2020 palkinnon. Osku on innovatiinen, rohkea ja ennen kaikkea asiantuntija omalla alallaan yhdessä ja erikseen.

Illalla kävelimme vielä kahdelle naiselle ammatin Nooran kanssa Iisalmen Luuniemellä. Vauhdista vastasi joukkoja vetänyt Sari Essayah.


5.9.2020

Sateinen lauantai, erinomainen päivä ruoanvalmistukseen. Miia toi jälleen herkullisia sieninäytteitä ja seesam-lohi saa päälleen sienikastikkeen. Parasta kaikessa on se, että yhdessä pöydässä ovat myös Noora ja Petri!

Työtä on ihan tikahtua saakka. Siitä huolimatta jaksan olla kiitollinen jaloistani, jotka vievät minua näihin maisemiin yhä uudelleen.


28.8.2020

Sienirisotto ja koristeeksi pannulla kypsennetyt lampaankääpä-sienet. Olipa kaunis ja herkullinen annos. Kiitos Miialle metsän herkuista!

PS: Marjapensaat ja puutarhavadelmat leikattu, syyslannoittet seuraavaksi:)


20.8.2020

Kaksi veljestä vesilinnussa, saaliit ihan liian kaakana.

19.8.2020

Kaksi siskoa Volokinpolulla, kolmas kameran takana.


14.8.2020

Viinimarjat poimittu ja mehustettu.Saanti oli kolmanneksen pienempi edelliseen vuoteen, jolloin kiireeseen vedoten pensaat jäivät leikkaamatta. Nyt eivät takuulla jää!

Peräkärryn takana metsän laidassa on myös laajennus:)


12.8.2020

Hukkalan nuoret naiset aloittivat jälleen koulutien innostuneena.

Päivällä oli tapahtua suuri onnettomuus, kun Silja-mummun rieskauunista tuli häkäpommi. ONNEKSI ukki meni kyselemään kahvitarjoilun perään ja ehti ajoissa soittamaan apua.

7.8.2020

Nyt ei ollut vettä kengässä! Ihana sää ja ihastuttava mustikkaseura.


6.8.2020

Iisalmessa on hienosti hoidettu, juuri sopivan mittainen Soidinvuoren ulkoilureitti, suosittelen! Johannan ottamasta kuvasta ei arvaisi, että kengät olivat täynnä vettä ja takki ehti juuri kuivua sateen välillä. 10 % sateen mahdollisuus on liian suuri seuraavaa kertaa ajatellen, mutta seura pelastaa aina kaiken.


1.8.2020

Isäntä patikoi riistakolmiossa. Havaintona pyy.

27.7.2020

Ihan hurjan hauska päivä. Nooran, Petrin ja Katri-siskon kanssa ylitimme vesiesteitä ja kiviesteitä Aarnikotkan polulla. Alkumatkasta taivalsimme Vieremän kuntamaskotti Ponssen telaketjun jäljissä. Kuljimme Kotvakkojoen tielle saakka ja jatkamme seuraavan etapin syksyllä?


24.7.2020

Liika on liikaa. Luumupuu särkyi suuren satonsa alla. Harmittaa aika paljon.


15.7.2020

Kun aika on rahaa, niin mansikat ovat suuria. Suurimmat marjat painoivat 50 g ja niitä oli paljon 10 kilossa. Iisalmen torilla oli mistä valita. Mustikat eivät ole vielä ihan kypsiä, laadunvalvojana lähes 10-vuotias Fanni-mopsi.


11.7.2020

Jokaisella pilvellä on omat kultareunat. Meidän piti olla Tanskassa ja Pietarissa. Mutta nyt katselen kiitoksella suomalaisen kansallismaiseman kuvia, jotka tallentuivat muistoihin.


10.7.2020

Viimeisenä lomapäivänä Johanna ja Noora meloivat, koirat uivat ja yksi kolmikko teki pienen palauttavan kuuden kilometrin kävelylenkin Paaterin kirkkoon.


9.7.2020

Torstaina Osku ja Jarkko valitsivat golfin loppuporukan suunnatessa Patvinsuon kansallispuistoon.


Heti alkumatkasta hairahduimme vanhalle polunpätkälle ja kokeilimme pitkospuita avojaloin välttääksemme vettä kengässä. Ukkonen jyrähti usein, mutta vältyimme sateelta. Petri keitti meille taukokahvit jotta jaksoimme 12 kilometrin taivalluksen loppuun. Lakkoja oli kypsymässä uskomattoman paljon!

8.7.2020

Kolmantena päivänä ajaa hurautimme jälleen tunnin ja saavuimme Ruunaalle. Laskimme neljä koskea kumiveneellä ja rohkeimmat koskikelluivat. Kyyti oli huimaa ja hieman kylmää, kuivaa kohtaa ei juurikaan löytynyt.

Niinpä Hupelin rantasaunan löylyt maistuivatkin erityisen hyvältä tänä iltana. Auringonlasku antoi maalaukselliset puitteet.


7.7.2020


Toinen lomapäivä sujui Kolilla, jonne oli jopa autojonot! Valitsimme reitiksi Mäkränkierron, jonka korkeuserot olivat huikeat. Välillä laskeuduimme kauniille niityille, noustaksemme jälleen vaaralle. Lähes kahdeksan kilometrin taivallus ei vienyt voimia näistä kivenpyörittäjistä.

6.7.2020

Vihdoinkin kesälomalla! Sattuneesta syystä matkasimme kotimaassa ja löysimme aivan ihanan majoituksen kahdeksalle hengelle. Lieksan Vuonislahdessa oleva Hupelin taiteilijaresidenssi houkutteli Esko välittömästi historian havinaan.


29.6.2020

Todella onnellinen päivä. Meidän Noora valittiin ensi lukuvuodeksi lukion ja perusopetuksen tuntiopettajaksi Leppävirralle. Ura uusi alkakoon!21.6.2020

Huolimatta siitä, että maantiet ovat yhtä koloa ja töyssyä, kävimme ihastelemassa Jyrkällä ruukin maisemia. Alapuolella kuohuu koski ja ylhäällä on niin tyyntä.


16.6.2020

Sunnuntaina kiertoajelimme Marttisenjärvellä, tällä kertaa Nissilässä. Siitä on yli 40 vuotta, kun tämä koulu oli opinpaikka.

12.6.2020

Isä ja isoisä talkoissa Poroveden tiellä. Salaisten ojien ja maansiirron mestarit olivat Johannan ja Oskun apuna.


9.6.2020

Siskokset synttärikävelyllä Pyhännän Ahokylässä. Kairanmaankierros on kahdeksan kilometriä pitkä polku, jonka Elli, Vili ja Lankinen selvittivät hienosti. Upea sää ja vielä parempi seura.


4.6.2020

Luumupuu kukkii ja pian myös omenapuut. Ensimmäinen nurmikon katkaisu suoritettu. Kaunein vuodenaika?


25.5.2020

Kesän ensimmäinen kukkapenkki on komea. Nämä istutimme vuonna 2013 seuraavan kevään lakkijuhliin.


21.5.2020

Helatorstaina juhlimme yhdessä pöydässä Luna-koiran ensimmäisiä synttäreitä. Nooralla ja Petrillä on todella kaunis koira ja kuinka valokuvauksellinen.


20.5.2020

Kolmas kokeiltu, uusi Valion kakkuresepti pääsi jatkoon. Sitruuna-mustikkakakku oli koko perheen makuun ja leipojallekin helppo tehdä!


10.5.2020

Mainio äitienpäivä! Teimme talkoilla Johannan ja Oskun pihaan suuren koira-aidan Lankiselle. Johanna oli latonut liiterinsä täyteen halkoja ja mamman taitoja maistelimme kinuskikakussa. Noora pyöri kameran kanssa lattialla taidolla, eikä suotta. Lassi-kissa varasti huomion ansaitusti.

8.5.2020

Johannan ja Oskun uusi aarre on piilossa pianon päällä olevassa korissa. Kissakuumetta on monta mittaria, mutta onneksi Johanna lupasi lainata Lassi-kissaa tänne Hukkalaankin.


3.5.2020

Koirasynttärit on erinomainen syy tuulettaa rooliasuja. Johannan ja Oskun Lankinen on nyt vuoden vanha.


25.4.2020

Mäeltä näkyy toinen mäki. Saarisenmäellä on muutama vuokrahehtaari viljeltävänä. Aamun hankiaiset mahdollistivat vapaan liikkumisen.

Jos corona ei rajoittaisi sitten muuta liikkumista, olisimme tulleet eilen illalla Ruotsista maatalousharjoittelusta ja tänään alkaisi Zonta-seminaari Runnilla. Mutta jollakin tavalla - hyvä näin.

22.4.2020

Tänä keväänä pihamaan haravoinnista pitää nautiskella pieni pala kerrallaan. Hiekoitushiekkkaa on hieman roiskahtanut!


20.2.2020

Pakastimen inventaario johti riistaviikkoihin Hukkalan keittiössä. Menussa tulee olemaan vesilintuja, kyyhkyjä, jänistä ja hirvenlihaa.

18.4.2020

Esko on todella innoissaan tyttärensä koivikosta ja uudesta kodista ylipäätään. Suloista:)


Ja he ovat innoissaan toisistaan!

12.4.2020

Sunnuntai avautui aurinkoisena muuttuen viimasta iltapäivän lumiräiskäleisiin. Ulkoilimme heti aamusta hyvän sään aikaan. Nooralla on taitoa ottaa kuvia ja erinomaiset mallit:)


Valoa tunnelin päässä - ei kun vanhoja rouvia!

9.4.2020

Valitsimme Eskon kanssa meille sopivan teoksen liittyen päivän aiheeseen.8.4.2020

Ruotsalaisten lohturuoka eli lentävä Jaakoppi työn alla. Pääsisäisen menuun kuuluvat myös lohi sitruunarisotolla ja porkkanakakkua. Muun muassa. Nyt on inspiraatio kohdillaan!

7.4.2020

Etöope Johanna heitti meillekin haasteen; matki pääsiäiseen liittyvää taidekuvaa.4.4.2020

Mielettömän kauniit ulkoiluilmat jatkuvat. Turvaväli on helppo pitää samoillessa pelloilla ja metsissä.

Erityisen kiitoksen annan riskiryhmään kuuluville naapureille. He eivät ole käyneet postilaatikkoa kauempana kolmeen viikkoon. Elämme hyvin kummallista aikaa, mutta meidän on pääsääntöisesti hyvä olla kotona. On ruokaa, lämpöä ja virikkeitä internet pullollaan.


1.4.2020

Johannalle kissa? Uskoako vai eikö?

29.3.2020

Mitkä upeat hankiaiset! Pulkka luisti ja aurinko paistoi!


Ja nämä kaksi ihanuutta jaksavat kisata keskenään!


23.3.2020

Silja-mummu on korona-karanteenissa ja Noora toimittaa hänen ruokaostokset. Iloisena lisäyllätyksenä kevään kukkia. Lisäksi puhelinen kaiutin-toiminto tuo koko porukan kivasti yhteen.

Ja luonnollisestikin Johanna on nyt etäope ja Noora etäopiskelija. Lehmät lypsetään ihan livenä.


9.3.2020

Kaksi äitiä ja yksi täti kurkotti, kyykistyi ja hinkkasi. Tulipa Johannan ja Oskun uuteen kotiin puhdas keittiö!

8.3.2020

Naistenpäivä ja kolme siskoa kyläilemässä. Sukulointia tulee tehtyä aivan liian vähän. Ja kuinka me olimmekaan tervetulleita!

Noora palaili pikkuhiljaa pitkältä koiranäyttelyreissulta Liettuasta näillä sanoin:

"Olipahan ensikokemus ulkomaan näyttelyistä. Luna menestyi oikein mainiosti, vaikka onkin yhä vähän hoikkeliini. Yksi JUN ERI1 JUNSERT JUNROP tulos ja kaksi JUN ERI3 tulosta. Samalla oli teho käytösleiri ja uskon sen tuovan tulosta myös arkijuttuihin ja treeneihin."

2.3.2020

Tämä viikon ohjelmassa on arjen järjestelyä ja lepoa. Ensi viikolla alkaa uudet seikkailut Poroveden kohteen siivouksella!

1.3.2020

Juhlimme Silja-mummun 82 vuoden ikää hieman etukäteen. Siskot Katri ja Sanna tulivat myös Joonaksen ja Lyydian kanssa kirkon jälkeen onnittelemaan meidän aurinkoista sankaria. Näin on hyvä.


28.2.2020

Kaisa-äidin ja Kaisa-mummun hautajaispäivä. Juuri niin raskas, kuin kuvittelimme sen olevan. Hautakumpu peittyi kauniista kukista.

"Kaikk` on niin hiljaa mun ympärilläin, kaikk` on niin hellää ja hyvää.

Kukat suuret mun aukeevat sydämessäin ja tuoksuvat rauhaa syvää."

Lämpimät kiitokset teille kaikille, jotka olette muistaneet ja tukeneet meitä surussamme.

23.2.2020

En voi kuin ihastella sitä näppäryyttä, millä Noora kokosi koskettavan videon Kaisa-mummonsa kuvista ja tarinoista.

18.2.2020

Kävimme viimeisen kerran Paaskodissa hakemassa Kaisa-äidin loput tavarat. Kaikki on jo niin valmiiksi tehty. Kotona tuoksuu kauniit surukukat. Itku on ihmisen etuoikeus.


15.-16.2.2020

Elämä kantaa. Johanna ja Osku sekä Noora ja Petri olivat pitkän viikonlopun kotona. Söimme hyvin ja muistelimme valokuvien ja videoiden kautta Kaisa-mummua. Jotta jaksoimme jälleen syödä, laskimme välillä mäkeä. Noora ja Essi valmistivat lumienkelit.

14.2.2020

Kahden vuoden mittainen vaikea sairaus päättyi, kun Kaisa-äiti nukkui pois ystävänpäivän aamuna. Jäljelle jää uskomattoman ihanat muistot kaikista isoista ja pienistä yhteisistä hetkistä. Rakkaus ei koskaan kuole.


2.2.2020

Hiski-hirvikoirakin pääsi ulkoilemaan Nooran kanssa. Lankinen ja Luna olivat aivan tohkeissaan uudesta seurasta, Fanni-mopsi myöhemmin keittiössä lähinnä närkästynyt.

Onni on täydellistä, kun saa Johannan ja Oskun, Nooran ja Petrin, kaikki kotiin yhtä aikaa.


31.1.2020

Lumitöitä ja laskiaispullia. Tänään kotiutuu yksi tytär, huomenna toinen.

23.1.2020

Hullut siskot tuplana:) Kolme päivää Vuokatissa Katrin ja Jarkon luona sisälsi ensimmäisen kokeilun pakohuoneesta. Juutuimme shakkipelin nappuloihin ja tunti ei riittänyt pakoon. Mutta ensi kerralla!

Hullut siskot avaavat pian toisenkin huoneen!

18.1.2020

Poikkeuksellisen rauhallinen viikonloppu. Isäntä on kattimetsällä ( kaato) ja tyttäret yskittävät koiriaan omissa kodeissaan. Fanni-mopsimme säästyy usealta kulkutaudilta ollessaan kotisohvakoira.

10.1.2020

Keväinen sää. Odotamme Nooraa pakastamaan loppiaisena kaadetun, viimeisen hirven luita. Tehtävälistalla lisäksi englannin tehtäviä - moneksi hetkeksi.


4.1.2020

Kävimme asuntonäytössä. Eka kertaa elämässä. 26 vuotta sitten ostaessamme tätä kotia, ei ollut juuri vaihtoehtoja. Nyt Johanna ja Osku voivat valita.

1.1.2020


Tulisiko tästä iloinen 20-luku kuin sata vuotta sitten?